Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπαρχουν και αλλες????

Recommended Posts

Ειμαι υπερβαρη δηλαδη πριν μεινω εγκυος ειχα παρει αρκετα κιλα και με το θανατο του αδερφου δεν προλαβα να ξεκινησω ουτε διαιτα ουτε να ασχοληθω με μενα,αμεσως μετα εμεινα και εγκυος.Πριν μεινω εγκυος δηλαδη πριν 5 μηνες ζυγιζα 103 κιλα εχω υψος 1.69 δεν ειμαι και ψιλη,περιφερεια εχω μεγαλη εκει δυστυχως ειναι ολο το προβλημα το θεμα ειναι οτι τωρα στην εγκυμοσυνη εχω παρει αλλα 6.βασικα μ εχει πιασει πανικος οχι τοσο για την εμφανιση αλλα για το αν θα μπορω να γεννησω μηπως παθω τιποτα στην γεννα και λεω καλα μονο εγω υπηρξα υπερβαρη πριν μεινει εγκυος και εχω αγχωθει μηπως παθω τιποτα!αυτο.ο γιατροσ ειναι πολυ ηρεμος καθολου αγχωμενοσ με αυτο αντιθετα θα ελεγα.απλα μου λεει προσοχη στο φαγητο και οτι τα κιλα που ηδη εχω παρει ενταξει δεν ειναι και τρομερα καλο ειναι να μην παρει αλλα!δεν ξερω εγω φοβαμαι γι αυτο που σας ειπα...........και απλα θελω να το μοιραστω με εσας!Με φυσιολογικο τοκετο παω εκτος απροοπτου φυσικα αυτα.πηγα και σε διατροφολογο οσο μπορω προσεχω αλλα φυσικα το αγχος μηπως παθω κατι στη γεννα λογω κιλων εχει γινει εμμονη.Νομιζω οτι μονο εγω πανω στην γη υπηρξα ετσι και θα γεννησω με αυτα τα κιλα!!!!φυσικα ο αντρας μου οι δικοι μου αφου υπηρξα παχια και τωρα δεν φαινομαι και εγκυος απλως μου λενε οτι σου λεει ο γιατρος οτι σκεφτομαι βλακειες και με το καλο οταν γεννησω θα χασω σιγα σιγα τα κιλα μου!!οκ!το κολλημα ομως δεν φευγει απο το δικο μου κεφαλι

catcatard20090802_-8_My+child+is.png

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου μην ανησυχείς όλα θα είναι μια χαρά,να σκέφτεσαι τι ωραία που θα είναι με το μπεμπάκι σου και τίποτα άλλο! :wink: Καλά κάνει ο γιατρός σου και δεν αγχώνεται,λες να είσαι η μοναδική με λίγα κιλάκια παραπάνω που να έχει ξεγεννήσει ο γιατρός σου :roll: Κοίτα να χαρείς την εγκυμοσύνη σου και μην αγχώνεσαι γιατί αγχώνεται και το μπεμπάκι!Μετά θα χάσεις και τα κιλάκια σου και θα είσαι μια κούκλα(όχι ότι τώρα δεν είσαι)! :P:P:P

ευχαριστω πολυ αλλα ενταξει δεν ειναι λιγα κιλακια ειναι σχεδον 30!το θεμα ειναι να κρατηθω οσο μπορω σε αυτα,ευχομαι και σε σενα ολα καλα με ενα πονο!!!ευτυχισμενη!

maria_pa, καλησπερα

Μην ανησυχεις, δεν εισαι η μονη που ξεκινησε με λιγα κιλακια παραπανω.Εγω ξεκινησα με 20 κιλα παραπανω απο τα φυσιολογικα μου, ηδη εχω παρει 5 κιλα και ειμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης, γιατι τα κιλα μπαινουν αργοτερα. Ο γιατρος μου ειπε να μην ξεπερασω τα 12 κιλα συνολικα. Αυτο που ξερω ειναι οτι τα παραπανω κιλα μπορει να επιβαρυνουν την καρδια της μητερας, κατα επεκταση την αρτηριακη της πιεση.Ισως να υπαρχει επιβαρυνση στη μεση και στα γονατα. Καποιοι φοβουνται και για το σακχαρο, αλλα ολα αυτα τα προβληματα δεν εμφανιζονται ξαφνικα για αυτο κανουμε καθε μηνα εξετασεις και παρακολουθουμαστε πολυ στενα απο τον γιατρο μας.Επισης οτι παραξενο δουμε ΑΜΕΣΩΣ ενημερωνουμε ή ρωταμε τον γιατρο μας χωρις φοβο γιατι μπορει να προλαβει κατι..

