Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΠΟΡ....

Recommended Posts

Καλημέρα,

κορίτσια θέλω την γνώμη σας για κάτι που με έχει προβληματίσει.

Η κόρη μου πάει Δ δημοτικού είναι άριστη μαθήτρια , έχει πολλόυς φίλους , στην τάξη της είναι το πιο << δημοφιλές>> κορίτσι, είναι μοναχοπαίδι και ήταν το πρώτο παιδί εγγόνη ανηψι και απο τις δυο πλευρες και είναι ακόμα , οπότε όπως καταλαβαίνετε είχε και έχει όλων την προσοχή επάνω της.

Αυτό που με απασχολει είναι ότι δεν θέλει να κάνει καμια εξωσχολικη δραστηριοτητα κάποιο σπορ ,χορο κτλ.

Σε ότι την είχα γράψει το κάνει για λίγους μήνες και μετα βρίσκει διαφορες δικαιολογίες και το κόβει, αντίθετα ότι έχει σχέση με μάθηση δεν την πειράζει πχ ξένες γλώσσες και 5 να την έγραφα θα της άρεσε.

Από πέρσι με παρακαλούσε να την γράψω γερμανικά και της είπα οκ διάλεξε και ένα άθλημα που σου αρεσει και θα πας και γερμανικά, πραγματι γράφτηκε κολύμπι ..στην αρχή πήγαινε αβίαστα όταν άρχισαν κάτι άγωνες κάτι χρονομετρήσεις και γενικά όταν είδε ότι δυσκολευεται άρχισε τα παραπονα ...την πήγαινα για κάποιο καιρό με το ζόρι με κλάματα κάθε φορά και τσακωμους ώσπου την έκοψα.

Το θέμα είναι ότι κατάλαβα ότι τα σπορ δεν της αρέσουν γιατί δεν είναι η καλύτερη που έχει μάθει τόσα χρόνια να είναι και αυτό με στεναχωρεί πολύ .

Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι άριστος παντού και ότι στην ζωή της θα συναντήσει ανθρώπους που θα είναι εξυπνότεροι ,ομορφότεροι ,καλύτεροι κτλ

Επίσης της εξήγησα ότι δεν έχει σημασία ποιος θα βγει πρώτος ή τελευταίος στους αγώνες, σημασία έχει η συμμέτοχη.

Πως να το χειριστώ ; και πως να την πείσω ότι η άθληση είναι σημαντική τόσο όσο και η μάθηση;

Να την πιέσω ; δλδ να την πηγαίνω με το ζόρι κι'ας κλαίει; ή να την άφήσω να μου το ζητήσει κάποια στιγμή μόνη;

Διαφημίσεις

Αν δοκιμάζατε κάτι που δεν έιναι τόσο ατομικό ή δεν έχει χρονομετρήσεις και ανταγωνισμό?

Νομίζω ότι ως μέλος ομάδας θα νιώθει πιό άνετα ή σε κάτι που η ίδια δε θα νιώθει την ανάγκη να αποδείξει κάτι :)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Πολύ δύσκολο θέμα άγγιξες. Ακόμα δεν έχουμε ανάλογη εμπειρία, αλλά η γνώμη μου είναι κατά της πίεσης. Ό,τι θέλει το παιδί, με την έννοια στην θέση σου θα την πήγαινα σε διαφορετικά αθλήματα μέχρι να βρει κάποιο να της αρέσει.

Τώρα αν δεν της αρέσει και κανένα, ε δε θα καθήσω και να σκάσω. Θα στηρίξω της επιλογές του παιδιού και όχι τις δικές μου που θα ήθελα να ακολουθούσε το παιδί :)

gavrias έχεις δίκιο μετά την τελευταία συζήτηση που έκανα μαζί της μου είπε να γραφτεί βολει που θα είναι σε ομαδα και δεν θα κοιτάνε μόνο αυτήν.

Βεβαια αυτό τώρα θα γίνει από του χρόνου αφου έχουν ήδη φτιάξει ωρες κτλ και δεν βολευουν με το προγραμμα της , αλλά με στεναχωρει και γενικότερα η στάση της και νιώθω ότι θα την επηρεάσει και στην υπόλοιπη ζωή της μήπως είμαι υπερβολική; και τελικά είναι έτσι ο χαρακτήρας της ;

Νομιζω οτι θα συμφωνησω με την αγαπητη μου γαβριας :D:D:D

Πηγαινοντας σε ενα σπορ το οποιο δεν υπαρχει συναγωνισμος ισως αισθανοταν πιο ανετα.....

Προσπαθησε να της εξηγησεις ποσο καλο κανει η γυμναστικη και αν ειναι ξεκινηστε κατι μαζι 2 μερες την εβδομαδα...

Διαφημίσεις

Αχ! Τι μου θύμησες τώρα!!! Εμένα στα νιάτα μου. Κι εμένα δεν μου άρεσαν τα σπορ. Με τίποτα όμως! Ο πατέρας μου που ήταν πολύ αθλητικός τύπος και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για πολλά-πολλά χρόνια είχε φαγωθεί να ασχοληθώ με κάποιο άθλημα. Με έπαιρνε μαζί του σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια, στίβο, γήπεδα τένις. Τι είχε τραβήξει ο άνθρωπος για να με πείσει. Ποτέ δε με πίεσε... πλαγίως προσπαθούσε. Αλλά εγώ ήμουν ανένδοτη. Σαν παιδάκι έβγαινα έξω σε ένα πάρκο κάτω από το σπίτι μας κι έπαιζα με τα άλλα παιδάκια ή έκανα ποδήλατο. Πιο πολύ ήμουν του διαβάσματος κι εγώ. Είχα διαβάσει ολόκληρες βιβλιοθήκες βιβλία!! (εξ΄ου και ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός...) Μην ανησυχείς πάντως, αν δε θέλει, δε θέλει απλό. Αν ήθελε θα στο ζητούσε όπως έκανε με τα γερμανικά. Ίσως μεγαλώνοντας να αλλάξει και γνώμη...

Γιατί δεν δοκιμάζετε οικογενειακές πεζοπορίες τις Κυριακές στο βουνό;

Κανένας ανταγωνισμός, και χαίρεστε και όλοι μαζί τη φύση!

Δεν ξέρω που μένετε, αν είστε όμως Αττική, Υμηττός, Πάρνηθα και Πεντέλη, προσφέρονται!

Βεβαια αυτό τώρα θα γίνει από του χρόνου αφου έχουν ήδη φτιάξει ωρες κτλ και δεν βολευουν με το προγραμμα της , αλλά με στεναχωρει και γενικότερα η στάση της και νιώθω ότι θα την επηρεάσει και στην υπόλοιπη ζωή της μήπως είμαι υπερβολική; και τελικά είναι έτσι ο χαρακτήρας της ;

Νομιζω οτι εχεις πολυ αγχος και σιγουρα το μεταφερεις και στην κορη σου.χαλαρωσε και ασε το παιδι να σου δειξει τι θελει,ολα τα αλλα χρονος ,χωρος κλπ φτιαχνονται.πολλες φορες ταδικα μας "θελω" πνιγουν τους αλλους και βαραινουν και εμας το ιδιο.κανε λιγο πισω και δωσε της χωρο να κινηθει και να αποφασισει η ιδια αν θελει και τι.

Αχ! Τι μου θύμησες τώρα!!! Εμένα στα νιάτα μου. Κι εμένα δεν μου άρεσαν τα σπορ. Με τίποτα όμως! Ο πατέρας μου που ήταν πολύ αθλητικός τύπος και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για πολλά-πολλά χρόνια είχε φαγωθεί να ασχοληθώ με κάποιο άθλημα. Με έπαιρνε μαζί του σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια, στίβο, γήπεδα τένις. Τι είχε τραβήξει ο άνθρωπος για να με πείσει. Ποτέ δε με πίεσε... πλαγίως προσπαθούσε. Αλλά εγώ ήμουν ανένδοτη. Σαν παιδάκι έβγαινα έξω σε ένα πάρκο κάτω από το σπίτι μας κι έπαιζα με τα άλλα παιδάκια ή έκανα ποδήλατο. Πιο πολύ ήμουν του διαβάσματος κι εγώ. Είχα διαβάσει ολόκληρες βιβλιοθήκες βιβλία!! (εξ΄ου και ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός...) Μην ανησυχείς πάντως, αν δε θέλει, δε θέλει απλό. Αν ήθελε θα στο ζητούσε όπως έκανε με τα γερμανικά. Ίσως μεγαλώνοντας να αλλάξει και γνώμη...

Αχ καλή μου daskala εχουμέ και καιρό να μιλήσουμε, με ησύχασες είμαι και εγώ... με πιανει η χαζομάρα μου που και που :roll:

Αthena πρεπεί να παραδεχτώ ότι έχεις δίκιο :wink:

Κatpend δίπλα μας είναι ο Υμηττός το σπίτι μας είναι στους προποδες το κάνουμε αλλά όχι συχνά ,είμαι και εγώ τεμπελούλα και μετά περιμένω από το παιδι.

Σας ευχαρίστω όλες για τις συμβουλές σας!!!!!!

Msmούλα μου σε καταλαβαίνω πάντως! Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Αν σε αγχώνει η υγεία του παιδιού σου να σε βεβαιώσω ότι αν τρέφεται σωστά δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι. Τα παιδάκια κινούνται αρκετά στο σχολείο, στο παιχνίδι με τους φίλους, καίνε θερμίδες ακόμα και με το διάβασμα! Από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και γιατρό που είχε έρθει και είχε κάνει έρευνα σε σχολεία (ανάμεσά τους και το σχολείο όπου δούλευα εκείνη την περίοδο) μας είχε πει ότι κύριο αίτιο στην παιδική παχυσαρκία και τον παιδικό διαβήτη ήταν η διατροφή. Ξέρεις τι σύγχυση έχω περάσει βλέποντας τα 7χρονα παιδάκια που έχω να κρατάνε για πρωινό από το σπίτι κρουασάν, πατατάκια και κόκα-κόλα άκουσον άκουσον πρωινιάτικα να πίνουν κόκα-κόλα! Εσύ να την ενθαρρύνεις να παίζει και αν ποτέ θελήσει να πάει γυμναστήριο ή να γραφεί σε κάποιο σπορ να στο ζητήσει. Αλλά δεν έχει νόημα να κάνει κάτι που δεν της αρέσει. Άσχετο... τι ζώδιο είναι; :lol:

Και όντως χαθήκαμε.... έχω μετακομίσει στις εγκυούλες όπως βλέπεις :D αλλά ρίχνω κι εδώ μερικές ματιές!!

Διαφημίσεις

Msmούλα μου σε καταλαβαίνω πάντως! Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Αν σε αγχώνει η υγεία του παιδιού σου να σε βεβαιώσω ότι αν τρέφεται σωστά δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι. Τα παιδάκια κινούνται αρκετά στο σχολείο, στο παιχνίδι με τους φίλους, καίνε θερμίδες ακόμα και με το διάβασμα! Από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και γιατρό που είχε έρθει και είχε κάνει έρευνα σε σχολεία (ανάμεσά τους και το σχολείο όπου δούλευα εκείνη την περίοδο) μας είχε πει ότι κύριο αίτιο στην παιδική παχυσαρκία και τον παιδικό διαβήτη ήταν η διατροφή. Ξέρεις τι σύγχυση έχω περάσει βλέποντας τα 7χρονα παιδάκια που έχω να κρατάνε για πρωινό από το σπίτι κρουασάν, πατατάκια και κόκα-κόλα άκουσον άκουσον πρωινιάτικα να πίνουν κόκα-κόλα! Εσύ να την ενθαρρύνεις να παίζει και αν ποτέ θελήσει να πάει γυμναστήριο ή να γραφεί σε κάποιο σπορ να στο ζητήσει. Αλλά δεν έχει νόημα να κάνει κάτι που δεν της αρέσει. Άσχετο... τι ζώδιο είναι; :lol:

Και όντως χαθήκαμε.... έχω μετακομίσει στις εγκυούλες όπως βλέπεις :D αλλά ρίχνω κι εδώ μερικές ματιές!!

Ταυρός :lol: από την φύση της νωχελική και τεμπελούλα και σπιτόγατος :lol::lol:

Εχείς δίκιο για την διατροφή σε αυτό δεν έχω παραπονο τρώει καλά έμαθε από μικρή να τα τρώει όλα όσπρια λαδερα,ψαρι τα παντα και επίσης ( περιέργο ) δεν της αρεσουν τα γλυκα ,οι τηγανιτες πατατες :shock: ,οι σοκολάτες ,τα κρουασαν κτλ :lol::lol::lol:

Τεσπα να μας ρίχνεις και από εδω καμια ματια , χρειαζομαστε τις συμβουλές σου :wink:

Και με το καλό το μπεμπουλίνι σου :D:D

Φιλάκια!!!!!!

