Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερωτήσεις για άδεια και χρήματα!

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.

Έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Εχω ΠΗΤ 13-4-09.

Αδεια 17-02-09 με 16-06-09. Λέω για την κανονική του ΙΚΑ.

Διάβασα ότι εκτός απο τα λεφτά του ΙΚΑ πέρνεις και ένα μισθό (25 ημέρες λεφτά ) απο τον εργοδότη..ισχύει??? Και αν ναι πότε το πέρνεις?? Δεν εχω ούτε μία ημέρα ασθένειας - αδεια ερχομαι κανονικότατα στη δουλεια μου.

Ρωτάω γιατί θέλω να είμαι ενήμερη όταν το πώ στον εργοδότη και να ξέρω και το λόγο που περνω αυτό το μισθό.

Επίσης εγω για το μήνα Φεβρουάριο και Ιούνιο θα πληρωθώ απο τον εργοδότη μου μισο μήνα??? Σωστα???

Λόγω του οτι θα είμαι ως 17-2 και επιστρέφω 16-6!

Αν ξέρει κάποια θα εκτιμούσα την βοήθεια της.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Διαφημίσεις

Διάβασα ότι εκτός απο τα λεφτά του ΙΚΑ πέρνεις και ένα μισθό (25 ημέρες λεφτά ) απο τον εργοδότη..ισχύει??? Και αν ναι πότε το πέρνεις?? Δεν εχω ούτε μία ημέρα ασθένειας - αδεια ερχομαι κανονικότατα στη δουλεια μου

Ισχύει. Εγώ το πήρα λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος (τον Οκτώβρη μου φαίνεται). Ήμουν ήδη σε άδεια κυοφορίας.

Αν σε ρωτήσει ο εργοδότης θα του πεις ότι είναι οι μέρες ασθενείας που δικαιούσαι και που δεν πήρες πέρυσι (γιατί πολύ απλά δεν έλειψες με ασθένεια από τη δουλειά σου).

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ναι οκ αλλά θα μου πεί γιατί τόσα χρόνια που δεν πέρνεις ασθένεια σου δίνω ένα μισθό???

Και εγώ αυτό θα έλεγα..χαχα!

Μήπως μπορείς / μπορείτε να γίνεται πιο διευκρινιστικές και να μου πείτε και για τα υπόλοιπα που ρωτάω???

Ευχαριστώ κίολας για την άμεση απάντηση!

• 2 weeks later...
Καλησπέρα κορίτσια.

Έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Εχω ΠΗΤ 13-4-09.

Αδεια 17-02-09 με 16-06-09. Λέω για την κανονική του ΙΚΑ.

Διάβασα ότι εκτός απο τα λεφτά του ΙΚΑ πέρνεις και ένα μισθό (25 ημέρες λεφτά ) απο τον εργοδότη..ισχύει??? Και αν ναι πότε το πέρνεις?? Δεν εχω ούτε μία ημέρα ασθένειας - αδεια ερχομαι κανονικότατα στη δουλεια μου.

Ρωτάω γιατί θέλω να είμαι ενήμερη όταν το πώ στον εργοδότη και να ξέρω και το λόγο που περνω αυτό το μισθό.

Επίσης εγω για το μήνα Φεβρουάριο και Ιούνιο θα πληρωθώ απο τον εργοδότη μου μισο μήνα??? Σωστα???

Λόγω του οτι θα είμαι ως 17-2 και επιστρέφω 16-6!

Αν ξέρει κάποια θα εκτιμούσα την βοήθεια της.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Τις 25 μερες ασθενειας τις παιρνεις οταν βγεις σε αναρρωτικη πριν βγεις σε αδεια μητροτητας βεβαια.Αν παρεις τωρα αναρρωτικη θα σε πληρωσει το ΙΚΑ και οτι τα υπολοιπα θα τα παρεις απο τον εργοδοτη μονο για 25 μερες αν τις ξεπερασεις θα πληρωνεσε μονο απο το ΙΚΑ
yVzdp3.png sW6gp3.png

Διαφημίσεις

Ναι εγώ δεν θα πάρω καμία άδεια ασθένειας ώσπου να βγώ στην άδεια την κανονική της κυησης.

Αυτες τις 25 ημέρες τις δικαιούμαι ετσι???

μονο αν παρεις αναρρωτικη τις δικαιουσε.Αν περασει ο χρονος και δεν παρεισ καμια μερα αναρρωτικη δεν στις χρωσταει ο εργοδοτης καθε χρονο ανανεωνεται η αδεια αυτη
yVzdp3.png sW6gp3.png

Α και κατι ακομα αυτο δεν το κανουν ολοι οι εργοδοτες με καταλαβες τι εννοω !!!!!!Δεν ξερω τι συμφωνια εχεις κανει,και με τετοια κριση που υπαρχει δεν υπαρχουν νομιμα και παρανομα

yVzdp3.png sW6gp3.png

Εγώ πληρώθηκα κανονικά τις μέρες αυτές. Είχα λείψει με ασθένεια 10 μέρες και τις υπόλοιπες 15 που δεν πήρα ποτέ μόλις έφυγα με άδεια τοκετού μου τις πλήρωσε το λογιστήριο κανονικότατα. Δεν το κάνουν από τηυν καλή τους την καρδιά, το ορίζει ο νόμος, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Ο λογιστής της επιχείρησης όπου εργάζομαι σε σχετική συζήτηση μου είπε "εγώ οφείλω να σε πληρώσω έως και έναν μήνα μετά την έναρξη της άδειάς σου." Και όταν ρώτησα αν αυτός ο επιπλέον μισθός (αν μπορούμε να τον πούμε έτσι) είναι επειδή δεν πήρα ούτε μια από αυτές τις 25 μέρες, μου είπε "αν και δεν είναι απόλυτο, εμείς δεν κόβουμε αυτό το δικαίωμα και θα σου δώσουμε τα χρήματα". Να σημειώσω επίσης ότι επειδή τώρα βρίσκομαι σε άδεια, αυτή του 2009, μου έβαλαν ήδη το επίδομα άδειας μαζί με τον μισθό Ιανουαρίου! Ήταν κάτι που δεν περίμενα! Το είχα ξεχάσει εντελώς μπορώ να πω.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png