Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

η γιαγιά μας πήρε πρωτοβουλία και μας έκανε δώρο μια σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις "ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ". Τα βιβλία αυτά τα αγόρασε μετά από μια παρουσίαση που της έκανε μια πωλήτρια ενός εκπαιδευτικού οργανισμού με ακαθόριστο όνομα με δώρο συμβουλευτική υποστήριξη κ.λπ. Η ιστορία αυτή με παραξενεύει λίγο γιατί πέραν της αντίθεσής μου με τη μέθοδο πωλήσεων "εδώ και τώρα", ψάχνοντας στο internet για στοιχεία αυτού του "εκπαιδευτικού οργανισμού" δεν βρήκα τίποτα. Τα βιβλία αυτά φαίνονται συμπαθητικά και έχουν να κάνουν με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προγραφή, προανάγνωση και προαρίθμηση. Μήπως κάποιος/α τυχαίνει να τα γνωρίιζει ή να έχει ανάλογη εμπειρία? Σε κάθε περίπτωση γνωρίζετε κάτι για το αν ενδείκνυται η εισαγωγή σε γραφή και ανάγνωση σε τέτοιες ηλικίες?

Διαφημίσεις

Aφροδίτη μου απ'οσο έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ αλλά και από συζητησεις που έχω κάνει με φιλες νηπιαγωγούς και την συνειφαδα μου που είναι δασκάλα, όχι δεν ενδύκνειται η ηλικία των παιδιών μας για τέτοιες δραστηριότητες.

rQGhp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε μπαμπάς και μαμά μιας κορούλας 13 μηνών.

Δεν θα απαντήσω στην Afroditi, αλλά μάλλον θέλω να τη ρωτήσω...

Γνωρίζεις αν πλήρωσε η γιαγιά μόνον τα βιβλία ή θα πληρώνει για κάποιο διάστημα κάποιο ποσό;

Ερωτώ γιατί σήμερα, με τον ίδιο τρόπο που περιέγραψες στο αρχικό σου ερώτημα δώσαμε αρχικά ένα ποσό και η σύζυγός μου υπογράφοντας (ο Θεός να το κάνει) ένα χαρτόνι - συμβόλαιο δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει την πληρωμή μέσα στους επόμενους 13 μήνες...

Η πωλήτρια προωθούσε μια συνεργασία με τηλεσυμβουλές για μαθήματα και ανοιχτή γραμμή με σύμβουλο γονέων. Σε αντάλλαγμα - δώρο, της έδωσε τα βιβλία που αναφέρεις και εσύ στο ερώτημά σου.

Αυτό δε που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έπρεπε να αποφασίσουμε τη ίδια κιόλας στιγμή για το εάν θα μπαίναμε στο πρόγραμμα ή όχι.

Αναρωτιέμαι δε αν κάποιος αποφασίσει να "βγει" από ένα τέτοιο "πρόγραμμα" μπορεί ή έχει δεσμευτεί...με την υπογραφή του; :(

Διαφημίσεις

αν μπορείτε δημοσιεύστε τα στοιχεια των εταιρειών έτσι ώστε και άλλα μέλη να ξέρουν για αυτή την περίπτωση,

αλλά και για να μπορέσουμε και εμείς σαν ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία αυτή και να δούμε καλύτερα περί τινος πρόκειται.

μπορείτε να τα στείλετε και στο εμαιλ info(at)parents.gr

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προγραφή, προανάγνωση και προαρίθμηση.

οι οποιεςδήποτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με ειδικούς δηλαδή νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς με εμπειρία και κατάρτιση, ή εάν ο γονέας έχει ενημερωθεί επαρκώς απο αξιόπιστες πηγές,

για τα διάφορα αναπτυξιακά στάδια καθώς και τις γνωσιακές ανάγκες και ικανότητες κάθε ηλικίας.

Ένας πωλητής, που θα έχει κέρδος για το οποιοδήποτε τέτοιο προιόν, είναι αδύνατον να είναι ταυτόχρονα και ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ πηγή ενημέρωσης.

για ασκήσεις προγραφής προανάγνωσης και προαρίθμησης, δεν χρειάζεστε κανένα βιβλίο, ή να αγοράσετε καμία συμμετοχή σε συνδρομή ή οτιδήποτε άλλο. Οι πληροφορίες υπάρχουν όλες στο διαδίκτυο δωρεάν,

αν όχι στα ελληνικα ειναι στα αγγλικά.

Αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι κατά την γνώμη μου για παιδιά 4,5 - 5 ετών - όχι νωρίτερα και προυποθέτουν το να θέλει ένα παιδί να ασχοληθεί με αυτά.

Έχω επαφή με γονείς και παιδιά εδώ και 9 -10 χρόνια, σε ηλικίες απο 16 μηνών μέχρι και 10 ετών, μέσα απο ομάδες γονέων, ομάδες διδασκαλίας καλλιτεχνικών, ομάδες για γερμανικά με δημιουργικό παιχνίδι, ομάδες προσαρμογής παιδιών σε παιδικό και και και.

διαβάστε αυτά τα άρθρα

γράφουν ΟΛΑ όσα θα χρειαστείτε μέχρι να φτάσετε νηπιαγωγείο σε θέματα προετοιμασίας

(κατά την γνώμη μου πάντα)

http://parents.org.gr/events/a291

http://parents.org.gr/psych/a137

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Τα ονόματα και οι φράσεις που αναφέρθηκαν ήταν:

"με το κύρος του εκπαιδευτικού οργανισμού Γύρω-Γύρω Όλοι",

"Εκπαιδευτικός όμιλος",

Τίτλοι Βιβλίων: ΣΓ (Σχολή γονέων), Θησαυρός,

"Θα τηλεφωνείτε σε ένα από αυτά τα νούμερα και ένας ειδικός ανάλογα θα σας συμβουλεύει για το παιδί"

τηλεφωνικό κέντρο: 2108842444, 2108842210, 2108842254, fax: 2108842866.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζονται σε 3 κάρτες.

Η καθεμιά έχει ως εξής:

1η: Κάρτα μέλους, όπου αναφέρεται στον "Εκπαιδευτικό Όμιλο τμήμα εισπράξεων, με το κύρος του εκπαιδευτικού οργανισμού γύρω γύρω όλοι", στη συνέχεια υπάρχουν στήλες με τίτλους:Ημερομηνία, Χρέωση, Πίστωση, Υπόλοιπο, Υπογραφή Εισπρακτ., στο πίσω μέρους της ίδιας, παρουσιάζεται το όνομα του συνδρομητή, και οι όροι μέλους (με τα ίδια ανωτέρω τηλέφωνα και με fax 210 8842450).

2η: κάρτα μέλους, για τηλεσυμβουλές μαθημάτων (αναφέρονται τα τηλέφωνα που σας παράθεσα ανωτέρω)Δευτέρα -Παρασκευή 17:00 - 20:00)

3η: κάρτα μέλους για ανοιχτή γραμμή με τον σύμβουλο γονέων (αναφέρονται και πάλι τα τηλέφωνα που σας παράθεσα ανωτέρω)Δευτέρα -Παρασκευή 17:00 - 20:00)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

:)

• 2 months later...

cmour κι εγώ την πάτησα με αυτούς και έδωσα προκαταβολή, υπέγραψα και λοιπά, αλλά μετά όταν είδα τα βιβλία μου φάνηκαν πολύ κακής ποιότητας και ειδικά τα παραμύθια. Αν διαβάσεις το πρώτο, το μήνυμα που δίνει μου φάνηκε εντελώς λάθος!! Άρχισα λοιπόν να το ψάχνω και έτσι βρήκα και τη δική σας ανησυχία. Είναι σίγουρα απατεώνες. Χτες με πήραν τηλέφωνο για την επόμενη δόση και τους τα είπα κανονικά. " Που μου είπατε ότι έχετε πιστοποίηση, που δεν γράφετε τα πλήρη στοιχεία σας πουθενά, που δεν μου δώσατε νόμιμη απόδειξη για την προκαταβολή, που υποτίθεται ότι αυτός ο οργανισμός γύρω γύρω όλοι έχει κύρος και τελικά δεν βρίσκεται τίποτα σε όλόκληρο ίντερνετ και τελικά είναι εκδοτικός οίκος" κλπκλπ και όταν μου είπαν ότι τώρα έχετε υπογράψει τα γραμμάτια δεν γίνεται τίποτα τους πήρε και τους σήκωσε. Γραμμάτια της κακιάς ώρας, αφού δεν έχουν τίποτα νόμιμο πάνω τους, επομένως δεν δεσμεύουν κανέναν. Η κυρία αυτή που πήρε είπε ότι θα τα πει στην υπέυθυνο αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτα και θα με πάρει λέει εκείνος. Ας με πάρει να του κάνω και καταγγελία. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

• 8 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ.ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ; ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 300 ΕΥΡΩ.ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;;;;;;;:(

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Το ζήσαμε κι εμείς το θέμα απο το 2006. Η σύζυγός μου έδωσε προκαταβολή 20 ευρώ για βιβλία και συνδρομή σε συμβουλευτικές υπηρεσίες αξίας υποτίθεται 220 ευρώ. Το έκανε γιατί δελάστηκε από την υποτιθέμεμη γραμμή ενήμερωσης και υποστήριξης γονέων.

Στη γραμμή υποστήριξης απαντούσε μία άσχετη κοπέλα χωρίς καμία κατάρτιση. Τα βιβλία ήταν μέτρια και σίγουρα όχι αυτής της αξίας. Όταν ήρθε κάποιος κύριος να εισπάρξει τη δόση του έδωσα πίσω τα βιβλία. Δεν τα πήρε αλλά δεν πήρε και ούτε ένα ευρώ από μένα.

Έστειλα ένα φαξ στη συνέχεια και τους τα έψαλα (άσε που διαφωνώ με αυτόν τον τρόπο πωλήσεων) τόσο για την υποτιθέμενη γραμμή ενημέρωσης όσο και για την ποιότητα των βιβλίων σε σχέση με την τιμή τους. Τους είπα να στείλουν κάποιον να τα πάρει πίσω και να μην ξαναενοχλήσει την οικογένειά μου κανένας εισπράκτορας (τους χάρισα και την προκαταβολή :). Σε 1-2 μέρες ήρθαν και τα πήραν πίσω.

Προτείνω λοιπόν όποιος διαφωνεί με το προιόν αυτό που του πλασαρίστηκε να δράσει ανάλογα.

Ελπίζω να βοήθησα.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.ΗΡΘΑΝ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΚΟΠΕΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ.ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΜΙΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.

χμμ... Πολυ θα ήθελα να δω τις απαντήσεις τους. Γιατι αν θυμαμαι καλα "στρατολογουν" κοριτσάκια που μολις εχουν τελειωσει το σχολειο και ψαχνονται για το χαρτζιλικι ή φοιτητριουλες για τον ιδιο σκοπο και αφου τους μαθουν καλα το "μαθημα" τις αμολανε ανα γειτονιες ψαχνοντας για διαμερισματα που εχουν απλωμένα παιδικα ρουχα ή εχουν εξω ποδηλατακια κλπ. Στηρίζονται στο οτι οι γονεις θελουν παντα το καλυτερο και τους πουλάνε την μοναδική ευκαιρια που πρεπει να αποφασίσουν αμεσα - δηλαδη τωρα- δεσμευοντας προκαταβολη ώστε να δεσμευονται και οι ιδιοι οι γονεις. Και αφου γίνει αυτο απο τις "κατηρτισμενες" και σχετικες με τον χωρο "κοπελιτσες" (που δεν φταινε στην τελικη) στελνουν μετα τους εισπρακτορες για τις πληρωμες. Ναι οικεια μου φαινονται.

msEMp3.png

• 1 month later...

δυστυχώς κ εγω την πάτησα και την ιδια μερα ακύρωσα, τους έστειλα πίσω τα βιβλία με το ταχυδρομείο μάλλον έχασα και τα 30 ευρώ. θα δούμε. Καλα να πάθω για να βάλω μυαλό.

"Στρουμφάκι" είσαι τρέλα!

• 1 χρόνο μετά...

Διαβαζω τωρα τις ιστοριες σας κ τραβαω τα μαλλια μου. Εχτες εξαπάτησαν ετσι την μαμα μου κ υπεγραψε τις συναλλαγματικες. Ψαχνω τον υπευθυνο να του επιστρεψω τα βιβλία κ δεν υπαρχει κανεις. Εχει βρει ακρη καμια κοπέλα τελικά; ελαφακι εσυ που τους τα εστειλες με το ταχυδρομειο τι έγινε;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

• 6 months later...

γεια σας λίγο καθυστερημένα απαντώ, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. η αλήθεια είναι ότι στην αρχή και εμείς είχαμε τις αμφιβολίες μας, υπήρχε ένα διάστημα που είχαν αλλάξει τηλέφωνα και δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους, όποτε όμως τους χρειάστηκα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη και μάλιστα είχαμε πάει κάποια φορά και στα γραφεία τους ΔΩΡΕΑΝ και σε όποια ερωτήματα τους έθεσα έιτε τηλεφωνικώς, είτε από κοντά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από τους συγκεκριμένους και μάλιστα δεν ήταν άσχετοι, ήταν πραγματικοί παιδοψυχολόγοι και μπορώ να πω ότι ακόμα και τηλεφωνικά εμένα προσωπικά με βοήθησαν και δεν πλήρωσα ούτε ένα ευρώ. Σημειωτέον για να κάνεις 1 απλή επίσκεψη σε παιδοψυχολόγο θέλεις λίαν επιεικώς 50?. Τώρα η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο μήνα δεν μπορώ να επικοινωνήσω πάλι μαζί τους, αλλά βρήκα μία άκρη από τη νέα τους διεύθυνση που μου είχαν δώσει και ελπίζω να έχω ξανά επικοινωνία μαζί τους. Για το λόγο που θα στεναχωρηθώ αν δεν τους βρω τελικά είναι γιατί εμένα με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ και μακάρι να είχε κάνει κάτι παρόμοιο το κράτος. Μπράβο τους ακόμα και αν έκλεισαν, αυτά που προσέφεραν ήταν παραπάνω από τη συνδρομή που πληρώσαμε. Αν κάποιος μάθει κάτι ας ενημερώσει παρακαλώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...