Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διάφορες ερωτήσεις (αβοκάντο, τραχανάς από πότε, σύγκαμα)

Recommended Posts

Επειδή έχω διάφορες ερωτήσεις, αλλά δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα τοπικς, τις βάζω εδώ, να έχω και τις απαντήσεις συγκεντρωμένες... :lol:

1. αβοκάντο από πότε μπορώ να δώσω;;

2. τραχανά από πότε;;

3. έχω ήδη αλλάξει 2 παιδιάτρους και είμαι τώρα στην τρίτη. Κανένας δεν με ενθουσιάζει: ο ένας δεν είχε ραντεβού και έπρεπε να περιμένεις με τις ώρες και ήταν και μακρυά, ο άλλος είχε ραντεβού έως τις 6 και μετά χωρίς, και είχε πάντα αναμονή περίπου 10 παιδάκια και έπαιρνε και 75ευρώ!!! αυτή τώρα καλή είναι αλλά είναι μακρυά... πειράζει για το παιδί να πάω και σε άλλον;

4. Τον τελευταίο καιρό είναι συνέχεια συγκαμένη. Αυτό ξεκίνησε όταν αρχίσαμε τα φρούτα αλλά και από όταν για το μπάνιο της χρησιμοποιώ μέσα στη μπανιέρα ένα πλαστικό καθισματάκι (σαν ξαπλώστρα που είναι) ... υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό;

Σημειώνω ότι θα ρωτήσω και την παιδίατρο, αλλά για μένα μετράει ΠΑΡΑ πολυ και η γνώμη των μαμαδων...

Διαφημίσεις

1. Για αβοκάντο δεν μπορώ να πω... καλύτερα να ρωτήσεις τον παιδίατρο.

2. Ο τραχανάς επειδή έχει αυγό καλύτερα να δώσεις όταν θα ξεκινήσει να τρώει αυγό.

3. Σίγουρα δεν είναι καλό να αλλάζεις συχνά παιδιάτρους αλλά όταν εσύ πιστεύεις ότι δεν γίνεται ή δεν σε καλύπτει αυτός που έχεις σίγουρα θα ψάξεις να βρεις κάποιον καλύτερο για το παιδί σου.

4. Εμένα η δικιά μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα συγκάματος. Αλλά τις λίγες φορές που είχε κάποιες κοκκινίλες φρόντιζα να της αλλάζω πιο συχνά πάνα και να την αφήνω και για λίγη ώρα και χωρίς πάνα να πάρει λίγο αέρα ο πωπουδάκος της. Το τι ακριβώς μπορεί να φταίει παίζεται. Όλα και τίποτα. Αν νόμίζεις ότι μπορεί να φταίει το καθισματάκι μην το χρησιμοποιείς για ένα διάστημα να δεις πως θα πάει. Η μικρή μου μια φορά είχε ερεθιστεί η περιοχή επειδή σε κάθε αλλαγή από κακά την έπλενα με σαπούνι. Τελικά το σταμάτησα, την πλένω μόνο με νερό στις αλλαγές πάνας και "εστρωσε".

Ελπίζω να βοήθησα λίγο..... :):)

sL7ap2.png

1.Δεν ξερω...

2.εγω από 11 μηνων εδωσα.

3.δεν νομιζω ότι θα καταλαβει κατι το παιδι τουλάχιστον τωρα που ειναι μικρό.

4.και εγω ετσι την εκανα μπανιο και δε μου συγκαηκε...δεν νομιζω ότι φταιει αυτο.ισως ειναι όντως τα φρούτα-check με τη παιδίατρο-μη χρησιμποιείς μωρομαντηλα για λιγο και πλενε την με χαμομηλακι!

1. εγώ της έδωσα από 7 μηνών χωρίς κανένα πρόβλημα (εξάλλου φρουτο/λαχανικό είναι)

2. Συμφωνώ με Βizeli, από τότε που θα δώσεις αυγό

3. και πάλι συμφωνώ με bizeli

4. Δεν νομίζω να φταίει το καθισματάκι. Τα φρούτα φταίνε, που μπήκαν στη διατροφή της και άλλαξαν τη σύσταση των κακών ( :lol: ). Δεν θα κρατήσει πολύ. Το είχε εμφανίσει και η Μάγια και κρέτησε αν θυμάμε καλά 5 μέρες περίπου. Η παιδίατρος μου είχε συστήσει λίγη κρέμα kenakomb (εστι γράφεται? :roll:) σε άλλαγμα, παρα άλλαγμα. Εννοείται αποφυγή μωρομαντήλων (έτσι κι αλλιώς καλό είναι να τα χρησιμοποιείς μόνο σε έκτακτη ανάγκη) και αν μπορείς να το αφήνεις λιγάκι κάθε μέρα με γυμνούλικο πωπό, θα επιταχύνεις την επούλωση!

