Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η Αγγελιαννα εχει ξεκινησει παιδικο απο 21/11

Recommended Posts

Λοιπον... η χαζομαμα και ο μπαμπας πηραν την ΜΕΓΑΛΗ αποφαση !!! Λέμε να ξεκινησει το κοριτσακι μας να παει παιδικο...

Οι λόγοι που μας οδηγησαν στην αποφαση ειναι, πρωτον και κυριον επειδη το παιδι πλεον δεν μπορει να απασχοληθει ΜΟΝΟ μαζι μου στο σπιτι... εχει βαρεθεί... Εχει τρομερη ενέργεια, την οποια καπως πρεπει να βγαλουμε... αλλά κι επειδη χρειαζεται παρέα... Το εκδηλώνει με καθε τροπο οτι ειναι πολυ κοινωνικο παιδι...

Τώρα τα θέματα μου είναι τα εξής :

1) Θεωρειται οτι ειναι καλη η ηλικια της (3 ετων και 2 μηνων περιπου) ?

2) Πως να χειριστω το θεμα του οτι η μαμα θα μεινει σπιτι με το μωρο ???

3) Υπαρχει περιπτωση να μην νιωσει καλα που θα παει ξαφνικα στην μέση της χρονιας ?

4) Λέω να πάμε σταδιακά... δηάδη να παμε για λιγες ωρες καθε φορα και σιγα σιγα να μεινουμε κανονικα... Ειναι σωστο αυτο ?

5) Ο συγκεκριμενος παιδικος (όπως λέει το πρόγραμμά του) έχει τα παρακατω :

6.30 - 8.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

8.00 - 8.30 ΠΡΩΙΝΟ

8.30 - 9.00 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

9.00 - 9.30 ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

9.30 - 10.00 ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

10.00 - 10.30 ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

10.30 - 11.30 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΦΗΣ / ΓΡΑΦΗΣ

ΠΡΟΜΑΘΗΤΙΚΕΣ/ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

11.30 - 12.00 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΚΗΠΟ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

12.00 - 12.30 ΑΓΓΛΙΚΑ / ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ -ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΚΑ

12.30 - 13.00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΠΑΡΑΜΥΘΙ - ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

13.00 - 13.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

13.00 - 14.00 ΧΑΛΑΡΩΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

14.00 - 14.45 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣ (ΤΕΛΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ)

14.45 - 16.00 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

16.00 - 16.30 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

Πως σας φαινεται αυτο ? Τι διευκρινησεις πιστευετε οτι πρεπει ισως να ζητησω ?

6) Είναι καλό και θεμιτό να κάνουμε καποιες εφνιδιες επισκεψεις για να τσεκαρουμε την κατασταση ?

Αυτα για την ωρα... θα επανελθω...

Διαφημίσεις

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εχω νεα.... Παρακαλω για αμεσες απαντησεις - αποψεις...

Μιλησα τωρα μολις με την διευθυντρια του σταθμου και μου ειπε αν ειναι να παει οντως τωρα, να παμε αμεσα (σημερα - αυριο) για να προλαβει την Χριστουγεννιατικη γιορτη, πρόβες κλπ και να μην νιωσει παραγγονισμενη αν παει απο 1/12 που λεγαμε εμεις γιατι θα ειναι στο φορτε οι προβες κλπ...

Λεω να παμε αυριο κιολας... Τι λετε ?????????????????

Μαριλένα μου αφού το πήρατε απόφαση τι σήμερα αύριο τι σε 10 μέρες. Το καλό είναι ότι γνωρίζει και η Ρούλα τον παιδικό και έχεις πάρει και μια ιδέα. Πάντως εγώ είμαι υπερ του παιδικού έτσι και αλλιώς

Διαφημίσεις

Marilena μου σας ευχομαι καλη αρχή στο νέο σας ξεκίνημα.

Ειμαι υπέρ στον παιδικό σταθμό γιατι αν λειτουργεί σωστά έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά μας.

