Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι υπνοβασία?

Recommended Posts

Η μεγάλη μου κόρη (6,5 ετών), χθες το βράδυ, ξύπνησε (?) γύρω στις 11.30, δηλαδή περίπου 1.30 ώρα από την ώρα που κοιμήθηκε. Κατέβηκε τις σκάλες (εσωτερικές) και ήρθε σε μας. Ρώτησε τον μπαμπά της αν έχει κάτι στα δόντια (την Δευτέρα που μας πέρασε έκανε εξαγωγή τα δύο μπροστινά). Εκείνος την παρέπεμψε σε μένα να την δω και εγώ. Ήρθε σε μένα, της μιλούσα, μου έδειξε τα δόντια της, τη ρώτησα αν είδε κανένα όνειρο, μου είπε όχι, της λέω νοιώθεις κάτι στα δόντια, μου λέει ναι. Της λέω πάμε για ύπνο.

Με ακολούθησε στις σκάλες, την έβαλα στο κρεβάτι της, ξάπλωσε χωρίς διαμαρτυρία και κοιμήθηκε.

Τα λόγια της ήταν σαν νυσταγμένα και σκεφτήκαμε ότι θα είδε κανένα όνειρο με τα δόντια της. Σήμερα όμως που την ρώτησα, δεν θυμάται τίποτα! Μου λέει όνειρο θα είδατε εσύ και ο μπαμπάς.

Λέτε να είναι υπνοβασία? Πώς μπορώ να βεβαιωθώ?

Διαφημίσεις

Αν γράψεις τη λέξη "υπνοβασία" στο google ή σε κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα site για το θέμα που σε απασχολεί. Από όσα έχω διαβάσει, μάλλον το κοριτσάκι σου υπνοβατούσε χθες το βράδυ αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Θυμάμαι και τον αδερφό μου που το πάθαινε κάποιες φορές μικρός. Η μαμά μου ανησυχούσε λίγο, αλλά εγώ θυμάμαι ότι το διασκέδαζα! :lol:

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι έκανα ένα ψάξιμο, αλλά κάτι δεν κολλάει καλά. Στις σελίδες που βρήκα δεν έγραφε για συζήτηση που κάνει αυτός που υπνοβατεί με άλλους. Επίσης, έλεγε να βάζεε εμπόδια στις στις σκάλες π.χ., ενώ η δικιά μας άνοιξε και το πορτάκι και τις κατέβηκε κανονικά.

Γι' αυτό η απορία μου είναι αν μπορώ κάπως να βεβαιωθώ. Να σημειώσω ότι το τελευταίο διάστημα ξυπνάει τα βράδυα και έρχεται σε μας, πολλές βραδυές και πάνω από μία φορά. Καμιά από τις άλλες δεν ήταν υπνοβασία.

Συμβουλέψου κάποιον ειδικό. Εσύ που είσαι στη Θεσσαλονίκη θα έχεις πολλές διεξόδους. Φαντάζομαι μπορεί να έχετε και κέντρο μελέτης ύπνου...

Τα μικρούλια πολλές φορές με τη συμπεριφορά τους κάτι έχουν να μας πουν. Μπορεί να δείχνει ότι θέλει να περνάει χρόνο μαζί σας, μπορεί να μη νυστάζει, μπορεί να θέλει να τραβήξει την προσοχή, μπορεί να έχει άγχος ή να ζηλεύει το μικρότερο αδερφάκι. Από την άλλη μπορεί απλά να είναι διαταραχή του ύπνου. Πολλά παιδάκια έχουν διάφορες διαταραχές. Μια φίλη μου ακόμα και τώρα που πέρασε τα 30 έχει νυχτερινές φοβίες. Από παιδάκι ξυπνούσε και φώναζε κι έκλαιγε στον ύπνο της. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν πολλοί ειδικοί που μπορούμε να συμβουλευτούμε. Αν δεις και συνεχίζεται η κατάσταση και σε ανησυχεί μη διστάσεις να το ψάξεις. Μην κουράζεται και το παιδί με τα ξενύχτια ή τη διακοπή του ύπνου.

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1940&highlight=sleepwalking

δες και εδώ που το είχαμε συζητήσει παλαιότερα για άλλη ηλικία βέβαια.

γράψε σε ημερολόγιο ότι συμβαίνει κάθε μέρα, έτσι ώστε να μπορέσεις να το δείξεις σε κάποιον ειδικό για να το αξιολογήσει.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1940&highlight=sleepwalking

δες και εδώ που το είχαμε συζητήσει παλαιότερα για άλλη ηλικία βέβαια.

γράψε σε ημερολόγιο ότι συμβαίνει κάθε μέρα, έτσι ώστε να μπορέσεις να το δείξεις σε κάποιον ειδικό για να το αξιολογήσει.

Σ' ε'υχαριστώ, το είχα δει ήδη αυτό το τόπικ. Δεν έχω κάτι να γράψω προς το παρόν, ένα περιστατικό ήταν μόνο, αλλά αν πυκνώσουν, οπωσδήποτε!