Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!Αντιμετωπίζουμε ενα πρόβλημα με την μικρή μας.Με το που θα της κάνεις παρατήρηση ή αρνηθούμε να τις κάνουμε την χάρη αμέσως αντιδρά με το κλάμα.Αυτο συμβαίνει και στο σχολείο .Δεν θέλει να τρώει μόνη της και αν της πει η δασκάλα προσπάθησε να φάς μόνη αρχίζει το κλάμα και την γκρίνια.Δεν ξέρω τι να κάνω.Η δασκάλα μας ειπε οτι είναι καλό να την αφήσουμε να κλαίει και όταν ηρεμήση να τις εξηγήσουμε οτι είναι μεγάλη και πρέπει να προσπαθεί να τρώει μόνη της και γενικά να μην κλαίει με το παραμικρό.Tο άσχημο είναι οτι όταν την μαλώνω τρέχει στον άνδρα μου αμέσως.Και ενω του εχω εξηγήση οτι της κάνει κακό δεν θέλει να το καταλάβει.Είμαι μπερδεμένη δεν ξέρω τι να κάνω.

Διαφημίσεις

είναι καλό να την αφήσουμε να κλαίει και όταν ηρεμήση να τις εξηγήσουμε οτι είναι μεγάλη και πρέπει να προσπαθεί να τρώει μόνη της και γενικά να μην κλαίει με το παραμικρό..

Αχ πως σε νοιωθω . Ημουνα η μονη μεσα σε αυτο το σπιτι που δν τον ταιζα. Αρχισα και εγω τις δωροδοκιες.

:arrow: Αν φας μονος σου σημαινει οτι εισαι μεγαλος και μπορεις να εχεις γυαλινο ποτηρι (ακομα και τωρα αν επιμενει να τον ταισω παιρνω το γυαλινο και δινω πλαστικο)

:arrow: Ισως ειναι καιρος να παρεις πιρουνι μεγαλων πια ελεγα οταν πηγαινε καλα.

Γενικα προσπαθουσα να του δειξω οτι το μεγαλωνω συνεπαγεται και καποια θετικα πραγματα οποτε αν θελει να εχει δικαιωματα.....

Οταν δε εκλαιγε ελεγα οτι δεν μπορω να συζητησω μαζι του σε αυτη την κατασταση. Οταν ηρεμησει τα λεμε και τον αφηνα να συνεχισει. Οταν ειδε οτι δεν πιανει πια το κολπο το εκοψε μονος του (αυτο ηταν ασχετο φαγητου- αν δεν γινοταν το δικο του εκλαιγε).

Συζητησε με τον αντρα σου οτι της κανει κακο και αρνησου να συμετεχεις. Αν θελει να την ταιζει ας την ταιζει εκεινος. Θα δεις οτι οταν θα πρεπει να το κανει εκεινος θα κουραστει (αντρες :lol: )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

για το κλαψούρισμα.

διάβασε και εκτυπωσε να το διαβασετε μαζί με τον άντρα σου!,

http://parents.org.gr/psych/a125

ανάμεσα σε άλλα που γραφει, είναι και αυτά

Μην τιμωρείτε το παιδί για τον τρόπο που διεκδικεί - χρησιμοποιεί τον τρόπο αυτό επειδή έχει ανακαλύψει ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματικός.

Έτσι ώστε να αλλάξετε αυτή την συμπεριφορά, θα χρειαστεί να διαψεύσετε αυτή την διαπίστωση του παιδιού σας και να του δείξετε ποιά συμπεριφορά είναι η πιο αποτελεσματική για να καταφέρει αυτό που επιθυμεί.

Θα χρειαστεί να είσαστε πολύ σταθεροί κάθε φορά που ζητάει κάτι με κλαψούρισμα και να ενδώσετε μόνο όταν χρησιμοποιήσει την κανονική του φωνή.

Κατά την διάρκεια αυτής της αλλαγής, να είσαστε ελαστικοί όσον αφορά του πότε λέτε ναι ή όχι, σε ότι σας ζητάει με την κανονική του/της φωνή, έτσι ώστε να έχει μια επιβράβευση για αυτή την αλλαγή στην συμπεριφορά του/της.

Σύντομα το παιδί:

*

θα νιώσει πολύ πιο όμορφα εάν μάθει ότι δεν χρειάζεται να παίζει έναν ρόλο κάνοντας συναισθηματική προσπάθεια (να κλαίει και να κλαψουρίζει) για να έχει αυτό που επιθυμεί.

*

θα εξασκεί περισσότερο την ομιλία.

*

θα νιώσει αυτοπεποίθηση με το να μάθει να εκφράζει και να διεκδικεί την επιθυμία του λεκτικά και θα εξασκεί αυτή την νέα δεξιότητα ευκολότερα και σε περιβάλλον εκτός σπιτιού (νηπιαγωγείο/σχολείο).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ το άρθρο αυτο ειναι μονο αποσπασμα!

είναι πολύ σημαντικό να εκφράσει τον λόγο που δε θελει να τρώει μονη της η οτι αλλο την ενοχλει,

και να υπάρξει συζήτηση με την δασκάλα και με εσας για να βρείτε τι θα την κανει να αισθανθεί καλύτερα -

οσο αναλώνεται συναισθηματικά με το κλάμα και το κλαψούρισμα,

στην ουσία δεν μπορεί και η ίδια να εκφραστεί κανονικά και να ζητήσει αυτό που ίσως υπάρχει στις σκέψεις της.

εάν γίνει μια συζήτηση σίγουρα θα βρεθεί μια λύση που θα της αρέσει!

γράφεις σχολείο, αλλά δεν λές τι ηλικία και αν εννοείς νηπιαγωγείο ή κατι άλλο... αν μπορείς διευκρίνισς καθώς έχει διαφορά φυσικά η μία ηλικία απο την άλλη.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Πέρα από όσα είπαν οι κοπέλες παραπάνω και με τα οποία συμφωνω και εγώ υπάρχει και το άλλο. Αν υποκύπτεις με το κλάμα και του κάνεις τα χατήρια θα πλαντάζει στο κλάμα καμιά εικοσαριά φορές την μέρα, αν δεν υποκύψεις αμέσως το πολύ να το κάνει κάνα δύο φορές, μετά παίρνει το μήνυμα.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ ολες.Η ηλικια της μικρης ειναι 4,5χρονων και παει προνηπιο.θα ηθελα πολυ την γνωμη σας γιατι μας εχει απασχολησει το γεγονος αυτο.Και χωρις παρεξηγηση ειδικα της Μαριας Στυλιανακης

γειά σου, νομίζω για την ηλικία σας ειναι μια χαρά αυτο που λέει το άρθρο που παραθέτω στο σύνδεσμο - πατα πανω στο url,

απλώς έχει σημασία να το κανεις ετσι ευγενικά όπως το γράφει το άρθρο.

δεν μιλάμε να αγνοήσεις -ή να αφήσεις ένα παιδί να κλαίει,

του μιλάς και διαπραγματεύεσαι οτι έτσι όπως το ζητάει δε μπορεί να το έχει,

και ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ. δεν θέλεις να μεταδώσεις απόρριψη.

καλή επιτυχία !!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Δεν διαβασα το αρθρο που προτεινει η Μαρια. Φανταζομαι οτι εχει λυσεις να προτεινει. Θα σου πω τι εκανα με τον 3 ετων γιο μου τυχαια. Οταν τον επαινε το κλαμα καθομουνα διπλα του πολυ ηρεμη- μιλαμε για Βουδας ενα πραμα- και του επαναλαμβανα οσο χρειαζοταν -"πες μου με λογια τι θελεις"

αυτο εχει δυο αποτελεσματα, πρωτον καταλαβαινει οτι δεν μπορει να σε χειριστει με το κλαμα και δευτερον μαθαινει να εκφραζει τα συναισθηματα του. Βεβαια επειδη ειναι μικρη μην μπλεξεις σε ψυχαναλυση του τυπου " γιατι το κανεις αυτο? δεν μπορει να σου απαντησει απλα ισως δει οτι μπορει να εκφρασει τις αναγκες της διαφορετικα.