Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μα να μη θελει να παιζει με τα παιχνιδια της?

Recommended Posts

Καλη μερα σε ολους,

Με εχει προβληματισει η συμπεριφορα της κορης μου...

ειναι 2,5 ετων και θεωρω οτι ειναι ενα φυσιολογικο παιδι. ειναι πανεξυπνη μαθαινει ευκολα μιλαει κανονικα.... (ειδικα μετα απο ενα προβλημα τραυλισμου επανηλθε εντελως)

αλλα δεν θελει να παιζει με τα παιχνιδια της.

επειτα απο ενα καλοκαιρι ολο ανεμελιά, μπανια, παιχνιδια στη αυλη με τα ξαδελφακια της κλπ, τωρα που κλειστικαμε λογω καιρου μεσα, δεν θελει να παιζει με τα παιχνιδια της.

της εχω παρει σετ για ζωγραφικη, αλλα δεν εχει την υπομονη να της δειξω απλα παιρνει το μολυβι και κανει μια νευρικη μουτζουρα στο τετραδιο και μετα το πεταει.

της εχω παρει παζλ, το ιδιο, οτι μπορειτε να φανταστειτε της εχω παρει και της τα βγαζω σιγα σιγα μηπως και την μπερδεψω. ενα - ενα. εχω δοκιμασει να της τα βαλω σε μεγαλη παιχνιδοκουτα να διαλεγει τοτε ειναι που δε τα αγγιζει.

το πιανει για λιγα λεπτα και μετα το αφηνει και ερχεται σε εμενα με μια προφαση οτι θελει νερο (και δεν το πινει) ή γαλα σε ασχετη ωρα ή να παμε καπου....

εχω αφησει και τις δουλειες μου και εχω κατσει μαζι της να παιξουμε μαζι και αντιδραει οταν της δεχνω κατι λεγοντας , εγω εγω να το φτιαξω, ή δικο μου ειναι!!!

εχω απογοητευτει.

στο σχολειο την παω και παιζει φυσικα ολη μερα. ειναι λιγε μερες που πηγαινει και μετα σταματησαμε γιατι αρρωστησε.

δεν εχει αλλα αδελφακια.

με προβληματιζει οτι μπορει να μην την εκφραζουν τα παιχιδια που της εχω παρει. δηλ. κατι που να της αφηνει κατι πχ ο μαγνητικος πινακας που σβηνει και γραφει της αρεσε πολυ μεχρι που απο την πολυ χρηση εσπασε...

δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

μηπως εχετε αναλογη εμπειρια?? η καποια ιδεα?

ευχαριστω.

Διαφημίσεις

Μου φαινεται οτι πολυ απλα θελει παρεουλα, και εχει αναγκη να εισαστε μαζι και να ασχολεισαι μαζι της.. Ακομα κι αν την πας σε πολυκαταστημα και επιλεξει τα παιχνιδια της παλι δεν θα παιζει.. Κανε διαφορα μαζι της.. Το μολυβι και το μπλοκ ζωγραφικης μαλλον δεν την πολυενδιαφερει.. παρτης νερομπογιες, πινελα, δαχτυλομπογιες.. Βεβαια θα γινεται χαλια και θα πρεπει να το κανετε μαζι.

Βαλτην να πλυνει τα πιατα, να καθαρισει ρυζι και φακες... εγω αυτα εβρισκα ενδιαφερον στην ηλικια της.

Ξερει να κοβει με το ψαλιδι? Παρε παλιες κουκλες και καντε κομμωτικη.. Μπορειτε να του βαψετε και τα μαλλια με χρωματα..

βγάλε παλια εντυπωσιακα ρουχα που δεν φορας, μπιζου τσαντες και τετοια και φτιαξε μια γωνια μεταμφιεσης και κομμωτηριου. Θα ξετρελαθει.. θα καθεται εκει με τις ωρες. Μπορεις να της παρεις μια μικρη τουαλετα απο τα Τζαμπο φτηνη και να βαλεις πανω χτενες, βαζακια απο αδειες κρεμες και τετοια..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δωστης κανενα παλιο σερβιτσιο για να σπασει...να κανει μπουγαδα κανενα παλιο ρουχο...να σφουγγαρισει το πατωμα...να ξεσκονισει ενα τραπεζακι...

Μαθαινει παιζοντας! :D

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Το αγαπημενο παιχνιδι του χαρη ειναι το επαναφορτηζομενο σκουπακι.. Βεβαια εχει μεγαλυτερη αδυναμια στη ηλεκτρικη σκουπα αλλα αυτη δεν του τη δινουμε συχνα.. Επισης αναμεσα στα παιχνιδια του ειναι το σουιφερ που το παιρνει και μου ξεσκονιζει το σπιτι

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εμεις πηραμε απο τα jumbo μια ηλεκτρικη σκουπα, σιδερο, σιδερωστρα και τα κανουμε παρεα. Εγω σκουπιζω κανονικα και ο Βασιλης "παιζει".

Παρεουλα θελει. Ουτε ο Βασιλιας δεν κανει μονος του στον παραδεισο. :?

Αδερφακι σκεφτεστε?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!!

τις ειχα παρει ενα σετ σκουπα φαρασι κλπ και το επαιζε το καλοκαιρι στην αυλη με μεγαλη χαρα... δεν σκεφτηκα ομως σιδερο και σιδερωστρα κλπ γιατι ειπα να μην την αγχωσω... :lol: ισως ομως να ειναι μια καλη ιδεα να την απασχολω την ωρα που κανω εγω τις δουλειες...!!

το swiffer της αρεσει επισης.

πολυ καλη η ιδεα με τις δακτυλομπογιες πηγα και τις πηρα εχθες και τις εβαλα ενα παλιο πουκαμισο του μπαμπα της και επαιζε με μεγαλη χαρα.. ευχαριστω πολυ για την ιδεα dora !!θα εφαρμοσω και τα αλλα (κουκλοσπιτο σετ κομμωτικης κλπ ) αλλα σιγα σιγα, μην της ελθουν ολα μαζεμενα!!!

παντως απο περουλα ειχε αν αξαιρεσουμε το διαστημα μετα την εναρξη της σχολικης χρονιας που τα ξαδελφακια της πηγαν στο σχολειο, ολο το καλοκαιρι ειχε πολυ παρεα. τωρα 2 μηνες περιπου ειναι μονη με την γιαγια της το πρωι και το απογευμα ολο και κατι θα καναμε μαζι. οχι παντα παιχνιδι, για ψωνια μαζι δουλειες στο κεντρο αλλα προφανως τα παιδια θελουν άλλα, εχουν περισσοτερες απαιτησεις...

ηταν πολυτιμες οι συμβουλες σας ευχαριστω πολυ και παλι...

ΥΓ γισ αδελφακι σκεφτομαστε να βαλουμε μπροστα τωρα τον χειμωνα.. αν κατσει θα εχει του χρονου τετοιο καιρο πεισσοτερες ασχολειες!!

Εχουμε ενα σωρο παιχνιδια και παιζει με τα ταπερ και τα μανταλακια.Μη σκας.Αγορασα κουτια σε διαφορα μεγεθη και εκρυψα μεσα μαντηλια και αντικειμενα απο διαφορετικο υλικο και υφη.Του τα δινω και καθως τα ανοιγει του λεω τι ειναι το καθενα και τι σχημα εχει και απο τι υλικο ειναι.Βεβαια ειναι μικρος ακομα αλλα σιγα σιγα μαθαινει.

Επισης τον αφηνω να ανοιγει ενα ντουλαπι με κονσερβες και κουζινικα πλαστικα.

Εμας εχει κολλημα με τις πριζες...αν και 9 μηνων σκεφτομαι να της δωσω δοκιμαστικο κατσαβιδι για να ψαχουλευει τις πριζες!!! Χθες ανοιξαμε μαζι τον πινακα και (ω,τι θαυμα) ανεβασε τον διακοπτη του θερμοσιφωνα!!! :shock:

Ηλεκτρολογα θα την κανω! Το πηρα αποφαση....

Γυναικαααα....ελληνας κροισος με νησι....με 7 γραμματα...........!!! :P

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

και εμείς ενα κάρο παιχνίδια έχουμε αλλά δεν τα προτιμούμε..

θέλουμε τα αντικείμενα των μεγάλων!!!

και αυτοκινητα έχουμε να ανεβαίνουμε πάνω (3 οχήματα έχουμε μέσα στο σπίτι), αλλά καβαλάμε την ηλεκρτική σκούπα και την σπρώχνουμε σε όλο το σπίτι...

kgial, έτσι όπως το έγραψες,.. πρέπει να σου ομολογήσω ότι με έπιασε μια πολύ κρύα ανατριχίλα, έτσι όπως ανέφερες για τον πίνακα! :!:

καλό θα ήταν να μην της μάθεις σε αυτή την ηλικία να ψαχουλεύει τις πρίζες (ακόμα και αν τις έχεις βάλει στο τραπέζι) μπορεί να την οδηγήσει στο να επιχειρήσει κάτι τέτοιο αργότερα όταν πάει 3 ετών και ξέρει να χειρίζεται εργαλεία, σε κανονική πρίζα....

γενικά ότιδήποτε έχει σχέση με το ρεύμα πρέπει να καλλιεργείται απο νωρίς μια πολύ μεγάλη προσοχή - και όχι οικειότητα.....

θέλεις να αισθάνεται απο την αρχή πολύπολύ σεβασμό για αυτό το πράγμα (ηλεκτρισμός) και να έχει πάντα στο μυαλό της ότι είναι κάτι πολύ επικίνδυνο.....

τα άλλα εργαλεία, σφυρί (μπορεί να είναι το λαστιχένιο σφυρί που χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί) , πένσα , είναι μεν εργαλεία,

αλλά τουλάχιστον δεν συνδέονται με τον ηλεκτρισμό δεν έχουν την επικινδυνότητά του.

θα πρότεινα αν ασχολείστε με εργαλεία, μια παιδική εργαλειοθήκη - είναι ότι καλύτερο....

τα κατσαβίδια, ειδικά όσα έχουν και μαγνητική λαβή/μύτη,

μπορεί να ελκουν ρινίσματα μετάλλου (απο τις κακές βίδες που όταν τις βιδώνεις φεύγουν κομματάκια) και επίσης είναι αρκετά μυτερά ώστε εάν τα κρατάει να της έρθει κατα λάθος στο μάτι εάν το κάνει μπρος πίσω.

(τα γράφω αυτά και για τους υπόλοιπους ......)

υπάρχουν κάτι φοβερά σετ καρφώματος, που ειναι ένα μινι σφυράκι και πινέζες στρογγυλές και φελλός όπου τα παιδιά τα καρφώνουν. (άνω των 2 ετών)

επίσης μπορείτε να πάρετε μια μπαταρία απο αυτές σε μέγεθος όσο μισό κουτι τσιγάρα, να ενώσετε τους πόλους με καλώδια και μινι χρωματιστά λαμπάκια, για να δούν τα παιδια πως λειτουργεί ο κύκλος του ηλεκτρισμού, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος και άγχος. (απο 4 ετών και άνω)

με αυτό μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα πολύ ωραίο παιχνίδια για μεγαλύτερα παιδιά - στο μέλλον μόλις προλάβω θα το ποστάρω.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Μη νομιζεις οτι εισαι η μονη... Ολα τα παιδακια αυτης της ηλικιας καπως ετσι ειναι... Η δικια μου δεν παιζει με τα παιχνιδια της μονη της ποτέ το εχω παρει αποφαση... Θελει ο,τι κανει να το κανουμε παρεα,π.χ. ζωγραφικη,τουβλακια,πλαστελινες...κι αυτα τα βαριεται ομως πολυ γρηγορα. Εκεινο που τη συναρπαζει ειναι τα μανταλακια :shock: κι ετσι κι εγω ανοιγω την απλωστρα μεσα στο σαλονι και την αφηνω να τα κρεμαει εκει.... Τετοια "μεγαλιστικα" τους αρεσει να κανουν...

Αληθεια εσεις που εχετε μεγαλυτερα παιδια απο ποτε αρχιζουν να παιζουν με παιχνιδια οπως κουκλες,καστρα κλπ....???

Εμας εχει κολλημα με τις πριζες...αν και 9 μηνων σκεφτομαι να της δωσω δοκιμαστικο κατσαβιδι για να ψαχουλευει τις πριζες!!! Χθες ανοιξαμε μαζι τον πινακα και (ω,τι θαυμα) ανεβασε τον διακοπτη του θερμοσιφωνα!!! :shock:

Ηλεκτρολογα θα την κανω! Το πηρα αποφαση....

Γυναικαααα....ελληνας κροισος με νησι....με 7 γραμματα...........!!! :P

Τί κάνατεεεεεεεεεεεε?????????????????????????? :twisted::twisted:

Και μένα παίζει ανοίγοντας τα ντουλάπια και βγάζοντας τάπερ, ρύζια, μακαρόνια και ότι άλλο μπορεί να βρει (κατσαρόλες, τηγάνια...)

Η μεγάλη μου ξεκίνησε να παίζει με τα παιχνίδια της μόνης της πια στο δωμάτιο της περίπου στα 5, αλλά τώρα που το αποφάσισε δεν την αφήνει ο αδελφός της......αλήθεια τι θα κάνω που μαθαίνει και ο μικρός με κούκλες?

Του έχω πάρει αυτοκινητάκια, παίζει με αυτά αλλά του αρέσουν και οι κούκλες........

Καλημερα κοριτσια εχθες η μικρη μου 14 μηνων ειχε παρει ενα σουρωτηρι και ενα μπολ και επαιζε πανω απο 10 λεπτα ρεκορ εσπασε δεν θυμαμαι να της εχω παρει παιχνιδι και να εχει ασχοληθει τοσο και σκεφτομουν γιατι δινουμε τοσα λεφτα στα παιχνιδια δεν ξερω ασε τα ντουλαπια και τα ταπερ η καλυτερη της. Ο μεγαλος τρελαινεται να μαγειρευουμε μαζι . Οσο για τις κουκλες pam και μενα ο δικος μου αμα βρει καμια κουκλα της μικρης θα κατσει να παιξει μην ανησυχεις :D ειχε πει ο Ασκητης οτι ειναι φυσιολογικο να μειουνται τους μεγαλους και ετσι γλιτωσα το εγκεφαλικο οταν τον ειδα να φοραει τα παπουτσια μου και να κραταει την τσαντα μου :D:D

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

και ετσι γλιτωσα το εγκεφαλικο οταν τον ειδα να φοραει τα παπουτσια μου και να κραταει την τσαντα μου :D:D

χαχαχαχα !!!!!!!!!!!!

αχ και μενα τα κάνει αυτά.....

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

κοριτσια

κι εμενα συνεχεια ανοιγει μια τροφημαποθηκη που εχω με συρταρια εκει ολο και κατι θα βρει να παιξει.... κονσερβες μπολ με οσπρια κλπ... ομως εγω δεν της το εχω περασει σαν παιχνιδι αυτο. δηλ ειμαι λιγο αυσστηρη μαζι της. της κανω παρατηρηση οταν τα βαζει στην μεση γιατι μετα δεν τα βαζει στην ακρη και γινεται το σπιτι χαλια!!! :evil:

μια φορα ηλθε επισκεψη ενα κοριτσακι συνομιλικο της και ανοιξε την βαγωνετα με τα μπολ. της λεει η μαμα της, να κοιτα μπολ παιξε με τα μπολ (εμενα μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι αλλα κρατησα την ψυχραιμια μου!) και πανω που πηγε η μικρη επισκεπτρια να ορμησει στα καλοστοιχισμενα μου μπωλακια εμφανιζεται αγριεμενη η κορη μου ... της παιρνει το μπολ απο το χερι και το βαζει στην βαγωνετα κλεινει την βαγωνετα και της λεει οχι αυτα δεν τα παιζουμε αυτα!!! μιλαμε μου ηλθε να την φαω!!!!

θελω να καταληξω οτι προσπαθω να της περασω οτι ειναι αλλα τα πραγματα της μαμας και αλλα τα πραγματα τα δικα της... το προβλημα ειναι οτι δεν την ικανοποιουν και θελει τα δικα μου!!!

τιποτα δεν θελειι να κανει μονη της θελει κι εμενα μαζι της. μονη σπανια παιζει. βαριεται προφανως.. εχω απελπιστει. στον παιδικο που πηγαινει μου λεειι η δασκαλα της οτι δεν παζει με τα παιδακια ουτε συμμετεχει. ειναι παντα μονη της. δεν ειναι πολυ παραξενο??

δεν μπορω να βγαλω ακρη....

:cry:

Εγώ έχω την εντύπωση ότι τους αρέσει να κάνουν ότι και εμείς .... ο Χαράλαμπος θέλει επίμονα να ασχολήται με τις κατσαρόλες , σουρωτήρια , ταπερ....βρήκα λοιπόν και εγώ στο jumbo μια σειρά από αληθοφανή κουζινικά : κατσαρόλα-τηγάνι-αναδευτίρι-ξύλινη κουτάλα και μπρίκι!!! όλα ανοξείδοτα την έχει καταβρεί.......ασχολήται με αυτά και όχι με τα πραγματικά που είναι επικίνδυνα!!! Πάντως εγώ με τα παιχνίδια/βιβλία του κάνω άλλο κόλπο...του κρύβω/φυλάω κάποια και τα εμφανίζω μετά απο καιρό έτσι ανανεώνετε πολύ συχνά τα ενδιαφέρον του και δεν τα βαριέται εύκολα!... :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

με το να απαγορεύεται κάτι , δίνεται προσοχή σε αυτό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Για αυτό το λόγο, τα παιδιά κάποια πράγματα των μεγάλων πρέπει να επιτρέπεται μαζί με τον γονέα να τα ανακαλύπτουν να τα εξετάζουν να μαθαίνουν πως χρησιμοποιούνται και πως όχι. Όταν αυτά γίνουν με ένα σταθερό τρόπο τότε το παιδί αισθάνεται την διαφορά του παιχνιδιού με τα άλλα αντικείμενα.

εάν όμως υπάρχει παντελώς απαγόρευση, τότε σίγουρα θα συμβεί αυτό.

πολύ καλές οι συμβουλές της Αφροδίτης για το κρύψιμο.

οπωσδήποτε κάνε κάτι τέτοιο.

όμως δεν θα πάψει να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για όλα αυτά που απαγορεύονται εάν δεν παίξετε κάποια φορά με αυτά εννοώντας ότι να της δείξεις τι είναι τι, να μαγειρέψετε μαζί. να χρησιμοποιήσει τα μπωλάκια με την αληθινή τους χρήση.

ε και πάρε της μετά δικά της μπωλάκια ίδια να έχει να τα κάνει ότι θέλει, αφού της αρέσει τόσο πολύ. τα παιδιά τρελλαίνονται για κουτάκια και επίσης ειναι πολύ καλή εξάσκηση λεπτής κινητικότητας το να μάθουν να τα ανοίγουν και να τα κλείνουν. είτε είναι βιδωτά είτε κουμπωτά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.