Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ

Recommended Posts

μοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2009 7:38 pm Θέμα δημοσίευσης:

Κοριτσια θελω και εγω την βοηθεια σας.

Εχω ενα κοριτσακι κοντα 2 μηνων και την θηλαζω αποκλειστικα.

Θελω να την θηλαζω για καιρο ακομα αλλα την τελευταια φορα που την ζυγισα δεν ειχε παρει γραμμαρια για την ακριβεια δεν ειχε παρει καθολου βαρος. Σκεφτομαι οτι το γαλα που εχω δεν φτανει για το παιδι μου.

Μιλησα με την γιατρο μου και μου ειπε μετα απο καθε θηλασμο να αντλω περιπου 50 ml και να της το δινω αλλα δεν εχω γαλα καθολου. Οσο και να προσπαθω δεν μπορω να βγαλω ουτε 50 ml!!! αυτο γινεται κατα την διαρκεια της ημερας, γιατι το πρωι που ξυπναω σηκωνομαι με πρησμενα στηθη και εχω μπολικο γαλα οπου μπορω και αποθηκευω κιολας, αλλα μονο το πρωι!!!! τις αλλες ωρες δεν μπορω να αντλησω καθολου.

Μηπως δεν εχω αρκετο γαλα?? πινω συνεχεια υγρα, χυμους νερα και τετοια αλλα δεν αλλαζει κατι. Η μπεμπα απο την αλλη εχει ηρεμησει και δεν κλαει πολυ παρα μονο οταν πειναει μετα απο κανα 2ωρο δηλαδη..Δεν ξερω εχω ακουσει πολλα και εχω μπερδευτει, εγω απλα θελω να θηλαζω το μωρο μου οσο γινεται, Ευχαριστω που με διαβασατε και περιμενω να ακουσω τις συμβουλες σας!!!....

.png

Διαφημίσεις

demi_p, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε σε παρακαλώ απάντησε στις ερωτήσεις που έχει εδώ:

Πώς να ζητάτε βοήθεια για το θηλασμό

Να ξέρεις πως το γάλα που βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό του πόσο γάλα έχεις αλλά του πόσο γάλα μπορείς να βγάλεις τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με το συγκεκριμένο θήλαστρο.

Γενικά, μπορείς να ελέγχεις αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά από τις πάνες που βρέχειτο 24ωρο. Στην ηλικία που είναι το μωρό σου πρέπει να βρέχει 4-5 πάνες την ημέρα.

Το μωρό πιάνει καλά τη θηλαία άλω; το ακούς να καταπίνει, βλέπεις να κάνει τις θηλαστικές κινήσεις και παύσεις που πρέπει;

Ρίξε μια ματιά σ' αυτά τα βιντεάκια, για να σε βοηθήσουν να τσεκάρεις πώς τρώει το μωρό σου http://www.drjacknewman.com/

Γράψε μας περισσότερα στοιχεία και τα ξαναλέμε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ποτε την ζυγισες τελευταιες φορες? Μετα απο ποσο διαστημα? Συνηθως μεχρι να σαραντησει το παιδι το ζυγισουμε μια φορα την εβδομαδα και μετα καθε μηνα.......

Να ξερεις οτι το πιο λιπαρο γαλα ερχεται αφου αδειασει το στηθος, στο τελος.......να αφηνεις το μωρο να τελειωνει το γευμα σε καθε στηθος και να μην αλλαζει......

Οντως το θηλαστρο δεν ειναι ενδεικτικο της ποσοτητας γαλακτος που διαθετεις.....μπορει μια φορα να βγαλεις πολυ γαλα και την επομενη καθολου........αν το μωρο δεν γκρινιαζει και βρεχει πανες σημαινει οτι παιρνει γαλα........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Γενικα μετα απο καθε θηλασμο ειναι ηρεμη και δειχνει οτι εχει φαει.

Το ερωτημα ειναι ομως οτι τα ml που τρωει ειναι αρκετα?

Παιρνει την ποσοτητα που πρεπει??? Μηπως δεν εχω αρκετο γαλα?

Παντως το στηθος μου κατα την διαρκεια της ημερας το νιωθω χαλαρο.

Μονο το πρωι ειναι πρησμενο και γεματο γαλα...

Απο την τελευταια φορα που την ζυγισα και ειδα οτι δεν εχει παρει(τις προηγουμες φορες που την ζυγιζα ηταν καθε βδομαδα οπου επαιρνε 150-200 γραμμαρια) την ξαναζυγισα παλι αρκετες φορες αλλα περισσοτερο απο αγχος και να σιγουρεψω την τελευταια ενδειξη που φαινοταν οτι δεν ειχε παρει

Στις 21/1 ηταν 4.130 και στις 28/1 4.170....

Μηπως ξερει να μου πει καποια κοπελα αν υπαρχει τροπος να αυξηθει το γαλα??

.png

Οι ζυγίσεις της μίας εβδομάδας δεν είναι αξιόπιστη μέτρηση. Τα μωρά τα ζυγίζουμε μία φορά το μήνα και λαμβάνουμε υπόψη τη συνολική πρόσληψη βάρους! :)

Αν το μωρό έβαλε καλό βάρος τον πρώτο μήνα, αυτό σημαίνει ότι εδραίωθηκε η γαλουχία.

Υπάρχει περίπτωση το μωρό να έχει κάτι παθολογικό, πχ. ουρολοίμωξη;

Διαφημίσεις

Ντεμι το οτι ειναι χαλαρο το στηθος δεν σημαινει οτι δεν εχει γαλα, οταν λες οτι το πρωι εχεις πολυ και ειναι πρησμενο ειναι επειδη εχει αποθηκευθει απο την νυχτα ............το στηθος παραγει γαλα την ωρα που πινει το μωρο.......μην αγχωνεσαι γι αυτο.......

Καλο ειναι να δωσεις ολες τις πληροφοριες που ζητουνται ωστε να μπορεσουν να σου απαντησουν σωστα. (πως γεννηθηκε ποσα κιλα, κλπ κλπ βελεπ το ερωτηματολογιο)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

τις εδωσα τις απαντησεις στην αγλαια και τα ειπαμε :D

οσο για την ουρολοιμωξη δεν ξερω αλλα δεν θα επρεπε να ειχε και αλλα συμπτωματα? οπως να μην τρωει? η και να μην "βρεχει" την πανα της?

Νομιζω οτι αυτα ειναι τα συμπτωματα της ουρολοιμωξης...

.png

Ξερεις η ουρολοιμωξη ειναι περιεργη αρρωστια......εκδηλωνεται με πολλα και διαφορετικα συμπτωματα.......εχω παθει αρκετες φορες και διαπιστωσα πως καθενας την βιωνει καπως διαφορετικα.....

Ρωτησες το γιατρο σας?

Αν ειναι ουρολοιμωξη μια εξεταση ουρων θα δειξει αλλα απο οσο ξερω ειναι φασαριοζικη ιστορια.... :roll:

• 2 weeks later...

Κορίτσια θέλω τη βοήθειά σας!

Από προχθές το στήθος μου είναι πολύ μαλακό κ΄ούτε τρέχει γάλα, όπως έκανε κυρίως ΄όταν θήλαζα οπότε έτρεχε απτην άλλη πλευρά. Ανησύχησα ότι μου τελειώνει το γάλα γιατί μερικά βραδυα έδινα κ συμπλήρωμα αφού νόμιζα δεν χόρταινε αφού ξυπνούσε κάθε 2 ωρες αλλά έπινε μόνο τα 10-20 γρ. Όμως βλέπω ότι θηλάζει κ έχει γάλα στο στομα, είναι δυνατόν να πιπιλίζει απλά χωρίς να τρώει κ να μην το καταλαβαίνω; Γιατί άλλαξε έτσι το στήθος μου; Οι κενώσεις είναι πολύ καλές πάνω από 6 την ημέρα. Μήπως πρέπει να νοικιάσω ζυγαριά; Και που τη βρίσκω; Να σας πω΄ότι γεννήθηκε 4300 κ βγήκε απτην κλινική 4 κιλά.

Iwz1p2.png 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕ!ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ 2,5 (ΧΡΟΝΩΝ) ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ!ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΘΗΛΑΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!

Διαφημίσεις

Είναι αγοράκι, γεννήθηκε 37+4 λόγω χαμηλού πλακούντα με καισαρική, έγινε επισκληρίδιος αρχικά αλλά επειδή δεν έπιασε προχωρήσαμε σε ολική νάρκωση. Δεν παρουσίασε ίκτερο κ έγινε παρακολούθηση για υπογλυκαιμία αφού έπαιρνα ινσουλίνη αλλά δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλλημα. Τρώει ανά 2-3 ώρες κυρίως το βράδυ ζητάει ανά 2. Δεν το έχω ζυγίσει, θα πάμε στην παιδίατρο ξανά στις 40 μέρες. Γεννήθηκε 4300 γρ. 54 εκ. κ βγήκε απτην κλινική 4 κιλά.

Συμπλήρωμα του δίνω ένα μόνο σε ένα γεύμα το βράδυ μήπως καταφέρει κ κοιμηθεί πιο πολύ κ πάλι όχι κάθε βράδυ, Του φτιάχνω 60γρ. κ συνήθως πίνει 10-20 γρ. 2 από τις 3 φορές που ήπιε παραπάνω έκανε εμετό. Νομίζω δεν του αρέσει η θηλή του μπιμπερό.

Την ημέρα δεν ήπιε ποτέ συμπλήρωμα.

Iwz1p2.png 

Νίτα το στήθος δεν θα είναι πρησμένο και δεν θα στάζει συνέχεια. Κάποια στιγμή προσαρμόζεται και παράγει την ώρα που το μωρό θηλάζει. Μην του δίνεις συμπλήρωμα το βράδυ γιατί έτσι υπονομεύεις την παραγωγή σου και την εδραίωση της γαλουχίας. Ο νυχτερινός θηλασμός είναι από τους πιο σημαντικούς. Θα προσφέρεις συνέχεια πριν το μωρό εκδηλώσει έντονα σημάδια πείνας (κλάμα κλπ). Θα το αφήνεις στο στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του κι ύστερα θα του αλλάζεις στήθος. Αν δεν θέλει άλλο δεν θα το ζορίζεις.

Θα ελέγχεις τις πάνες. Μέχρι να σαραντίσει πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες και μετά τις 40 μέρες 5-6. Αν αγχώνεσαι τόσο πολύ νοίκιασε μια ζυγαριά να τον ζυγίζεις κάθε βδομάδα. Πρόσεχε μόνο μην το παρακάνεις (με καθημερινές ζυγίσεις). Ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε. Καλή συνέχεια.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Επειδή ακούω για θηλασμούς που διαρκουν ώρες, εμένα θηλάζει κατά μεσο όρο 10-15 λεπτά απτο κάθε στήθος κάθε φορά κ συνήθως κοιμάται μετά. Δε σημαίνει ότι χορταίνει; Προλαβαίνει μέσα σ΄αυτή την ώρα να χορτάσει ή θα έπρεπε να επιμένω περισσότερο;

Iwz1p2.png 

Το κάθε μωρό έχει δική του αποτελεσματικότητα στο θηλασμό. Εμένα έκανε μαραθώνιους (1 ώρας, μην φανταστείς) για πολύ λίγο καιρό. Εσύ θα του προσφέρεις με κάθε ευκαιρία κι αν δεν θέλει το πολύ πολύ να γυρίσει αλλού το κεφάλι του. Πολλά μωρά κάνουν μικρά και συχνά γεύματα κι άλλα μεγάλα κι αραιότερα. Απλά θα κοιτάς να το θηλάζεις πριν εκδηλώσει έντονα σημάδια πείνας όπως είναι το κλάμα. Πχ θα τρώει τα χεράκια του ή θα φαίνεται πως ψάχνει κάτι με το στόμα (έτσι έκανε ο δικός μου).

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλαβαίνεις αν τρέφεται καλά είναι οι πάνες.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις