Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΜΗΝ...

Recommended Posts

...της δώσω ξένο γάλα! :roll:

Δεν το περίμενα οτι θα κατάφερνα να το τραβήξω τόσο πολύ.Η μικρή συνεχίζει ακάθεκτη να ξυπνάει.Μάλιστα εκεί που έλεγα, οτι ξυπνάει στις 08:30, τώρα ξυπνάει στις 07:00.Την παίρνω στο κρεβάτι και της δίνω το στήθος μέχρι τις 08:30, οπου λαγοκοιμάμαι.

Στις 11:00 της δίνω λίγο τσαγάκι να την ξεγελάσω, γιατί πάλι πεινάει και μετά κοιμάται μέχρι τις 12:30-13:00, μετά την ταϊζω στις 13:30, 15:00,16:30,18:30.Αλλο ένα τσαγάκι στις 19:30.Στις 20:30 ετοιμαζόμαστε και κάνουμε μπάνιο και στις 21:00 τρώμε και σε μισή ώρα γινόμαστε ένα με το μαξιλάρι. Ξυπνάει στις 01:30 (για φαι πάντα),στις 3:30, στις 05:30 και στις 07:00, το μάτι μας ΓΑΡΙΔΑ :shock: !

Καθώς με ρουφάει (σημειώστε οτι βεντουζώνει στο στήθος και με λίγες σταθερές κινήσεις, σε 10 λεπτά το πολύ, αδειάζει.. και τα δύο), κάνω ένα συνεχές αγώνα, να γεμίσω το στήθος.Πίνω και τρώω..ΣΥΝΕΧΕΙΑ και δεν την προλαβαίνω.Στο τέλος της εγκυμοσύνης είχα πάρει 20 κιλά και τώρα είμαι 54 κιλά! Έχω ρέψει!

Αυτό που μου δίνει κουράγιο, είναι οτι η μικρή απο 2.850 που βγήκε απο το νοσοκομείο, (στις 22 γίνεται 4 μηνών), έχει πάει 6.200 και έχει πάρει τρελό μπόι!!Εντωμεταξύ ενεργείται κάθε 2η ή 6η μέρα, πράγμα που δείχνει οτι απορροφάται για τα καλά το γάλα.

Όμως..πείτε μου..έτσι θα πάει?? Μήπως πρέπει να πάρω κάτι για αύξηση της παραγωγής? Μήπως να την ρεγουλάρω, με κάποιον τρόπο, ώστε να μην τρώει συνέχεια? Δεν θα σταματήσει να ξυπνάει νύχτα? Πολλές φορές δείχνει οτι δεν της φτάνει το στήθος.Σημειώστε οτι σε κάθε θηλασμό, της δίνω και τα δύο στήθη.Το ένα δεν της φτάνει ούτε κατά διάνοια!! :cool:

Συγνώμη για το κατεβατό, αλλά αν δεν τα έβγαζα απο μέσα μου, θα έσκαγα.

Περιμένω με ανυπομονησία τις συμβολές και τα σχόλιά σας! :)

Διαφημίσεις

Γιατι της δινεις τσαι ???? Για να προλαβει να γεμισει το στηθος ?? :shock:

ΤΕΛΕΙΟ προγραμμα και σε ζηλευω !!! Εμενα , καλα για την ηλικια σας δεν το συζητώ καν , θηλάζει καθε ωρα ακομα και τωρα . Τα βράδια ξυπναει στην καλύτερη καθε διωρο (τοτε κοβω υπνους λεμε) και το πρωι απο τις 5 ειναι στο ποδι :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Γιατι της δινεις τσαι ???? Για να προλαβει να γεμισει το στηθος ?? :shock:

ΤΕΛΕΙΟ προγραμμα και σε ζηλευω !!! Εμενα , καλα για την ηλικια σας δεν το συζητώ καν , θηλάζει καθε ωρα ακομα και τωρα . Τα βράδια ξυπναει στην καλύτερη καθε διωρο (τοτε κοβω υπνους λεμε) και το πρωι απο τις 5 ειναι στο ποδι :D

