Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?????????????

Recommended Posts

Ο γιος μου καθε βραδυ φευγει απο το δωματιο του και ερχεται στο δικο μας.Ολο το βραδυ μια εγω μια ο αντρας μου τον πηγαινουμε στο κρεββατι του μεχρι που θα ερθει η στιγμη που θα ξανα σηκωθει.Δεν ξερω τι να κανω.............Πριν παει να κοιμηθει του εξηγω οτι θα κοιμηθει σαν καλο παιδακι στο δωματιο του ολο το βραδυ,μου λεει ενταξει,αλλα τιποτα.Εχω αγανακτησει πια.Απο την ημερα που γεννηθηκε δεν εχουμε κοιμηθει ολη νυχτα.Θα ηθελα την βοηθεια σας......................

Διαφημίσεις

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

τι ωρα το κανει? εμας το εκανε ξημερωματα και χουζουρευαμε ολοι μαζι. το εκοψε μονος του :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

οταν φυγουν απο το σπιτι,τουλαχιστον εγω αυτο περιμενω για να μην απογοητευομαι :lol::lol: και οταν ακουω αλλα ζευγαρια οτι κοιμουνται απο τη στιγμη που βγηκαν απο το μαιευτηριο με πιανει τρελα :shock:

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Και μας ερχεται και κοιμομαστε ολοι μαζι , το ξεκινησαμε εμεις οταν ημουνα εγκυος στην μπεμπα και δεν αντεχα να τον κοιμιζω (γιατι ηθελε μονο εμενα να τον κοιμιζω) καθε τρεις και λιθγο στο κρεββατι του και τον πηραμε 1 φορα και απο τοτε εγινε συνηθεια , καθε μερα μα 2-3-4 οτι ωρα ναναι ερχεται . Απλως μαθαινεις να κοιμασαι παρεακι , τι να κανω ? να τον πηγαινουμε ολο το βραδυ στο κρεββατι του ,αφου θα ξαναρθει , να αρχησει να τσιριζει να μας ξυπνησει και τη μικρη ? ε δεν γινεται , θα το κοψει καποια στιμγη μονος του , τωρα βαλαμε και την μικρη στο δωματιο οποτε ισως τη συνηθησει και την παρει για παρεακι ,θα δει3ει.

Διαφημίσεις

ΕΛΛΗ και μεις ακριβώς το ίδιο!!

Και έχουμε εξορίσει και το μπαμπά μας στον καναπέ.. :cry::oops:

Είναι μία ηλικία αυτή των τριών που κατάλαβα πως αναπτύσουν κάποιες φοβίες. Εμείς είχαμε και ένα ατυχηματάκι και το έκανε χειρότερο.

Προσπάθησα πριν λίγο καιρό να την γυρίζω όποτε ερχόταν στο κρεβάτι της. Τζίφος. Με τίποτα. Το άφησα. Το έχω πάρει σχεδόν απόφαση ότι είναι μία φάση και θα περάσει μόνη της, και την αφήνω και έρχεται.

Νοιώθω ότι το κάνει από φόβο και όχι από κακομαθησιά, γι αυτό την αφήνω.

Τώρα, αν δω και τραβάει πάρα πολύ, θα ξαναπροσπαθήσω να την κάνω να πηγαίνει στο κρεβάτι της.

Χαίρομαι που τουλάχιστον δεν είμαι η μόνη. Εμένα δεν έρχεται καθε βράδυ αλλά τα περισσότερα βράδια έρχεται κατά τις 3 ή 4. Μερικές φορές τον πάμε πίσω μόλις κοιμηθεί ή τον αφήνουμε μέχρι το πρωι ανάλογα τις ορέξεις μας. Περιμένω να το κόψει από μόνος του γιατί έτσι έχω ακούσει και από φίλες μου. Επίσης μόλις γεννήσω και λίγο καιρό μετά που θα του πάω την αδερφούλα του μαζί του ελπίζω να μην ξανάρθει στο κρεββάτι μας. Το κακό με εμάς είναι ότι δεν το έκανε από την αρχή. Το ξεκίνησε πρίν από 6 μήνες από τότε που γυρίσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές, και σκέυτομαι μήπως παίζει ρόλο ότι στις διακοπές κοιμόταν μαζί μας.

Υπομονή !!!

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Ναι κικη μου απο καπου ολα το ξεκινανε και απο οτι βλεπω τα περισσοτερα κανουνε το ιδιο ,αυτην την ελπιδα εχοθμε και εμεις τωρα που βαλαμε την μικρουλα στο δωματιο πλεον , μην τυχων τη θεωρησει παρεακι περνοντας ο καιρος και μαθει να κοιμαται .Μωρε να κοιμαται οταν ερχεται εντα3ει δεν ειναι και τοσο προβλημα , το θεμα ειναι οτι μερικες φορες ξυπναει κατα τις 4.00 και εχει ορεξη για παιχνιδι οποτε μας ξυπναει και εμας και μας πειραζει , βεβαια δεν τον αφηνουμε να κατεβει κατω αλλο ο υπνος χανεται .

Δυστηχως απ'οτι βλεπω δεν ειμαι η μονη.............Το να τον αφησω να κοιμηθει μαζι μας πρωτον δεν βολευει εμας(επειδη ο μικρος στον υπνο του κλωσταει συνεχεια)και δευτερον θελω πια να μπει ενα προγραμμα τουλαχιστον το βραδυ.Βλεπω οτι τωρα ειναι σε καποια ηλικια που θελει και αυτο την παρεα του,και σκευτομουν οτι ειναι καλα να του κανω ενα αδερφακι.Πως ομως???????Δεν πρεπει να στρωσει τουλαχιστον το βραδυ??????Μετα με τι θα πρωτοασχολουμε....με το μωρα ή το Νικολα.Γι'αυτο σας λεω οτι δεν πρεπει να το αφησω ετσι...Κατι πρεπει να κανω.......

Εγώ έχω έναν 2 χρονών και έναν 7 1/2 μηνών. Και τα δύο τα κουνάω για να κοιμιθούν ( πρώτα το μικρό και μετά το μεγάλο), και τα δύο καταλίγουν στο κρεβάτι μας. Ο μεγάλος με τον μπαμπά του στο κρεβάτι και ο μικρός στον καναπέ με μένα.

Καμοία λύση? Δεν με ενοχλεί που κοιμούνται μαζι μας τουλάχιστον να κοιμόντουσαν μόνα τους χωρίς κούνιμα. Έστο μόνο ο μεγαλος :oops:

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις

Εγώ έχω έναν 2 χρονών και έναν 7 1/2 μηνών. Και τα δύο τα κουνάω για να κοιμιθούν ( πρώτα το μικρό και μετά το μεγάλο), και τα δύο καταλίγουν στο κρεβάτι μας. Ο μεγάλος με τον μπαμπά του στο κρεβάτι και ο μικρός στον καναπέ με μένα.

Καμοία λύση? Δεν με ενοχλεί που κοιμούνται μαζι μας τουλάχιστον να κοιμόντουσαν μόνα τους χωρίς κούνιμα. Έστο μόνο ο μεγαλος :oops:

ΕΛΛΗ Μπορεί να έχω κάνει 100 λάθη μέχρι στιγμής με τον γιο μου αλλά στο θέμα ύπνος είμαι αδιάλλακτη και αδιαπραγμάτευτη. Και ο δικός μου γιος ζητάει να έρθει στο κρεβάτι μας αλλά δεν το επιτρέπω. Ο καθένας στο κρεβάτι του. Βέβαια μέχρι να πάει για ύπνο σηκώνεται 10 φορές γιατί έρχεται πάλι στο σαλόνι αλλά δεν τον αφήνουμε να του περάσει, αλίμονο, εγώ σε έναν μήνα θα έχω άλλα 2 παιδιά, τι θα κάνουμε δηλαδή θα κοιμόμαστε και οι 5 μαζί στο διπλό;;; :lol::lol::lol: Κατά τη γνώμη μου θέλει δραστικές λύσεις, δηλαδή θα κλάψει μία, θα μουρμουρίσει δύο, αν σε δει αδιάλλακτη θα αναγκαστεί να υποκύψει.

margarita32 Τώρα όσον αφορά το κούνημα, δυστυχώς είναι μία συνήθεια που την αποκτούν από τότε που είναι μωράκια, προσπάθησε και εσύ να τα αφήνεις στο κρεββάτι, διαβάζοντας τους ένα παραμύθι, με ηρεμία, μια δύο τρεις θα μάθουν. Τώρα ακόμη είναι καλά όταν μεγαλώσουν περισσότερο τι θα κάνεις;

Ακριβως το ιδιο λαθος ειχα κανει και εγω απ'οταν γεννηθηκε.Στην αρχη τον κουνουσα στα χερια,μετα στο ριλαξ,και τελος αφου ειχα σπασει 2 ριλαξ και μου βηκαν τα χερια,τον κουνουσα στο καρεκλακι του φαγητου,οπου ειχε ροδακια.Τωρα θυμαμαι τι ειχα περασει και τρελενομαι.Ωσπου μια μερα λεω ΤΕΛΟΣ.Τον εβαλα στο κρεββατι του,εκλεγε μια-δυο,στο τελος βαρεθηκε και κοιμηθηκε.Δεν ηταν τοσο δυσκολο.Προσπαθησε ετσι...Μπορει να σου παρει 3-4 ημερες αλλα αξιζει τον κοπο :wink:

ΕΛΛΗ Μπορεί να έχω κάνει 100 λάθη μέχρι στιγμής με τον γιο μου αλλά στο θέμα ύπνος είμαι αδιάλλακτη και αδιαπραγμάτευτη. Κατά τη γνώμη μου θέλει δραστικές λύσεις, δηλαδή θα κλάψει μία, θα μουρμουρίσει δύο, αν σε δει αδιάλλακτη θα αναγκαστεί να υποκύψει.

Συμφωνώ απόλυτα υπάρχουν κάποια πράγματα που εχουν όρια και αυτα τα όρια πρεπει να μαθαίνουν και τα παιδιά. Σίγουρα ποιος δε θέλει το παιδι του αγκαλιτσα ( τι πιο όμορφο) όμως δε θα αντεχα ούτε μια ώρα να κομηθω μαζί τους στο ιδιο κρεβάτι.

Ακριβως το ιδιο λαθος ειχα κανει και εγω απ'οταν γεννηθηκε.Στην αρχη τον κουνουσα στα χερια,μετα στο ριλαξ,και τελος αφου ειχα σπασει 2 ριλαξ και μου βηκαν τα χερια,τον κουνουσα στο καρεκλακι του φαγητου,οπου ειχε ροδακια.Τωρα θυμαμαι τι ειχα περασει και τρελενομαι.Ωσπου μια μερα λεω ΤΕΛΟΣ.Τον εβαλα στο κρεββατι του,εκλεγε μια-δυο,στο τελος βαρεθηκε και κοιμηθηκε.Δεν ηταν τοσο δυσκολο.Προσπαθησε ετσι...Μπορει να σου παρει 3-4 ημερες αλλα αξιζει τον κοπο :wink:

Το πρωί το λέω και εγώ το τέλος, αλλά όταν πλησιάζει το βράδυ είμαι τόσο κουρασμένη που δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία της αλλαγής. Είχα πει ότι το δεύτερο δεν υπάρχει περίπτωση να το κουνήσω. :( Ίσως αν είχα κάποιον να μου συμπαρασταθεί να είχα περισσότερη δύναμη Όλα τα κάνω λάθος.

Μαργαρίτα και εγώ μέχρι πριν μερικούς μήνες τον μεγάλο τον κουνούσα στο καρεκλάκι του φαγητού για να κοιμηθεί το μεσημέρι (το βράδυ ευτυχώς κοιμόντανε εύκολα στο κρεβάτι του). Μια μέρα αποφάσισα να τον πάω στο κρεβάτι του το μεσημέρι, γκρίνιασε λίγο αλλά κοιμήθηκε! Δε το πίστευα ότι είναι τόσο εύκολο! Το έκανα και τις επόμενες μέρες και αυτό ήταν! Βέβαια τελευταία μας κάνει κάτι κόλπα, μας θέλει και εμάς στο δωμάτιο αλλά ελπίζω σύντομα να το ξεπεράσουμε. Εμάς πάλι δε θέλει το κρεβάτι μας, όταν γκρινιάζει το βράδυ ξυπνάει ο άντρας μου και πάει στο δωμάτιο του, εγώ έχω αναλάβει τη μικρή. Σε καταλαβαίνω ότι δυσκολεύεσαι μόνη σου με τα δυο, αλλά προσπάθησε γιατί έτσι είναι ακόμα πιο δύσκολο για σένα. Και φυσικά δε τα κάνεις όλα λάθος, μεγαλώνεις δυο παιδιά και είσαι και εσύ άνθρωπος με αντοχές και όρια. Υπομονή και κουράγιο.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

Ίσως αν είχα κάποιον να μου συμπαρασταθεί να είχα περισσότερη δύναμη Όλα τα κάνω λάθος.

Νομίζω πως αυτό ειναι το θέμα ότι δεν εχεις βοήθεια.

Σε καμιά περίπτωση δεν τα κάνεις όλα λάθος. Η μητρότητα δε διδάσκεται φιλενάδα.

Ελλη εμένα η μεγάλη μου είναι 5 χρονών και ακόμα έχουμε πήγαινε έλα το βράδυ. Όσο για την μικρή άσε καλύτερα μην πώ. Μερικές φορές ξυπνάω το πρωϊ και δεν ξέρω σε ποιό κρεβάτι είμαι και με ποιόν κοιμάμαι. Τις τελευταίες μέρες βέβαια προσπαθώ να τις βάλω σε μια τάξη και βλέπω ότι κάτι γίνεται.

Μαργαρίτα αυτό που λές για το κούνημα τό είχα με την μικρή. Λόγω του ότι δεν είχα πολύ χρόνο και επειδή δεν κοιμόταν εύκολα άρχισα να την κουνάω και την πάτησα. Κουνούσα και τραγουδούσα μαζί και μόνο όρθια έπρεπε να είμαι. Αυτό μέχρι που έγινε 1,5 χρονών. Αγόρα το βιβλίο κοιμήσου παιδί μου, που για κάποιους ήταν σκληρό, και κόψαμε το κούνημα. Μια βδομάδα κλάμα και γερά νεύρα αλλά έπιασε. Και μάλιστα εκτός από το κούνημα άρχισε να κοιμάται και μόνη συγκεκριμένη ώρα.

Αυτό βέβαια (το να κοιμάται μόνη) χάλασε πάλι όταν την έστειλα το καλοκαίρι στο χωριό αλλά όπως σου είπα και πριν εχώ αρχίσει λίγο πάλι τις προσπάθειες και κάτι γίνεται. Θα δείξει.........

ένα από τα θέματα που συζήτησα με την ψυχολόγο που πήγα πρόσφατα ήταν φυσικά και κάποιες απορίες που έχουμε φαντάζομαι όλοι οι γονείς για την ανάπτυξη των παιδιών μας. Ο γιος μου 5,5 χρονών έρχεται στο κρεβάτι μας πολλές φορές το βράδυ ξυπνώντας με παράλληλα...δράμα.. η ψυχολόγος μου είπε, ότι είναι θέμα "κυριαρχίας" . όμως στην ηλικία των 5,5 χρονών δεν είναι καλό για το παιδί και για τους γονείς φυσικά να υπάρχει αυτή η κατάσταση.

1. το παιδί δεν ξεκουράζεται και αυτό το βλέπω και συγκριτικά με την αδερφή του που κοιμάται στο κρεβάτι της και σηκώνεται με πολύ καλύτερη διάθεση και όρεξη το πρωί

2. δεν είναι υγιεινό για το παιδί να είναι ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ σε κρεβάτι ενηλίκων

3.δεν είναι ωραίο να "μπαινει σφήνα" το παιδί ανάμεσα στους γονείς του γιατί τους αποξενώνει

μου είπε λοιπόν να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να τον πηγαίνω κάθε φορά που ξυπνά στο κρεβάτι του, άσχετα πόσο πτώμα είμαι.. το συζητάμε και το βράδυ κάθε φορά και τελικά μες την τελευταία εβδομάδα που το εφορμάζουμε εχτές δεν ήρθε στο κρεβάτι μας και το πρωί κατά τις 6,30 που ήρθε τελικά το πανηγύριζε. εγώ ούτως ή άλλως 6,30-6,45 ξυπνώ οπότε τον άφησα να κάνουμε αγκαλίτσες. ελπίζω να συνεχιστεί η καλή του ..διαγωγή :wink:

επίσης κάτι άλλο που μου είπε η ψυχολόγος είναι ότι καλό θα ήταν να αρχίσουμε σιγά σιγά να γέρνουμε τις πόρτες των υπνοδωματίων μέχρι να φτάσουμε να τις κλείνουμε, γιατί όταν στο μέλλον θα ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να την κλείσουμε για ευνόητους λόγους, τότε θα κάνει μπαμ και θα είναι χειρότερα.

όλα αυτά που σας είπα αφορουν την δική μου περίπτωση , δεν κατακρίνω κανέναν αν θέλει να κοιμάται με το παιδάκι του και σίγουρα δεν το παίζω συμβουλάτορας :wink:

μακάρι κάθε μέρα που ξυπνάω να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος..

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και πιστεύω να βρω σύντομα το κουράγιο να αλλάξω τις συνήθειες των παιδιών και τις δικές μου.

Παρηγορούμαι όταν διαβάζω πως υπάρχουν και άλλες μαμάδες που κουνάνε τα μωρά τους και χαίρομαι όταν βρίσκουν λύση στο ‘’πρόβλημα’’ κούνημα ή τρείς στο κρεβάτι.

Έλλη πιστεύω ότι καλά κάνεις που παίρνεις μέτρα από τώρα που είναι νωρίς. Εγώ όταν έμεινα έγγειος έλεγα

‘’ωραία αναγκαστικά μόλις μεγαλώσει η κοιλιά θα το κόψω το κούνημα’’ μεγάλωσε η κοιλιά και τίποτα,

‘’εντάξει θα γεννηθεί ο μικρός και θα το κόψω τι θα κάνω βάρδιες από δωμάτιο σε δωμάτιο?’’

Τελικά και η κοιλιά μεγάλωσε και το μωρό γεννήθηκε και το κούνημα διπλασιάστηκε.

Σε νιωθω απολυτα. ειχα κι εγω προβληματα με τον υπνο με το γιο μου μεχρι που αποφασισα οτι μεχρι εδω ηταν. 'η αυτος θα μαθει να κοιμαται μονος του 'η εγω θα καταληξω στο νοσοκομειο.Δεν μας ειπες πως πεφτει για υπνο. Ειναι πιθανο οτι αν εχει συνηθισει να σε εχει διπλα μεχρι να αποκοιμηθει τοτε ξυπνωντας φοβαται.Απο οτι εχω καταλαβει για τα παιδια το μυαλο τους κανει διαφορες συνδεσεις και γι αυτο οταν συνηθισουν κτ δυσκολευονται πολυ να προσαρμοστουν. Προσωπικα με βοηθησε η συνειδητοποιηση οτι οταν το παιδι κλαιει ειναι ο τροπος του να επικοινωνησει. Δεν πιστευω δηλαδη οτι αναγκαστικα υποφερει. Γι αυτο και τους ειναι τοσο ευκολο να βαλουν τα κλαματα.Ακομα και ενα παιδι 3 χρονων δεν εχει την ικανοτητα να εκφρασει τα συναισθηματα του με λογια. Επισης με βοηθουσε να σκεφτομαι οτι τα ορια που του βαζω δεν ειναι τιμωρια αλλα καθοδηγηση. Αν ενα παιδι δεν κοιμαται καλα δεν ειναι κακο για την αναπτυξη του? κι επειτα το γεγονος οτι κλαιει δεν αρκει πλεον απο μονο του να με πτοησει. αν ηταν ετσι θα επρεπε να αφηνω το γιο μου στα 3,5 να κοιμαται στις 12.30 και να ζει με πατατες και σοκολατες. Η δουλεια μας δεν ειναι να καθοδηγουμε τα παιδια μας? και αναρωτιεμαι γιατι κολαμε στο θεμα του υπνου ή στο θεμα του φαγητου π.χ και τρομοκρατουμαστε στην ιδεα οτι θα ειμαστε σκληρες? με την ιδια λογικη ας τους αφησουμε την τηλεοραση στα 8 και ας τα αφησουμε να ειναι αυτα υπευθυνα για τη ζωη τους.ακουγεσαι πολυ κουρασμενη και απογοητευμενη αλλα πιστευω οτι αν ξεκαθαρισεις μεσα σου πως ΕΣΥ βλεπεις το θεμα θα βρειςκαι τη λυση. η δηλ. θα επιβαλλεις αυτο που θες ή θα αποδεχτεις την κατασταση με ηρεμια. οπως και να χει σου ευχομαι καλη τυχη!!!

Μετά από 10 μέρες προσπάθεια κατάφερα επιτέλους να τις βάζω για ύπνο και να κοιμούνται μόνες χωρίς την παρουσία μου δίπλα τους. :lol: Βέβαια τις βάζω 9.30 με 10 παρά και η μικρή πάει έρχεται πάει έρχεται ε στο τέλος το παίρνει απόφαση και κοιμάται κατά τις 10.30. Η μεγάλη ευτυχώς το δέχτηκε πιο καλά και μάλιστα προσπαθεί να πείσει και την μικρή ότι δεν πρέπει να σηκωθεί από το κρεβάτι και ότι είναι η ώρα του ύπνου.

ΟΜΩΣ δεν έχω καταφέρει ακόμη να κόψω το βραδυνό ξύπνημα. Προχθές το βράδυ η μικρή σηκώθηκε στις 2.15, 3.00, 4.00, 4.30 5.45, 6.40 ( 3 φορές για γαλα και 3 για τσίσα) και η μεγάλη στις 5.00 για γάλα. Εγώ ξυπνάω στις 7. Εχθές ήταν κάπως καλύτερα σηκώθηκε μόνο 2 φορές για γάλα και 1 για τσισάκια (μεγάλη επιτυχία!!!!). Και το θέμα είναι ότι ξυπνάει και τσιρίζει κλαίει σαν νεογένητο για να πιεί το γάλα της. Που να βρώ κουράγιο και αφτιά για να άκούω το κλάμα της. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω να το κόψω αλλά ρε παιδιά είμαι κομάτια δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου αν βάλετε και την αλλαγή κρεβατιού είμαι άστα να πάνε. Και εννοείται ότι ανησυχώ και γι' αυτές γιατί κι αυτές δεν κοιμούνται καλά έτσι, αν και δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα στην διάρκεια της ημέρας.

Πάλι πολλά έγραψα αλλά τα χω παίξει

βρε μαρακι δεν μασησες οταν ηταν 1,5 και σε δυσκολευει τωρα? δεν σε φοβαμαι θα τα καταφερεις. η μικρη ποσο ειναι? παντως αρκετα μεγαλη για να λες οτι παει για τσισα. εμενα ο γιος μου το ειχε βρει παιχνιδι.( ειναι στα 3,5 τωρα).μολις ξαπλωνε τα θυμοταν ολα , τσισα ( 3-4 φορες σε μια ωρα) φαγητο, οτι μπορεις να φανταστεις. μου φαινεται οτι απλως δεν θελει να παει για υπνο γιατι αισθανεται οτι χανει ολη τη διασκεδαση!τωρα τον παω για τσισα πριν κοιμηθει , του δινω διπλα του νερο και απλα του απαγορευω να σηκωθει. βλεπει το ματι μου αγριεμενο και καταλαβαινει οτι δεν αστειευομαι.τι να σου πω βλεπω και την αδερφη μου που η κορη της παει τριτη δημοτικου και ακομα παιδευεται γιατι ο μπαμπας κοιμοτανε ξαπλα στο χαλι διπλα της!!! και δεν το συζηταω καθολου. αλιμονο αν περιμεναμε απο τα παιδια να βαλουν τους κανονες.κουραγιο παντως και γερα νευρα!!!

zouzoula μου με δυσκολεύει πολύ το βραδυνό ξύπνημα. Αυτα που έκανε ο γιός σου τα κάνει κι εμένα πριν κοιμηθεί αλλά κάθε μέρα και λιγότερο γιατί και εγώ έχω αυτό το αγριεμένο βλέμα που λές. Αυτό λίγο με ενοχλεί με ενοχλεί όμως πολύ να ξυπνάει και να κλαει γοερά για γάλα λες και την έχω νυστική. Σήμερα ξύπνησε στις 3 για να πάω κοντά της αλλά δεν μου ζήτησε γάλα μετά στις 5 και κάτι ήπιε γάλα και μετά ξαναξύπνησε στις 7. Κάπως καλύτερα θα δείξει. Η μικρή είναι 2χρ και 3 μηνών.

Αχ Maraki πως σε καταλαβαινω με το βραδυνο ξυπνημα και το γαλα.Φαντασου οτι εγω εχω να κοιμηθω 3 1/2 σχεδον χρονια και ειναι αιτια αυτο το γαλα.Και εμενα καθε μιση ωρα σηκωνεται για πιει.Καμια φορα λεω ας βρεθει καποιος που να μπορεσει να του κοψει αυτο το συνηθειο(γιατι εγω εψω σηκωσει πια τα χερια ψηλα)και οτι θελει απο μενα.... :cry:

Λοιπόν και τα δύο τα πιτσιρίκια τα κουνάω για να κοιμηθούν (τον μεγάλο σε κουνιστή πολυθρόνα και τον μικρό αγκαλιά και γύρο-γύρο στα δωμάτια).

Μόλις καταλάβω ότι την αναπνοή τους βαριά τα αφήνω σιγά σιγά κάτω. Βέβαια τις περισσότερες φορές μόλις πάω να τα αφήσω ξυπνάμε και φτου και από την αρχή.

Να σημειώσω ότι την ημέρα πολλές φορές ο μικρός τα 40 λεπτά που κοιμάται μένει στην αγκαλιά μου γιατί με το που πάω να τον αφήσω τσιρίζει ο μεγάλος και ανοίγει τα μάτια του ο μικρός, οπότε δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να τον αφήσω!! :shock:

Το βράδυ είναι καλλίτερα τα πράγματα γιατί είναι ο σύζυγος και απασχολεί τον ένα.. (ουφ και που τα σκέφτηκα κουράστηκα).

Το βράδυ ο μεγάλος ξυπνάει αλλά όχι για γάλα (το βραδινό γάλα το έκοψε 10 μηνών μόνος του, απλά δεν ξύπνησε 2 βράδια και το 3ο που ξύπνησε δεν του έδωσα εγώ) ξυπνάει για να πάει να κοιμηθεί με τον μπαμπά του.

Και λέω με τον μπαμπά του γιατί εγώ έχω μετακομίσει στο σαλόνι με το μωρό!!

Μου φαίνετε απίστευτο ότι θα έρθει μία μέρα που θα κοιμηθώ έστω και 4 ώρες σερί.