Να το χαίρεσαι! :wink:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Μωρομάντηλα όντως όταν είναι ερεθισμένη δεν χρησιμοποιώ, κατεύθειαν νεράκι... αβοκάντο θα της δώσω, απλώς θα περιμένω να κλείσουμε και τον 7ο... για το γιατρό νομίζω και εγώ πως προς το παρόν το ίδιο της κάνει...

αρα για τον τραχανά αργούμε ακόμα.

Διαφημίσεις

1. Αβοκάντο δεν έχω δώσει, δεν το τρώμε γενικότερα

2. Τραχανά η παιδίατρος μας είχε δώσει από τον 7ο μήνα. Μάλιστα θυμάμαι τον έφτιαχνε η πεθερά μου, αλλά δεν ξέρω αν έβαζε μέσα αβγό...

3. Παιδιάτρους και εμείς έχουμε αλλάξει αρκετούς, ψάχνοντας να βρούμε αυτόν που θεωρούμε καλύτερο. Δεν φάνηκε μέχρι στιγμής να πειράζει την κόρη μας αυτή η αλλαγή (είναι 5 ετών σήμερα).

Μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό λέει και την άποψή της για το ποιος είναι ο /η καλύτερος/η, ποιον συμπαθεί περισσότερο.

4. Εμείς είχαμε αρκετά έως πάρα πολλά συγκάματα με την μεγάλη. Είχα κόψει το πορτοκάλι, γιατί είχα παρατηρήσει ότι της έφερνε σύγκαμα. Επίσης, μετά τα κακά και αφού την πλέναμε με χλιαρό νερό και χωρίς σαπούνι, την αφήναμε λίγο να στεγνώσει στον αέρα ο πωπός και μετά βάζαμε sudocream.

Το πιο ωφέλημο όμως για μας ήταν το ότι μόλις βλέπαμε αρχή έντονου συγκάματος (δηλ. έντονες κοκινίλες σαν πολύ μικρά μπιμπικάκια), βάζαμε κατευθείαν μελάνι (του φαρμακείου για το σύγκαμα), και έτσι προλαβαίναμε την πληγή και το αίμα.

Αυτό το εφάρμοσα και στο μωρό την μοναδική μέχρι στιγμής φορά που είχε μια υποψία συγκάματος. Είναι πολύ αποτελεσματικό.

παντως κορίτσια εμενα τον σιχαινεται τον παιδιατρο!! :D:D με το που περναμε τη πορτα και τον βλεπει κλαιει γοερα!!!Χτες πηγαμε και καναμε και 2 εμβολια (mantoux+ιλαρα) ...περιττο να σας πω τί εγινε...στο τελος τον κοιταγε με ενα βλεμμα η μικρη τελείως ο σχιζοφρενης δολοφονος με το πριονι :lol::lol::lol: και δε μπορω να πω ειναι συμπαθητικος ο ανθρωπος!!!

Να πω και εγώ τη γνώμη μου ... μη χάσω :lol::lol::lol:

1. Αβοκάντο της έχω ήδη δώσει, είναι ένα φρούτο όπως όλα τα άλλα και δεν θεωρείται εξαιρετικά αλλεργιογόνο. Το πρόβλημα με το αβοκάντο είναι πως έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και δεν αρέσει σε όλους.

2. Τραχανά επίσης της έχω δώσει μόλις έκλεισε τον 6ο και ακόμα της δίνω μια φορά την εβδομάδα. Επειδή δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα το αυγό της δίνω τον νηστίσιμο που είναι χωρίς - υπάρχει σε κάποια σ/μ αλλά μπορούν να σου φτιάξουν και σπιτικό για ακόμα καλύτερα.

3. Αν δε σου κάνει ο παιδίατρος αλλάξέ τον. Απλά φρόντισε τον καινούργιο να τον ενημερώσεις για το ιστορικό της μικρής. Νομίζω πως ο παιδίατρος πρέπει να είναι άτομο που μας εμπνέει και γενικότερα να είναι της ίδιας φιλοσοφίας ... στο κάτω κάτω το παιδί μας του εμπιστευόμαστε. Σε σοβαρά ζητήματα προσωπικά πάντα φροντίζω να παίρνω και δεύτερη γνώμη.

4. Επειδή έχουμε περάσει ένα εντονότατο σύγκαμμα ( μετά από αντιβίωση) αυτό που μας βοήθησε ( με παρότρυνση δερματολόγου) ήταν το φαρμακευτικό μελάνι και ο καλός αερισμός της περιοχής. Επίσης πλύσιμο με ουδέτερο δερμοκαθαριστικό και στέγνωμα με πιστολάκι :shock: μετά από κάθε αλλαγή πάνας.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Θα πρότεινα και εγώ στο θέμα του συγκάματος να προσέξεις το πορτοκάλι (εφόσον το βάζεις) στη φρουτόκρεμα. Θέλει να αλλάξεις σύντομα την επόμενη πάνα γιατί προκαλεί ερεθισμούς. Έχω ακούσει να συμβαίνει σε πολλά παιδάκια...:)

Διαφημίσεις

Εγώ αβοκάντο του έδωσα από τον 6ο (κλεισμένο). Δεν έτρωγε άλλα φρούτα και το αβοκάντο ήταν το μόνο που του άρεσε.

Τραχανά από τον 8ο (κλεισμένο). Χωρίς αυγό.

Για τον παιδίατρο σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ ακόμη δεν είμαι ευχαριστημένη αλλά δυστυχώς δεν έχω επιλογές!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

• 3 weeks later...

Δεν ανοίγω νέο ποστ γιατί δεν χρειάζεται επέκταση το θέμα μου....

Εχω μια απορία -το πιο πιθανό χαζή- την οποία ξεχνάω να αναφέρω στο γιατρό μας και θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο σημαντική για να τον ενοχλήσω τηλεφωνικά. Γιαυτό θα ενοχλήσω εσάς...!!! :D

Όταν βάζουμε κάποια θεραπευτική αλοιφή σε κάποιο σημείο του σώματός μας (π.χ. counterpain) υπάρχει πρόβλημα στο να πάρουμε το μωρό αγκαλιά μην τυχόν και ακουμπήσει το συγκεκριμένο σημείο ή είμαι υπερβολική; Μέχρι στιγμής ή αποφεύγω να χρησιμοποιώ αλοιφές τέτοιου είδους ή τις βάζω αφού κοιμηθεί η μικρή και ξεπλένομαι το πρωί...

Εσείς τι λέτε;

Ή κάποια αλοιφή που χρειάστηκε κάποια στιγμή να βάλω στα μάτια μου... νιώθω λίγο αμήχανα... δεν ξέρω τι να κάνω όταν χρειάζεται κάτι τέτοιο. :oops:

sL7ap2.png

συνήθως αυτές οι κρέμες-αλοιφές έχουν έντονη μυρωδιά ή αν τις πλησιάσεις τσούζουν τα μάτια σου.εγώ τουλάχιστον το έχω πάθει,οπότε κατά τη γνώμη μου καλα κάνεις και είσαι προσεκτική! άσε που αν ακουμπήσει το παιδί μπορεί να δράσει η κρέμα όπως και στο δικό σου,μόνο που το δέρμα του μωρού είναι πιο ευαίσθητο.τί να πω,λες να είμαστε δυο υπερβολικές μαζί;

1... δεν ξερω γιατι δεν μου αρεσει και δεν θελω να δωσω και στο μωρο

2... τραχανα τρωει από 4-5 μηνων. Τουλαχιστον ο τραχανας που φτιαχνει η θεια μου στο χωριο δεν εχει αβγα.

3... Και γω εχω αλλαξει 3 παιδιατρους και τα εμβολια του τα κανω σε αλλον αφου τον παω στο νοσοκομειο.

4... Μπορει να φταινε τα φρούτα , ισως επειδη πλέον ειναι πιο οξινα τα κακα και τα τσισα. Πλένε την σε καθε αλλαγμα και αλλαζε καθε φορα που κανει τσισα ωστε να μην μενουν πανω της. Απλα θα πρεπει να εχεις το νου σου ολη την ωρα και θα κανεις υπερκαταναλωση για λίγο καιρο αλλα αξιζει τον κοπο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Λία, κι εγώ αποφεύγω να βάλω κρέμες πχ θερμαντικές με τον φόβο μην ακουμπήσει στον μικρό και του προκαλέσει ερεθισμό.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Διαφημίσεις

1... δεν ξερω γιατι δεν μου αρεσει και δεν θελω να δωσω και στο μωρο

2... τραχανα τρωει από 4-5 μηνων. Τουλαχιστον ο τραχανας που φτιαχνει η θεια μου στο χωριο δεν εχει αβγα.

3... Και γω εχω αλλαξει 3 παιδιατρους και τα εμβολια του τα κανω σε αλλον αφου τον παω στο νοσοκομειο.

4... Μπορει να φταινε τα φρούτα , ισως επειδη πλέον ειναι πιο οξινα τα κακα και τα τσισα. Πλένε την σε καθε αλλαγμα και αλλαζε καθε φορα που κανει τσισα ωστε να μην μενουν πανω της. Απλα θα πρεπει να εχεις το νου σου ολη την ωρα και θα κανεις υπερκαταναλωση για λίγο καιρο αλλα αξιζει τον κοπο.

είναι μάλλον σίγουρο ότι φταίνε τα φρούτα γιατί περιέχουν τα οξέα...εγώ την πλένω και μετά της βάζω Eusin 2% ένα βάμα σαν το ιώδιο, και λάδι όταν όμως δεν είναι πολύ ερεθισμένη... γιατί όταν είναι ερεθισμένη και έχει και σπυράκια το λάδι δεν κάνει τίποτα σημαντικό..απλά προλαμβάνει νομίζω