Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΗΠΩΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Ο γιος μου κοντεύει να γίνει 6 μηνών και θηλάζει ακόμη αποκλειστικά. Τις τελευταίες μέρες όταν τον βάζω να θηλάσει, πίνει ήρεμος τα πρώτα 10 λεπτά που το γάλα τρέχει χωρίς πολύ κόπο και μετά αρχίζει να στριφογυρίζει...με κλωτσάει, γυρνάει το κεφάλι του και κοιτάει το δωμάτιο, σπρώχνει το στήθος, μου τραβάει την μπλούζα και μετά από λίγο ξαναπιάνει το στήθος και το ξαναφήνει σε ένα λεπτό. Αυτή η δουλεία συνεχίζεται για αρκετή ώρα, μέχρι που λέω δεν θα φάει άλλο και τον αφήνω.Δεν θα τον πίεζα να φάει άλλο, αλλά επειδή πιάνει και αφήνει συνέχεια το στήθος, νομίζω ότι δεν έχει χορτάσει. Αυτό φαίνεται και από το ότι στις 2,5 ώρες έχει ξαναπεινάσει ενώ πριν έτρωγε κάθε 3 ώρες. Σήμερα που έβγαλα 210 ml με το θήλαστρο, τα ρούφηξε με την μία, χωρίς ανάσα από το μπιμπερό.

Μήπως βαρέθηκε να θηλάζει?

ή μήπως βαρέθηκε να πίνει μόνο γάλα και ήρθε η ώρα για την εισαγωγή στερεών τροφών?

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Διαφημίσεις

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά είναι λόγω ηλικίας.

Τα μωρά δεν ξέρουν την έννοια της βαρεμάρας. Δεν βαριούνται!

Ακόμη και να βαριότανε, ο θηλασμός δεν είναι ποτέ βαρετός γιατί κάθε φορά το γάλα είναι μία έκπληξη! Πάντα έχει έστω και ελάχιστα διαφορετική γεύση! :wink:

Ανησυχώ κυρίως που πίνει τόσο λίγο αυτές τις μέρες, ενώ πριν χτυπούσαμε μισάωρακι θηλασμού τουλάχιστον. Το βάρος του είναι φυσιολογικό πάντως....

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

lola bunny δεν χρειαζεται να ανησυχεις αφου το μωρακι σου ειναι μια χαρα

κ η δικη μου κατα διαστηματα ειχε τετοιες αντιδρασεις

δηλ οταν επινε χτυπιονταν ,τραβουσε το στηθος με μανια ,κλωτσουσε ,τιναζονταν προς τα πισω κ αλλα παρομοια

σιγουρα δεν το κανει επειδη δεν υπαρχει εκει γαλα

το μωρο σου αλλαζει στυλ και θα ξανααλλαξει πολλες φορες

οσο μεγαλωνει δεν θα θηλαζει μισαωρα εμενα απο 5 μηνων θηλαζε 5-10 λεπτα κ πολλα λεω

Διαφημίσεις

καλημερα Lola Bunny,

και εμενα η κουκλιτσα μου τα ιδια κανει ειναι 7,5 μηνων ...

Σταματαει γυρναει πισω της μιλαει, γελαει και στο τελος βαζω τα γελια και εγω οποτε παει περιπατο ο θηλασμος!!! :D

Μετα απο λιγο αλλαζει γνωμη ενω την εχω σηκωσει και τελικα αποφασιζει να φαει.

Μου φαινεται απιστευτα ομορφο αυτο που κανουν γιατι αισθανομαι οτι γινονται ανθρωπακια και ανακαλυπτουν ολοενα και περισσοτερο τον κοσμο μας.

.png

.png

Lola Bunny, εμενα αυτή τη συμπεριφορά την ειχε απο 4 μηνων περιπου!

ειναι φυσιολογικό και να μη σε ανησυχει!

περασα αρκετο καιρο θηλαζοντας σε σκοτεινο δωματιο (εκλεινα πατζουρια, κουρτινες...) χωρις πολλά ερεθισματα για να μην αποσπαται η προσοχη του συνεχεια. Μειωσε το χρονο του θηλασμου στα 5 λεπτα, χωρις καμια συνεπεια στο ποσο καλά τρεφόταν ή στην παραγωγή μου..

Χωρις να θελω να σε απογοητευσω....η κατασταση σε εμας ηρέμησε μετά τους 10 μηνες.... :lol::lol: Τωρα θηλαζει ήρεμος πάλι!! :D

Αν πρόκειται να μειωθεί ο χρόνος θηλασμού, δεν με πειράζει καθόλου!!!!Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να τρώει.Αν είναι να το κάνει σε λιγότερο χρόνο από πριν, τόσο το καλύτερο.

Το μόνο κακό είναι ότι πάει ο παλιός καλός καιρός που ο μικρός θήλαζε και εγώ έβλεπα τηλεόραση!

Το μόνο κακό είναι ότι πάει ο παλιός καλός καιρός που ο μικρός θήλαζε και εγώ έβλεπα τηλεόραση!

