Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανασφαλεια μαμας (;)

jenny_v

Recommended Posts

Εχω τα νευρα μου ! Ο αντρας μου ακουγοντας δεξια αριστερα για αλλα μωρα,ερχεται καθε τοσο και μου λεει να κανουμε αυτο ή το ΄λλο.Συγκεκριμενα μου ελεγε για το θηλασμο;μετα για τον υπνο και τωρα εχει αρχισει να θελι να αφηνουμε την μικρη στους γονεις για να βγουμε οι δυο μας.Η μικρη δεν εχει συνηθισει τις γιαγιαδες γιατι μενουν μακρια και τις βλεπει μια φορα την εβδομαδα,συν οτι κλαιει πολλες φορες οταν χρειαστει να φυγω κ δεν τρωει..Κανω κατι λαθος; Αισθανομαι να πιεζομαι κ η αληθεια ειναι οτι δεν αισθανομαι ακομη οτι θελω να βγω πχ μονη μου για καφε κλπ Τι λετε; :roll:

Διαφημίσεις

τζένη μου, μαλλόν φυσιολογική μου ακούγεσαι.Ο Θεόφιλος είναι 3 ετών και ακομη δεν τον εχουμε αφήσει.Οπου πάμε κανονίζουμε να είναι εφικτό να είναι μαζί μας.Τον αφήνω για να είμαι στη δουλειά το πρωί έ δεν θα τον αφήσω και για την διασκέδαση. Μην αισθάνεσαι καθόλου τύψεις.

rQGhp3.png

Μήπως ο άντρας σου έχει απλά φρικάρει να είναι συνέχεια σπίτι με το παιδί και θέλει να βγειτε και λίγο έξω. Και αυτός και εσύ φυσιολογικοι μου ακούγεστε. Τις πρώτες φορες που βγαίναμε έξω για καφέ (πολύ νωρίτερα από σας) μάντεψε για ποιο θέμα μιλούσαμε...το μωρο φυσικά. Και για 1-2 ώρες που ημασταν έξω είχαμε τύψεις που το αφήναμε σε γιαγιαδες και τρέχαμε όλο λαχτάρα να το δούμε. Τώρα συνηθίσαμε πια και τουλαχιστον ειμαστε λίγο πιο χαλαροι όταν πάμε για καφέ μόνοι μας. Το προηγούμενο σκ πήγαμε και.... μονοημερη.... Έντάξει μη φανταστείς 12το πρωί με 6 το απόγευμα....αλλα κάτι ειναι και αυτό. Όσο για τις τύψεις σου φυσιολογικό αλλά καλό ειναι το παιδί να μαθαίνει και με άλλους γιατι αργότερα όταν θα πάς δουλεια ή γενικά όταν θα πρέπει να μαθει να καθεται και μόνο του για να κάνεις μια εξωτερική δουλεια τί θα γίνει?

s-age.pngs-age.png

Ρε παιδια να υπαρχει μια ισορροπια!Βασικα ειναι πως αισθανεσαι!Επειδη ειναι και πολυ μικρο το μωρακι ακομα δεν θελεις να το αποχωριστεις!Ισως ομως ο αντρας σου να αισθανεται και λιγο παραμελημενος(τα γνωστα...)και να θελει να βγειτε και μαι βολτιτσα να μεινετε και λιγο μονοι. :wink:

Οσο δε για αυτα που ακουνε και τα μεταφερουν απο δεξια και αριστερα υπομονη.Ειναι και αυτος ενας τροπος που δειχνουν οτι ενδιαφερονται.Δεν ειναι αναγκη να τα κανεις αλλα μπορεις να τον ακους χωρις να θυμωνεις(κολπο ειναι αυτο)...

Αλλα οσον αφορα το εξω ειναι πως αισθανεσαι...Εμεις οσες φορες την αφησαμε νιωθαμε ασχημα, φυσουσαμε- ξεφυσουσαμε αλλα τελικα μετα που φευγαμε περνουσαμε και καλα η αληθεια να λεγεται...Η πρωτη φορα ειναι δυσκολη και οι πρωτες ωρες.... :D

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε κανά μήνα και λίγο παραπάνω που βγαίνουμε με τον καλό μου μόνοι για ποτό κ αφήνουμε το μωρό στους γονείς του για αυτές τις τρεις περίπου ώρες.

Βγάζω γάλα με το θήλαστρο κ αφήνω για να την ταϊσουν κ κανονίζουμε να πηγαίνουμε σε ένα μαγαζί που -εκτός του ότι συνήθως παίζει ωραία μουσική- είναι κοντά στο σπίτι τους ώστε άμα χρειαστεί οτιδήποτε να είμαστε εκεί αμέσως!

