Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μειωμενη παραγωγή γάλακτος

Recommended Posts

Αγαπητή Αγλαία θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου σχετικά με τη δική μου περίπτωση. Ο μικρός μου είναι 12 εβδομάδων και τον έχω θηλάσει αποκλειστικά από τα πρώτα λεπτά της γέννησής του. Το βάρος του είναι σε καλά επίπεδα (πριν 3 βδομάδες που μας είδε η γιατρός ήταν στο 75% της κλίμακας του βάρους και στο 100% του ύψους, 5600 gr και 62 cm αντίστοιχα). Του δίνω συνολικά 8 περίπου γεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του νυχτερινού (ακόμη ξυπνάει τη νύχτα). Τις τελευταίες μέρες ο μικρός τρώει λίγοτερο, περίπου 10-15 λεπτά από το ένα στήθος ενώ έτρωγε 20-25. Επίσης, τις απογευματινές ώρες νομίζω ότι το στήθος μου δεν έχει πολύ γάλα και μάλλον αυτό τον εκνευρίζει.... Χρησιμοποιώ το θήλαστρο της Medella το πρωί για να αντλήσω γάλα που του δίνω στις 11.00-12.00 το βράδυ σαν dream feeding. Αντλώ περίπου 90-110 ml, περίπου 60-90 από το στήθος που έχει ήδη φάει το πρωί και τα υπόλοιπα 30 από το άλλο που θα φάει το επόμενο 3ωρο. Ποια η γνώμη σου?? Χρειάζεται να πάρω συμπληρώματα διατροφής? Να σταματήσω την άντληση?? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου.

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif

Διαφημίσεις

Έλενα, για να μπορέσει να σε βοηθήσει η Αγλαΐα γράψε λίγο πιο αναλυτικά, όπως τα ζητάει εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

και διευκρίνησε ποιό ακριβώς θήλαστρο της Medela (symphony, swing, mini electric;)

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40η

Β. Το φύλο του βρέφους

αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

όχι

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη

τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ναι, 15,6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

25/11/2008, 3840 (γέννηση)

30/11/2008, 3500

01/12/2008, 3570

24/12/2008, 4700

21/01/2009, 5500

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Στα 7 θηλάζει, σε ένα 12.00 το βράδυ του δίνω με το μπιμπερό δικό μου

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medella swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

9.00-10.00 το πρωί, μετά το φαγητό του

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

10-15 λεπτά

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Του δίνω συνολικά 8 περίπου γεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του νυχτερινού (ακόμη ξυπνάει τη νύχτα).

Έλενα τα πάτε εξαιρετικά και δεν έχω να σχολιάσω τίποτα σημαντικό, οπότε επέτρεψέ μου να σχολιάσω τα ασήμαντα! :D

Η φράση ακόμη-ξυπνάει-τη-νύχτα για ένα μωρό 12 εβδομάδων είναι σαν ανεκδοτο!

Ξυπνούσα 3 φορές τη νύχτα μέχρι το τέλος του νηπιαγωγείου! Ο γιος μου μου φέρθηκε καλύτερα από ότι εγώ στη μητέρα μου. Ξυπνούσε μέχρι τα 4 και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο δεν ξυπνούσε πάνω από 1-2 φορές οπότε ήμουν σούπερ ευχαριστημένη! :D

Τις τελευταίες μέρες ο μικρός τρώει λίγοτερο, περίπου 10-15 λεπτά από το ένα στήθος ενώ έτρωγε 20-25.

Μάλλον μεγάλωσε πολύ και θηλάζει πιο αποτελεσματικά ή αποφάσισε να βάλει φρένο στην τρελλή ανάπτυξη! Ό,τι και να είναι μην ανησυχείς! :)

Ακόμη και αν για έναν ολόκληρο μήνα δεν πάρει καθόλου βάρος είναι φυσιολογικό. Το κάνουν αυτό τα μωρά που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα στην αρχή.

Επίσης, τις απογευματινές ώρες νομίζω ότι το στήθος μου δεν έχει πολύ γάλα και μάλλον αυτό τον εκνευρίζει....

Αυτό που τον εκνευρίζει είναι ότι δεν αλλάζει παραστάσεις. Το απογευμα πάντα συσσωρεύεται η κούραση. Αντιμετώπισέ το με δύο βόλτες ημερησίως και έναν μεσημεριανό ύπνο δικό σου.

Να σταματήσεις την άντληση και να πάρεις τους δρόμους! :)

Διαφημίσεις

Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ! Θα αρχίσω τις βόλτες...αν και φοβόμουν να τον βγάζω έξω γιατί κάνει τρομερό κρύο στην πόλη που μένω...Νομίζω ότι αυτό φταίει στον εκνευρισμό. Και πάλι ευχαριστώ.

ελενα, κ εγω μενω σε πολη που εχει κρυο... Ξάνθη...

τα μωρα μας ειναι περιπου ιδιων βδομαδων

βγαζω το μωρο, απο 40 ημερων , αν οχι καθημερινα, μερα παρα μερα!

στην αρχη φοβομουν , να μην μου κρυολογισει, αλλα ευτυχως τιποτα ακομη!

sophiav χαίρομαι που το ακούω..Και εγώ τον βγάζω όταν δεν βρέχει και δεν φυσάει 8 μποφόρ...Όμως τέτοιες μέρες σπανίζουν εδώ....Σήμερα ήταν ωραία πάντως και κάναμε 2 βόλτες!! όσον αφορά το dream feeding δεν πίνει πολύ από το στήθος, μόνο 2-3 λεπτά ενώ με το μπιμπερό πίνει περισσότερο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...