:lol:

Αυτές οι μαμάδες δεν είναι ποτέ ευχαριστημένες, θηλάζει πολύ το μωρό και κουράζονται (αλλά απολαμβάνουν τις ταινίες)

Δεν θηλάζει πολύ και αγχώνονται και γκρινιάζουν που δεν μπορούν να δούνε ταινίες! :lol:

Θυμάμαι όταν ο γιος μου ήταν 4 μηνών γύρισε και τσαλάκωσε μια σελίδα από το βιβλίο που διάβαζα πίσω από την πλάτη του... κατάλαβα ότι θα είναι πιο δύσκολο το διάβασμα...

Μετά από καναδυο μήνες δεν με άφηνε καθόλου να διαβάσω εκτός και αν τα έλεγα δυνατά, νόμιζε ότι τα διάβαζα γι εκείνον! :lol:

τί μου θυμησες τώρα...

κατι μεσημερια περισυ τετοιο καιρό που έβλεπα τους '2 ξένους' με την ησυχίιιιια μου... Πανε αυτά πια! :lol::lol:

Διαφημίσεις

ειλικρινα ποτε δεν χτυπησα με την δικη μου μισαωρο θηλασμο...συνεχεια 10λεπτο απο ημερων και το βαρος της κανονικοτατο,ειναι στο παιδι...τωρα ειναι 6 μηνων και κανει μια απο τα ιδια γυρναει απο δω απο κει εγω δεν την περιμενω εφαγε καλως δεν εφαγε μετα απο λιγο παλι.Εγω θελω να ρωτησω το εξης επι τη ευκαιρια...υπαρχει περιπτωση να μην θελει να το πινει απο το μπιμπερο?Ενω επινε οταν χρειαζοταν να λειπω και τωρα την τελευταια εβδομαδα δεν το πιανει...Της το δινει αλλος οχι εγω εννοειται.Και λεω λες να θελει μονο στηθος?Ουτε νερακι πινει απο το μπιμπερο αν και νομιζω δεν χρειαζεται,σωστα?

Υπάρχει και η περίπτωση το μωρό να έχει δυσφορία από δόντια και για αυτό να πιάνει και να αφήνει στο στήθος, μπορεί να ενοχλείται από την πίεση. Αν είναι αυτό το θέμα και βλέπετε φουσκωμένα-κόκκινα ούλα ή το μωρό παράλληλα βάζει συχνά και πολύ τα χέρια στο στόμα, δοκιμάστε λίγο μασαζ στα ούλα ή ένα μασητικό πριν τον θηλασμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

:oops: Αχ, τι δίκιο που έχεις Αγλαΐα, με τίποτε δεν είμαστε ευχαριστημένες! Πάνε οι ταινίες, πάνε τα βιβλία πάνε και οι δικαιολογίες για ατέλειωτα αραλίκια στον καναπέ! :cry:

Lola Bunny μην αγχώνεσαι! Η δικιά μου, εδώ κι ένα μήνα, θηλάζει 5 λεπτά κι ύστερα γυρίζει το κεφάλι από την άλλη μεριά παρατηρώντας το χώρο κι αρχίζει: Αααα... ακού... αγού... αμπού... Αααα!!! :P Με κοιτάει, μου σκάει χαμόγελα και πάλι απ' την αρχή! Για παραπάνω θηλασμό, ούτε λόγος να γίνεται! Φυσικά μετά από μια ωρίτσα ξαναπεινάει και θέλει πάλι... Εκεί εγώ, βράχος, τι να κάνω, να σκάσω;

Υποβοηθάω βέβαια την κατάσταση κάνοντας μερικές παράλληλες αντλήσεις καθημερινά και όλα βαίνουν καλώς. :lol:

Ευτυχώς έχω συμπαράσταση από τις λουλουδίτσες μου που ούτε να το ακούσουν θέλουν πως υπάρχει περίπτωση η αδελφούλα τους να πιει ξένο γάλα!!!

Οπλίσου με υπομονή και κουράγιο και να θυμάσαι πως όλα έχουν και την αστεία τους πλευρά. Αυτό μου το δίδαξαν τα παιδιά μου και με έχει βοηθήσει πολύ! :P

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

ειλικρινα ποτε δεν χτυπησα με την δικη μου μισαωρο θηλασμο...συνεχεια 10λεπτο απο ημερων και το βαρος της κανονικοτατο,ειναι στο παιδι...τωρα ειναι 6 μηνων και κανει μια απο τα ιδια γυρναει απο δω απο κει εγω δεν την περιμενω εφαγε καλως δεν εφαγε μετα απο λιγο παλι.Εγω θελω να ρωτησω το εξης επι τη ευκαιρια...υπαρχει περιπτωση να μην θελει να το πινει απο το μπιμπερο?Ενω επινε οταν χρειαζοταν να λειπω και τωρα την τελευταια εβδομαδα δεν το πιανει...Της το δινει αλλος οχι εγω εννοειται.Και λεω λες να θελει μονο στηθος?Ουτε νερακι πινει απο το μπιμπερο αν και νομιζω δεν χρειαζεται,σωστα?

Απ' ότι ξέρω νερό δε χρειάζεται να πίνει το μωρό σου εφόσον θηλάζει αποκλειστικά. Κι όσο για το μπουκάλι, η δικιά μου, ενώ μικρότερη έπινε το γάλα που αντλούσα μονορούφι, τώρα τελευταία, μόνο άμα την πετύχουμε σε μισοκοιμισμένη κατάσταση καταφέρνουμε να της το δώσουμε...

Να δω τι θα κάνω όταν επιστρέψω στη δουλειά! :wink:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη