Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ . ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 2,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΜΗΝΩΝ ,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΛΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ , ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΥΤΖΑΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΟΙΜΙΘΕΙ.ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΟΙΜΙΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ . ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΩ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΞΕΡΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΕΙΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΛΕΕΙ ΑΣΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ :(

Διαφημίσεις

ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ .ΤΗΝΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ .

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ .

Γεια σου!

Σίγουρα φαντάζομαι είναι και το θέμα της ζήλειας με το μικρότερο αδερφάκι που επηρεάζει τη συμπεριφορά της και είναι λογικό. Σε αυτό όμως δεν έχω πείρα..

Σκεφτόμουν όμως μήπως να επαναπροσδιορίζατε λίγο τη ρουτίνα του ύπνου της, δελεάζοντάς τη με διάφορα πραματάκια. Λόγου χάριν, πάρτε της καινούργιο αφρόλουτρο-παιχνιδάκια για το μπάνιο, διαλέξτε μαζί καινούργια πυτζαμάκια, πάρτε της ένα κουκλάκι καινούργιο (τον αγκαλίτσα π.χ. που φωτίζει) να κοιμάται μαζί, και υποσχεθείτε της ότι θα της διαβάζετε μία ιστορία κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί. Πρέπει να ασχοληθείτε αρκετά μαζί της! Επινοήστε και ένα παραμυθάκι για κάποιο ζωάκι που δεν κοιμόταν. Επηρεάζονται τα παιδάκια από αυτά. Και να της δείξετε ότι στην πραγματικότητα είναι μια ευχάριστη διαδικασία.

Εκτός εάν την έχει τρομάξει κάτι και δεν θέλει να κοιμηθεί. Αυτό είναι άλλο.

Δεν πρέπει όμως να της γίνει σύστημα να κοιμάται στη γιαγιά.

Πάντως σίγουρα είναι κάτι παροδικό και θα περάσει.

Καλή τύχη εύχομαι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ,ΑΠΛΑ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΕΙ ΜΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ Η΄ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η΄ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΙΚΡΗ .

Διαφημίσεις

Χμμ... με κάποιο τρόπο όμως πρέπει η μικρούλα να καταλάβει πως τον τελικό λόγο τον έχουν οι γονείς.. Λίγο φρένο στη γιαγιά τουλάχιστον όταν είστε εσείς μπροστά. Γιατί εντάξει, λίγο ή πολύ όλοι οι παππουδογιαγιάδες τα ψιλοκακομαθαίνουν. Αυτό δεν πειράζει. Μπροστά σας όμως τα πράγματα αλλάζουν. Πρέπει η γιαγιά να σας ακούει και να σέβεται τις απαιτήσεις σας, ώστε να γίνεται ξεκάθαρο και στο παιδί ότι εσείς βάζετε τους κανόνες.

Αν η γιαγια είναι η μητέρα σου, τότε είναι ευκολο να της πεις τι σε πειράζει. Αν είναι η πεθερά σου, τότε αλλάζει το πράγμα...

Το κοριτσάκι σου βρήκε στήριγμα στη γιαγιά που της κάνει τα χατήρια και δεν βλεπει και τον αντίζηλο στο σπίτι.

Λυπάμαι που θα είμαι λίγο ορθή κοφτή, αλλά έτσι μου βγαίνει:

Οσο λιγότερος χρόνος με τη γιαγιά, τόσο καλυτερα για τα παιδιά!

Οι περισσότερες έχουν τις καλύτερες (κατ' αυτές πάντα) προθέσεις και καταλήγουμε με τα πιο κακομαθημένα σκ@τοπαιδα του κόσμου. Πώς εξηγείται; Απλούστατα, δεν τους βάζουν όρια, δεν τους λένε όχι, τα αφήνουν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Οταν σου λεει να την αφήσεις εκεί, μη μασάς. "Σ' ευχαριστώ που προσφέρεσαι να την κρατήσεις, αλλά θέλω το παιδί μου στο σπίτι. Πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι της." Χαμόγελάς, το παιδί αγκαλιά και έξω απ' την πόρτα!

Και όσο λιγότερο την αφήνεις, τόσο καλύτερα για το παιδί σου.

Τα Χριστούγεννα που ανεβήκαμε Αθήνα, σιχτίρισα την ώρα και τη στιγμή. Δύο γιαγιάδες και μια θεία κόντεψαν να μου κάνουν το παιδί αγνώριστο. :mad: Ανυπακοή, όλο ήθελε να ανεβαίνει πάνω στη γιαγια για να μην του κάνω παρατηρήσεις. Ευτυχώς τέλειωσαν οι άδειες και γυρίσαμε στην ησυχία μας :D

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Επειδή έχουν περάσει μερικές μερούλες από τότε που το έγραψες, ελπίζω να έχει σταματήσει το προβληματάκι σας. Αν όχι, θα συμφωνήσω κι εγώ απολύτως με το Elinaki. Τα όρια πρέπει να τα βάζουν οι γονείς ακόμη κι αν γίνονται "αντιπαθείς" στα μάτια των δικών τους γονιών! Το παιδί όσο βρίσκει περιθώριο, τόσο θα "ξεχειλώνει" τη συμπεριφορά του. Εσύ σαν μανούλα πρέπει να αντισταθείς σε παιδί και γιαγιά και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Μην στενοχωριέσαι, φάση είναι και θα περάσει, αρκεί να ενεργήσεις αποφασιστικά και εγκαίρως.

Έτσι είναι βρε παιδιά οι γιαγιάδες! Αλλά μου φαίνεται τόσο ακραίο να αφήσεις το παιδί στη γιαγιά παρά τη θέλησή σου που πραγματικά δεν ήξερα αν σοβαρολογούσες! Τα κορίτσια έχουν δίκιο. Φέρε το παιδί στο σπίτι και αντιμετώπισε το πρόβλημα μέσα στην οικογένειά σου. Η γιαγιά δεν έχει καμία δουλειά εδώ!

Έτσι είναι βρε παιδιά οι γιαγιάδες! Αλλά μου φαίνεται τόσο ακραίο να αφήσεις το παιδί στη γιαγιά παρά τη θέλησή σου που πραγματικά δεν ήξερα αν σοβαρολογούσες! Τα κορίτσια έχουν δίκιο. Φέρε το παιδί στο σπίτι και αντιμετώπισε το πρόβλημα μέσα στην οικογένειά σου. Η γιαγιά δεν έχει καμία δουλειά εδώ!

Ή πάρε και τη γιαγιά στο σπίτι για να μην έχεις τέτοιου είδους προβλήματα :wink:

Διαφημίσεις

Ή πάρε και τη γιαγιά στο σπίτι για να μην έχεις τέτοιου είδους προβλήματα :wink:

φυσικα θα αστειευεσαι .... αν η γιαγια παει στο σπιτι , τα πραγματα θα δυσκολεψουν ακομη περισσοτερο. Θα κανει οτι θελει εκεινη και κανεις αλλος δεν θα εχει λογο στην διαπεδαγωγηση των παιδιων .

Οπως ειπαν τα κοριτσια το θεμα φαινεται να ειναι θεμα ζηλειας προς το μικρο της αδερφακι . Αλλα οχι να φτανουμε στο σημειο να μας κανουν οτι θελουν τα παιδια μας και οι γιαγιαδες, Ημαρτον πια. Εχω περασει και εγω δυσκολιες με γιαγιαδες αλλα εγω εβαζα και τις φωνες ,γιατι ναι μεν μεγαλοι και με εμπειρια αλλα μπορουν να βοηθησουν δινοντας συμβουλες και οχι ποδοπατωντας την προσωπικοτητα μας και τις σχεσεις με τα παιδια μας και τους συντροφους μας . Ο συζυγος τι λεει για ολα αυτα?

Συμφωνει με το οτι το παιδι ειναι στην γιαγια ?

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