Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΤΙΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Ποιο γάλα ΗΑ να δωσω στο μωρό μου και να της αρεσει όταν το πίνει?

εχουμε δοκιμασει almyron, nun, novalac όλα HA και τιποτα..υπάρχει κανενα ΗΑ που να ειναι νόστιμο??

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

επειδή τον άλλο μήνα θα ξεκινήσω δουλειά και μου είπε η παιδίατρος να δοκιμάσω από τώρα ένα γέυμα την ημέρα να του δίνω ξένο γάλα για να το συνηθίσει...

και αποθηλασε επιτελους!

Ο παιδίατρος σου, συγνώμη κιόλας, αλλά είναι ανεκδιήγητος. Ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά δεν χρειάζεται να πάρει ξένο γάλα ούτε υπάρχει λόγος να το συνηθίσει. Εκτός αν θέλεις να αποθηλάσεις. Θέλεις;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Γιατί δεν έρχεσαι μια βολτούλα από το θηλασμό; :wink:

Να ξέρεις όμως ότι θηλασμός πρωί και βράδυ φέρνει τον αποθηλασμό. Δεν μπορείς να κρατήσεις θηλασμό μόνο 2 φορές την ημέρα. Αυτά από μένα. Αν θελήσεις κάτι άλλο εδώ είμαι. Καλή συνέχεια! :D

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Γιατί δεν έρχεσαι μια βολτούλα από το θηλασμό; :wink:

Να ξέρεις όμως ότι θηλασμός πρωί και βράδυ φέρνει τον αποθηλασμό. Δεν μπορείς να κρατήσεις θηλασμό μόνο 2 φορές την ημέρα. Αυτά από μένα. Αν θελήσεις κάτι άλλο εδώ είμαι. Καλή συνέχεια! :D

Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά αυτό που λές δεν είναι σωστό...

Από προσωπική εμπειρία το λέω που θήλαζα τα παιδιά μου για 6 μήνες περίπου πρωϊ-βράδυ χωρίς κανένα πρόβλημα... Την υπόλοιπη μέρα έτρωγαν φρούτο-σούπα-γιαούρτι και μόνο εκτάκτως θήλαζαν...Ξένο, πήραν (τα δύο μικρότερα) μετά τους 13 μήνες...

Από προσωπική εμπειρία το λέω που θήλαζα τα παιδιά μου για 6 μήνες περίπου πρωϊ-βράδυ χωρίς κανένα πρόβλημα... Την υπόλοιπη μέρα έτρωγαν φρούτο-σούπα-γιαούρτι και μόνο εκτάκτως θήλαζαν...Ξένο, πήραν (τα δύο μικρότερα) μετά τους 13 μήνες...

Το λες και μόνη σου. Αυτό το εκτάκτως ίσως και να βοηθούσε. Το ότι δεν συνέβη σε εσένα δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει καθόλου. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό λόγω του ότι είναι μικρό θα προτιμήσει την ευκολία του μπιμπερό και δεν θα κάθεται το στήθος. Είναι αρκετά μικρό και δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί η μαμά του μια του αρνείται τον θηλασμό και μια του τον προσφέρει. Θα συγχιστεί. Κατάλαβες πως το λέω;

Δες στο http://www.kellymom.com τι γράφει:

Most moms find that they can wean down to a few feedings a day (or even just one) and maintain their supplies at this level for extended periods of time. In established lactation, milk production depends primarily upon milk removal - if milk is removed from the breast, then the breast will continue to make milk.

Breast refusal due to flow preference is probably a greater danger to the breastfeeding relationship than too-low milk supply. Frequent use of bottles increases the possibility that baby will become frustrated with the slower flow of milk at the breast, and this may lead to breast refusal and an earlier weaning than anticipated.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Το λες και μόνη σου. Αυτό το εκτάκτως ίσως και να βοηθούσε. Το ότι δεν συνέβη σε εσένα δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει καθόλου. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό λόγω του ότι είναι μικρό θα προτιμήσει την ευκολία του μπιμπερό και δεν θα κάθεται το στήθος. Είναι αρκετά μικρό και δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί η μαμά του μια του αρνείται τον θηλασμό και μια του τον προσφέρει. Θα συγχιστεί. Κατάλαβες πως το λέω;

Δες στο http://www.kellymom.com τι γράφει:

Most moms find that they can wean down to a few feedings a day (or even just one) and maintain their supplies at this level for extended periods of time. In established lactation, milk production depends primarily upon milk removal - if milk is removed from the breast, then the breast will continue to make milk.

Breast refusal due to flow preference is probably a greater danger to the breastfeeding relationship than too-low milk supply. Frequent use of bottles increases the possibility that baby will become frustrated with the slower flow of milk at the breast, and this may lead to breast refusal and an earlier weaning than anticipated.

OK, το εκτάκτως εγώ το εννοώ όταν ήμαστε έξω ή όταν ήταν άρρωστα ή δεν ήθελαν να φάνε κάτι άλλο, ή τη νύχτα που ο μικρός μου τουλάχιστον ξυπνούσε μέχρι 10 μηνών...

Μπουκάλι δεν είχα δώσει, μόνο για νερό, οπότε ίσως γι'αυτό δε συνάντησα πρόβλημα. Πάντως και στο αγγλικό κείμενο που παραθέτεις λέει πως αν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός τότε ενεργοποιείται η παραγωγή όταν αδειάζει το στήθος. Άρα μάλλον ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το μπουκάλι λες;;;;

Τέλος πάντων, συγνώμη για τη σφήνα, πάντως όλα γίνονται αν το θέλουμε.

Διαφημίσεις

εχει οντως αλλεργια στο αγελαδινο γαλα???

αν ναι καλυτερα να της δινεις κατσικισιο σε σκονη που υπαρχει στα βιολογικα που ειναι απο 6 μηνων αν και σε περιπτωση αλλεργιας το μονο που ειναι το πιο καλο ειναι το μητρικο. για ενα χρονο μινιμουμ...το κατσικισιο ειναι το πιο κοντινο στο μητρικο....

εμας οταν εκοψε θηλασμο τρωγαμε το πεπτι....αγευστο και πικρο αλλα επρεπε να το πιει ...μετα περασαμε στο τελειως αντιαλλεργικο NEOCATE και αυτο πικρο............

το πιο πιθανο ειναι οτι δε στο πινει επειδη θηλαζεις και δε του αρεσει ...και κανονικο να εδινες παλι την ιδια αντιδραση θα ειχες...καιεμενα δε της αρεσε μια-δυο τρεις τσινισε στην αρχη το ηπιε....αν ξεραμε για το κατσικισο τοτε θα της εδινα κατευθειαν σκονη στην αρχη καιμετα αυτο που πιονουμε και τωρα φρεσκο κατσικισιο ......

:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Τα υποαλλεργικά γάλατα περιέχουν υδρολυμένες τις πρωτεΐνες του γάλακτος και βρωμάνε ψαρίλα. Είναι δύσκολο να το δεχθεί αυτό το γάλα ένα μωρό μετά τους 3 μήνες. Το δέχεται μόνο αν είναι η αποκλειστική τροφή του και δεν ξέρει ότι υπάρχουν και πιο ευχάριστες γεύσεις.

πάντως όλα γίνονται αν το θέλουμε.

Δεν γίνονται όλα σε όλες τις μητέρες με τον ίδιο τρόπο. Είναι μικρό το ποσοστό των μητέρων που μπορεί να διατηρήσει τη γαλουχία για πολύ καιρό με δύο μόνο θηλασμούς. Ήσουν τυχερή! :)

Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό μωρών που μπορεί να θηλάσει πάνω από 1,5 λίτρο γάλα σε μόνο 5 γεύματα. Τα περισσότερα μωρά για να πάρουν 800 ml χρειάζονται 8-12 γεύματα ακόμη και αν η μαμά είναι η ίδια!

πάντως όλα γίνονται αν το θέλουμε.

Δεν γίνονται όλα σε όλες τις μητέρες με τον ίδιο τρόπο. Είναι μικρό το ποσοστό των μητέρων που μπορεί να διατηρήσει τη γαλουχία για πολύ καιρό με δύο μόνο θηλασμούς. Ήσουν τυχερή! :)

Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό μωρών που μπορεί να θηλάσει πάνω από 1,5 λίτρο γάλα σε μόνο 5 γεύματα. Τα περισσότερα μωρά για να πάρουν 800 ml χρειάζονται 8-12 γεύματα ακόμη και αν η μαμά είναι η ίδια!

Αλήθεια;; Και έγινε τελείως φυσιολογικά με όλα μου τα παιδάκια... Με το που κατάφεραν να φάνε το μεσημεριανό τους γύρω στους 7 μήνες θήλαζαν πρωϊ-βράδυ μόνο για πολύ καιρό...

Αλλά και από το κείμενο που παρέθεσε η Pipi φαίνεται νορμάλ να διατηρείται η γαλουχία με λίγους θηλασμούς τη μέρα, εκτός κι αν δεν το κατάλαβα καλά:

Με συγχωρείτε για την μάλλον λάθος πληροφόρηση, είναι η προσωπική μου εμπειρία :wink:

Ελπίζω να τα καταφέρει η culte να συνεχίσει το θηλασμό !

μα κανενα γαλα -ξενο-σκονη δεν ειναι νοστιμο....

τι να λεμε τωρα....

εγω οταν του εδινα το ξενο αηδιαζα με αυτη τη ψαριλα :? ποσο μαλλον να το πινει το μωρο μου!

αλλωστε στα κουτια τους οι εταιρειες λενε οτι το μητρικο γαλα ειναι αναντικαταστατο! :D

αντι για γαλα μηπως να του ξεκινησεις καλυτερα φρουτα????

ο παιδιατρος ποτε σας ειπε να αρχισετε?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Εμεις παντως του δινουμε Frisolac HA και το πινει μια χαρα. Ειναι πρωτης βρεφικης γενιας αλλα δεν εχουμε καταφερει να το αλλαξουμε, μπορεις να το δοκιμασεις...

zQI8.jpg.png

Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι πρεπει να του δωσεις υποαλεργικο?

εδωσες πληρες και ειχες προβλημα??

Η μικρη μου οταν απο τη μικτη διατροφη πηγαμε σε αποκλειστικό μουκαλι, ειχε μια ανησυχια καθε φορα που επινε γαλα.. Και κλαμματα και τσιριδες και να το λυπασαι.. Αλλαξαμε πολλά γάλατα. Και μάρκες και ειδη. Πηγα και στο Παιδων Πεντελης που εχουν ειδικό τμημα για αλλεργιες και καναμε εξετασεις. Τελικα το παιδι δεν ειναι αλεργικο αλλα εχει μια δυσαποροφηση του γαλακτος. Δεν μπορει δηλαδη να το χωνεψει καλα. Πες το και δυσπεψια... Ετσι καταληξαμε με Αlmiron pepti mct... Ολα τα γαλατα αυτα ειναι χάλια!! Αλλα σιγά σιγα το συνηθισε.. τι άλλο μπορουσε να κανει αλλωστε?? Τωρα να δουμε τι θα κανουμε που σε 5 μερες ξεκιναμε ρυζαλευρο.

για τη γευση του ΗΑ σε μια φιλη η παιδιατρος ειπε να βαζει μεσα 1 κοφτη ζαχαρη αχνη. Εμενα το απαγορευσε διαροπάλου. (ειναι και υπερβαρη η δικια μου..) Εχω ακοσει και για σκόνη βανιλιας (αυτη του κεικ) αλλα η παιδιατρος ειπε οτι φοβαται για το στομαχι της. Για ρωτα και το δικο σου γιατρο....

Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι πρεπει να του δωσεις υποαλεργικο?

εδωσες πληρες και ειχες προβλημα??

Η μικρη μου οταν απο τη μικτη διατροφη πηγαμε σε αποκλειστικό μουκαλι, ειχε μια ανησυχια καθε φορα που επινε γαλα.. Και κλαμματα και τσιριδες και να το λυπασαι.. Αλλαξαμε πολλά γάλατα. Και μάρκες και ειδη. Πηγα και στο Παιδων Πεντελης που εχουν ειδικό τμημα για αλλεργιες και καναμε εξετασεις. Τελικα το παιδι δεν ειναι αλεργικο αλλα εχει μια δυσαποροφηση του γαλακτος. Δεν μπορει δηλαδη να το χωνεψει καλα. Πες το και δυσπεψια... Ετσι καταληξαμε με Αlmiron pepti mct... Ολα τα γαλατα αυτα ειναι χάλια!! Αλλα σιγά σιγα το συνηθισε.. τι άλλο μπορουσε να κανει αλλωστε?? Τωρα να δουμε τι θα κανουμε που σε 5 μερες ξεκιναμε ρυζαλευρο.

για τη γευση του ΗΑ σε μια φιλη η παιδιατρος ειπε να βαζει μεσα 1 κοφτη ζαχαρη αχνη. Εμενα το απαγορευσε διαροπάλου. (ειναι και υπερβαρη η δικια μου..) Εχω ακοσει και για σκόνη βανιλιας (αυτη του κεικ) αλλα η παιδιατρος ειπε οτι φοβαται για το στομαχι της. Για ρωτα και το δικο σου γιατρο....

παντως να ξερεις οτι αν φοβασαι για τιςκρεμες υπαρχουν κρεμες χωρις γαλα στα φαρμακεια τις παιρναμε οσες εχουμε προβλημα με αλλεργια στο γαλα και βαζουμεμεσα το οποιο ειδικο δινουμε στο παιδι και ανεχεται......

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ετσι καταληξαμε με Αlmiron pepti mct... Ολα τα γαλατα αυτα ειναι χάλια!!

Και εμείς πίνουμε αντιαλλεργικό γάλα το almiron pepti 2. Δώσαμε και το pepti mct για λίγο καιρό αλλά ήθελα να το αλλάξω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατι το mct δεν έχει καθόλου λακτόζη η οποία είναι ένα σάκχαρο απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος γενικότερα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...