Το πρόγραμμα μου φαινεται πολυ καλό αυτό που θα σε συμβουλευα να προσεξεις (απο την πειρα μου δηλαδή) ειναι η αυλή. Δηλ καλή η αυλή και το παιχνίδι και η εκτόνωση κτλ αλλά να μην ειναι μόνιμα στην αυλή. Περισυ εμεις περάσαμε μια ολοκληρη χρονιά στην αυλή. Βεβαια χορτάσαμε παιχνίδι αλλά δεν κάναμε τίποτα άλλο.

Και κυρίως ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με τσιγκλήσε. Θα πρότεινα καθόλου τηλεόραση αλλά μάλλον ειναι πια μόδα και δεν γίνεται. Και εμενα για εκπαιδευτική τηλεόραση μου μίλησαν αλλά μετά απο ένα μήνα περνουσα με την μικρή απο το video club έξω και ήξερε όλους τους ήρωες και τα dvd απ έξω!!!!!!!

Με λίγα λόγια εμεις πέρισυ ήμασταν καλό καιρό --> αυλή, κακοκαιρία --> dvd. Και απο συζητήσεις με άλλες μαμάδες βλέπω αυτό ειναι γενικό φαινόμενο.

Οχι βεβαια ότι ολοι οι παιδικοι σταθμοι δουλευουν έτσι. Και στον καλυτερο παιδικο να στειλεις το παιδι σου θα κάνεις εφόδους διαρκώς. Και όχι λίγο πριν την λήξη του προγράμματος αλλά κατά την διαρκεια της ημέρας και απροειδοποίητα και φυσικά θα απαιτήσεις να μπεις και να δεις ακόμα και εν ώρα λειτουργιας το πως λειτουργει ο σταθμος.

Καλή αρχή.......

και ότι χρειαστεις εδώ ειμαι έχω αρκετή πειρα στους σταθμούς πιά :wink:

g07Lp2.png

Μαριλένα αφού το αποφάσισες καλό είναι να πάει το παιδί το συντομότερο.

Ο δικός μου είναι 2+χρονών και πάει σε παιδικό σταθμό από 5 μηνών....

Είμαι υπέρ των παιδικών σταθμών γιατί πιστεύω ότι τα παιδάκια κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα, διοχετεύουν ενέργεια, μαθαίνουν αρκετά πράγματα (π.χ. ο δικός μου είναι σε διαδικασία κατάργησης της πάνας και του το ξεκινήσανε στο σχολείο). Τρώει όλα τα φαγητά (βλέπει τα άλλα παιδάκια...).

Βέβαια είμαι υπέρ των αιφνιδιαστικών επισκέψεων και μπορεί η μικρή να είναι μόνο 3 χρονών αλλά κάθε μέρα να τη ρωτάς τι έκανε στο σχολείο εμένα όλα μου τα λέει και τα διασταυρώνω (π.χ. σημερα έφαγα μαμα το μισό φαγητό και όντως η δασκάλα έχει γράψει στο σημείωμα ότι έφαγε το μισό).

Θα προτιμούσα στο πρόγραμμα να μην ειχε τηλεόραση, έστω και εκπαιδευτική...

Το θετικό είναι ότι η Ρούλα έχει δοκιμάσει τον παιδικό σταθμό και είναι ευχαριστημένη. Μην το σκέφτεσαι ξεκίνα από αύριο κιόλας! Θα δεις μεγάλη διαφορά στη μικρή.

Νατάσα

Κι εγω εκει προσανατολιζομαι....

Με ακουσε η Αγγελιαννα στο τηλεφωνο που μιλησα με τον σταθμο και ... καταλαβε... Και λεει "Μαμα, υπαρχει Χριστουγεννιατικη τσαντα ?" λεω εγω δεν νομιζω αγαπη μου... και συνεχιζει ... "Καλα, αν δεν εχει Χριστουγεννιατικη να παρουμε μια αλλη... να παμε σημερα ομως γιατι αυριο μπορω να παω σχολειο !!!"....

Περιμενω να μιλησω με τον συζυγο, κι αν δεν εχει αντιρησση... αυριο πρωι πρωι... ειμαστε για παιδικο !!!

Μακαρι Παναγια μου !!!