Εννοείται για να προλάβει να γεμίσει το στήθος! Και αγελάδα να ήμουν, θα μου δίναν λίγο χρόνο :cool::P

Α! έτσι παει δηλαδή? Αν δεν κάνω λάθος είμαστε και στην 17η εβδομάδα, αλλά δεν καταλαβαίνω το άλμα ανάπτυξης. Απο αυτά που διάβασα στο αντίστοιχο θέμα, ολες οι εβδομάδες είναι ....άλματα ανάπτυξης! :shock:

Τι να κάνω για να την προλαβαίνω?? Πρέπει να είμαι η μοναδική γυναίκα, που μετά απο 4 μήνες που γέννησα, ανεβαίνω στην ζυγαριά και λέω "ΘΕΕ ΜΟΥ..μην χάσω άλλο βάρος!" (Σας παρακαλώ...μην με βρίζετε! :oops: )

Γεια σας κοριτσια. Η μπουμπου μου ηταν ακριβως 3μηνων 5750 και 61 ποντους. Την θυλαζω και εγω αποκλειστικα. Εμεις την ημερα ημαστε με το στηθος εξω. Με πιανουν και εμενα κατι ανασφαλιες οτι το γαλα μου δεν φτανει και αφου το στηθος μου μαλακο που ειναι το γαλα κτλ. Ομως προχθες διαβασα σενα τοπικ απο την Αγλαια οτι το στηθος δεν ειναι ουροδοχος κυστη για να γεμιζει αλλα οσο το παιδι πιπιλαει τοσο πιο πολυ γαλα κατεβαινει. χαρηκα πηρα κουραγιο και τωρα αν πειναει ας τρωει ακομα και μετα απο 5 λεπτα. Ξενο δεν προκειτε να της δωσω. Αφου τα καταφερα μεχρι τωρα θα τα καταφερω και στην πορεια. Οσο για το βραδυνο ωραριο πολυ καλο ειναι.

Δεν ξερω αν της φορας πιπιλα. Ειχα και εγω αυτην την εντυπωση μεχρι που ανακαλυψα οτι απλα ηθελε το στηθος και σαν πιπιλα. Ετσι κοιμομαστε και ηρεμουμε με το στηθος.

Η κινητη πιπιλα

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια. Η μπουμπου μου ηταν ακριβως 3μηνων 5750 και 61 ποντους. Την θυλαζω και εγω αποκλειστικα. Εμεις την ημερα ημαστε με το στηθος εξω. Με πιανουν και εμενα κατι ανασφαλιες οτι το γαλα μου δεν φτανει και αφου το στηθος μου μαλακο που ειναι το γαλα κτλ. Ομως προχθες διαβασα σενα τοπικ απο την Αγλαια οτι το στηθος δεν ειναι ουροδοχος κυστη για να γεμιζει αλλα οσο το παιδι πιπιλαει τοσο πιο πολυ γαλα κατεβαινει. χαρηκα πηρα κουραγιο και τωρα αν πειναει ας τρωει ακομα και μετα απο 5 λεπτα. Ξενο δεν προκειτε να της δωσω. Αφου τα καταφερα μεχρι τωρα θα τα καταφερω και στην πορεια. Οσο για το βραδυνο ωραριο πολυ καλο ειναι.

συμφωνω μαζι σου κ μπραβο σου.ετσι να συνεχισεις!

οσο για τοτσαι almodobar καλο ειναι να μη δινεις.ξεδιψαει με το δικο σου γαλα.κ γαλα εχεις μην ανησυχεις.βλεπε το βαρος του μωρου σου!!!

πολυ καλο!

Xristina1 παίρνω όμως μια ανάσα και εκείνη βλέπω οτι ηρεμεί. Εκείνη την ώρα που της το δίνω, πεινάει και απο το στήθος μου, βγαίνουν μερικές σταγόνες, με το ζόρι.

:cry:

Xristina1 παίρνω όμως μια ανάσα και εκείνη βλέπω οτι ηρεμεί. Εκείνη την ώρα που της το δίνω, πεινάει και απο το στήθος μου, βγαίνουν μερικές σταγόνες, με το ζόρι.

:cry:

σε καταλαβαινω κοριτσι μου..κ μια φιλη μου ακριβως τα ιδια.ειναι φαγανο το μωρακι σου.

αντιθετως εγω την ξυπναγα πολλες φορες για να την θηλασω.

νομιζω οτι εισαι σε αλμα αναπτυξης.καλο ειναι να συμβουλευτεις μια συμβουλο θηλασμου η την αγλαια για να σου δωσει λυσεις.

νομιζω δεν λεω σιγουρα οτι αν παρεις συμπληρωματα θα εχεις υπερπαραγωγη.

Εστειλα και εγω μυνημα στην Αγλαια αν επρεπε να παρω κατι για να αυξησω το γαλα μου και μου ειπε για υπερπαραγωγη. Εξαλου αποτι γραφεις τρωει καθε 1,5 με 2 ωρες. Αυτο ειναι φυσιολογικο. Και εμενα ετσι τρωει πολυ σπανια να φαι μετα απο τρεις ωρες. Αυτο αν το κανει θα το κανει αφου προηγουμενος ενω εχει φαει πιπιλαει καμια ωρα ετσι για να μας παρει ο υπνος :roll::roll::roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

Εννοείται για να προλάβει να γεμίσει το στήθος! Και αγελάδα να ήμουν, θα μου δίναν λίγο χρόνο :cool::P

χρόνο δίνουν στις αγελάδες που δεν θηλάζουν γιατί είναι ασύμφορο να τις αρμέγουν πάνω από 2 φορές το 24ωρο. Έχουν δοκιμάσει και το σχήμα με τις 3 φορες που αυξάνει την παραγωγή της μονάδας κατά 20% αλλά αυξάνει τα έξοδα κατά 50% (μεροκάματα αμελκτή κλπ).

Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής επιλέγονται ειδικά για την ικανότητά τους να αποθηκεύουν πολύ γάλα στους υπερμεγέθειες μαστούς τους και για την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στα θήλαστρα.

Αν η αγελάδα μεγαλώνει το μοσχαράκι της, το μοσχαράκι δεν της δίνει χρόνο και η αγελάδα δεν του δίνει χαμομήλι! :wink:

Α! έτσι παει δηλαδή? Αν δεν κάνω λάθος είμαστε και στην 17η εβδομάδα, αλλά δεν καταλαβαίνω το άλμα ανάπτυξης. Απο αυτά που διάβασα στο αντίστοιχο θέμα, ολες οι εβδομάδες είναι ....άλματα ανάπτυξης! :shock:

:lol: Υπερβάλεις!!! Υπάρχουν πάντα κάποιες ενδιάμεσες εβδομάδες που δεν είναι άλματα αλλά από την κούραση δεν τις θυμάσαι! :lol:

Τι να κάνω για να την προλαβαίνω?? Πρέπει να είμαι η μοναδική γυναίκα, που μετά απο 4 μήνες που γέννησα, ανεβαίνω στην ζυγαριά και λέω "ΘΕΕ ΜΟΥ..μην χάσω άλλο βάρος!" (Σας παρακαλώ...μην με βρίζετε! :oops: )

Με τον πόνο μας παίζεις; θα σε βρίσουμε! :lol:

Aglaia.....γιατί με κόλλησες στον τοίχο? Με κάνετε να νιώθω τύψεις και δεν μου εξηγείτε. Δηλαδή τόσο παράλογες είναι οι σκέψεις μου?

Υπομονηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!! Θα ρθουν καλυτερες μερες!!!!!

Το τσαι δεν χρειαζεται........δεν την ωφελει........ξερει η μπουμπου τι κανει...τα μωρα λειτουργουν με ενστικτο επιβιωσης, δεν εχω σκοπο απλα να μας σπανε τα νευρα!!! :lol:

Θα ρθει μια μερα που δεν θα θυμασαι καν τις κακουχιες......θα απολαμβανεις το θηλασμο!!! :wink:

Αλλωστε με οσα ακουμε σημερα για τα ξενα γαλατα να χαιρεσαι που εχεις την ευκαιρια να γλυτωσεις το μωρακι σου!!! Βλεπεις κι εσυ οτι αξιζει τον κοπο!!!!