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο, και να μην σε αγχωσα..καλη δυναμη! :lol:

69Dzp3.png

06pBp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ πήρα 25 κιλά στην πρώτη εγκυμοσύνη, ξάπλα από την αρχή ως το τέλος.΄Εχασα τα 17 και τα υπόλοιπα 8 τα είχα όταν έμεινα και πάλι έγκυος.΄Εχω πολύ άσχημο μεταβολισμό, η διαιτολόγος μου είχε πει σαν 50άρα καίω :shock::shock::shock: και το κακό είναι πως αν και μου αρέσει η έντονη γυμναστική, δε μπορώ να κάνω γιατί έπαθα ζημιά στα γόνατα από την ακινησία. Ευτυχώς είμαι 1,78 και δε μου πολυφαίνεται. Τώρα αυξάνουν και πάλι ραγδαία τα κιλά μου, προσέχω όσο μπορώ και μετά με το καλό ή θα πάω στον Μουλίνο ή θα το ψάξω για τη δίαιτα DNA.

Δεν γνωριζουμε ακομα το φυλο δυστυχως, γιατι ο γιος μου θελει αγορι και δεν ξερω πως θα το διαχειριστω αν ειναι κοριτσι.. :roll:

Αρχες απριλη θα το δουμε στον β υπερηχο. Οσο για τα κιλα απο τωρα εχω διαλεξει γυμναστηριο και σκεφτομαι ποτε θα αρχισω, γιατι καθοτι αθλητρια στα νιατα μου, δεν μου αρεσει η εικονα που εχω τωρα, αλλα ξερω οτι ειναι παροδικη.Ελπιζω να μην μεινω με την ιδεα αλλα να προχωρησω και στην πραξη μετα τον ερχομο του νεου μελους..

Με το καλο και ο τριτος γιος!!

69Dzp3.png

06pBp2.png

Kangoo σε ευχαριστώ πολύ!Κι εμένα οι γιοι μου ήθελαν κορίτσι όταν έκανα την αμνιοπαρακέντηση και γυρίσαμε σπίτι,ο μεγάλος μου γιος που είναι7 ετών με ρώτησε τι μωρό είναι,όταν του είπα ότι είναι αγοράκι μου απαντησε:αμαν βρε μαμά θα είμαστε 3 τώρα μέσα στο σπίτι γιατί δεν έκανες κοριτσάκι;Τι να του πω τώρα, να εκθέσω το μπαμπά του οτι είναι ο μοναδικός υπαίτιος; :wink::wink:

Καλη μου εφοσον ανυσηχεις τοσο πολυ γιατι δεν πας σε καποιο διαιτολογο να σου δωσει αναλογη διατροφη ωστε να μην παρεις κανενα κιλο περα απο αυτα που πρεπει στην εγκυμοσυνη και ισως θα μπορουσες να χασεια κι 3-4 κιλακια . Μην αχγωνεσαι παντως .

Απλά να προσέχεις να μην πάρεις πολλά κιλά. Να ελέγχεις πίεση και σάκχαρο και οπωσδήποτε να κάνεις καμπύλη σακχάρου. Κατά τ' αλλα αφού ο γιατρός σου δεν ανησυχεί, δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστω να ειστε καλα και να εχετε ολες σας ανοδυνο τοκετο με ενα πονο!!Ναι,η αληθεια ειναι οτι πλεον προσεχω και δεν παιρνω αλλα κιλα εχαα και 1,5 κιλο,οιεξετασεις μου ως τωρα δεν εχουν δειξει τιποτα μεχρι στιγμης σακχαρο και γενικα!Πιεση μερικες φορες ειναι και χαμηλη!!!Το μονο θεμα που εχω ειναι πιο πολυ ψυχολογικο ολο αυτο αλλα ενταξει μου περναει!!φιλακια

Εγω τον Μαρτιο του 07 ημουν περιπου 120 κιλα :shock: τον Ιουλιο του 08 που παντρευτηκα ημουν 78 μετα απο συνεχη διαιτα και οταν εμεινα εγκυος ημουν 85. Τωρα που παω ολοταχως για τον 7ο ειμαι σχεδον 91. Ο γιατρος μου μου ειπε να μην περασω τα 97. Θα δειξει.:lol: Οσο για το ζαχαρο δεν νομιζω να εχει σχεση τοσο με τα κιλα οσο με την κληρονομικοτητα και την προδιαθεση του οργανισμου να ανεβασει ζαχαρο. Εγω ειχα τελεια καμπυλη και στην τελευταια μετρηση ειχα 94 και ειχα φαει και γλυκα την παραμονη. Ξερω κοπελες πετσι και κοκκαλο που δεν πηραν κιλα στην εγκυμοσυνη με ζαχαρο 160+ Αφου ο γιατρος σου δεν ανησυχει μην ανησυχεις κι εσυ απλα προσεχε λιγο τη διατροφη σου.

lcWup3.png

maria -pa θα σου ελεγα κι εγω απο αυτα που εχω "μαθει" με τις εγκυμοσυνες πως αν οι εξετασεις σου βγαινουν καλες,ειδικα η πιεση και η καρδια να μην ανησυχεις :D κοιτα να ανεβεις ψυχολογικα και να προετοιμασυεις για το μωρακι σου!!!να θυμασαι οτι και τωρα ακομη το μωρο καταλαβαινει το αγχος σου οποτε κοιτα να χαλαρωσεις και να το απολαυσεις :) ολα θα πανε καλα!!!δε λεω, καλα ειναι τα λιγα κιλα οσον αφορα τη στιγμη της γεννας αλλα απο την αλλη ειναι τοσοι πολλοι οι παραγοντες που καθοριζουν αν θα παει καλα ο τοκετος που ποτε δεν ξερεις.....

καλη συνεχεια

Πριν μεινω εγκυος πηρα 17 κιλα αφου ειχα παθει θυρεοειδιτιδα και δεν το καταλαβα με αποτελεσμα να μην το ελεγξω και να παχυνω. Ξεκινησα λοιπον την εγκυμοσυνη μου 77 κιλα και γεννησα 90. Τωρα παλι τα ιδια. Ειμαι ηδη 84 μευψος 1.63. Σε καμια εγκυμοσυνη δεν εκανα ζαχαρο ουτε πιεση και γεννησα φυσιολογικοτατα. Τ ζαχαρο, οπως σωστα σου λενε ειναι πιο πολυ θεμα προδιαθεσης και οχι κιλων. Απ' οτι ξερω καλο ειναι να κανεις συγκεκριμενη διατροφη απο ειδικο διαιτολογο (θα κανει καλο και στο μωρο ) και το ιδανικο για τις παχυσαρκες ειναι απο το να παρουν ελαχιστα κιλα (οχι πανω απο 7) μεχρι τιποτα ή να χασουν κιολας. Μην αγχωνεσαι. Το αγχος παχαινει. :)

Ολες γεννανε, αλλα και η προσοχη δε βλαπτει ουτως η αλλως. Η καλη διατροφη κανει καλο και στο μωρο.

k9Tap3.png

Εγώ ξεκίνησα την πρώτη εγκυμοσύνη με 96 κιλά. Μέχρι τον 6ο είχα πάρει άλλα 4, σύνολο 100. Τέλη 6ου κανω τη μεγάλη καμπύλη ζαχάρου, ήταν οριακή και κόβω όλους τους υδατάνθρακες,ψωμί, μακαρόνια,γλυκά. Ετρωγα μόνο ψητά με σαλάτα και τοστ πρωί βράδυ. Μπήκα να γεννήσω και ήμουν 92, βγήκα 86 και με το θηλασμό έφτασα 80.

Στη δεύτερη ξεκίνησα 98 κιλά (τα πήρα όλα μολις άρχισα να τρώω :( ), δεν ανέβασα ούτε ζάχαρο ούτε τίποτα, όταν γέννησα ήμουν 103 και τώρα γύρω στα 95.

Να προσέχεις τη διατροφή σου λοιπόν και να ακολουθείς τη συμβουλή του γιατρού σου και όλα θα πάνε ρολόι! Με το καλό η γέννα σου :wink:

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Διαφημίσεις

εγω τι να πω, που απο 65 κιλα πηγα 85 στη πρωτη εγκυμοσυνη, και ξεκιναω μ αυτα τα κιλα τη δευτερη?? δε προλαβα να χασω γραμμαριο αναμεσα στις 2 εγκυμοσυνες, και εδω και μερικες βδομαδες, φοβαμαι να ζυγιστω, αλλα νιωθω οτι οκ... :oops::oops::oops: το χω ξεσκισει το θεμα...

αυριο εχω υπερηχο, και φοβαμαι να με ζυγισει η γιατρος μου, θα με κραξει

Εσύ καλή μου είσαι ξεχωριστή περίπτωση. Εδώ δεν πρόλαβες να πάρεις ανάσα, θα προλάβαινες να χάσεις κιλά? :shock:

Μην αγχώνεσαι, θα τα χάσεις μαζεμένα! :wink:

εγω τι να πω, που απο 65 κιλα πηγα 85 στη πρωτη εγκυμοσυνη, και ξεκιναω μ αυτα τα κιλα τη δευτερη?? δε προλαβα να χασω γραμμαριο αναμεσα στις 2 εγκυμοσυνες, και εδω και μερικες βδομαδες, φοβαμαι να ζυγιστω, αλλα νιωθω οτι οκ... :oops::oops::oops: το χω ξεσκισει το θεμα...

