Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τηλεόραση;;;

Recommended Posts

Μας έστειλαν δώρο κάτι πολύ ωραία dvd (της brainy baby αν τα ξέρετε) τα οποία σύμωνα με τα λεγόμενα των κατασκευαστών απευθύνονται σε μωρά 0 -3 ετών. Πράγματι τα παρακολούθησα και είναι αξιόλογα, προσεγμένη δουλειά καμία σχέση με αυτά του τύπου ζουζούνια κτλ. Την μια φορά που έβαλα την Κατερίνα να το παρακολουθήσει ενθουσιάστηκε, ειδικά όταν έβλεπε άλλα μωράκια έβγαζε κραυγούλες και άπλωνε τα χεράκια της :lol:

Προβληματίζομαι για το αν πρέπει που και που να της βάζω να παρακολουθεί. Μήπως η ακτινοβολία της τηλεόρασης ςίναι τελείως απαγορευτική σε αυτη την ηλικία; Κάτι έχω διαβάσει ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και επιληψία .... Μέχρι στιγμής όταν έχουμε εμείς ανοιχτή την τηλεόραση ρίχνει κανένα βλέφαρο αλλά μέχρι εκεί .... το να τη βάλω όμως να παρακολουθήσει ένα 20λεπτο πρόγραμμα είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εσάς ποια είναι η άποψή σας;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

ΚΟιταξε στο δωματιο μας ειχαμε τηλεοραση και χαζευαμε (εμεις) οποτε η απο 1-6 μηνων εφαγε ακτινοβολια μαλλον. Δεν εβλεπε παντως και γενικα δεν εδειξε ενδιαφερον να εστιασει εκτος αν ειχε Μαμαλακη (με την μαγειρικη απο μικρος :lol: ).

Τελικα ειναι του ραδιοφωνου (μας την κλεινει για να βαλουμε τραγουδια) και παρολο που εμεις βλεπουμε αρκετα (η τηλεοραση ειναι παντα ανοιχτη παρεα με το ραδιο :lol: ) ο μικρος καθεται μονο αν εχει το "Τομας το τρενακι"

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Πιστεύω ότι 20 λεπτά είναι πάρα πολλά για ένα παιδάκι 7 μηνών. Άσε που δεν νομίζω ότι θα καθίσει συγκεντρωένη να παρακολουθήσει το πρόγραμμα για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η προσοχή της θα αποσπαστεί.

Όσον αφορά στη ακτινοβολία, εμένα δε με ανησυχει και τόσο πολύ διότι α) δεν είναι και τόσο φοβερή η ποσότητα αν είσαι σε κάποια απόσταση και β) έτσι κι αλλιώς αν δεν τη "φας" από την τηλεόραση θα την προσλάβεις από όοολες τις υπόλοιπες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού!

Εγώ πάντως είμαι αρνητική στην παρατεταμένη παρακολούθηση τηλεόραση από τα παιδιά..αποφεύγω να την ανοίγω για πολλή ώρα όταν είμαι με το μικρό. Κάπου διάβασα ότι έρευνες έδειξαν ότι η τηλεόραση κάνει τα παιδιά παθητικούς θεατές και στην μετέπειτα ζωή τους..βέβαια δεν ξέρω από ποια ηλικία και μετά επηρεάζονται τα παιδιά.

.png.png

εμας η παιδίατρος μας είπε ότι καλό είναι το παιδί να μη είναι κοντά στο ΠΙΣΩ μέρος της τηλεόρασης, απ' όπου εκπέμπεται και η μεγαλύτερη ακτινοβολία...γι αυτό και τις τηλεοράσεις τις τοποθετούμε στον τοίχο..τώρα γενικά αν είναι σε απόσταση δεν πειράζει να είναι ανοικτή, το παίδί δέχεται ερεθίσματα και από τραγούδια και ομιλίες, και αυτό είναι καλό. Δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να αφοσιώνεται στην τηλεόραση και να βλέπει παραπάνω από 10 λεπτά..

Σίγουρα δεν είναι καλό να παρακολουθάει από τωρα τηλεόραση αλλά νομίζω ότι και να θες να τη βάλεις να δει τηλεόραση δεν θα το κάνει. Θα κοιτάξει για 5 -10 λεπτά το πολυ και θα ασχοληθεί με αλλα πράγματα μετά.

Εμάς τουλάχιστον, που είναι και πιο μεγάλη δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει αυτό. Θα δει κάτι, θα γελάσει, θα χορέψει -άν έχε μουσική- και μετά θα συνεχίσει να παίζει με κάτι πιο.... χειροπιαστό.

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Κατά την γνώμη μου,

έχουν βγεί πολλά προιόντα που μέν έχουν πολύ καλό στόχο,

όμως το μέσο με το οποίο παρουσιάζονται, δεν είναι το κατάλληλη για αυτούς τους στόχους.