Και κυρίως ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με τσιγκλήσε. Θα πρότεινα καθόλου τηλεόραση αλλά μάλλον ειναι πια μόδα και δεν γίνεται.

και εμένα με τσίγκλησε εντελώς.

δεν υπάρχει καθημερινή εκπαιδευτική τηλεόραση..

γράψτην αλλά μετά ετοιμάσου για εκστρατεία. διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν.

δε βλάπτει μια συζήτηση για αυτό το θέμα πριν την εγγραφή.

ποιό είναι δηλαδή το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης?

Πόσα δηλαδη πράγματα να βλέπουν κάθε μέρα? εκπαιδευτικά? ρώτα να σου πούνε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόγραμμα. Αν δεν έχουν πρόγραμμα δεν είναι εκπαιδευτικό!!! τι βαζουν discovery?

(πραγματικά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να ειναι σε καθημερινή βάση και να είναι εκπαιδευτικό. - τι θα βλέπουν κάθε μέρα πουλιά? ή κάθε μέρα λιοντάρια για μια εβδομάδα? )

φυσικά και δεν είναι της μόδας! !! αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το κάνουν της μόδας, ελπίζω να το πάρουν χαμπάρι οι γονείς ότι πρόκειται περι....... δεν μπορώ να γράψω εδώ την λέξη.

τωρα εάν κατα τα άλλα σε βολεύει ο παιδικός τον εμπιστεύεσαι κτλ και θέλεις αυτό να το δεχτείς είναι φυσικά επιλογή σου.

(και το αν θα το καταπιείς για ένα διάστημα και μετά να προσπαθήσεις να το αλλάξεις...)

δεν ξέρω...

τώρα για το πρόγραμμα των εορτών αμφιβάλλω για το αν θα μπορούν τώρα μέσα στο άγχος για τις ετοιμασίες των γιορτών να δώσουν προσοχή σε νέο παιδί - δεν θα φτάσουν τώρα οι δύο εβδομάδες...

μετά είναι και οι διακοπές των χριστουγέννων.... όπου σταματάει πάλι για λίγο και μετά τις γιορτές θα θέλει πάλι προσαρμογή...

εγώ δηλαδή

θα το ανέβαλλα για μετά τα χριστούγεννα και τις γιορτές. αλλά δεν ξέρω κατα πόσο εσείς μπορείτε.

γενικά νομίζω ότι πρίν τα χριστούγεννα η ατμόσφαιρα είναι πάντα τεταμένη παρόλο του ότι πρόκειται για κάτι πολύ ευχάριστο. ειδικά και στους παιδικούς που οι δασκάλες είναι επιβαρυμένες με το να ικανοποιήσουν γονείς και παράσταση, και σε σταθμούς που έχει αυτό μεγάλο βάρος σίγουρα η προσαρμογή ενός νέου παιδιού μέσα στην κατάσταση αυτή, δεν μπορώ να δώ ποσο εφικτή θα είναι...

όμως ίσως δείς ότι δεν είναι πολύ γεμάτος ο παιδικός/η τάξη που θα πάει, και αισθανθείς ότι η δασκάλα έιναι οκ και θα τα φέρει βόλτα, τότε,.. οκ

πήγαινε με το ένστικτό σου.

για την προσαρμογή, θα κάνεις ότι συνηθίζουν εκεί. ελπίζω να συνηθίζουν να είναι ο γονιός τις πρώτες μέρες εκεί κάνοντας τιποτε (διαβάζοντας βιβλίο εργασία τηλέφωνο κτλ.).. ?

΄

διάβασε και τα άρθρα για τις προσαρμογές.

γενικά πάντως δεν είναι πολύ ευχάριστο για ένα παιδί να μπαίνει στην μέση της χρονιάς πόσο μάλλον πρίν απο την γιορτή.

απο ψυχολογικής απόψεως δεν είναι καθόλου καλή στιγμή.

αν όμως σε καίει να την βάλεις στον παιδικό, λόγω καθημερινότητας και έχετε πήξει, βάλτην.

αν όχι,... κανόνισέ το για μετά τις γιορτές. υπολόγισε κιόλας ότι για κάποιο διάστημα η συμπεριφορά της ίσως θα είναι διαφορετική πιθανώς και δύσκολη.... θέλεις να περάσετε αυτή τη φάση πριν τα χριστούγεννα και μετά ξανά μετα τις διακοπες των χριστουγέννων?... αν είσαστε ήδη προετοιμασμένοι για αυτό οκ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Μαρια ελπιζω να σε προλαβω και να δεις τα παρακατω για να μου απαντησεις ξανα αμεσα... Μακαρι να το δει και η Αικατερινη (που ειδα οτι ειναι εδω...)

Θα προσπαθησω να πω συντομα την γνωμη μου για αυτα που μου ειπς και σε ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυ....

όσον αφορα το προγραμμα που εβαλα στην αρχη του ποστ, ειναι ακυρο... με την εννοια οτι ειναι το περσινο, μου ειπε η διευθυντρια... βεβαια επειδη ηδη ειχε ξυπνησει ο μπεμπακος κι εκλαιγε δεν την ρωτησα αναλυτικα ποιο ειναι το καινουργιο (αυριο θα παω να μαθω, ετσι κι αλλιως απο κοντα)...

όσον ομως αφορα την τηλεοραση, δεν εχω κανενα προβλημα να βλεπει 45 λεπτα, ότι και αν βλεπει, αν σκεφτειτε οτι στο σπιτι βλεπουμε πολυ περισσοτερο καθε μερα !!! (εστω 2 ωρες !!!)

Τωρα οσον αφορα τις γιορτες, αυτο ακριβως μου ειπε, οτι αν δεν προκειται να παμε αυτη την εβδομαδα, τοτε να παμε μετα τις γιορτες... Αν παμε τωρα θα ενταχθει κανονικα στο προγραμμα προετοιμασιας της γιορτης που ετσι κι αλλιως μου ειπε οτι προκειται για μουσικοκινητικη (που η Αγγελιαννα κανει εδω και ενα μηνα)... Αυτο ειναι το θετικο της υποθεσης...

Τωρα αυτο που εμενα με προβληματιζει πιο πολυ ειναι αυτο το περι προσαρμογης... Δυστυχως εγω δεν θα μπορω να κατσω εκει, εφοσον εχω τον μπεμπη μαζι μου και ο συζυγος δεν μπορει να λειψει απο τη δουλεια...

Αυτο που μου προτεινε η ιδιοκτητρια του σταθμου, ειναι να την παμε κανονικα το πρωι, την ωρα που θα πηγαινει γενικα (8.30 με 9 παρα) και την πρωτη μερα να την παρω 1 παρα με 1 πριν το φαγητο, την δευτερη μερα να την παρω 2και μετα το φαγητο και αν ολα ειναι οκ απο την τριτη μερα να παει κανονικα...

Για τις γιορτες θα σταματησουν μονο 1 εβδομαδα, απο 24/12 μεχρι 2/1, που εκεινες τις μερες καθεται ο μπαμπας μας και γενικα θα ειμαστε ή ταξιδακι ή σε βολτες, ψωνια κλπ, οποτε πιστευω θα καταλαβει την διαφορα... Δεν ξερω.... λεω εγω τωρα... :roll:

Μαρακι, εχεις δικιο οτι μπορουμε να το τρεναρουμε για μετα τις γιορτες, αλλα ελα που η ιδια εχει βαρεθει φρικτα στο σπιτι και με παρακαλαει να την παω σχολειο κλπ και δυστυχως μεσα σε ολα την ερχομενη εβδομαδα σταματαμε και τα μαθηματα μουσικοκινητικης κι εχει στεναχωρηθει πολυ...

Περιμενω απαντηση σου αμεσα...

Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Μαριλένα,

Εγώ στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα με την προσαρμογή της μικρής, εκτός και αν το παιδί το ίδιο έχει δύσκολο χαρακτήρα.

Ο μικρός μου είναι 2 χρονών και λατρεύει το σχολείο. Εχουμε ήδη περάσει και μία αλλαγή παιδικού σταθμού (τον άλλαξα πέρυσι το Φεβρουάριο στη μέση της σχολικής χρονιάς) και παρόλο που ήταν μικρούλης και ήρθε το σχολικό γεμάτο από άγνωστα πρόσωπα, τσίνησε λίγο στην αρχή αλλά μετά όλα μια χαρά. Εγώ είχα περισσότερο άγχος και τύψεις από το μικρό! Η προσαρμογή είναι θέμα λίγων ημερών.

Ο δικός μου τώρα το πρωί λαχταράει να δει το σχολικό! Ετοιμάζεται πριν από μένα! Προχθές ήταν να τον πάει ο μπαμπάς στο σχολείο και ήθελε τον κύριο Σωτήρη και την κυρία Ζωή! (Οδηγός και συνοδός). Τραγουδάνε μέσα στο σχολικό, περνάνε καλά.... Οταν μιλάει ο μικρός για το σχολείο και τις δασκάλες του φωτίζεται όλο το πρόσωπό του!

Πιστεύω ότι τα παιδιά χρειάζονται σε αυτή την ηλικία να διοχετεύουν ενέργεια. Στην τελευταία συνάντηση γονέων και κηδεμόνων η δασκάλα του μου έδειξε τις ζωγραφιές του και πραγματικά υπάρχει βελτίωση! Προσπαθούν να τον μάθουν να χρωματίζει μέσα στις γραμμές των εκάστοτε σχημάτων. Αναλύουν καθημερινά διάφορες ενότητες π.χ. τα χρώματα, τα φρούτα, οι εποχές κ.λ.π. Καταλαβαίνω ότι με ένα μικρό μωράκι δεν έχεις το χρόνο και το κουράγιο να ασχοληθείς όσο θα ήθελες με τη μικρή. Και εγώ δουλεύω τόσες ώρες και προσπαθώ μέσα σε λίγες κοινές στιγμές που έχουμε να του μάθω πράγματα, να τον χαρώ, να τα κάνω όλα... αδύνατον!

Ευτυχώς που υπάρχει ο παιδικός σταθμός....

Δεν ξέρω εαν σε βοήθησα....Μακάρι να μην χρειαζόταν να δουλέψω ώστε να πέρναγα περισσότερο χρόνο με το γιο μου...Αλλά πιστεύω ότι και να μην δούλευα θα τον έστελνα στον παιδικό σταθμό από 3 ετών έστω και για λιγότερες ώρες....

Καλή απόφαση....

Νατάσα

Φωτογραφίες από την περσυνή γιορτή:

tKb-b6Jj6T-MYwyJGZvKJaS-3T6ArMxK.jpg Qj8A5iwz1T_ghYj6w9MkJ2AfasmwRzeA.jpg _hSpMlAV6T9XuVLAZfQXh0yii0Dr0owH.jpg

Θα σου πω την απόψη μου σαν δασκαλα... αλλα με πασα ειλικρίνεια γιατι σε συμπαθησα :P

Μην πας το παιδι τωρα.. ειμαι καθετη σε αυτο.. Δεν υπαρχει περιπτωση η δασκαλα να χαρει και ιδιαιτερα που θα της παει στην ταξη καινουργιο παιδι αυτη την εποχη.. Πρωτον εχει ηδη αρκετα παιδια που ακομα δεν εχουν προσαρμοστει εντελως.. Δευτερον ειναι εντελως πηγμενη με την προετοιμασια της γιορτης αλλα και με τις χειροτεχνίες τοσο για το στολισμο του σταθμου όσο και γι αυτα που πρέπει να παρουν τα παιδια στο σπιτι. Τονιζω το πρεπει γιατι φαντασου οτι σε αυτο το θεμα, δηλαδη το "τι χειροτεχνιες θα κανουμε με τα παιδια ώστε να τα δουν οι γονεις και να πουν ααα τι κανανε..." υπαρχει πιεση πολυ πίεση γενικα.

Καταρχην δεν εχω καταλαβει αν ειναι ιδιωτικος ή δημόσιος (υποθετω ιδιωτικος). Και αν όντως ειναι σίγουρα η διευθύντρια θελει αλλον εναν πελάτη το συντομοτερο δυνατον αλλα η δασκαλα μαλλον θα σε βρίζει από μεσα της.. Όπότε γνωμη μου ειναι οτι η Αγγελιανα μπορει να περιμενει λίγο για το καλό της..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Θα ήθελα απλά να συμπληρώσω ότι μάλλον βρε Μαριλένα θα πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Κάτι που μπορεί να είναι καλό για μένα μπορεί να μην είναι για σένα...

Η Dora σαν δασκάλα σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία από μένα στο θέμα των παιδικών σταθμών...

Στην τελική όμως είναι καθαρά δική σου απόφαση - ένστικτο. Ο σταθμός είναι ιδιωτικός ή δημόσιος?

Νατάσα

Διαφημίσεις

χαίρομαι που με υποστηρίζει η dora στο θέμα αυτό με πριν απο τις γιορτές ένταξη παιδιού στην τάξη.

όμως αισθάνομαι απο αυτά που γράφεις ότι ήδη το έχεις πάρει απόφαση,

και επίσης και εκείνη το έχει πάρει απόφαση.

βέβαια δεν ξέρουμε εάν έχει καταλάβει ότι θα είναι χωρίς εσένα εκεί, αλλά φαντάζομαι ότι θα το έχεις συζητήσει λίγο μαζί της.

απο τη στιγμή που σε παρακαλάει, τότε δεν βλέπω κάτι κακό.

εάν ένα παιδί θέλει πάρα πολύ να πάει παιδικό, θα παραβλέψει και πολλά πράγματα , την στρεσαρισμένη δασκάλα πχ.

είναι αρκετά πιθανό το αν έχει τόση ανάγκη τα άλλα παιδιά να μη δίνει και τόση σημασία στην δασκάλα.

και η δασκάλα λόγω προετοιμασίας να μη μπορεί να δώσει και εκείνη πολύ προσοχή.

οπότε, ξεκινάτε κάπως λάου λάου, με την έννοια ότι μπορεί αυτό να πάει μιά χαρά

αλλά μπορεί και να μην πάει καθόλου. εξαρτάται πολύ και απο το κάθε παιδί.

αν δείς ότι δεν, θα είναι καλό να το έχεις συζητήσει πρίν το αν υπάρχει η δυνατότητα να το καθυστερήσετε για μετά τις γιορτές.

μην ξεχνάς όμως βέβαια ότι άλλο η μουσικοκινητική που μπορεί να πήγαινε για κάποιες ώρες, και άλλο κάθε μέρα να σε αποχωρίζεται σταθερά .

όταν το συνειδητοποιούν τα παιδιά αυτό, ότι είναι κάτι πάγιο που δεν αλλάζει πλέον... είναι δεδομένο ότι θα βγάλουν κάποια αντίδραση...

θα μπορείτε εν μέσω εορτών να την αντιμετωπίσετε επιτυχώς? δασκάλα και εσείς?....?

είμαι σκεπτική, αλλά απο την άλλη, όταν όλοι είναι αποφασισμένοι το παιδί διευκολύνεται πολύ στο να κατασταλάξει κάπου, και ας είναι οι συνθήκες αρχικά λίγο περίεργες. βλέποντας και κάνοντας λέω να πράξετε...

R.I.P. Michael Jackson.

Καταρχην δεν εχω καταλαβει αν ειναι ιδιωτικος ή δημόσιος (υποθετω ιδιωτικος). Και αν όντως ειναι σίγουρα η διευθύντρια θελει αλλον εναν πελάτη το συντομοτερο δυνατον αλλα η δασκαλα μαλλον θα σε βρίζει από μεσα της.. Όπότε γνωμη μου ειναι οτι η Αγγελιανα μπορει να περιμενει λίγο για το καλό της..

Dora ιδιωτικός είναι ο σταθμός είναι ο ίδος που παει η Δανάη και για αυτό ακριβώς μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η διευθύντρια απέχει πολύ από αυτό που λες την ξέρω παρα πολύ καλά και είναι ανθρωπος με το Α κεφαλαίο, δεν την ενδιαφέρουν τα λεφτά.

Καλημερα κοριτσακια...

Να σας πω οτι μολις γυρισα απο τον σταθμο... Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, αλλα δυστυχως τις ειδα τωρα... (εκτος απο την πρωτη της Μαρίας)...

Η Αγγελιαννα μπηκε κατευθειαν στο κλιμα, πηγε και επαιξε με τα παιδακια και μετα η διευθυντρια με εβαλε να κατσω μεσα στο γραφειο της και να παρακολουθω παο καμερα την ταξη... Η Αγγελιαννα εδειχεν μια χαρα, εφαγε το πρωινο της και ακουγε κανονικα την δασκαλα της κλπ... Λίγο πριν φυγω είχαν τελειωσει με το πρωινο και ειχαν περασει στον αλλο χωρο οπου διαβαζαν παραμυθι......

Δεν ξερω αν ειναι ο ενθουσιασμος της πρωτης ημερας ή οχι, θα δείξει, αλλά προς το παρον ειμαι πολυ χαρουμενη που βρηκε κατευθειαν και μια φιλη (Ειρήνη παλι !!!) και γενικά εδειξε να της αρεσει....

Έχω βεβαια ΦΟΒΕΡΟ ΑΓΧΟΣ και ΑΓΩΝΙΑ... Μην ξεχνατε οτι κι εγω την αποχωριζομαι για πρωτη φορα και μετα απο τοοοοοοοοσο καιρο....

Παρεπιπτοντως ο σταθμος ειναι ιδιωτικος, αλλα θα ξεκινησουμε να πληρωνουμε απο τον αλλο μηνα... Οι μερες αυτες ειναι δωρακι προσαρμογης... (Θεωρω οτι ειναι σημαντικη ενδειξη για τον αν η διευθυντρια ειναι φραγκοφονιας η οχι...)

Ελπιζω να πανε ολα καλα !!! :roll:

άντε είμαστε όλες περίεργες για το τι απόφαση θα πάρεις τελικά Μαριλένα :D

θα περιμένουμε νέα.

R.I.P. Michael Jackson.

Συγχαρητήρια Μαριλένα!! Περιμένω νέα για το πως πήγε η πρώτη της μέρα...

Εφόσον είχες τόσο καλές ενδείξεις από την Διευθύντρια αλλά και από το όλο κλίμα... όλα καλά :wink:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

α χαίρομαι που είχατε καλή πρώτη μέρα - πολύ θετικό αυτό.

και το άγχος σου δικαιολογημένο είναι φυσικά.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!! :)

R.I.P. Michael Jackson.

Θα σας πρηξω και παλι οταν θα την παρω το μεσημερι... Να δω τι θα μου πει κλπ, αν θα θελει να παει αυριο κλπ κλπ κλπ

Ασχετο, μπορειτε να μου πειτε τι θεωρειτε φυσιολογικο σε αυτη την περιπτωση ? Θελω να πω, μηπως και αυτη η θετικοτητα της απεναντι στο "σχολείο" (ετσι θελει να το λεει) δεν ειναι και πολυ καλη ? :roll:

Νεοτερα απο το μετωπο...

Μιλησα και παλι με την ιδιοκτητρια πριν λιγο (εγω πηρα τηλεφωνο να την ρωτησω καποια πραγματα απο τα φυλλαδια που μου εδωσε) και μου ειπε οτι μονο μια φορα πριν λιγο ρωτησε (πολυ απλα, χωρις καποια στεναχωρια κλπ) "Η μαμα μου που ειναι ?" της απαντησαν οτι εχω παει στον φουρνο να παρω ψωμι και πηγε και συνεχισε το παιχνιδι της... !!!

Μου ειπε ομως η διευθυντρια... "Μας εδειξε και ποσο ζωηρη είναι"... εγω λεω δηλαδη ? Δεν μου ειπε κατι να εκανε συγκεκριμενο, απλα λεει ενιωσε ανετα και οικεια...

Αχ αχ αχ !!!