αυριο εχω υπερηχο, και φοβαμαι να με ζυγισει η γιατρος μου, θα με κραξει

Fystikaki δεν το είχα καταλάβει ότι είσαι πάλι έγκυος :o

Δεν εχεις βάλει τίκερ, έβλεπα το μωράκι σου τόσο μικρούλι και δεν πήγε το μυαλό μου.

Εχω και μια γνωστή μου που ξανάμεινε έγκυος όταν ο πρώτος της γιος ήταν 3 μηνών και του έκανε αδελφούλη.

Λένε ότι για και για τη μαμά και για τα παιδιά είναι ωραίο να είναι κοντά. Τα δικά μου έχουν 22 μήνες διαφορά και τώρα που ξεπετάχτηκε κι ο μικρός, το καταλαβαίνω ότι είχαν δίκιο.

Να μην μακρηγορώ και αλλάζω θέμα. Με το καλό να έρθει και το άλλο μωρακι σου :lol:

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

θα βαλω το βραδυ τικερακι, να πανε ολα καλα με τον υπερηχο σημερα και θα βαλω το βραδυ, ευχαριστω :)

παρ ολα αυτα, η κατασταση ειναι δυσκολη... πολλα τα κιλα... πρεπει να το ραψω το ρημαδι, για το καλο του μωρου κυριως.... η προεκλαμψια δυστυχως, παραμονευει.... :?

μαρια με το καλό να γεννήσεις! Μην αγχώνεσαι για τα κιλά σου... Ναι μεν καλό είναι να μην είμαστε υπέρβαρες, αλλά ακόμα καλύτερο να μην αποβάλλουμε το άγχος μας... Δεν εισαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που θα γεννήσει μ΄αυτά -ή και περισσότερα- κιλά. Εξάλλου το γεγονός ότι δεν απέκτησες αυτά τα κιλά στην εγκυμοσύνη (έχω φίλες που πήραν 30-40 κιλά στην εγκυμοσύνη) είναι υπέρ σου. Γέννα με το καλό, και στη συνέχεια βλέπεις για δίαιτα.

ευχαριστω για το θαρρος το κουραγιο που μου δινετε βρε κοριτσια αλλα ναι καλο θα ηταν να μην τα ειχα τα κιλα πριν μεινω εγκυος αλλα ενταξει τωρα δεν τρωω κα8ολου γλυκα και πολυ παχυντικα φαγητα και πολυ ελαφρια το βραδυ τουλαχιστον 3,5 μηνεσς που μου μενουν ακομη να μεινω οσο γινεται στα ιδια ως συνολικα εχω παρει 8 κιλα ως τωρα στο 6 μπαινω!μετα την γεννα ομως οπωσδηποτε διαιτα να χασω 30 κιλα δυσκολο αλλα οχι ακαταρθωτο αν το θες πραγματικα!!!μεχρι στιγμης παλι καλα καποιο προβλημα πιεσης η σακχαρου δεν εχω και δεν ειχα και ποτε βεβαια.Ελπιζω αυτος ο καιρος που απομενει οντως να παει ετσι καπως σταθερα οπως ειμαι τωρα και ναι να μην πανικοβαλλομαι επειδη δεν ειμαι η μονη στο κοσμο που 8α γεννησει με τοσα κιλα,και ενταξει οπως λετε υπαρχουν και κοπελες που περνουν 20 και 30 κιλα στην εγκυμοσηνη και λεω ποσο μαλλον εκεινες που ειναι και μαθημενες αδυνατες και περνουν τοσα...οποτε λιγοτερο αγχος και περισοτερο προσοχη και υπομονη και μετα βουρρρρρρρρ να κανω κατι για τα κιλα λογω υγειας φυσικα πιο πολυ!!!Τωρα που θα μπω στον 6 ασχετα που ημουν απο πριν υπερβαρη,καλο ηταν να μην βαλω κιλα αλλα ξερω οτι αυτο αφου δεν προσεχα απο την αρχη εβαλα 8 κιλα νομιζω τωρα που προσεχω βρε κοριτσια αν δεν παρω αλλα...για πρωτη εγκυμοσηνη δεν ειναι και πολλα τα 8!σωστα?

Δυστυχως ανηκω και εγω στο κλαμπ των υπερβαρων ειμαι 80 κιλακια ολοκληρα! εχω παρει μονο 2 κιλα και σε λιγο μπαινω στον 6ο, μεχρι εδω μετρια αλλα απο εδω και περα;;;Εχω και κακο παρελθον αφουν στην προηγουμενη εγκυμοσυνη ειχα παρει 20 και βαλε!!!Το θεμα ειναι Μαρια μου οτι για να μην παρεις αλλα κιλα πρεπει να κανεις διαιτα και ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι σε αυτην την περιοδο,δυστυχως δεν φτανει το να προσεχεις!