διάβασε εδώ περισσότερα πράγματα για την τηλεόραση και τους υπολογιστές

http://parents.org.gr/psych/?sid=239

πιστεύω ότι είναι ένα πλήρες άρθρο το οποίο είναι πάρα πολύ κατατοπιστικό, όσον αφορά τα αποτελέσματα της τηλεόρασης, αλλά και την χρήση της.

υπάρχει ένα μέτρο,

αλλα πιστεύω ότι απο τόσο μικρό, εγώ πάντως δεν θα του έβαζα να δεί τηλεόραση.

ο σκοπός και ο στόχος είναι πολύ καλοί. αλλά όμως, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα που λένε.

χίλιες φορές να κάνεις συνάντηση με συνομίληκα παιδιά και απλώς να κοιτάζονται την ώρα που παίζει το καθένα με τα παιχνίδια του - ή απλως τα ακουμπάει, ή η επαφή και με άλλα και λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

χίλιες φορές.

ίσως δεν είναι το ίδιο εύκολα με το να βάζεις ένα dvd αλλά πραγματικά, η αληθινή επαφή είναι αυτή που εμπλουτίζει την ζωή και την καθημερινότητα ενός μικρού μωρού.

ευτυχώς μέσα απο το φόρουμ αυτό δίνονται πολλές ευκαιρίες για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με άλλα, ακόμα και εάν είναι λίγων μηνών, εάν σου το επιτρέψει η καθημερινότητά σου, εκμεταλεύσου το στο έπακρο.

η διαφορά είναι

η ακοή, η όραση, τα συναισθήματα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που περνάνε απο το dvd.

δεν ξέρω ακριβώς τι περιέχει αυτό το dvd συγκεκριμένα, αλλά νομίζω ότι και να περιέχει, δεν μπορεί να είναι αντάξιο της πραγματικής επαφής και επικοινωνίας με άλλα παιδιά.

στο dvd ότι συμβαίνει είναι προκαθορισμένο έτσι δεν είναι? - εάν το δεί πολλές φορές μαθαίνει ότι όλα είναι σταθερά και ίδια, αντί ακριβώς το αντίθετο όπως είναι στη ζωή τα παιδιά αλλά και η κάθε μέρα.

δεν υπάρχει η διαφορετικότητα της κάθε συνάντησης, τα άλλα συναισθήματα, άλλες αντιδράσεις των παιδιών κτλ.

ελπίζω να σε έπεισα αντί να βάζετε το dvd να επιδιώξεις συναντήσεις με άλλα μωράκια :)

το ότι άπλωνε τα χεράκια της και στην καλύτερη αντί να τα αγγίξει και να τα αισθανθεί (τα άλλα μωράκια), ένιωθε την κρύα επιφάνεια της τηλεόρασης, σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη απογοήτευση, και αν είναι κάτι που βλέπει σταθερά, σίγουρα θα την απογοητευσει και μελλοντικά στις πραγματικές τις επαφές...!

πιστεύω αυτά τα dvd είναι ένας καλός τρόπος για τους μεγάλους για να δούν τι μπορεί να αρέσει στο μωρό τους, αλλά κατα τα άλλα είναι ένας τροπος να βγάλει κάποιος λεφτά εκμεταλευόμενος την ανάγκη των γονέων για ευκολία στην καθημερινότητα και το πως θα προσφέρουν κάτι στα παιδιά με όσο λιγότερη προσπάθεια χρονική και συναισθηματική - είναι λίγο ένα ξεγέλασμα του γονέα πιστεύω - σαν να σου δίνει κάποιος μια φωτογραφία απο σοκολάτα και φαγητά, όταν πεινάς.

σε αυτή την ηλικία τα ΄μωράκια δεν ξέρουν και τι σημαίνει τηλεόραση, και πιστεύουν ότι αυτό που βλέπουν είναι αληθινό- καταλαβαίνουν όμως ότι δεν μπορούν να το έχουν.... οπότε....

ψηφίζω όχι :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αυτο πρωτη φορα το ακουω....με το κακτακι.... :roll::roll::roll:

Καλο θα ειναι να μην εχετε τα μωρα κοντα σε οθονες υπολογιστου,τηλεορασεις και οτι εκπεμπει ακτινοβολια. Οσο εσας σας απαγορευουν να βλεπετε τηλεοραση στο 1,5 μετρο...διπλασιο και αλλο τοσο απαγορευεται στα μωρα 0-6 ετων να ειναι κοντα στις τηλεορασεις...

Σκεψου το μωρο σου 8 μηνων με γυαλια αστυγματισμου!!! Σαν κουκουβαγιοπουλο θα ειναι!!! :P

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Διαφημίσεις

• 3 years later...

καλημερα..η δικη μου η κορη 20 μηνων. τρελλαινεται για την Φραουλιτσα. συνηθως την βλέπει οταν τρωει.το μεσημεριανο της. Βεβαια θελει και τις άλλες ωρες, με παιρνει απο το χερι και μου δειχνει το dvd, και φυσικα αρχιζει τα κλαματα και την γκρινια οταν βλεπει οτι δεν προκειται να δει τιποτα.

Εμενα ο δικος μου τρελαινατε για τα ζουζουνια,οταν ειδικα τραγουδανε τα παπακια κανει παπαπα κει εχιε πολυ πλακα επισης οταν ακουει τοτραγουδακι με τα παλαμακια τοτε αρχιζει τα παλαμακια με μια χαρα,αυτα τα βλεπει μια με δυο φορες την μερα 10 λεπτακια παραπανω δεν τον αφηνω και ας θελει,του δινω διαφορα παιχνιδακια οποτε τα ξεχναει,πιστευω πως δεν κανει κακο η τηλεοραση αν ειναι για λιγα λεπτα..

• 1 month later...

ο δικός μου είναι 15 μηνών και έχω καταλάβει ότι η τηλεόραση δεν τον πολυενδιαφέρει. Κατά καιρούς του έχω βάλει κινούμενα σχέδια αλλά δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον, μπορεί καμία φορά να χαμογελάσει και μετά από λίγο φεύγει για να παίξει. Πιστεύω όμως ότι δεν τον ενδιαφέρει γιατί δεν καταλαβαίνει τι βλέπει...και εδώ διάβασα ότι από 6 μηνών τα παιδιά αρχίζουν και "χαμπαριάζουν"! Τελικά υπάρχουν παιδάκια 15 μηνών που βλέπουν τηλεόραση και καταλαβαίνουν τι βλέπουν? Ο δικός μου πάντως χαζεύει στη τηλεόραση μόνο όταν την ανοίγω για μένα και βλέπω ειδήσεις και αυτός είναι έτοιμος για ύπνο, δηλαδή κουρασμένος και απλώς χαζεύει.

• 3 months later...

Ο μικρός μου, 5 μηνών σχεδόν σήμερα, είναι μεγάλος τηλεορασάκιας. Κολλάει σε σημείο που τον γυρίζεις από την άλλη κι αυτός παλεύει να στρέψει το κεφάλι να δει τι γίνεται στο χαζοκούτι. Θα ήθελα πολύ να ξέρω τι ακριβώς συνέπειες έχει η τηλεόραση στα μωρά, και πόσο βλαπτικό είναι να τον αφήσω π.χ. να δει 5 λεπτά για να ηρεμήσει ή δεν πρέπει να τον αφήνω καθόλου. Μπορεί να προκαλέσει και οργανικά προβλήματα, πέρα από τη συνήθεια της παθητικής τηλεθέασης;

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1383

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_02/06/2009_282403

Αυτα απο μια γρηγορη αναζητηση που εκανα,αν ψαξεις θα βρεις κι αλλα.

Διαβασε προσεκτικα τι γραφει η κα Στυλιανακη παραπανω.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Κι ο δικός μου δείχνει ενδιαφέρον, γί αυτο την έχω όλη μέρα κλειστή. Οι πολλαπλές εναλλαγές στην εικόνα και η πληθώρα ερεθισματων που δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος τους, δεν είναι ότι καλύτερο. Επιπλέον, δεν θα ήθελα να γίνει τηλεορασακιας στο μέλλον . Τώρα, αν τύχει να χαζεψει για 5 λεπτά, δεν νομίζω πια να πειράζει και τόσο πολυ

Κορίτσια, διάβασα το άρθρο της Καθημερινής που πρότεινε η Μαρία Χ. και λέει ότι βλάπτει ακόμα και όταν παίζει όλη μέρα στο background! Το οποίο ομολογώ -ντροπή μου- πως έχω κι εγώ όλη μέρα, λόγω μοναξιάς... Στο εξής θα είμαι πιο προσεκτική.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Και εμείς την έχουμε ανοιχτή. Αλλα δεν την παρακολουθει. Μόνο αν δείχνει ανθρώπους να τρώνε και γάτες(έχουμε έρωτα με τις γάτες). Ειμαστε 9μηνων.

Και εμάς τρελλαινεται για τα Ζουζουνια. Του αρέσουν πολυ.

Είχαμε ρωτήσει τη παιδιατρο και μας είπε ότι παλιά έλεγαν όχι τηλεόραση λόγω ακτινοβολίας. Τώρα με τις καινούριες δεν τίθεται θέμα.

Γενικά είμαι τις άποψης, όλα απο λίγο.