Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλημερα,εχω ενα προβλημα με τον μικρο,εδω και κανα μηνα,εχει γινει πολυ αντιδραστικος και γκρινιαρης.κατ αρχην καθε απογευμα ξυπναει με νευρα και κλαματα και δεν ξερει τι θελει,για να τον ηρενησω περνει πολυ ωρα,ενω παλιοτερα ηταν πολυ απλο,μετα απο αυτο δεν θελει με τιποτα να αλλαξει πανα ή να βαλει και να βγαλει ρουχα.οταν επινεινω χτυπιεται ,ουρλιαζει και κλαιει ασταματητα.αν του πω παλι να παμε καπου και δεν θελει εχουμε παλι τα ιδια,τα νευρα μου εχουν σπασει.μερικες φορες υποχωρωπ.χ ειχαμε ξαπλωσει χθες το απογευμα ολοι μαζι στο κρεββατι ,μπας και κοιμηθει αλλα αυτος ειχε σηκωθει ορθιος και με τραβαγε να σηκωθω και εγω και ουρλιαζε,του λεγαμε οτι η μαμα ειναι κουρασμενη,αλλα αυτος συνεχιζε,τελικα δεν αντεξα να ακουω αλλο τα ουρλιαχτα και υποχωρησα,ο αντρας μου λεει οτι δεν πρεπει να το κανω αυτο και με κατηγορει!!τα φωτα σας!! :(

Διαφημίσεις

τα φωτα σας!! :(

Καλημέρα Αγγελική μου.Τί να σου πω κοπέλα μου?Και εμένα η Νάσια μου πολλές φορές ξυπνάει με κλάμματα το μεσημέρι και σχεδόν κάθε μέρα έχουμε πείσματα και τέτοιες καταστάσεις.. :(

Για σκέψου να φτάσει την ηλικία του Δημητράκη... :roll:

Και μένα έχει αλλάξει προς το χειρότερο τον τελευταίο μήνα η συμπεριφορά του (αντιδραστικός και πολύ γκρινιάρης ) και έχω παράπονα από όλες τις δασκάλες του και με την ψυχολόγο προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς φταίει!!! Μακάρι να είναι μόνο μια μικρή κρίση και να περάσει σαν αυτές που μου ανέφερε ότι κατα καιρούς περνάνε όλα τα παιδάκια!!! :wink:

χρειάζεται κατι σταθερό αλλά που να του δίνει τον έλεγχο.

δηλαδή

θέλεις πριν πας για ύπνο, να κάνουμε αυτό....... ή αυτό ........ ?

έτσι ώστε να διαλέξει.

οι πιο συχνές γκρίνιες στην ηλικία αυτή είναι λόγω του ότι θέλουν να έχουν κάποιο έλεγχο στο τι συμβαίνει έτσι ώστε να μην έχουν την αίσθηση ότι δεν έχουν κανέναν λόγο σε τίποτε.

όμως όταν παρόλη την επιλογή ένα παιδί γκρινιάζει είναι καλό να μπαίνει ένα πολύ ευγενικό όριο, που αν δεν θέλει το παιδί να το τηρήσει, θα έχει κάποια απώλεια προνομίου την επόμενη μέρα πχ.

Θυμάσαι που ήθελες αυριο να πάμε ........ ? αν δεν έχεις κοιμηθεί αρκετά, θα είσαι κουρασμένος και δεν θα μπορούμε να πάμε...

είσαι σίγουρος ότι προτιμας να μην πάμε ? .

(μπορεί να το σκεφτεί, και μπορεί και να πει κατευθείαν δεν με νοιάζει πχ. ) αν δείχνει αδιαφορία για κάτι που του αρέσει πολύ τότε άσε τον,

κάνε αυτό που θέλει, αλλά όμως η απώλεια του προνομίου αυτού την επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι σταθερή. (όχι σαν τιμωρία!)

(δεν θα είναι να χάσει κάποιο απο τα σταθερά παιχνίδια του - απλώς κάτι που θα ήταν επιπλέον και έτσι δεν θα το έχει).

ίσως να μην έχει αποτέλεσμα την πρώτη ή την δεύτερη μέρα, αλλά μετά θα το καταλάβει ότι χάνει κάτι έτσι.

θα μπορούσε να είναι ένα παίχνίδι με τον μπαμπά, έξτρα ώρα σε κάποιο μέρος που ήδη πηγαίνει, επίσκεψη κάπου κτλ.

(καλύτερα όχι κάποιο υλικό αγαθό)

σιγά σιγά θα βρείτε κάποια δραστηριότητα που αγαπά πολύ, και δεν θα θέλει να χάσει, μόνο και μόνο για να καταφέρει το δικό του.

πρέπει όμως να το κάνετε σαν να είναι αυτός που αποφασίζει για το τι συμβαίνει.

όχι ότι εσείς δηλαδή το αφαιρείτε, ή ότι τον τιμωρείτε.

αλλά απλώς ότι οι πράξεις μας έχουν επιπτώσεις, και αν δεν κοιμηθεί/κάνει αυτό που θέλετε είναι αναγκαίο εκείνη τη στιγμή, ότι προφανώς για κάποιο λόγο το λέτε, και αν δε γίνει, ότι θα υπάρχει κάποιο άλλο αποτέλεσμα που ίσως να μην του αρέσει.

μην του παίρνετε τα αγαπημένα του παιχνίδια ή προβαίνετε σε ακραίες τιμωρίες. απλά πράγματα.

μην περιμένετε απλώς αμέσως αποτέλεσμα. σιγά σιγά θα βρείτε ένα ρυθμό.

προσπαθήστε να μη μεταφέρετε το θυμό σας που δεν συμμορφώνεται άμεσα με τις απαιτήσεις σας. θυμήσου και μετέφερε και στον άντρα σου, την συζήτηση περι αυταρχικής διαπαιδαγωγησης που έχουμε περάσει όλοι σε αυτή την γενιά και ότι αυτή η διαπαιδαγώγηση βασιζοταν στον φόβο και στον αυταρχικό τρόπο επικοινωνίας - πράγμα που οδηγεί σε αδιέξοδο τις σχέσεις γονέα παιδιού και κάνουν αδύνατη την σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας, εγγύτητας με τους γονείς.

Angela στην δική σας περίπτωση φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλό - είναι μιας μορφής επικοινωνία παρόλο που είναι με την αρνητική μορφή.

Δείχνει δηλαδή κάπως τα συναισθήματά του, πράγμα που στον αυτισμό είναι κάτι πολύ πολύτιμο...

δεν ισχύει αυτό ? (δεν είμαι ειδική αλλά φαντάζομαι ότι έχει την αξία του σύμφωνα με αυτά που ξέρω...)

δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχει ανάγκη την οριοθέτηση, αλλά απλώς θα πρέπει να γίνεται με πολύ πολύ πιο προσεκτικό τρόπο...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

χρειάζεται κατι σταθερό αλλά που να του δίνει τον έλεγχο.

μην περιμένετε απλώς αμέσως αποτέλεσμα. σιγά σιγά θα βρείτε ένα ρυθμό.

Angela στην δική σας περίπτωση φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλό - είναι μιας μορφής επικοινωνία παρόλο που είναι με την αρνητική μορφή.

Δείχνει δηλαδή κάπως τα συναισθήματά του, πράγμα που στον αυτισμό είναι κάτι πολύ πολύτιμο...

δεν ισχύει αυτό ? (δεν είμαι ειδική αλλά φαντάζομαι ότι έχει την αξία του σύμφωνα με αυτά που ξέρω...)

δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχει ανάγκη την οριοθέτηση, αλλά απλώς θα πρέπει να γίνεται με πολύ πολύ πιο προσεκτικό τρόπο...

Eγώ τί να κάνω με τη Νάσια Μαρία? :?:

εχει αδεια ο αντρας μου και με πηρε εξαλλος και μου ειπε οτι δεν τον αφηνει παλι να τον αλλαξει ,ουτε τα ρουχα,ουτε την πανα και ουτε θελει να κοιμηθει και μου λεει οτι φταιω εγω!!!! :? σε τι φταιω?? να τον αλυσοδενω στο κρεββατι και να τον εχω εκει με το ζορι και να χτυπιεται για να κανει αυτο που πρεπει??εξαλλου οποτε πρεπει να αλλαξει τον αλλαζω ειτε κλαει ειτε οχι!τι να κανω για να καταλαβει ο αντρας μου οτι δεν φταιω εγω γι αυτην την συμπεριφορα??τα νευρα μου! :(

Υ.Γκαι τον εβαλα και να διαβασει αυτα που γραφεται.

Διαφημίσεις

aggeliki και μείς τα έχουμε αυτά. Να φανταστείς ούτε βόλτα έξω δεν μπορούμε να βγούμε γιατί η κυρία δεν δίνει με τίποτα το χεράκι της να περπατάμε μαζί, πάει όπου θέλει, και όταν της λες όχι από κει έχει αυτοκίνητα και πας να την πάρεις από το χέρι ή αγκαλιά φωνάζει...

Επίσης, πολλές φορές γκρινιάζει στο άλλαγμα-ντύσιμο. Της αποσπώ με κάτι άλλο την προσοχή και την ντύνω. Θέλει κόλπα. Όχι φωνές. Τσαντίζονται περισσότερο.

Να σου πω, πότε έχει γεννηθεί ο γιόκας σου? Βλέπω στο τικεράκι σου ότι είναι πολύ κοντά. Εμένα 12/7/2005.

Να σου πω, πότε έχει γεννηθεί ο γιόκας σου? Βλέπω στο τικεράκι σου ότι είναι πολύ κοντά. Εμένα 12/7/2005.

Εμείς σας περνάμε 5 μέρες 7/07/05 !!! Και για το θέμα της γκρίνιας , έχουμε το ίδιο πρόβλημα στο δρόμο δεν μου δίνει το χέρι του , ζητάει συνέχεια αγκαλιά κοινώς βαριέται να περπατήσει και επίσης ούτε και στο καρότσι θέλει με τα χίλια ζόρια τον βάζω μέσα όταν πρέπει να πάμε βόλτα λίγο πιο μακριά !!!

ELENA Ναι! Είναι κοντά τα κουτσούνια. Τώρα το πρόσεξα! Εμένα στο καρότσι μπαίνει. Της αρέσει ακόμα. Αλλά βλέπω άλλους γονείς να περπατάνε και να χαζεύουν τις βιτρίνες με το παιδάκι χεράκι-χεράκι και ζηλεύω! Βλέπαμε χθες το πρωί που την είχαμε βγάλει βόλτα ένα κοριτσάκι (γύρω στα 2,5 κι αυτό) σε ένα καφέ με τους γονείς του να κάθεται ήσυχο ήσυχο να τρώει το τοστάκι του! Όταν μετά από κάποια ώρα ξαναπεράσαμε ακόμα καθόταν! Κοιταχτήκαμε με τον άντρα μου απορημένοι. Τι να πω.. Είναι και στο παιδί! Πάντως κάτι τέτοια απλά πραγματάκια, δεν τα έχουμε ευχαριστηθεί καθόλου μαζί της... :cry: Μπορώ να σου πω ότι αγχώνομαι στις εξόδους μαζί της.. Από το να την κυνηγάω συνέχεια και να την παρακαλάω να κάθεται κοντά μου προτιμώ να κάθομαι σπίτι..

Συμφωνώ !! Εμείς τις έχουμε κόψει τις εξόδους οι τρείς μας . Βγαίνουμε μόνο όταν υπάρχουν και άλλοι πχ. παππούδες , γιαγιάδες , θείοι , νονές έτσι ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε όταν ο ένας κυνηγάει οι άλλοι τρώνε και πάει λέγοντας !!! :D Ας είναι καλά τα ζουζουνάκια μας !!!!

aggeliki και μείς τα έχουμε αυτά. Να φανταστείς ούτε βόλτα έξω δεν μπορούμε να βγούμε γιατί η κυρία δεν δίνει με τίποτα το χεράκι της να περπατάμε μαζί, πάει όπου θέλει, και όταν της λες όχι από κει έχει αυτοκίνητα και πας να την πάρεις από το χέρι ή αγκαλιά φωνάζει...

Επίσης, πολλές φορές γκρινιάζει στο άλλαγμα-ντύσιμο. Της αποσπώ με κάτι άλλο την προσοχή και την ντύνω. Θέλει κόλπα. Όχι φωνές. Τσαντίζονται περισσότερο.

εμενα 13/7/2005,μια μερα μετα στο ιασω,εσυ που?

οσον αφορα την βολτα ειχαμε και εμεις το ιδιο θεμα αλλα του εξηγησαμε για τα αυτοκινητα και τωρα με το που βλεπει αμαξι ανεβαινει στο πεζοδρομιο και μας κραταει απο το χερι.

Διαφημίσεις

Τα καρκινάκια είναι αξιολάτρευτα αλλά γκρινιάρικα!! :lol:

aggelikoula γέννησα στο ΜΗΤΕΡΑ στις 11.57 το βράδυ! Παρα τρίχα 13/7 δηλαδή! Αφού έλεγε ο γιατρός: "Tώρα βρε παιδιά πότε να βάλω ότι γεννήθηκε το παιδί...?" :lol: