Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επισκληρίδιος και εμετοί

Kiriakoula

Recommended Posts

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι?

Εμένα δεν με φοβίζει τόσο η διαδικασία του τοκετού, ούτε η διαδικασία του να σου κάνουν την ένεση στην σπονδυλική στήλη.

Είδα όμως την κουμπάρα μου πριν 2 χρόνια που γέννησε, και πέθανε στους εμετούς μετα όταν την πήγαν στο δωμάτιο και έβγαζε (είπαν) την νάρκωση.

Επηρεάζει τόσο πολύ? Εχετε καμία παρόμοια εμπειρία?

Η θα μου φέρουν το μωρό, θα πρέπει να το προσέχω (γιατι θα το έχω συνέχεια, γεννάω στο Αττικό) και θα έχω και απο την άλλη λεκανάκι για εμετο? :(:(

Διαφημίσεις

Βρε kiriakoula μην αγχώνεσαι ακόμα! Έχεις ακόμα πολύ καιρό για να προετοιμαστείς! Τίποτα δεν είναι η επισκληρίδιος... Εύχομαι να γεννήσεις φυσιολογικά και με επισκληρίδιο και δεν θα πονέσεις καθόλου! Εγώ έκανα καισαρική και "ήμουν εκεί" χάρη στην επισκληρίδιο...

g4BDp3.pngyCdLp3.png

λοιπον...γεννησα τελικα με καισαρικη λογω επιπλοκων και ειχα επισκληριδιο ναρκωση απο πριν μια και ειχα ξεκινησει για φ.τ....εγω ξερναγα στην αρχη οταν πηγα στο δωματιο...ΟΜΩΣ στο δωματιο ητανε ολες οι αλλες με επισκληριδιο και καμια μα καμια δε ξερναγε.....το θεμα ειναι στον καθε οργανισμο πως θα το δεχτει.....μην αγχωνεσαι γιατι ναι μεν το επαθε η κουμπαρα σου αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι κανονας...και ακομη και αυτο να γινει δεν ειναι για μερες...εμενα περασε σε κανα δυωρο και δεν ειχα συνεχεια εμετους...οσο περναγε η αναισθησια ηρεμουσα....και μην ανυσηχεις για το μωρο που θα ειναι διπλα σου....ζητα στην αρχη καποιον δικο σου να ειναι κοντα σου για να νοιωσεις απλα καλυτερα....και παντα μπορεις να φωναξεις τις μαιες...για οτιδηποτε....με το καλο !!! :lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

εγω παλι... δε καταλαβα τιποτα... μου κανανε την επισκληριδιο μου, και μια χαρα!! τραγουδαγα και γενναγα!!! :lol::lol::lol:

11 παρα τεταρτο το βραδυ γεννησα, 3 η ωρα εκανα ντουζακι!! ειχα πιασει και το μπιρι μπιρι με τη διπλανη μου... αφου η κουμπαρα μου, εχει αποθηκευμενο μνμ μου στις 12.15 απο την αιθουσα ανανηψης... "κοιμασαι?? γεννησα και βαριεμαι"

λογω τιμης!! :lol::lol::lol:

μη φοβασαι τιποτα!!!! (η μαλλον, να φοβασαι... το "μετα" τη γεννα!!! τα ξενυχτια σπιτι!!!! :? )

Οι εμετοί είναι μία απ' τις αντενδείξεις της νάρκωσης (είτε ολικής, είτε επισκληριδίου) που όμως δεν συμβαίνουν συχνά. Εγώ έχω κάνει 5 χειρουργεία από την παιδική μου ηλικία ως τώρα και όλα με ολική νάρκωση και μόνο στο 4ο είχα εμετούς. Τώρα που έχω ζητήσει να γεννήσω με επισκληρίδιο θα δείξει... Πάντως πριν λίγο καιρό που βγάλαμε τα κρεατάκια στον γιο μου με ολική, θυμάμαι ότι το χαρτί συναίνεσης που με έβαλαν να υπογράψω έγραφε μέσα στις αντενδείξεις τους εμετούς, τυχών αιμορραγία κλπ. Ευτυχώς που δεν είχαμε τίποτα τελικά!

5dyVp3.png

Γειά σας κορίτσια. Κι εγώ γέννησα με καισαρική και επισκληρίδειο. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε πόνεσα όταν μου την κάνανε (σου κάνουν ειδική αναισθητική ένεση πριν σου βάλουν την επισκληρίδειο). Ήταν ευτυχές το ότι μπορούσα να καταλάβω τα πάντα χωρίς να πονάω και όταν άκουσα το πρώτο κλάμα της κόρης μου ήταν πολύ μεγάλη η συγκίνηση και η ανακούφισή μου.

Η μόνη παρενέργεια που είχα ήταν ότι για αρκετές ώρες μετά τη χειρουργείο είχα ένα τρέμουλο σαν να κρύωνα και ώρες-ώρες λίγο κρύωνα. Κατά τα άλλα είχα πολύ καλή ανάρρωση. Σηκώθηκα από το κρεβάτι την επόμενη μέρα και περπατούσα και ο μόνος πόνος που είχα ήταν το τράβηγμα από τα ράμματα στο σημείο της τομής (το οποίο όμως πέρασε εντελώς 10 μέρες μετά τη γέννα)

[URL="http://ticker.7910.org/eng"][/URL][URL="http://ticker.7910.org/eng"][IMG]http://ticker.7910.org/an1cCDC0g410010MzU4NzIzZGp8NDMyOTdkYXxvdXIgcHJlY2lvdXMgR2VvcmdpYSBpcw.gif[/IMG][/URL]

εγω γεννησα με επισκληριδιο καισαρικη και δεν ειχα τιποτα απο ολα αυτα..ηταν ολα τελεια!!!!!μην ακους..η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη!!!!!!!με το καλο σου ευχομαι :wink:

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και άδικα αγχώνεσαι από τώρα.

Το δικό μου στόρι είναι ότι σε παλαιότερο χειρουργείο με ολική αναισθησία έκανα ένα 24ωρο να συνέλθω, χωρίς εμετούς αλλά με απίστευτη υπνηλία και θολούρα. Όταν έμεινα έγκυος, έβαλα το γιατρό να μου υποσχεθεί ότι δεν θα μου κάνει με τίποτα ολική αλλά επισκληρίδιο αν χρειαστεί νάρκωση. Έτσι και έγινε. Μάλιστα επειδή ήταν έκτακτη η καισαρική και είχα κατεβάσει ένα κάρο λιχουδιές, το στομαχάκι μου δεν άντεξε... μόλις περάσαμε την πόρτα της ανάνηψης, έκανα έναν εμετό, ένα μόνο ένα. Ε, μετά από αυτό ήμουνα μες την τρελή χαρά! Να σηκωθώ να χορέψω που λέει ο λόγος. Αφού έβλεπα τις άλλες να βογκάνε, να είναι ζαβλακωμένες και νόμιζα ότι κάτι είχα πάθει :lol:

Μη φοβάσαι, προχώρα και όλα θα πάνε καλά!

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα.ειμαι καινουργια εδω.και επεσα πανω στη συζητηση σας.ειμαι στην 32εβδομαδα και περιμενω αγορακι.και εγω δεν αγχωνομαι τοσο για τη γεννα και την επισκληριδιο,που θελω να κανω,οσο για το πριν.με τρομαζει τοσο πολυ η προετοιμασια.οσες εχω ρωτησει μου χουν πει οτι ο τοκετος δεν ειναι τοσο οσο ο ελεγχος που σου κανει η μαια καθε λιγο.εγω αυτα σκεφτομαι συν τα αλλα δυο,κλυσμα και ξυρισμα και πανικοβαλομαι.αληθεια δε γινεται να τα αποφυγει κανεις? :cry:

Τη πρώτη μου κόρη τη γέννησα στο αττικό με καισαρική και επισκληρίδιο. Η αλήθεια είναι οτι την ώρα που πέρασε το φάρμακο μου ήρθε έντονη επιθυμία για εμετό αλλά επειδή όταν το είπα μου είπαν κάνε χώρις να μου φέρουν ένα λεκανάκι κάτι πίεσα τον εαυτό μου προκειμένου να λερωθώ και να μοιρίζω. Μετα τη γέννα πάντως δεν είχα άλλη επιθυμια για εξαγωγη, θεωρώ ότι είναι θέμα οργανισμού οπότε μη το σκέφτεσε καν ολά θα είναι 'αψογα.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Εγω παλι αυτό το άγχος έχω τελευταία.

Επειδη λόγω σακχάρου προβλέπεται καισαρική, έχω αγχωθεί με την επισκληρίδιο... Η μητέρα μου έχει κάνει 3 (για διάφορα χειρουργεία, άσχετα με γεννες), ο πατέρας μου επίσης είχε κάνει 2 και όλα ήταν καλά. Έχω ακούσει όμως διάφορα για το τι μπορεί να σου προκαλέσει η επισκληρίδιος αν δε γίνει σωστά και έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ολική νάρκωση... μια φορά θα σου τύχει το κακό... :roll:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

zouzounel μου συγνώμη που θα το πω έτσι ωμά αλλά επειδή έχω κάνει 2 χειρουργεία με ολική νάρκωση θα σου θέσω ένα ερώτημα... Προτιμάς δηλαδή το άγχος και την αγωνία μήπως δεν ξυπνήσεις? Δεν λέω ότι συμβαίνει, προς Θεού, αλλά εγώ και τις δυο φορές έλεγα "κάτσε να τους φιλήσω όλους μη και δεν ξυπνήσω". Σχετικά δε με τα της ανάρρωσης, δεν σκοπεύω να ξαναπεράσω το 24 ωρο μετά την ολική... Δράμα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ό,τι νάρκωση και να κάνεις, ένα άγχος θα το έχεις. Εχω κάνει κι εγώ ολική νάρκωση όταν έκανα σκωληκοειδήτη, δε μπορώ να πω ότι με ενοχλησε ιδιαίτερα. Να σου πω όμως κατι? Θα το πω κι εγώ ωμα... Προτιμώ να μην ξυπνήσω καθόλου, από το να ανακαλύψω ότι μετά τη νάρκωση είμαι παράλυτη. Δυστυχώς "εμπνέομαι" από πραγματικό περιστατικό, η παθολόγος εδώ στη γειτονιά μου το καλοκαίρι που περασε χτύπησε στο πόδι, έκανε επέμβαση με επισκληρίδιο και τώρα τρέχει στο εξωτερικό, μπας και επανέλθει η κοπέλα, έμεινε σχεδόν παράλυτη, ούτε 50 χρονών, γιατρός... γι' αυτό λέω... πόσες και πόσες επισκληρίδιοι δε γίνονται καθημερινά? μια φορά θα τύχει το κακό... κι αν τύχει σε μένα? :?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ααααααα!!! Άκου να σου πω! Όλα καλά θα πάνε! Θα πάμε, θα γεννήσουμε και υγιέστατες θα κρατάμε αγκαλίτσα τα σούπερ υγειή μπεμπάκια μας! Ορίστε μας! Σε καμία δεν θα τύχει τίποτα! Για το ζουμί της υπόθεσης πάντως, λέω να συζητήσεις με τον γιατρό σου τις φοβίες σου και να καταλήξεις έπειτα από τις θέσεις του στο καλύτερο για την ψυχολογία σου πάνω απ όλα :wink:

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ωραια μου τα 'πες φιλενάδα! Ετσι επρεπε να τα ακούσω, μπας και στρώσω! :D

Ναι γμτ, αυτό είναι το μεγάλο μου αγχος. Αυριο έχω ραντεβού στον γιατρό μου, θα του τα πω, θα μου τα πει κι αυτός ένα χερακι και βλέποντας και κάνοντας!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ε μα είναι δυνατόν να περιμένουμε να ζήσουμε την ωραιότερη στιγμή της ζωής μας και να κάνουμε τέτοιες σκέψεις? Ένα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να είναι χαρούμενα και τα μωράκια μας! Ότι όλα θα πάνε καλά! That's it! Μίλα με τον γιατρό, όχι για να σου βάλει "χέρι" αλλά επειδή είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει τις απορίες σου. Άλλωστε πρόκειται για αυτή καθεαυτή διαδικασία του τοκετού! Πόσο έχεις ακόμα? Όχι μέχρι την ΠΗΤ, μέχρι την ημερομηνία που σου έδωσε με το δεδομένο της καισαρικής

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Δεν εχω πολύ ακόμα. Γύρω στις 18-20 Μαρτίου μου είχε πει (στο περίπου, πριν δυο βδομάδες). Αυριο μαλλον θα πούμε περισσότερα.

Πλησιάζει ο καιρός και αγχώνομαι!... :oops:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...