Την πρώτη φορά που το δοκιμάσαμε καταλαβαίνεις ότι παίρναμε τηλέφωνο κάθε τρεις κ λίγο να δούμε τι γίνεται και συνεχώς τους ρωτούσαμε "μήπως θέλετε να γυρίσουμε;;;όχι,ε; Σίγουρα όχι;;"

Ωστόσο το είχα φοβερά ανάγκη, μου άρεσε η διαδικασία μετά από τόσο καιρό να ετοιμαστώ, να βαφτώ, να βρω τι θα βάλω κ όλα αυτά που κόντευα να ξεχάσω πως γίνονται, και να σου πω την αλήθεια με τόνωσε που είδα τον εαυτό μου περιποιημένο κ όχι με φόρμες κ πιτζάμες!!! Άσε που αισθάνθηκα ότι έκανε καλό και σε μας σα ζευγάρι που ήμασταν εκτός σπιτιού, βράδυ, με ωραία ατμόσφαιρα, ημίφως, κεράκια, you know... ρομαντισμός!

Πλέον το εφαρμόζουμε κάθε βδομάδα και σήμερα μάλλον θα βγούμε -στο κοντινό προαναφερόμενο μαγαζί φυσικά.

Αν κάποια μέρα πάντως αισθανθείς πιο άνετα με τη φάση δοκίμασέ το, μετά την πρώτη φορά πιστεύω ότι θα σου φανεί πιο εύκολο. Δεν έχει καμία καφετέρια κοντά στο σπίτι του παππού κ της γιαγιάς;;;

Ή κοντά στο σπίτι σας και να έρθουν οι γονείς του σε σας να κρατήσουν το μωρό;;;

Όσο για τις αρλούμπες - άχρηστες άκυρες ανούσιες αβάσιμες βλακώδεις (άντε, πήγα και στο βήτα) πληροφορίες και συμβουλές που για κάποιο άγνωστο λόγο θέλουν να μοιράζονται μαζί μας απλόχερα οι τριγύρω, δυστυχώς περιλαμβάνονται κι αυτές στο "πακέτο", πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές και να τις διακωμωδούμε.

Το τι βλαμένη συμβουλή φτάνει στα δύστυχα αυτιά μου καθημερινά από τον κάθε κυρ. Γιώργο και την κάθε κυρά Μήτσαινα δεν περιγράφεται...

Kαταλαβαινω και τις δυο αποψεις και συμφωνω οτι το παν ειναι "πως αισθανεσαι" που ειπε και η th@lia .

Eιναι που δεν εχει τυχει,εστω για μια βδομαδα να φυγω για το σχολειο(19.00-22.00) που λειπω και να μην με ζητησει.Οταν γυρναω και την βλεπω κοκκινη απο το κλαμα,να κουναει τα χερακια υης για αγκαλια,τρελαινομαι.Τι να κανω; Να βγω να πιω,αφου θηλαζω δεν πινω,,ξερετε τι εχω επιθυμησει,Θεατρο,αλλα και το ακομαπιο απολο να δω μια ταινια ξεροντας οτι δεν θα σηκωθω απο τον καναπε και ενα ωραιος οχταωρος υπνος ! Ααααχ τι μου θυμησατε... :P

Jenny, προσπάθησε να χαλαρώσεις λιγάκι, γιατί νομίζω ότι μπορεί και να μεταδίδεις το άγχος σου στο μωρό σου όταν φεύγεις για τη δουλειά.

Επίσης προτείνω, μια από τις φορές που θα επισκεφτείτε μία από τις γιαγιάδες, αφού πάτε και καθίσετε καμιά ωρίτσα, να αφήσετε τη μικρούλα εκεί και να φύγετε για κανένα μισάωρο, έστω και για να περπατήσετε λιγάκι οι δυο σας με το σύζυγο. Την επόμενη φορά, φύγετε για λίγο περισσότερη ώρα. Την επόμενη για περισσότερη και σιγά σιγά μπορεί και να οργανώσετε καμιά 3ωρη-4ωρη έξοδο! Έτσι θα νιώσεις κι εσύ μεγαλύτερη ασφάλεια που την αφήνεις και θα προσαρμοστείτε και εσύ και το μωράκι σου πιο εύκολα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Τζενακι κι εμενα ο αντρας μου απο την αρχη με πιεζε να βγαινουμε, μη φανταστεις τιποτα τραγικο για κανα καφεδακι απογευμα. Τωρα πια βγαινουμε καθε Σαβατο βραδυ για ποτακι και Κυριακη μεσημερι για φαγητο. Δεν μου ειναι ευκολο να αποχωριζομαι την μπεμπε μου αλλα απο την αλλη και καλο μου κανει να συναναστρεφομαι με κανα χριστιανο και ο αντρας μου δε θα λολαθει γιατι πολυ του αρεσει να παιζει με την κορη του αλλα θελει και τη γυναικα του καποιες ωρες δικη του!!! Με τους δικους σου ρυθμους αρχισε λιγο να αφηνεις το μωρο κι ολα θα βρουν το δρομο τους

Χριστινα

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με όσα σου είπαν οι άλλες κοπέλες. Εϊναι καλό να περάσετε λίγο χρόνο και μόνοι σας με τον άντρα σου.

Εγώ τουλάχιστον το έχω πολύ ανάγκη. Στην aρχή κ εμείς βγαίναμε και μιλούσαμε όλο για τον μπέμπη μας και φυσικά μόνο για καμιά ώρα...σιγά σιγά όμως έγινε 3ωρο και βγαίνουμε με φίλους (μην φανταστείς τίποτα τρελό, για κανένα φαί πάμε) και ξεφεύγει το μυαλό μας, μιλάμε και για τόσα άλλα πράγματα.

Eμείς αποφασίσαμε να φύγουμε το τριήμερο της Καθαρής δευτέρας εκδρομή χωρίς το μωρό!

Εκεί να με δω!!!! Dύσκολο το κόβω να αντέξω, αλλά το εχουμε τόσο ανάγκη να περάσουμε χρόνο μαζί...

Aν δεν ήταν χειμώνας θα το παίρναμε μαζί το μωρό, αλλά τώρα η παιδίατρος μας απαγορεύει να πηγαίνουμε σε κλειστούς χώρους με το μωρο, αρα αν το είχαμε μαζί, δεν θα μπορούσαμε ούτε για φαί να πάμε....

Άντε να δούμε, πως θα αντέξω 2,5 μέρες χωρίς το μωράκι μου :-(:-(:-(:-(:-(

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Ο μονος λογος που σκεφτομαι οτι θα αφησω το μωρο μου ειναι μονο αν ειμαι σε γιατρο και φυσικα θα ειναι με τον αντρα μου . Δεν μπορω να διανοηθώ να λειπω απο το μωρό μου ειδικά τωρα που απο τον 6 μηνα περνάει την φαση του αγχους του αποχωρισμού .

Αν δεν εχεις ανάγκη να περασες μερικες ωρες χωρις το μωρό σου ακουσε την καρδια και το ενστικτο σου :D

Πες στον αντρα σου οτι καποιοι στελνουν τα παιδιά τους απο τα 10 τους χρονια να βγαλουν το ψωμί τους . Θα κανετε το ιδιο ????

Καθε οικογένεια ειναι διαφορετική και στο κατω κατω γιατι οι αλλοι να εχουν δικιο ???

VgL7.jpgIgLdp2.png

Σε αυτά τα θέματα κανείς δεν έχει δίκιο και κανείς δεν έχει άδικο...

Ο καθένας επιλέγει τι είναι αυτό που του ταιριάζει και αισθάνεται ότι λειτουργεί καλύτερα για την οικογένειά του, άλλωστε κ το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, άλλα είναι πιο ήρεμα ενώ άλλα όχι.

Υπάρχουν βέβαια και οι τριγύρω απ' το ζευγάρι που βάζουν μπρίζες άνευ λόγου και αιτίας, τους οποίους όπως προείπα καλό είναι να τους γράφουμε...

Όσον αφορά το τι πίνουμε όταν βγαίνουμε αφού δεν κάνει αλκοόλ, υπάρχουν πολλές λύσεις:

Buckler, Χυμοί, Φρουτ Παντς χωρίς αλκοόλ, Σουρωτές ή Σόδες!

Προσωπικά έχω λατρέψει τη Buckler, υπέροχη γεύση μπύρας χωρίς αλκοόλ (0,5%) δυστυχώς όμως με τις θερμίδες της κανονικής μπύρας απ' όσο φαντάζομαι...

Cheers! :wink:

εμεις εχουμε βγει 3 φορες χωρις τη Μπεμπα..

μια σε μια βαπτιση , μια για φαγητό (αυτα τα δυο ηταν κυριακη) και μια για ποτό.

το ποτό μας βολεψε γιατι ερχεται η πεθερα μου σπιτι και κοιμαται εκει. Ετσι κι αλλιως η μπεμπα δεν ξυπναει ποτε μεσα στη νυχτα,

Ομως καθε κυριακη μεσημερι πάμε με το καροτσι στην καφετερια που ειναι πισω απο το σπιτι μας όλοι μαζί... Η χαρα του αντρα μου να τη δειχνει στα Μελισσια!!!!

πάντως η μικρη ειναι καθαρή Παρθενος.. Σπτι γελάει, μιλαει, φωναζει, παιζει και εξω ...ΚΥΡΙΑ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...