Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΟΧΙΟΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΟΥΛΕΣ...

Recommended Posts

Και σήμερα είμαστε άρρωστοι. Ο μικρός εχει μόνιμα μια βροχιολιτιδα που τον ταλαιπωρεί. Πυρετό ανεβάζει 1-2 μέρες αλλά όχι πάντα και συνεχίζει με βηχα για κανα μήνα, κανει μια παυση κανα δυο βδομαδες και πανω που χαιρομαστε οτι ολα καλα, τσουπ ξανα μυξες, βηχα, πυρετος.

Νομίζω οτι το παιδι εχει κατι πιο μονιμο που οι γιατροι δεν βρισκουν. Δηλαδη μας χορηγησαν augmentin, παρολο που ειπα στο γιατρο να μην δωσει γιατι μπορει να εχει προβλημα μιας και κανενας μας δεν μπορει να την αντεξει στο σπιτι, δεν εκανε τιποτα εκτός από εμετούς. Τη γυρίσαμε σε ceclor και αλλη μία που δεν θυμάμαι τώρα. Ολοι οι γιατροι συνεστησαν μασκες, ελα ομως που ο μικρός δεν θελει καθολου. Ειναι 3,5 σχεδον, οτι και να του πω καταλαβαίνει και δεν θελει... με παρακαλάει να μην του κανω... τι τα αρκουδάκια καναμε, τη μαμα, το μπαμπα μέχρι και τα αυτοκινητάκια...

Δεν ξέρω τι να τον κάνω, ειναι πολυ αρνητικος σε ολα τα σχετικά, μασκες, θερμόμετρο, αντιβιωσεις, μονο τα παυσιπονα πινει με χαρα και ζητάει και απο πάνω.

Εσείς τι κάνετε οταν το παιδί δεν δέχεται τα φάρμακα;

Και μήπως καμια ιδέα πως θα ξεφορτωθουμε τη βροχιολιτιδα;

Διαφημίσεις

έχετε πάει σε πιδοπνευμονολόγο;γιατι σας έδωσε αντιβίωση που ήδη έχει πειράξει το παιδί; μήπως να αλλάξετε και παιδίατρο;στη σελ ¨νεογνά και μωρά ιατρικά θέματα{αν δεν κάνω λάθος}θα βρείς αρκετες συζητήσεις για τη βροχιολίτιδα

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Καλησπέρα.... είδα το θέμα σου

Καταρχήν την αντιβίωση το μωρό σου και τις μάσκες πρέπει να τα κάνει πάση θυσία... δεν υπάρχει άλλο για να κάνει καλύτερο για τη μάσκα.

Οπως είδα είναι 3 χρονών.... Οσον αφορά την augmetin είναι όντως δυνατή και με πιθανες παρενέργειες εαν είναι αλλεργικός στην πενικιλίνη. Υπάρχει και η amoxil νέας γενιάς ( ρώτα τον γιατρό σου ) που πιάνει και το ανώτατο αναπνευστικό και το κατώτατο.

Δεν είμαι γιατρός.αλλά έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με τον Χρηστάκη μου 5 φορές βρογχοπνευμονία, και απο ενος μηνών βρογχιολίτιδα.... βρογχίτιδες κ.ο.κ.

Πέρα απο αυτό όμως σε αυτήν την περίπτωση οφείλεις να είσαι απόλυτη και να το πείσεις το παιδί οτι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει καλά και ότι πρέπει να κάνει τις μασκούλες.

Ειδάλλως η εξέλιξη της βρογχιολίτιδας.... και όπως είναι σε έξαρση αυτόν τον καιρό ( ιώση μυκοπλάσματος ) μπορεί να αποβεί σε βρογχίτιδα οξεία, βρογχοπνευμονία, πνευμονια..κ.ο.κ. Δεν θέλω να σε φοβήσω αλλά να σε προλάβω ώστε να μην έχεις εισαγωγές και ταλαιπωρίες. Πίστεψέ με εχω ταλαιπωρηθεί πολύ με αυτό το θέμα...

.png.png

Λοιπόν,

Εμείς αντιβίωση θα πάρουμε εάν ανεβάζουμε πυρετό στο 39 και δεν πέφτει με τίποτα σε 3-4 ημέρες. Εάν πάρουμε θα είναι Amoxil.

Ορός από την μυτούλα απαραίτητα όσο περισσότερο γίνεται!

Υγραντήρας στο δωμάτιου του παιδιού!

Μάσκες, λοιπόν στην αρχή δεν την ήθελε με τίποτα!

Μετά, επειδή ήταν στο στάδιο να αντιγράφει τα πάντα, κάναμε ότι χρησιμοποιούσαμε εμείς την μάσκα λέγαμε και (φισσσστ) και ζήλεψε... εεε αυτό ήταν μετά το έβρισκε παιχνίδι!

Τώρα, θα σου πω και το εξής:

Ο λόγος που έφυγαν από την Γερμανία οι γονείς μου ήταν η σπαστική βροχίτιδα του αδερφού μου. Της είπε ο παιδίατρος ή πας στην Ελλάδα που έχετε καλό κλίμα ή το παιδί θα έχει μόνιμα πρόβληματα.

Τα μαζέψανε και ήρθανε πίσω. Βέβαια διαλέξανε μία περιοχή που το κλίμα είναι καλό για τον αδερφό μου.

Δεν ξέρω εάν είναι χαζά αυτά αλλά ο αδερφός σώθηκε!

Τι να πω ρώτα και τον παιδίατρο. Ο υγραντήρα θα βοηθήσει το παιδί σίγουρα. Όχι αυτός που βγάζει ζεστό ατμό αλλά οι καινούργιοι οι υπερυχητικοί!!!! Εμένα με έσωσε!

Μην ανησυχείς θα την βρεις την φόρμουλα!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Εχουμε εισπνευσει εμεις Aerolin.....να φαν και οι κοτες.

Μεχρι και στο σκυλο καναμε :lol::lol::lol:

Αλλες φορες το δεχεται και το κανει και μονη της...αλλες φορες γινεται μάχη.

Απλα κανε την καρδια σου πετρα....καθηλωσε τον με τη βοηθεια του αντρα σου...και καντου τις εισπνοουλες.

Διαφημίσεις

Εχουμε εισπνευσει εμεις Aerolin.....να φαν και οι κοτες.

Μεχρι και στο σκυλο καναμε :lol::lol::lol:

Αλλες φορες το δεχεται και το κανει και μονη της...αλλες φορες γινεται μάχη.

Απλα κανε την καρδια σου πετρα....καθηλωσε τον με τη βοηθεια του αντρα σου...και καντου τις εισπνοουλες.

:D:D:D:D:D ΧΑΧΑΧΑ

Να σαι καλά......! που να δείς εμάς όποιος ερχόταν τον κερνάγαμε μια μασκα....

.png.png

καλημέρα και απο'μενα.Εμείς 3-4 φορές που χρειαστηκε μασκα ( βρογχιολιτιδες & 1 βρογχοπνευμονια ) ΠΟΤΕ δεν μας την έδωσε με αντιβιώση. :? Ποιο φαρμακο βαζετε στη μασκα ειρήνη μου?

οσο αναφορα τον δεν δεχεται όπως προειπαν και αλλα μέλη παση θυσια πρέπει να κανει την αγωγη του.Επιβάλλεται.

rQGhp3.png

irene-stathis κι εμείς αυτή την εποχή απο όλα παίρνουμε!

Το αερολιν το παίρνει σχετικά εύκολα. Μετράμε δυνατά μαζί και αν καμιά φορά την δώ οτι πάει να ζοριστεί της λέω οτι μετά μέσα στο τσαντάκι που είναι τα φάρμακα έχω μία έκπληξη (μία καραμελίτσα π.χ)

Σχετικά με το ντεπον της το δίνω με κουτάλι λίγο λίγο και όχι σιριγγούλα (είναι πιό τρομαχτικό) και την τελευταία φορά έλεγε μμμ ωραίο είναι σαν τούρτα.

Την αντιβίωση την σιχαίνεται δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Πάντως κι εμείς τον τελευταίο μήνα όλο άρρωστοι είμαστε....

Kαι εγώ αυτό προτείνω ... είναι η μόνη λύση. Δυστυχώς λίγο πολυ όλοι αφού δοκιμάσουμε τα πάντα σε αυτή τη μέθοδο καταλήγουμε :lol::lol::lol: . Η θεραπεία πρέπει να γίνεται και ειναι σημαντικο να ακουλουθείται η αγωγή με συνέπεια ... εγώ όσες φορες ήμουν χαλαρή ή την λυπόμουν δεν είχαμε σωστό αποτέλεσμα και απλά παιδευόμασταν περισσότερο καιρό.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει παιδί που δέχεται τις μάσκες ή την ρουφήχτρα της otrisalin με ευχαρίστηση ... και αν υπάρχει θα ειναι φωτεινή εξαίρεση ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Μαχη... αυτο γινεται καθε φορα που ο μικρος μου πρεπει να κανει μασκα και δυστυχως με το περσινο μας ιστορικο που μας εστειλε τελικα στο νοσοκομειο κανει συχνα (ακομα και προληπτικα καμια φορα)

Το συστημα ειναι απλο.. Καταρχην τον προειδοποιω (ελα ηρθε η ωρα να κανουμε μασκα γιατι δεν το θεωρω καλο να τον παρω αγκαλια και να την δει ξαφνικα μπροστα του)

Αφου τον κυνηγησω για λιγο μεσα στο σπιτι και γυρω απο τα τραπεζια τσιριζοντας "οχι μαμα μην το κανεις αυτο" τον τσακωνω, τον ακινητοποιω και του κανω τη μασκα.. Δεν χρειαζομαι βοηθεια, χρησιμοποιω τη λαβη "ποδια αναμεσα στα γονατα μου-κεφαλι κατω απο τη μασχαλη- με το ενα χερι πιασμενα τα δικα του" και σε ελαχιστο χρονο τελειωνει το βασανιστηριο του. Και η μασκα ειναι το ευκολο...

Για την αντιβιωση (που εχει τη δυνατοτητα να την κρατησει στο στομα και να την φτυσει μετα) χρησιμοποιω το συστημα "γκαριδα-γυρισμα ματιου-σηκωμενα μαλλια".. τουλαχιστον τα χριστουγεννα που επρεπε οπωσδηποτε να πιει αντιβιωση επιασε :cry:

Το ξερω ακουγομαι σαν σαδιστρια αλλα απο τη στιγμη που εχεις επιλεξει την κλασσικη ιατρικη ως μεθοδο να αντιμετωπισεις τις ασθενειες που θα παρουσιασει το παιδι, τα φαρμακα ειναι αναποφεκτο κομματι και ΠΡΕΠΕΙ να τα παρουν..

Αλλιως υπαρχουν και αλλες μεθοδοι.. ομοιοπαθητικη, βελονισμος, γιογκα, προσευχες και ταματα.. οτι προτιμα ο καθενας (και δεν το λεω ειρωνικα, το διευκρινιζω για τυχον παρεξηγησεις) :D

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Ένας τρόπος που χρησιμοποιούσαμε εμείς για να συνηθίσει ο μικρός τη μάσκα του νεφελοποιητή - που ειναι και πιο δύσκολη απο την απλή μασκουλα γιατι πρεπει να την κρατησει αρκετη ωρα - ήταν ο 'αστροναύτης'. Το καναμε παιχνιδι, λέγαμε ότι αυτη είναι η μασκα του αστροναύτη κλπ κλπ κλπ ... και το δεχτηκε, τη βαλαμε και 1-2 φορες χωρις φάρμακο, κοιταχτηκε στον καθρέφτη... Και καθιερώθηκε - μεχρι τωρα, όσες φορές έχει χρειαστει να ξαναπαρει φαρμακα με νεφελοποιητη, 'αστροναυτη' την αποκαλουμε τη μασκα!

Μήπως να δοκιμάζατε κάτι ανάλογο, με κάτι που ν'αρέσει στο παιδι? ¨οχι οτι θα το βρει διασκεδαστικο, αλλα ίσως μπορέσει να το ανεχτει πιο εύκολα...

irene-stathis περαστικά και σιδερένιος ο μικρούλης σου εμείς είμαστε 1 έτους και σήμερα έχουμε 4 περιστατικό βροχγιολίτιδας, το προηγούμενο ήταν πολύ σοβαρό.

Συνήθως κάνουμε μάσκες Aerolin, Flixotide

σταγόνες soldesanil

ντεπόν κ Gantil σε πυρετό .

Αντιβίωση δεν έχουμε πάρει ποτε. Σήμερα η παιδίατρος μου ανέφερε ένα φάρμακο (singulair μου το είπε) που λαμβάνεται για προφύλαξη σε περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια και τα περιστατικά στο παιδί επαναλαμβάνονται.

Θές να ρωτήσεις για αυτό τον παιδίατρο σου? Η δικιά μου μου είπε οτι δεν έχει παρενέργειες.

Εννοείται πως ούτε εγώ δεν θα πω κάτι διαφορετικό απο τις υπόλοιπες.

Οι μάσκες πρέπει να γίνονται οπωσδήποτε!

Καλύτερα να το "πονάμε" εμείς το παιδάκι μας , παρά να τραβιόμαστε στα νοσοκομεία οπου θα ταλαιπωρηθεί περστερο και θα το τρυπάνε με ορούς κτλ. Αν δεις και το δικό μου πως χτυπιέται , αλλά πρέπει να γίνει διαφορετικά, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ακαριαία ..

Περαστικά με την πιο θετική μου ενέργεια!

Και σήμερα είμαστε άρρωστοι. Ο μικρός εχει μόνιμα μια βροχιολιτιδα που τον ταλαιπωρεί. Πυρετό ανεβάζει 1-2 μέρες αλλά όχι πάντα και συνεχίζει με βηχα για κανα μήνα, κανει μια παυση κανα δυο βδομαδες και πανω που χαιρομαστε οτι ολα καλα, τσουπ ξανα μυξες, βηχα, πυρετος.

Φετος τα εχουν τσακισει οι ιωσεις ολα μα ολα τα παιδια. Πανε η μια μετα την αλλη. Η Βροχιολιτιδα αυτη την εποχη δινει και περνει + οτι η υγρασια επιβαρυνει το ηδη ταλαιπωρημενο αναπνευστικο τους.

Νομίζω οτι το παιδι εχει κατι πιο μονιμο που οι γιατροι δεν βρισκουν. Δηλαδη μας χορηγησαν augmentin, παρολο που ειπα στο γιατρο να μην δωσει γιατι μπορει να εχει προβλημα μιας και κανενας μας δεν μπορει να την αντεξει στο σπιτι, δεν εκανε τιποτα εκτός από εμετούς..

Τα βρογχοδιασταλτικα (δεν θυμαμαι αν η Augmentin ειναι κατι τετοιο) διαλυον τα φλεματα που εχει μαζεψει και τα βγαζουν με τον εμετο. Αυτο ειναι καλο (ο εμετος ) οταν εχει φλεματα. Αν δεις φλεματα στον εμετο του σημαινει οτι κανει καλη δουλεια το φαρμακο.

Ολοι οι γιατροι συνεστησαν μασκες, ελα ομως που ο μικρός δεν θελει καθολου. ..

Ο δικος μου παιδιατρος (παρολο που εχουμε κληρονομικη ασθματικη βροχιτιδα και γενικως ειχαμε ταλαιπωρηθει πολυ με το αναπνευστικο του ) λεει οτι επιδεινωνουν την κατασταση και ειναι φανατικ αντιθετως (γιατι ολοι οι γνωστοι τοτε ελεγαν μασκα αερολιν ενω εμεις παιρναμε soldesanil και αερολιν σιροπι). Δικαιωθηκε ο παιδιατρος με τον καιρο.

Δεν ξέρω τι να τον κάνω, ειναι πολυ αρνητικος σε ολα τα σχετικά, μασκες, θερμόμετρο, αντιβιωσεις, μονο τα παυσιπονα πινει με χαρα και ζητάει και απο πάνωΕσείς τι κάνετε οταν το παιδί δεν δέχεται τα φάρμακα;...

Θερμομετρο πηρα αυτο που το ακουμπας στο κουτελο. Η αποκλιση ειναι πολυ μικρη οποτε το ελυσα το δυσκολοτερο.

Αντιβιωσεις δωροδοκω :lol::lol::oops: . Λεω οτι ο γιατρος ειπε μετα την αντιβιωση για να γλυκαθει το στοματακι του να τρωει ενα μαλτιζερς (με εχουν σωσει)

Μασκα δεν το εχω αντιμετωπισει . Να κανεις οτι παιζεται τους δυτες και να παρεις και εσυ μια που δεν θα βγαζει κατι? Αν και θα ελεγα να παρεις 2η γνωμη.

Και μήπως καμια ιδέα πως θα ξεφορτωθουμε τη βροχιολιτιδα;

Εντριβες με ελαιο ευκαληπτου μετα το μπανιο , και το βραδυ μια βρεγμενη πετσετα με 10 σταγονες απο το ελαιο ευκαληπτου στο καλοριφερ του δωματιου του. Μπορεις επισης να γεμιζεις την μπανιερα και να ριχνεις και λιγο μεσα (με το ζεστο μπανιο ανοιγουν τα πνευμονια.

Αν κανει εμετο σου ειπα μην τρομαζεις. Καθαριζει ο οργανισμος και μονο ετσι σωζεσαι.

Περαστικουλια σας

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!