Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΤΜΟΜΑΓΕΙΡΑΣ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

 

ήθελα να σας ρωτήσω την άποψη σας για τον ατμομάγειρα..είχα δεί μια απάντηση της Ερικα αν δεν κάνω λάθος για έναν ατμομάγειρα της chicco και καταχάρηκα, θεώρησα ότι λόγω του πολυ λίγου ελεύθερου χρόνου μου θα καταφέρω επιτέλους να φτιάχνω η ίδια το φαγητό της μικρούλας μου...αλλά όταν ρώτησα τη γιατρό μου, μου είπε ότι για τα λαχανικά όντως είναι πάρα πολυ καλό το βράσιμο στον ατμό, αλλά για το κρέας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το παρα πολυ καλό βράσιμο, και ότι δεν είναι σίγουρη αν στα 15 λεπτά στον ατμομάγειρα επιτυγχάνεται το πολύ καλο βράσιμο..εσείς τί γνώμη έχετε??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


γιατί και τα άλλα πράγματα πόση χρειάζονται?

κανένα δεν είναι έτοιμο σε 15 λεπτά. θέλει κανά 40 λεπτο αναλογα το μέγεθος των κομματιών. ναι το κρέας δεν θα είναι καλό βολικο και υγειινο να το βάζεις στον ατμομαγειρα.

βάζε εκεί μόνο όλα τα λαχανικά.

 

μετά απο χρόνια που έκανα πειράματα , διαπίστωσα ότι είανι πολύ πιο γρήγορο να βράζω κομματάκια λαχανικών σε νερό μόνο για 10 λεπτά έτσι ώστε να μην βράσουν εντελώς, αλλά "ντεμί" και μετά να περνιούνται στο μίξερ

(αυτό για σούπα λαχανικών και για ενήλικες το κάνω βασικά)

ενώ ο βραστήρας είναι μεγάλη ταλαιπωρία, με τα εξαρτήματα κτλ. δε μπορείς να βάλεις πχ ψάρι γιατι μετά θα βρωμάει ότι άλλο φτιάξεις ψάρι αν δεν καθαριστεί σούπερ ντούπερ..

αλλά αν θέλεις το δοκιμάζεις

είχα φτιάξει και σολωμό εκεί. αλλά ... είναι της υπομονής.

[πάντως για κρέας και εγώ δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο.... απλώς και μόνο επειδή τα ζουμιά του κρέατος θα πηγαίνουν στα λαχανικά με τους υδρατμούς και στο μηχάνημα και μετά άντε να τα καθαρίζεις]

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

μαλλον εχεις δίκιο...θα χρησιμοποιήσω λοιπόν και εγώ τους καλούς κλασσικούς τρόπους βρασίματος, κατσαρολίτσα, νεράκι και μπλέντερ...τουλάχιστον θα είμαι σίγουρη ότι το κρέας βράζει όσο πρέπει...αν είναι μόνο για τα λαχανικά τι να λέει ο ατμομάγειρας...

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ας πει και η erica πως το χρησιμοποιεί.. ! (να μάθουμε άλλα κόλπα αν έχει :) )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Προσωπικά και από πλευράς υγειινής θεωρώ πως το κρεας καλύτερα είναι να βράζει με τον παραδοσιακό τρόπο... κατσαρολίτσα και νεράκι... και από χρόνο όσο πάρει. Σίγουρα οτιδήποτε άλλο θα ήταν πιο εύκολο, όμως δυστυχώς σε μερικά πράγματα δεν μετράει πάντα η ευκολία μας... πόσο μάλλον όταν αφορά τα παιδιά μας... :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τον ατμομάγειρα τον χρησιμοποίησα αρκετά. Κλασικό όχι της Chicco. Όσον αφορά την ώρα νομίζω ότι πάνω κάτω όσο και να τα βράσεις στην κατσαρόλα κάνει. Εμένα είχε δύο δισκάκια στον ένα έβαζα το κρέας και στο άλλο τα λαχανικά, τα οποία έβγαζα και νωρίτερα.

Και αυτά όταν δεν βαριόμουν το πλύσιμό του..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ γενικά χρησιμοποιώ ατμομάγειρα, έχει ειδικό καλαθάκι ώστε να μην τρέχουν ζουμιά στα κάτω τρόφιμα. Το κρέας δεν το αφήνεις μόνο 15 λεπτά, θέλει σχεδόν μία ώρα. Ωστόσο δεν το ψήνω πάντα στον ατμομάγειρα, τον χρησιμοπιώ πιο πολύ στα λαχανικά και τα φρούτα.

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια τι να σας πω... :roll:

Εγώ χρησιμοποιούσα τον ατμομάγειρα της Chicco από την αρχή ΚΑΙ για το κρέας. Το έλεγαν και οι οδηγίες του ίδιου του μηχανήματος - είχε και συνταγές. Απλά όλα πρέπει να τα κόβεις πολύ μικρά κομματάκια.

 

Όλα μαζί μπαίνουν στο καλαθάκι. Και το κρέας γινόταν κανονικά. Ποτε δεν είχα παρατηρήσει πρόβλημα. Ποιος ξέρει... επειδή είναι ερμητικά κλειστό, ενδέχεται να παίζει και σαν χύτρα κάπως??? Σε 15-20 λεπτά πάντως έτοιμο το φαγητό της και νοστιμότατο! :wink:

Link to comment
Share on other sites

ξέρεις τι νομίζω ότι και οι παιδικοί ατμομάγειρες απο τους κανονικούς έχουν τεράστια διαφορά, δηλαδή άλλο ο κανονικός ατμομάγειρας και άλλο αυτός που λες.

πόσο μικρά κομματάκια - 1 2 εκ? (μέγεθος ζαριού?)

δεν είναι δύσκολο μετά στο καθάρισμα λόγω κρέατος?

 

γράψε για να μην έχουμε και εμείς συνεισφέρει σε παραπληροφόρηση επειδή αναφερθήκαμε και σε κανονικούς ατμομάγειρες...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι Μαρία, πιστεύω ότι άλλο ο παιδικός ατμομάγειρας και άλλο ο κανονικός. Και το λέω αυτό τώρα γιατί πλέον χρησιμοποιώ τον κανονικό ατμομάγειρα για τη Μάγια και... καμία σχέση με αυτόν της chicco. (δεν μας φτάνει πλέον η ποσότητα που φτιάχνει ο παιδικός! :D )

 

Στον κανονικό ατμομάγειρα κάνω πολύ περισσότερη ώρα για να ετοιμάσω το φαγητό και το κρέας δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει σε 15', θέλει πολύ παραπάνω (30' και).

 

Στον chicco το κρέας το έκοβα πολύ μικρά κομματάκια με το ψαλίδι (1 εκ. max!) και τα λαχανικά μικρά κομματάκια (αυτά όχι τόσο).

 

Το πλύσιμο δεν ήταν τόσο δύσκολο αν το έκανες αμέσως (κάτι που ήταν εύκολο γιατί είχες να πλύνεις δύο μικρά σκεύη, στο μεγεθος μεγάλης κούπας). Ασε που τα έβαζα και πολύ συχνα στο πλυντήριο και γίνονταν λαμπίκο! :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

το θεμα του ατμομαγειρα το εψαξα πολυ στο διαδικτυο...

 

Λοιπον αποκομισα τα εξης:ο ατμομαγειρας ειναι η καλυτερη επιλογη για κλειδωμα των θρεπτικων ουσιων μεσα στις τροφες.

Ακολουθει η χυτρα και τελευταια η κατσαρολα, που κανουν οι πιο πολλες που θεωρουν οτι ειναι το καλυτερο....

Προσωπικα χρησιμοποιω τη χυτρα γιατι κατεληξα στο συμπερασμα οτι ο ατμομαγειρας μετα τον 1 χρονο που θα τρωει το μωρο τα δικα μας φαγητα ,θα μπει στα αζητητα.

φιλια

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

Link to comment
Share on other sites

Εγω τον ατμομαγειρα τον χρησιμοποιω συνεχεια, μαγειρευω εκει λαχανικα, κοτοπουλο, ψαρια, ρυζι. Κανει πανω απο μισαωρο για τετοιου ειδους φαγητα. Κρεας δεν ετυχε να κανω ποτε.

Αλλα τον εχω κατα ευχαριστηθει, με εχει βολεψει παρα πολυ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μου έκαναν δώρο έναν ατμομάγειρα και σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω για το φαγητό του μωρού. Καθότι μέχρι πρόσφατα η κουζίνα μου ήταν η μακαρονάδα έχω μερικές αποριούλες! :oops: Νομίζω ότι ρώτησα και σε κάποιο άλλο topic αλλά δεν το βρίσκω :shock:

1. Αν βράσω το μοσχάρι και την κότα στον ατμό το αίμα που θα πάει αφού δεν ξαφρίζεται;

2. Η λαχανικόσουπα και λοιπές σούπες πως θα έχουν νερό, μπορώ να βάλω αυτό που μαζεύει το καλαθάκι, ή προσθέτω βρύσης;

3. Αν το κρέας θέλει 3 ώρες να βράσει και τα λαχανικά μισή στην κατσαρόλα γιατί στον ατμό οι χρόνοι είναι διαφορετικοί;

Και δύο άσχετες με το θέμα αλλά μου προέκυψαν τώρα.

1. Τα λαχανικά πως τα πλένουμε; σε σουρωτήρι να τρέχει το νερό ή σε μπωλ με νερό και λεμόνι; Γιατί η πεθερά λέει το ένα και η μαμά το άλλο, ουφ!

2. Το φαγητό πόση ώρα κρατάει έξω αλεσμένο; Μπορώ να το παίρνω μαζί μου και να το δίνω σε κανένα 3-4ωρο ή θα έχει χαλάσει;

Και αν δεν φτάνουν οι παραπάνω να ξέρετε ετοιμάζω λίστα και με άλλες ισάξιες απορίες!

Link to comment
Share on other sites

Mαγείρεμα στον ατμό ή βράσιμο; Mε ποιον από τους δύο τρόπους τα τρόφιμα διατηρούν τα περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά; H απάντηση εξαρτάται από το τι θέλετε να φάτε! Eάν, λόγου χάρη, θέλετε ένα θρεπτικό ζωμό, τότε ο βρασμός είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή. Eάν όμως επιθυμείτε το τρόφιμο να διατηρήσει εντός του τα θρεπτικά του συστατικά, τότε θα προτιμήσετε το μαγείρεμα στον ατμό ή το βρασμό, αλλά με το σωστό τρόπο. Διαβάστε, λοιπόν, τις διαφορές ανάμεσα στους δύο τρόπους μαγειρέματος, πότε ενδείκνυται ο καθένας, καθώς και τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε, ούτως ώστε να ετοιμάζετε για εσάς και την οικογένειά σας υγιεινά πιάτα με όλα τους τα θρεπτικά συστατικά.

 

Πότε επιλέγουμε τον ατμό

Στον ατμό τα τρόφιμα διατηρούν σε μεγάλο βαθμό το χρώμα, τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά. Tο μαγείρεμα στον ατμό ενδείκνυται για τα λαχανικά, επειδή διατηρούνται καλύτερα οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, η βιταμίνη C και τα ιχνοστοιχεία τους (μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρος). Eπίσης, ο ατμός ενδείκνυται για τα δημητριακά, επειδή έτσι διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των υδατοδιαλυτών τους βιταμινών. Tέλος, ο ατμός είναι κατάλληλος και για τα λεπτά φιλέτα ψαριού (για τις παχιές φέτες ψαριού, όμως, προτιμήστε το ψήσιμο).

 

Tip: Nα θυμάστε ότι όσο πιο τραγανά είναι τα λαχανικά, τόσο πιο πλούσια παραμένουν σε αδιάλυτες φυτικές ίνες που διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου.

 

Σε ατμομάγειρα ή στην κατσαρόλα;

Yπάρχουν δύο τρόποι μαγειρέματος στον ατμό. O κλασικός (τοποθετείτε τα τρόφιμα σε ένα διχτάκι μέσα στην κατσαρόλα με ελάχιστο νερό) και ο ατμομάγειρας (η ειδική συσκευή για το μαγείρεμα στον ατμό). Όσον αφορά τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων, οι δύο μέθοδοι δεν διαφέρουν, οπότε η επιλογή εξαρτάται από το τι θεωρείτε εσείς πιο πρακτικό.

 

Πότε επιλέγουμε το βρασμό

O βρασμός είναι ιδανικός για να ετοιμάσετε ένα θρεπτικό ζωμό ή σούπα (π.χ. λαχανικών, κρέατος, ψαριού), επειδή μεγάλο μέρος των υδατοδιαλυτών βιταμινών του τροφίμου μεταφέρεται στο νερό. Στην περίπτωση αυτή, βάζετε εξαρχής το τρόφιμο στην κατσαρόλα με το νερό και ανάβετε το μάτι.

 

Πώς διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά

Mε το σωστό τρόπο βρασμού, τα τρόφιμα μπορούν να διατηρήσουν εντός τους το μεγαλύτερο μέρος

των υδατοδιαλυτών τους βιταμινών, όπως και στον ατμό. Tο μυστικό είναι να ρίξετε π.χ. τα λαχανικά σε νερό που κοχλάζει. Eπιπλέον, πρέπει να τα βράσετε σε όσο το δυνατό λιγότερο νερό και για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα - όχι περισσότερο από 10-15 λεπτά. Mετά το βρασμό, μην αφήνετε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα, επειδή εξακολουθούν να χάνουν τις βιταμίνες τους.

 

Tip: Tα λαχανικά που μετά το βρασμό έχουν θαμπό χρώμα, έχουν χάσει τα περισσότερα συστατικά τους.

 

Tι να προσέξετε όταν βράζετε…

Xόρτα. Aφήστε το νερό να κοχλάσει και μετά ρίξτε μέσα τα χόρτα για 5΄. Mε αυτό τον τρόπο, οι φυτικές ίνες τους δρουν πιο αποτελεσματικά στο πεπτικό σύστημα.

 

Mπρόκολο. Mη σκεπάσετε την κατσαρόλα, ώστε το μπρόκολο να διατηρήσει το έντονο χρώμα του. H ίδια συμβουλή ισχύει για όλα τα λαχανικά με έντονο χρώμα.

 

Όσπρια. Bράστε τα σε τριπλάσια ποσότητα νερού από τον όγκο τους, ώστε να χυλώσουν ωραία. Eπίσης, βάλτε τα στο νερό από την αρχή, ώστε να μουλιάσουν προτού βράσουν.

 

Kρέας. Συνιστάται να πετάτε το πρώτο νερό, ώστε να απομακρύνεται ένα μέρος των κορεσμένων λιπαρών ουσιών του.

 

Pύζι και ζυμαρικά. Tα ρίχνετε σε νερό που κοχλάζει.

 

Πατάτες. Mην τις ξεφλουδίσετε, ώστε να περιορίσετε τις απώλειες των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων τους (η φλούδα της πατάτας «συγκρατεί» τα θρεπτικά συστατικά του τροφίμου, αλλά πρέπει να την πλύνετε σχολαστικά προηγουμένως, ώστε να απομακρύνετε τυχόν βρομιές και υπολείμματα φυτοφαρμάκων).

 

3 μυστικά για το μαγείρεμα στον ατμό

 

• Tοποθετήστε στην κατσαρόλα τόσο νερό ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το δίχτυ.

• Bεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι καλά κλεισμένο μέχρι να βράσει το νερό.

• Mόλις κοχλάσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά στο δίχτυ για περίπου 10-15΄. Eίναι σημαντικό να βάλετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα αφού ανέβει η θερμοκρασία του νερού και δημιουργηθεί ατμός. Διαφορετικά, αν τα τοποθετήσετε από την αρχή στο δίχτυ, τότε, μέχρι να δημιουργηθεί ατμός, τα λαχανικά «λούζονται» από τις σταγόνες του νερού και χάνουν μεγάλο μέρος των θρεπτικών τους συστατικών.

 

3 μυστικά για ένα θρεπτικό ζωμό

 

• Tο νερό πρέπει να καλύπτει οριακά το τρόφιμο. Mετά το βρασμό, δεν συμπληρώνετε νερό.

• Tο κρέας και τα πουλερικά να τα βράζετε μαζί με τα κόκαλα, επειδή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δίνουν γεύση στο ζωμό.

• Όσο πιο κρύο είναι το νερό, τόσο καλύτερα, επειδή η άνοδος της θερμοκρασίας στο νερό και στο τρόφιμο θα γίνει στον ίδιο χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των υδατοδιαλυτών συστατικών του τροφίμου θα μεταφερθούν στο νερό.

 

Αντέγραψα ένα άρθρο μήπως και βοηθηθείς προσωπικά χρησιμοποιώ τον ατμομάγειρα για λαχανικά ρύζι και κοτόπουλο όχι μοσχάρι.

 

Φυλλώδη λαχανικά όπως μαρούλι κλπ τα βάζω σε μπολ με νερό και λεμόνι ή ξύδι για κανένα 15λεπτο και μετά τα ξεπλένω με τρεχούμενο νερό.

Τα υπόλοιπα με τρεχούμενο νερό.

Δεν θα σου συνιστούσα να κρατάς αλεσμένο φαγητό έξω και οπωσδήποτε δεν το παίρνεις μαζί σου για να το δώσεις στο μωρό μετά από 3ωρο-4ωρο.

 

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ ελπίζω να βοήθησα............

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Χωρίς να το παίζω μαγείρισσα (προχθές έφτιαχνα γεμιστά :shock: ....και έλεγα στην Μάγια "είδες αυτό εδώ δεν είναι ντουλάπι!...φτιάχνει και φαγητό κιόλας" και αυτή μου απαντούσε "σπιτάκι, σπιτάκι!..."....καταλαβαίνετε την νοικοκυροσύνη μου....)

 

 

1. το κρέας το ξεπλένεις καλά πριν το βάλεις στον ατμομάγειρα και το κόβεις σε μικρα κομμάτια. Το αίμα πεφτει κάτω απο το καλάθι (θα δεις τους αφρους να πλέουν μετα το μαγείρεμα)

2. Ότι απο τα δύο θες. Μπορείς να πάρει το νερό απο το καλάθι, χωρίς τους αφρους

3. Γιατί ο ατμος μαγειρεύει πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικα.

 

 

Στα αλλα 2 ερωτήματα

1. Είναι θέμα παράδοσης και συνήθειας :?

2. Παρε ένα θερμος της Chicco η άλλης εταιρείας, για βαζάκια με αλεσμένη τροφή, για να είσαι σίγουρη, υπο όλες τις κλ. συνθήκες! :wink:

Link to comment
Share on other sites

ΣΑΜ ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν δεν ήταν τόσο αναλυτικό το post σου θα είχα ακόμα περισσότερες απορίες.

Erica επίσης ευχαριστώ για τα φώτα σου. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο θερμός είναι ότι χωράει μικρά βαζάκια και ο μπουμπούκος τρώει άνω των 300 γρμ μεσημεριανό. Είδα όμως και ένα ισοθερμικό τσαντάκι στα mothercare και σκέφτομαι να το πάρω.

Έχετε κάποια γνώμη γι' αυτό; Κάτι πρέπει να κάνω γιατί υπάρχει μια μόνιμη διαφωνία σχετικά με το πως όλες οι μαμάδες του κόσμου καταφέρνουν να ταίζουν το παιδί τους έξω κι εγώ ως υποχόνδρια δεν τα καταφέρνω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι εκτός ψυγείου το φαγητό χαλάει, το γιατί δεν γνωρίζω για να το τεκμηριώσω ακόμα, αλλά που θα μου πάει. :)

Link to comment
Share on other sites

έχω και εγώ τον ατμομάγειρα της chicco και τον χρησιμοποιώ συνέχεια από τότε που μπήκαμε στα λαχανικά

οι χρόνοι που γράφει για το κρέας είναι:

κοτόπουλο 25'

μοσχάρι 35'

 

σε αυτούς τους χρόνους και με δεδομένο ότι το κόβεις σε μικρά κομματάκια γίνεται μια χαρά το κρέας και το αιματάκι μαζί με το νερό μακρυά από το φαγητό! :wink:

age.png
Link to comment
Share on other sites

έχω και εγώ τον ατμομάγειρα της chicco και τον χρησιμοποιώ συνέχεια από τότε που μπήκαμε στα λαχανικά

οι χρόνοι που γράφει για το κρέας είναι:

κοτόπουλο 25'

μοσχάρι 35'

 

σε αυτούς τους χρόνους και με δεδομένο ότι το κόβεις σε μικρά κομματάκια γίνεται μια χαρά το κρέας και το αιματάκι μαζί με το νερό μακρυά από το φαγητό! :wink:

 

στον ατμομάγειρα της chicco τα κάνω κι εγώ και το κοτόπουλο και το μοσχάρι

απλά αυτό που κάνω εγώ σε σχέση με τα κρεατικά είναι το εξής

 

έχω αγοράσει το φιλέτο του κοτόπουλου και το έχω κόψει σε μερίδες των 50-60 γρ και τα τυλίγω με σελοφάν και μπαίνουν σε τάπερ στην κατάψυξη

αντίστοιχα, έχω κάνει το ίδιο και στο μοσχάρι ΑΛΛΑ... το κομμάτι μοσχάρι που ήθελα το έκοψα κιμά και τα έχω κάνει μικρά μπιφτεκάκια

 

έτσι από βραδύς ανεβάζω απ την κατάψυξη, στην απλή ψύξη το κομμάτι που θέλω κι ως το πρωί έχει αποψυχθεί

το κοτόπουλο το κόβω σε πιο μικρά κομματάκια με το ψαλίδι και τον κιμά τον διαλύω

τα βάζω και πάνω πάνω να είναι κοντά στην τρυπούλα απ όπου βγαίνει ο καυτός ατμός και όλα καλά

:D

 

απλά, όταν κάνω κρέας δεν χρησιμοποιώ αυτό το ζουμάκι που έχει μείνει κάτω αλλά ΑΝ χρειαστεί να προσθέσω (που συνήθως δεν χρειάζεται γιατί έχουν κρατήσει ικανή ποσότητα υγρών τα λαχανικά) προσθέτω ελάχιστο νεράκι απ τη βρύση

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η μόνη ένστασή μου στο θέμα είναι ότι τα λαχανικά και το κρέας δεν έχουν τους ίδιους χρόνους βρασίματος οπότε κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς όλα να τα τοποθετήσεις εξαρχής στο ίδιο σκέυος ( ατμομάγειρας, χύτρα). Προσωπικά το φαγητό της μικρής το μαγειρεύω σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφού βράσει καλά το κρέας και είναι σχεδον έτοιμο να φαγωθεί τότε τοποθετώ τα λαχανικά και αφήνω να βράσουν μόνο για 10 λεπτά, μετά το αποσύρω από το μάτι. Μόνο για το ψάρι της χρησιμοποιώ την χύτρα ως ατμομάγειρα που ούτως ή άλλως δεν θέλει πολύ χρόνο βρασίματος, βάζω στο καλαθάκι το ψάρι, το καρότο και την πατάτα και σε έξι λεπτά είναι έτοιμο.

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

 

έχω αγοράσει το φιλέτο του κοτόπουλου και το έχω κόψει σε μερίδες των 50-60 γρ και τα τυλίγω με σελοφάν και μπαίνουν σε τάπερ στην κατάψυξη

αντίστοιχα, έχω κάνει το ίδιο και στο μοσχάρι ΑΛΛΑ... το κομμάτι μοσχάρι που ήθελα το έκοψα κιμά και τα έχω κάνει μικρά μπιφτεκάκια

 

Έχω ακούσει ότι το κρέας στην κατάψυξη είναι καλύτερα να το αποθηκεύουμε ανοικτό σε ανοξείδωτα σκεύη , εγώ αυτό κάνω καιρό τώρα ... αν ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διορθώσει...

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

 

έχω αγοράσει το φιλέτο του κοτόπουλου και το έχω κόψει σε μερίδες των 50-60 γρ και τα τυλίγω με σελοφάν και μπαίνουν σε τάπερ στην κατάψυξη

αντίστοιχα, έχω κάνει το ίδιο και στο μοσχάρι ΑΛΛΑ... το κομμάτι μοσχάρι που ήθελα το έκοψα κιμά και τα έχω κάνει μικρά μπιφτεκάκια

 

Έχω ακούσει ότι το κρέας στην κατάψυξη είναι καλύτερα να το αποθηκεύουμε ανοικτό σε ανοξείδωτα σκεύη , εγώ αυτό κάνω καιρό τώρα ... αν ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διορθώσει...

 

 

ανοικτό εννοείς χωρίς σελοφαν και τέτοια?

αν ισχύει αυτό, προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι θα το κάνω...

έχω έτοιμες πόσες μεριδούλες .... δεν έχω καν τον χώρο να τα βάλω ανοιχτά κι απλωτά :?

κι αν υποθέσω ότι τα βάζω όλα μαζί σε ένα ανοξείδωτο σκεύος, τελικώς θα γίνουν μια συμπαγής μάζα όταν παγώσουν :?

 

 

όντως, αν ξέρει κάποια να μας πει :D

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ κορίτσια όταν αγοράσω το κρέας το χωρίζω σε μεριδούλες των 2 ημερών και το τοποθετώ σε σελοφάν στην κατάψυξη.Θεωρώ οτι είναι πολύ πιό υγιεινό και ασυγκρίτως πιό καθαρό να "αποθηκεύεις" το κρέας με αυτόν τον τρόπο στο ψυγείο.Ετσι κάνω και με τα δικά μας κρεατικά.

Σχετικά με τον τρόπο βρασμού, παραδοσιακά κατσαρολίτσα και 2ωρο βράσιμο το μοσχάρι σε χαμηλή φωτιά ενώ το κοτοπουλάκι το βάζω και στην χύτρα για πιο γρήγορα.Ατμομάγειρα έχω αλλά τον έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα.Η μόνιμη μου αγωνία είναι να κάνω τα ΠΑΝΤΑ για να τρώει όσο πιο υγιεινά γίνεται το κοριτσάκι μου αλλά και εμείς..οι συμβουλές σας μου είναι πάντα πολύτιμες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ χρησιμοποιούσα ανελλιπώς τον ατμομάγειρα της chicco, για κάποιους λόγους:

1. Δεν μου αρέσει καθόλου η χύτρα και στο σπίτι βρίσκεται για αποκλειστική χρήση από τον άντρα μου.

2. Μπορεί ο χρόνος να μην ήταν ιδιαίτερα λίγος (η αλήθεια είναι ότι δε συμφωνώ με τους χρόνους που λέει), αλλά δεν κινδύνευες να κολλήσει το φαί και, ανάλογα με το νερό που έβαζες, σταμάταγε από μόνος του. Άρα, δεν είχες και να το προσέχεις από πάνω, μην πάρεις καμιά φωτιά κλπ.

3. Σαν μειονέκτημα βρήκα ότι δεν χώραγε πολυ ποσότητα. και μη νομίζεις. τα έβραζε μια χαρά και, αν ήταν μεγάλη ποσότητα, τρώγαμε κι εμείς.

 

Τώρα πια έχουμε καταργήσει τα λυωμένα φαγητά, αλλά δεν τον άλλαζα με τίποτα ως νέα αγχωμένη μαμά.

 

Φιλάκια

Μαρίνα

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Κορίτσια έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα.

Μπορούμε να μαγειρεύουμε τα λαχανικά του μωρού σε ατμομάγειρα? Το κρέας νομίζω όχι αλλά έτσι και αλλιώς θα το μαγειρεύω στο κατσαρολάκι. Για τα λαχανικά ρωτάω.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...