Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΑΠΕΖΙ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Melduck

Recommended Posts

Συνάδελφοι (που μας έλεγαν και στη σχολή) τα φώτα σας! Ξέρω πως είναι νωρίς ακόμα αλλά λέω να κάνω μια μάζωξη στο σπίτι την 25η Μαρτίου (10-15 άτομα) και ψάχνω για ιδέες. Επειδή δουλεύω αρκετές ώρες και έχω και τον μικρουλάκο μου λέω να αρχίσω από τώρα να οργανώνομαι. Για την παράδοση θα κάνω σίγουρα μπακαλιαροκροκέτες-σκορδαλιά. Λέω να κάνω 1-2 σαλάτες, κανένα όσπριο (φάβα), καμμιά πίτα. Τι άλλα? :shock: Και για γλυκό τι εκτός από χαλβά? Θα κάνει κανένας άλλος τραπέζι να συντονιστούμε? Μήπως να κάνω και μη νηστίσιμα?

Διαφημίσεις

νομιζω οτι αυτά που εγραψες είναι αρκετα,μπορείς να κάνεις φασόλια πιαζ που γίνονται εύκολα,βάλε και ενα ταψί πατάτες φούρνου με λίγο μπακαλιάρο και σαλτσούλα,να πεις οτι εκανες και πλακί,αγορασε και κανενα ντολμαδάκι κονσέρβα και είναι μια χαρά.Νομίζω δεν είναι καλή ιδέα να μπερδέψεις και κρεατικά και για τα στομάχακια των καλεσμένων σου και για το δικό σου χρόνο.Όσο για το γλυκό,το χαλβαδάκι αρέσει σε όλους,μια φρουτοσαλάτα ή ενα ζελέ επίσης δροσίζουν μετά τη σκορδαλιά,θα φερουν και οι επισκέπτες οπότε και εκει είσαι κομπλέ :wink: !Καλά να περάσετε :)

Ευχαριστώ Αντιγόνη. Πλάκα πλάκα νηστίσιμα ξενηστίσιμα επειδή είμαι σε δίαιτα μου τρέχουν τα σάλια.........! (δε γινόταν να τρώμε απ'όλα και να μην παίρνουμε γραμμάριο?) :oops:

Melina θέλω και εγώ να κάνω τραπέζι ή μάλλον μπουφέ λόγω της γιορτής του άντρα μου. Να σου πω όλη την αλήθεια δεν σκεφτόμουνα μόνο νηστίσιμα πάντως καλή ιδέα είναι και το ριζότο με λαχανικά. Ακόμα δεν έχω βγάλει πρόγραμμα για το τι θα μαγειρέψω. Μπορείς να κάνεις και γαρίδες σαγανάκι αν θέλεις. Για γλυκό νηστίσιμο στις συνταγές της παρέας θα βρεις πολλά, απο τούρτες μέχρι ότι θέλεις.

Eπίσης για κυρίως σκεφτόμουνα και τα γεμιστά (λαδερά), με πατατούλες στο φούρνο, που νομίζω πως όλοι τα τρώνε. Κι εγώ σκέφτομαι και για μη νηστίσιμα φαγητά, όχι απαραίτητα κρέας, αλλά καμμιά πρασοτυρόπιτα, κανένα μπουγιουρντί ή κανένα σουφλέ με μελιτζάνες. Δεν έχω καταλήξει ακόμα, το ψάχνω σιγά σιγά να κατασταλλάξω στο μενού. Για γλυκό δεν ξέρω ακόμα, πρόσφατα (Καθαρά Δευτέρα) στην ίδια παρέα αλλά σε άλλο σπίτι έφτιαξα χαλβά, που με τρελλαίνει βέβαια αλλά έλεγα να μην επαναληφθώ. Η φρουτοσαλάτα είναι ωραία ιδέα εκτός αν κάνω ένα γλυκό (μη νηστίσιμο) που κάνει η μαμά μου με μαρένγκα, κρέμα και φράουλες...

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Για γλυκό νηστίσιμο μπορείς να κάνεις μπακλαβά με λάδι ή τις καριόκες που έχει εδώ: http://hungryforhungry.blogspot.com/2009/03/blog-post_3016.html

Από φαγητά, χταπόδι στη γάστρα ή τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο (με λάδι, ξύδι και κρασί 1,5 - 2 ωρες ψήσιμο στο φούρνο μαζί με ότι άλλο ψήνεις γίνεται μόνο του και είναι Ό μεζές) ή στη χόβολη αν ανάψετε κανένα τζάκι όπως εδώ: http://mam-a.blogspot.com/2009/03/blog-post_02.html

Θα κανω κι εγω τραπέζι αλλά ευτυχώς εχει προβλέψει η μανούλα μου να πάρει άδεια να βοηθήσει...

Γλυκό παρήγγειλα... :wink: κι αλλο ενα θα φτιαξει η μάνα μου :wink:

Θα εβαζα και την AfroditiD να κάνει τίποτα αλλά πήγε και γκαστρώθηκε :lol::lol::lol:

εγω θα κάνω τις σαλάτες (σεφ) και τορτίγιες κοτόπουλο (στα εύκολα εγω)

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Όσο για το γλυκό,το χαλβαδάκι αρέσει σε όλους

Οσο γι αυτο μη παιρνεις κι όρκο :roll: εγω τουλάχιστον εκτός απο εμένα γνωρίζω σίγουρα 11 άτομα που τον σιχαίνονται... :wink:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Και εγώ θα κάνω τραπέζι 25 Μαρτίου για την γιορτή μου. Θα είμαστε 15-20 άτομα. Θα κάνω μπακαλιάρο, σκορδαλιά, σπανακόπιτα, τυρόπιτα, πατατοσαλάτα, αλλά θέλω να κάνω και κρέας γιατί κάποιοι καθώς και τα παιδιά δεν τρώνε μπακαλιάρο για πειτε για πείτε......

Από γλυκό μάλλον θα κάνω χαλβά.

a94dd1bc2e.png

κρεας κάτι σε μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, σουτζουκάκια με ρυζάκι, κομματάκια χοιρινού με μουστάρδα και πατατούλες φούρνου?? κάτι πιο βαρύ όπως γκιούλμπασι??

Διαφημίσεις

Μμμμ τέλεια όλα..... τα σουντζουκάκια με το ρύζι εύκολο όποτε το κρατάω. Το χοιρινό με την μουστάρδα για πες συνταγή.

Εσύ τελικά θα κάνεις μόνο νηστίσημα;

a94dd1bc2e.png

Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω με τα νηστίσιμα και μη, θα δω......... Το χοιρινό αυτό πώς το φτιάχνω: τσιγαρίζω κρεμμύδι, προσθέτω μπουκίτσες χοιρινού (ψαρονέφρι) και μόλις λίγο ροδίσουν ρίχνω λίγο ζωμό και το αφήνω να ψηθεί. στο τέλος (δεν θέλει και πολλή ώρα) όταν έχει πιει τα ζουμάκια του ρίχνω μίγμα κρέμας γάλακτος-μουστάρδας-αλάτι-πιπέρι και σιγοψήνω μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προαιρετικά αν θέλεις βάζεις και άλλα λαχανικά μέσα (μανιτάρια, καρότα, κολοκύθια...). Δεν σου γράφω ποσότητες γιατί νομίζω τις καθορίζεις εσύ με τα γούστα σου. Είναι εύκολο, γρήγορο, κάνει ωραία σαλτσούλα (με ρύζι είναι μιαμ μιαμ) και τα παιδιά το τρώνε πολύ (άντε να μεγαλώσει και ο δικός μου να του το φτιάχνω......... :D )

Επίσης, έχω βάλει στο μάτι μια συνταγή που λέγεται κιλότο στην κατσαρόλα με μέλι και κρασί και είναι στο φόρουμ στις συνταγές κρεάτων. Δεν την έχω κάνει αλλά φαίνεται λουκούμι. Είναι της Αφροδίτης με το όνομα! :D (όλες της οι συνταγές μου φαίνονται τέλειες!)

Κορίτσια καλησπέρα!!

Τα σάλια μου τρέχουνε με όλα αυτά τα φαγητά!!!!

Λοιπόν για να βοηθήσω αν μπορώ: Για όσες θέλουν να φτιάξουν κρέας έχω μια συνταγή εύκολη και γρήγορη αλλά εκπληκτικά νόστιμη.

Αγοράστε κρέας χοιρινό λαιμό αλλά ζητήστε από το χασάπη σας να μην το κόψει, απλά να το χαράξει καλά.

Βάλτε αρκετό αλάτι και πιπέρι (αναλογία 2 - 1 το μείγμα που θα φτιάξατε) και ψήστε το στη γάστρα 3 - 4 ώρες περίπου. Ο χρόνος εξαρτάται από την ποσότητα του κρέατος.

Τη συνταγή μου την έδωσε ο δάσκαλός μου στο τσέλο ο οποίος είναι από την Πόλη.

Πιστέψτε με είναι γευστικότατο, συνοδευέται σχεδόν από τα πάντα και δεν έχει πολύ κόπο!!!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
Όσο για το γλυκό,το χαλβαδάκι αρέσει σε όλους

Οσο γι αυτο μη παιρνεις κι όρκο :roll: εγω τουλάχιστον εκτός απο εμένα γνωρίζω σίγουρα 11 άτομα που τον σιχαίνονται... :wink:

Κάντα 12 τα άτομα συμπεθέρα...μέσα κι εγώ...

χαλβάς...δεν τον τρώω, εκατομμύρια να μου τάξεις...

εεε τώρα αν είναι δις μπορεί κ να φάω ένα...ψίχουλο...