Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σκαλιά και καρότσι

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους!! Στην είσοδο της πολυκατοικίας μας έχουμε σκαλιά, και δεν έχω ιδέα πως μπορώ να τα κατέβω και να τα ανέβω με το καρότσι. Η μοναδική φορά που βγήκαμε μέχρι τώρα είναι όταν σαραντήσαμε, και τότε ο μπαμπάς μας σήκωσε το καρότσι με τα χέρια!! Τώρα που είμαι μόνη όμως δεν μπορώ να το σηκώσω μόνη με αποτέλεσμα να έχω το μωρό συνέχεια στο σπίτι. έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να κουμαντάρω καρότσι+μωρό+σκαλιά?

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Διαφημίσεις

Eπειδη σκεφτομαι πολλες φορες τι θα εκανα σε περιπτωση που ζουσα σε πολυκατοικια με σκαλια... Στην μαμα μου ας πουμε στην Αθηνα ειχα φοβερο προβλημα... θα σου πω τι σκεφτηκα

Θα ζητησεις να μπει μια ραμπα μονιμα στο ενα κομματι των σκαλιων, αν εισαι η μονη με μωρο, καντε το με δικα σου εξοδα διοτι θα ταλαιπωρησε για αρκετο καιρο ετσι..

Εγω αυτο θα εκανα, θα εβαζα τον συζηγο να την κατασκευασει με δικα μας εξοδα.

Παντως ειναι ανεπιτρεπτο να μην εχουν μεριμνησει για καροτσακια καθε ειδους!

Και'μεις που εχουμε σκαλοπατια στο σπιτι,αφηνω κατω στην εισοδο το καροτσι και απλα ετοιμαζω την μικρη,την κατεβαζω κατω αγκαλια και παμε βολτες...!

Φαντασου πως απο την κεντρικη εισοδο μεχρι το σπιτι ειναι 2 σκαλες με αρκετα σκαλοπατια...

Παντως ασχετα απο το γεγονος αυτο,και ασανσερ να ειχαμε παλι το καροτσι κατω θα εμενε...Σκεψου ποσες βρομιες εχουν οι δρομοι εξω που βγαινουμε...Με το καροτσι μεταφερονται ολες μεσα στο σπιτι που πρεπει να ειναι καθαρο οταν μεσα σε αυτο υπαρχει ενα μωρακι!

Ελπιζω να βοηθησα καπως :D

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Διαφημίσεις

Η θα φορας μαρσιπο η σλιγκ με το μωρο πανω σου και θα κατεβαζεις το καροτσι στα χερια. Δυσκολο κι αυτο. :?

Δεν είναι καθόλου δύσκολο γιατί το άδειο καρότσι δεν χρειάζεται να το σηκώσεις στα χέρια για να κατέβεις και να ανέβεις τα σκαλιά.

Και εμεις που έχουμε σκάλες μέσα στο σπιτι το αφηνω μονιμα κάτω το καρότσι, βέβαια είναι μονοκατοικία και μπαινοβγαίνουμε μονο εμείς.

Για το θέμα του κλεψίματος μπορείς να σκεφτεις τη λύση της κλειδαριάς ( όπως κάνουν στα ποδήλατα πχ.)

Αυτο που θα με απασχολούσε εμένα περισσότερο θα ήταν οι σκόνες και οτι το καρότσι θα ήταν εκτεθιμένο χωρις την επίβλεψή μου ... αυτό ίσως να το έλυνα αν το είχα μονιμα σκεπασμένο με τη ναυλον κουκούλα βροχής.

Επισης και η λύση με τη ράμπα δεν ειναι κακή ιδέα ... μπορεις να το έχεις και παρκαρισμένο ακριβώς εξω απο το διαμέρισμα σου και όποτε το χρειάζεσαι να το παίρνεις και να φεύγεις ... και εμενα δεν μου αρέσει η ιδεά του καροτσιου που περπαταει σε ολη την πολη να είναι μέσα στο σπιτι.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Πόσα σκαλιά έχει πολλά? Δεν μπορείς να το κατεβάσεις με τον κλασσικό τρόπο? που το σηκώνεις σούζα και σιγά σιγά τσουλάνε οι πίσω ρόδες και κατεβαίνουν το σκαλί? Και για το ανέβασμα θα είσαι εσύ με την πλάτη προς τα σκαλιά και πάλι σούζα το καρότσι και θα το τραβάς προς τα πάνω και έτσι θα ανεβαίνει σκαλί σκαλί.

Δεν ξέρω αν κατάλαβες γιατί δεν μπορώ να στο δείξω και με το γραπτό λόγο είναι λίγο δύσκολο!!! :oops::oops:

Δοκίμασε το μια φορά χωρίς το μωρό να δεις αν σε βολεύει, εγώ πάντως έτσι το κάνω και σε κάτι σκαλιά τεραστίων διαστάσεων :wink:

εγω κανω ενα απο τα παρακατω

1.παιρνω αγγαλια καροτσι και μωρο. Βεβαια το καροτσι ειναι πολυ μικρο και ελαφρύ (ενα μακλαρεν) και το μωρο καθιστο και ειναι σχετικά ευκολο.

2.βγαινω απο το γκαραζ της πολυκατοικιας. Παω ως εκει με το ασανσερ, ανοιγω με το τηλεκοντρολ και βγαινω απο τη ραμπα. :)

Διαφημίσεις

το ιδιο προβλημα ειχα και εχω εγω ( γιατι εκτος απο τα σκαλια μεσα στην πολυκατοικια εχουμε και γατες που μπαινουν απο την πορτα του γκαραζ) και μεχρι τωρα εχω βρει τις εξης λυσεις

1 μωρο στο μαρσιπο ή στο sling και το καροτσι με τα συμπραγκαλα στο χερι ( περιττο να πω οτι ενα perego δεν χωραει στο ασανσερ μας

2 το καροτσι στο αυτοκινητο και κατεβαζεις μονο το μωρο ( το αφηνεις στο καρεκλακι του αυτοκινητου για να ανοιξεις το καροτσι)

3 Με ενα maclaren που πηρα στη συνεχεια ψιλολυθηκε το προβλημα το κατεβαζα αγκαλια ( με το μωρο στο καροτσι) το ανεβασμα ειναι πανευκολο αρκει να μην ειναι πολυ φορτωμενο για να το κρατας καλα

4 τωρα που μεγαλωσε κατεβαζω πρωτα την Αννα απο το σκαλια και μετα κατεβαζω και το καροτσι.

Μάλλον θα επιλέξω την λύση του μάρσιπου. Μέχρι να δούμε με την διαχειρίστρια της πολυκατοικίας αν είναι εφικτή η κατασκευή ράμπας. 'ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας! :D

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...