Ταυρός :lol: από την φύση της νωχελική και τεμπελούλα και σπιτόγατος :lol::lol:

Εχείς δίκιο για την διατροφή σε αυτό δεν έχω παραπονο τρώει καλά έμαθε από μικρή να τα τρώει όλα όσπρια λαδερα,ψαρι τα παντα και επίσης ( περιέργο ) δεν της αρεσουν τα γλυκα ,οι τηγανιτες πατατες :shock: ,οι σοκολάτες ,τα κρουασαν κτλ :lol::lol::lol:

Τεσπα να μας ρίχνεις και από εδω καμια ματια , χρειαζομαστε τις συμβουλές σου :wink:

Και με το καλό το μπεμπουλίνι σου :D:D

Φιλάκια!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol: Κι εγώ Ταύρος είμαι!!!! Γι΄αυτό σε ρώτησα!!! Το φαντάστηκα!!! Και το λέω στον κόσμο και δε με πιστεύει. "Βρε εγώ αγαπάω τον καναπέ μου επειδή είμαι Ταύρος!!" Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Το καλύτερο παιδί έχεις. Πεισματάρικο αλλά ηθικό και σταθερό. Στην διατροφή της να επιμείνεις να τρώει σωστά (όπως και κάνει) γιατί μας αρέσει και το φαγάκι κι έχουμε τάση να παχαίνουμε αν δεν προσέξουμε. 27 Απριλίου έχω γεννηθεί εγώ! Το κοριτσάκι σου;

:lol::lol::lol::lol::lol: Κι εγώ Ταύρος είμαι!!!! Γι΄αυτό σε ρώτησα!!! Το φαντάστηκα!!! Και το λέω στον κόσμο και δε με πιστεύει. "Βρε εγώ αγαπάω τον καναπέ μου επειδή είμαι Ταύρος!!" Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Το καλύτερο παιδί έχεις. Πεισματάρικο αλλά ηθικό και σταθερό. Στην διατροφή της να επιμείνεις να τρώει σωστά (όπως και κάνει) γιατί μας αρέσει και το φαγάκι κι έχουμε τάση να παχαίνουμε αν δεν προσέξουμε. 27 Απριλίου έχω γεννηθεί εγώ! Το κοριτσάκι σου;

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ελά ρε ; αμ φαίνεται ο άνθρωπος :lol::lol: η πλακά είναι ότι και εγώ ταύρος είμαι :lol::lol: φανταζεσαι τι γινεται σπίτι ,πείσμα αυτή πείσμα εγώ :lol::lol::lol:

Αλλά είμαστε τα καλύτερα παιδιά :wink:

εγώ 24 Απριλίου η μικρή 17 Μαιου.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ελά ρε ; αμ φαίνεται ο άνθρωπος :lol::lol: η πλακά είναι ότι και εγώ ταύρος είμαι :lol::lol: φανταζεσαι τι γινεται σπίτι ,πείσμα αυτή πείσμα εγώ :lol::lol::lol:

Αλλά είμαστε τα καλύτερα παιδιά :wink:

εγώ 24 Απριλίου η μικρή 17 Μαιου.

:lol::lol: Φαντάζομαι!!! Καλά πού να δεις όταν θα μπει στην εφηβεία!! Εγώ με τη μαμά μου που ήταν Σκορπιός σκοτωνόμασταν αλλά μετά στα 20 περίπου έγινε η καλύτερή μου φίλη! Εσένα λοιπόν σου αρέσουν τα σπορ κυρία μου;;; :lol::lol: Μη μου πεις ότι σου αρέσουν γιατί θα είναι μεγάααλο ψέμα!! :lol::lol:

Πώς λοιπόν να αρέσουν και στο παιδάκι σου; Πήρε κι από τη μαμά του, το έκανες και Ταυράκι εμ πώς να του αρέσουν τα σπορ;! Αυτά είναι για τους Κριούς όχι για εμάς! Πάντως πέρα από την πλάκα, την υγειά του να΄χει (που την έχει) κι ας μη γίνει αθλήτρια! Θα σου γίνει δασκάλα βρε!! :lol::wink:

όσον αφορά τον ανταγωνισμό γενικότερα

http://www.ces.ncsu.edu/depts/fcs/pdfs/fcs404.pdf

διαβασε αυτό το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αρθρο, (αρχείο pdf)

το εχουμε μεταφράσει και θα το δημοσιεύσουμε σύντομα στα Ελληνικά εδώ στην ενότητα ψυχολογία.

το λινκ βρίσκεται και στους συνδέσμους Α-Ω στην κατηγορία Διαπαιδαγώγηση.

ειναι must αυτο το άρθρο για όλους τους γονείς..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις