Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λαγόχειλο και λυκόστομα... επείγον


Recommended Posts

Είμαι στην 22η εβδομάδα και μόλις έμαθα οτι το παιδί μου θα έχει λαγόχειλο και λυκόστομα. Μάλιστα, απο όσα μου είπαν οι γιατροί και όσα βλέπουν στους υπέρηχους που έκανα, το πρόβλημα ίσως είναι σε μεγάλο βαθμό.

 

Βρίσκομαι σε πολύ άσχημη ψυχολογία και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Σκοπεύω να επικοινωνήσω άμεσα με τις ομάδες ιατρών που είναι εξειδικευμένες για τέτοια περιστατικά και αναλόγως τι θα μου πουν να αποφασίσω εαν πρέπει να συνεχίσω ή να διακόψω την κύηση άμεσα (όσο γίνεται ακόμα).

 

Θα ήταν όμως μεγάλη βοήθεια για μένα αν μπορούσα να μιλήσω για λίγο τηλεφωνικά με κάποια απο τις κοπέλες που έχουν κατά καιρούς γράψει εδώ και έχουν βρεθεί στη θέση μου. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι να καταλάβω το μέγεθος του γολγοθά και τον βαθμό στον οποίο μπορεί να διορθωθεί μια τέτοια περίπτωση. Είναι άλλο να ενημερώνεσαι απο γιατρούς και άλλο να συζητήσεις ανθρώπινα με κάποιον που έχει περάσει προσωπικά την υπόθεση. :(

 

Αν υπάρχει κάποια που προσφέρεται να μοιραστεί για λίγα λεπτά την εως τώρα σχετική εμπειρία της (λαγόχειλο+λυκόστομα), παρακαλώ ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα με κάποιο τηλέφωνο για να επικοινωνήσω ή αν θέλει να της δώσω τον δικό μου αριθμό.

 

Ευχαριστώ ολόψυχα και εύχομαι απόλυτη υγεία σε όλα τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γειά σας,

 

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης και εδω:

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3152

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=488

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την επισήμανση. Κάποιες απο τις ευαισθητοποιημένες απαντήσεις σε αυτές ακριβώς τις 2-3 συζητήσεις με έκαναν να γράψω εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Δε πρέπει να στεναχωριέσαι.Δεν το αντιμετωπίζω εγώ προσωπικά το πρόβλημα αλλά μία πολύ φίλη μου έκανε ένα αγοράκι με λαγόχειλο΄και λυκόστομα.Αυτο που μπορώ να σου πω ειναι ότι το παιδι απο την στιγμή που γεννιέται παρακολουθείται και στην αναπτυξη του υποβάλλεται σε κάποια χειρουργία ικανά να το κανουν να το ξεπεράσει τελείως το θέμα αυτό.Σιγουρα ειναι μια ταλαιπωρία για το μωρό και μια στεναχωρια και ανησυχία για τους γονείς,αλλά να ξέρεις ότι είναι αντιμετωπίσιμο.ΑΠΟΛΙΤΑ.ΣΤην αρχη θα τρώει με ειδικες πιπίλες το γάλα του,αλλά με τα αντίστοιχα χειρουργία που θα κάνει όσο είναι μικρό και ευπλαστο,θα αλλάξει παραπολυ όλη η κλινική του εικόνα.ΤΟ παιδι είναι υγιαίστατο,νοητικά και κινητικά και το θέμα είναι πιό πολυ πρακτικό και αισθητικό.Γιαυτό και υποβάλλεται σε κάποια χειρουργεια για να μπορεί να μην εχει κανένα απολιτως πρόβλημα.Ελπιζω έστω και με αυτα τα λιγα που ξέρω να σε βοήθησα λίγο :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλημερα

εγω ειμαι τωρα στην 21η εβδομαδα αλλα ξερω οτι ο μπεμπης μου εχει λαγοχειλο αμφοτεροπλευρο και πιθανον λυκοστομα απο την 12η εβδομαδα.

το ποσο σοβαρο ειναι θα το ξερω σε λιγο καιρο που θα κανω το β επιπεδου.

εκανα τροφοβλαστη για να δουμε αν εχει καποιο αλλο προβλημα, συνδρομο, και ευτυχως πηγαν ολα καλα.

αυτο που θα σου πω ειναι να μην ανησυχεις γιατι τα παντα φτιαχνονται. εχω και εγω προσωπικα λαγοχειλο και λυκοστομα και πιστευω οτι τωρα πια ειμαι μια χαρα. ταλαιπωρηθηκα λιγο αλλα τωρα ειναι ολα τελεια.

απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι το παν ειναι οι 2 πρωτες επεμβασεις, εκει πρεπει να βρεις τον καταλληλο.

αν θες καποιες λιγες πληροφοριες που εχω πες μου να σου γραψω.

ολα θα πανε καλα μην ανησυχεις!

και οπως μου ειπαν καποιοι αλλοι εμενα ευχαριστησου την εγκυμοσυνη σου!!!

m0Esp2.png

m0Esp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΤΕΣ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΥΧΗΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΗΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Εγω ευχομαι απλα να πανε ολα καλα. Οταν βρισκομουνα στο Παιδων ηταν ενα μωρακι που ειχε και ειχαν πει στους 3 μηνες θα εκανε καποιο χειρουργιο και θα βελτιωνοταν το προβλημα.Αλλα παιζει ρολο και το ποσο μεγαλο ειναι αν καταλαβα καλα (το προβλημα). Θα στα πουν οι ειδικοι

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα διορθωνεται. Απλα αναλογα με την εκταση και τη σοβαροτητα χρειαζονται ενα η περισσοτερα χειρουργεια σε αναλογες ηλικιες του παιδιου.

Αυτα θα σου τα πει ο εξειδικευμενος γιατρος αφου κοιταξει συγκεκριμενα τη δικη σου περιπτωση. Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.

Αλλα η ιδιομορφια αυτη στην εποχη μας ευκολα διορθωνεται, η με λιγη η με περισσοτερη ταλαιπωρια για σενα και το μωρακι.

Σου ευχομαι καλο κουραγιο σε οτι αποφασισεις :)

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Πολλές φορές ένα «ευχαριστώ» στον άμεσα ενδιαφερόμενο δεν είναι αρκετό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Όταν μάλιστα αφορά σε θέματα υγείας, η ανάγκη για ένα. δημόσιο ευχαριστώ, είναι πηγαία!

 

Γι΄ αυτό το λόγο θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον παιδοχειρουργό του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κ. Κουδουμνάκη πρωτίστως για τον τρόπο που αντιμετώπισε την περίπτωση της μικρής μας και εμάς τους γονείς της και στη συνέχεια για την επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

 

Άνθρωποι με το ήθος και βέβαια με την ιατρική του κατάρτιση αποτελούν κόσμημα για τον -πολύπαθο- χώρο της δημόσιας υγείας.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Παναγιώτης και Μαρία Πετρούτσου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι ασχετο αλλα δεν γνωριζω που ακριβως πρεπει να το γραψω οποτε θα το πω εδω αφου βλεπω οτι εχετε παιδακια οποτε και μια σχετικη πειρα! ο μικρος μου εχει σχιστια χειλους και υπερως εχουμε χειρουργησει μονο το χειλος και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει θεμα να του δωσω πιπιλα (αν μπορει να την κρατησει δλδ με το προβληματακι που εχει )ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...