Αν αποφασισεις να την εχεις στο κρεββατι σου θα ναι πιο ευκολο για σενα......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Μην απελπιζεσαι, ολα καλα θα πανε! Αυτο που θελει να πει η Αγλαϊα ειναι οτι οπως το μοσχαρακι δε δινει χρονο στη μαμα του και αυτη δεν του δινει χαμομηλι, ετσι κι εσυ να μη δινεις χαμομηλι και να προσφερεις το στηθος σου συνεχεια. Ειχε πει η Αγλαϊα (νομιζω) ενα ωραιο, οτι αν το παιδι χρειαζοτανε χαμομηλι τοτε θα ειχαμε στο στηθος χαμομηλι! Προσπαθησε να μην προσφερεις και τα 2 στηθη σε καθε γευμα. Ασχετα με το πως νιωθεις εσυ το στηθος σου αυτο κατεβαζει γαλα οσο το παιδι πιπιλαει. Αφηνε το παιδι στο στηθος σου για οσο θελει και οποτε θελει και θα την κανει αυτο τη δουλεια. Θα ρυθμισει την παραγωγη σου και ολα θα βρουν το δρομο τους! Χαλαρωσε και απολαυσε την εμπειρια του θηλασμου. Ισως τωρα να εισαι τσιτωμενη και να πιστευεις οτι ειναι βαρυ καθηκον ο θηλασμος, αν ομως χαλαρωσεις ολα θα αλλαξουν!!

Almodobar, τα πάτε μια χαρά και δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς να την ξεγελάσεις, γιατί ο θηλασμός εκτός από τροφή είναι και επαφή. Το μωρό σου μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς και χρειάζεται να σου τονώνει την παραγωγή. Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι από άλλες απόψεις, όταν σε εξαντλεί το μωρό. Όπως λέω συχνά, δεν είναι τα παιδιά που μας κουράζουν αλλά όλα τα υπόλοιπα :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

ειχα την εντυπωση οτι το τσαι δεν επιτρέπεται σε τοσο μωρό, προκαλει δυσκοιλιότητα ή κατι τετοιο...

κανω λάθος;; :roll:

Εμενα η μαια μου ειχε πει να του δινω ματζουρανα για τους κολικους, αλλοι μου ειπαν χαμομηλι, αλλοι κιντερτε το οποιο ειναι παιδικο τσαι. Δεν ξερω για τα μωρα που τρεφονται με ξενο γαλα αλλα τα παιδια που θηλαζουν δε χρειαζονται τιποτα απο τα παραπανω.

Σας ευχαριστώ όλες για τα ενθαρρυντικά λόγια.

Λέτε να είναι καλύτερα, να της δίνω το ένα στήθος την κάθε φορά? Αφού δεν της φτάνει.... :?

Όχι να της δίνεις και από τα δύο. Αφού το λες και εσύ ότι δεν της φτάνει;;;;; Επίσης μην δίνεις τσάι, απλά δυσκολεύεις τα πράγματα με την παραγωγή σου...

Γιατί δεν δοκιμάζεις την μαγιά μπύρας;

Κουράγιο, θα έρθουν καλύτερες μέρες στο υπόσχομαι. Και κάτι άλλο: Μην νομίζεις ότι θα κοιμάται με το ξένο, το ανήψι μου έπινε μπουκάλια γάλα μες την νύχτα μέχρι τα 3!!!!

Η δικιά μου πάλι έκοψε το βραδυνό στους 4 μήνες (κοιμόταν 22 με 6), το ξανάρχισε στους 5,5 και από τότε το έκοψε κάπως ενός χρονών και μπορώ να πω ότι τώρα ξυπνάει στις 5 με 5.30 πρωτη φορά (από τις 21 που κοιμάται) και καμιά φορά στις 4 (μία φορά στις 5-6 ημέρες)...

Και πάλι εσύ αποφασίζεις και κάνεις, εμείς εδώ εκθέτουμε τις απόψεις μας...

WLn5p2.png

Βάλε κι εμένα στο club. Από την 2η βδομάδα μετά τη γέννα ήμουν στα κιλά μου (βέβαια πήρα μόνο 10-11) και τώρα πρέπει να βάλω 2-3 κιλά για να φτάσω όσο ήμουν πριν μείνω έγκυος!!! Τρώει τουλάχιστον 12 φορές την ημέρα (όταν μπορώ να τις διαχωρίσω).

Έχει τώρα τρεις μέρες που την ημέρα τρώει ανά 3-3,5 ώρες :shock: (πρωτοφανές για τα δεδομένα του), αλλά το βράδυ έχουμε εγερτήριο ανά 1,5 ώρα :( . Πώς αλλιώς θα φτάσει τα 12 γεύματα;; :lol:

vChmp3.png IkwYp3.png

αυτο με το τσαι καιγω θελω να το ρωτησω... :? τελικα τα παιδια που θυλαζουν χρειαζεται να πινουν και τσαγακι?ειχα ακουσει πως οχι..αλλα παλι μηπως ειναι αντι για νερο?οι παλιες λενε οτι με το τσαι καθαριζεις και το στοματακι τους..απο το γαλα :? τελικα τι ισχυει?

παντως για το θεμα,και γω ακουσα πως οταν ειναι το μωρο στο στηθος το προετοιμαζει και το γυμναζει για να κανει γαλα..μουτοχαν πει στην κλινικη που ειχα λιγο πρωτογαλα να το βαζω για να δουλευει το ''συστημα''σιγα σιγα :D απλα νομιζω πως θελει προσοχη να μην καταληξει το στηθος ναναι εναλαχτικη πιπιλας...

1-2-3MPOMPIRES!!!

Αν ήταν αναγκαίο το τσάι για τα μωρά το ένα βυζί θα έβγαζε γάλα και το άλλο τσάι. Ή θα έβγαζε τσάι όταν θα ήθελε το μωρό. Τα υγρά που χρειάζεται το μωρό τα παίρνει από το γάλα, νερό δεν χρειάζεται. Το γάλα που μένει στο στόμα και τη γλώσσα του μωρού δεν πρέπει να αφαιρείται.

Το μωρό πρέπει να μπαίνει αμέσως μετά τη γέννα στο στήθος γιατί αυτό ενεργοποιεί τη γαλουχία και κατεβάζει το γάλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Δεν καταλαβαινω γιατι το στηθος να μην ειναι η εναλλακτικη της πιπιλας;

Εγω προττημω να πιπιλα το στηθος μου παρα ενα πλαστικο. Μην ξεχνας οτι οταν το παιδι ειναι στο στηθος εκτος απο το να τρωει ηρεμει και χαλαρωνει.

Οσο για το τσαι η παιδιατρος μου εχει πως γενικα στα νεογνα δεν κανει να δινουμε τιποτα παρα μονο γαλα. Οσο για το χαμομηλι που δινουν στους κολικους ειναι περισσοτερο για εχουν οι γονεις την ιδεα οτι κανουν κατι για το παιδι τους. Αλλωστε οταν θυλαζεις ενα προνομοιο ειναι να μην κανει το παιδι κολικους. Εμεις παντος δεν τους περασαμε.

οκ..αρα δεν χρειαζεται το τσαγακι...οσο αυτο με την πιπιλα απλα λεω μηπως ας πουμε δεν κανει για να μη τοχει για παιχνιδι...εδω πουτα λεμε αφιερωνουμε πολυτιμο χρονο για να δωσουμε οτι καλητερο μπορουμε στα μωρακια μας και στην προκειμενη περιπτωση το γαλατακι που ο καλος θεουλης ευλογισε να εχουμε..αλλα οχι και ναμαστε ολη μερα με το στηθος εξω ''ως πιπιλα''!και παλι αυτο ειναι καθαρα η δικια μου γνωμη....

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...