Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γαστρεντερίτιδα και θηλασμός

Recommended Posts

Νομίζω πως κόλλησα γαστρεντερίτιδα (ο άντρας μου είχε συμπτώματα εδώ και δυο-τρεις μέρες). Τα δικά μου ξεκίνησαν από το εδώ και δυο ώρες (διάρροια κια ναυτία). Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει το μωρό που θηλάζει? Προσπαθώ να αποφύγω την χωρίς λόγο αγκαλιά, αλλά θηλάζει αποκλειστικά και δε μπορώ να το αφήσω νηστικό! Έχει καμιά μανούλα παρόμοια εμπειρία?

.png.png

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Από την αγκαλιά δεν κολλάει, ούτε από το γάλα! Απλά πρέπει να πλένεις τα χέρια κάθε φορά που βγαίνεις από την τουαλέτα.

Το μωρό πρέπει να θηλάζει όσο και όποτε θέλει. Είναι το μόνο που το σώζει ή για να μην το περάσει ή για να το περάσει ελαφρύτερα!

Περαστικά σας! :)

περαστικά!

όταν ήταν ο γιος μου μιας εβδομάδας κόλλησα γαστρεντερίτιδα...39-39,5 πυρετό,εμετοι,δια΄ρροια,όλα τα καλά. Φορούσα μια μασκα όταν τον θήλαζα,έπλενα πολύ καλά τα χέρια μου και δεν τον είχα εγώ αγκαλιά τις υπόλοιπες ώρες,ευτυχώς είχα βοήθεια,όσο ήμουν πολύ χάλια δηλαδή τον έπαιρνα μόνο για να τον θηλάσω. Μαρτύριο,αλλά το μωρό δεν κόλλησε τίποτα ευτυχώς. Ολα καλά να σας πάνε!

Εγώ όταν το πέρασα αυτό κάποια στιγμή - είχα βέβαια και πυρετό - όταν τη θήλαζα φορούσα και μια μάσκα και για λίγες μέρες μετά που μου πέρασε και γενικά πρόσεχα με τους κανόνες υγιεινής όπως είπε και η Αγλαΐα.. Μου το ειχε πει η παθολόγος μου. Το μωρό δεν αρρώστησε ευτυχώς!! Η γιατρός μου είχε πει πως πιο δύσκολα από εμένα θα αρρώσταινε.. Δεν ξέρω γιατί;

Περαστικά σας.. :D

lazy.gif

Διαφημίσεις

Μαλλον επεσα θύμα ίωσης που περασε πρωτα ο γιος μου στη συνεχεια ο αντρας μου και τωρα εγω!!!!!!! Το θεμα είναι οτι κανει υψηλό πυρετό!!! και δεν μένεις ουτε καν εξαωρο απύρετος!! ελπίζω να την περάσω ελαφρύτερα εγώ αλλά αν κρινω από τον γιο μου και τον άντρα μου δεν το βλέπω.

Θέλω τη βοήθεια σας!!

Εκτός από ντεπόν (maximum αναβραζων κανει?) για τον πυρετό μπορώ να πιω τιποτα άλλο (π.χ. διαβασα το ponstan δεν επιτρεπεται) αν μου ανέβει πριν το 6 ωρο??????????????????

Θα το στείλω και πμ στην Αγλαία μήπως το δει σήμερα και μου απαντήσει!!

Φοβάμαι μήπως κολλήσει το μωρό.. :(

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Το θεμα είναι οτι κανει υψηλό πυρετό!!! και δεν μένεις ουτε καν εξαωρο απύρετος!!

Γιατί σε τρομάζει τόσο ο πυρετός; Είναι συμβατός με το θηλασμό! το πρόβλημα είναι πώς νιώθεις εσύ. Αν τον αντέχεις τον αφήνεις, αν όχι κάνεις κάτι (αντιπυρετικά, χλιαρά μπάνια...)

Εκτός από ντεπόν (maximum αναβραζων κανει?) για τον πυρετό μπορώ να πιω τιποτα άλλο (π.χ. διαβασα το ponstan δεν επιτρεπεται) αν μου ανέβει πριν το 6 ωρο?

Ο πυρετός ανεβαίνει για να σκοτώσει τον ιό. Αν εσύ επιμένεις να κατεβάζεις όχι γιατί νιώθεις άσχημα αλλά γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να κατέβει, τότε δεν υπάρχει τρόπος να σκοτωθεί ο ιός, τον αφήνεις ανενόχλητο να σε ταλαιπωρεί περισσότερο.

Μόνο αν ο πυρετός είναι πολύ υψηλός προσπαθούμε να τον μειώσουμε για να μην πάθουν ζημιά κάποια όργανά μας (συμβαίνει με πυρετό πάνω από 40).

Ο κανόνας είναι:δεν κάνουμε τίποτα μέχρι το 38,5

Μετά το σκεφτόμαστε, αν ανέβει λίγο παραπάνω το αφήνουμε, αν παίρνει πολύ την ανιούσα παίρνουμε κανένα αντιπυρετικό και κάνουμε μπανάκι.

Αν τα απλά αντιπυρετικά (παρακεταμόλη) δεν μας καλύπτουν ρωτάμε το γιατρό για κάτι ισχυρότερο.

Το ponstan είναι φάρμακο που το δίνουν και στα μωρά, γιατί να μην κάνει;

Απλά δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο. Καλύτερα να μην παίρνουμε αυθαίρετα τα φάρμακα αλλά να ρωτάμε το γιατρό. Μετά βλέπουμε και τη συμβατότητά τους με το θηλασμό.

Από το γάλα δεν κολλάει. Αν κολλήσει αλλιώς τι να κάνεις; Έτσι κι αλλιώς οι ιοί μεταδίδονται κυρίως πριν την οξεία φάση στην συμπτωμάτων...

Το θεμα είναι οτι κανει υψηλό πυρετό!!! και δεν μένεις ουτε καν εξαωρο απύρετος!!

Γιατί σε τρομάζει τόσο ο πυρετός; Είναι συμβατός με το θηλασμό! το πρόβλημα είναι πώς νιώθεις εσύ. Αν τον αντέχεις τον αφήνεις, αν όχι κάνεις κάτι (αντιπυρετικά, χλιαρά μπάνια...)

Εκτός από ντεπόν (maximum αναβραζων κανει?) για τον πυρετό μπορώ να πιω τιποτα άλλο (π.χ. διαβασα το ponstan δεν επιτρεπεται) αν μου ανέβει πριν το 6 ωρο?

Ο πυρετός ανεβαίνει για να σκοτώσει τον ιό. Αν εσύ επιμένεις να κατεβάζεις όχι γιατί νιώθεις άσχημα αλλά γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να κατέβει, τότε δεν υπάρχει τρόπος να σκοτωθεί ο ιός, τον αφήνεις ανενόχλητο να σε ταλαιπωρεί περισσότερο.

Μόνο αν ο πυρετός είναι πολύ υψηλός προσπαθούμε να τον μειώσουμε για να μην πάθουν ζημιά κάποια όργανά μας (συμβαίνει με πυρετό πάνω από 40).

Ο κανόνας είναι:δεν κάνουμε τίποτα μέχρι το 38,5

Μετά το σκεφτόμαστε, αν ανέβει λίγο παραπάνω το αφήνουμε, αν παίρνει πολύ την ανιούσα παίρνουμε κανένα αντιπυρετικό και κάνουμε μπανάκι.

Αν τα απλά αντιπυρετικά (παρακεταμόλη) δεν μας καλύπτουν ρωτάμε το γιατρό για κάτι ισχυρότερο.

Το ponstan είναι φάρμακο που το δίνουν και στα μωρά, γιατί να μην κάνει;

Απλά δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο. Καλύτερα να μην παίρνουμε αυθαίρετα τα φάρμακα αλλά να ρωτάμε το γιατρό. Μετά βλέπουμε και τη συμβατότητά τους με το θηλασμό.

Θα το στείλω και πμ στην Αγλαία μήπως το δει σήμερα και μου απαντήσει!!

Από το γάλα δεν κολλάει. Αν κολλήσει αλλιώς τι να κάνεις; Έτσι κι αλλιώς οι ιοί μεταδίδονται κυρίως πριν την οξεία φάση στην συμπτωμάτων...

Χιλια ευχαριστώωωωωωωωωωω!!!!!!!!! Νιώθω ιδιαίτερα υποχρεωμένη.. Να σαι καλά.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Αυτό που μου είχε πει η γιατρός μας ήταν να μην δώσω στην μικρή μου ponstan παρά μόνο depon ανα 6ωρο(τότε ήτανε 2, 5 μηνών). Επίσης είχε αναφερθεί σε χλιαρά μπάνια... ίσως το ponstan να δίνεται σε μεγαλύτερα μωρά/παιδιά. Καλύτερα ρώτα την παιδίατρο σου. Οτι σου πει....

sorry κατάλαβα οτι μιλούσατε για μωρά.... μυαλό ε???

Ppnstan μετά τους έξι μήνες μου έχει πει ο δικός μου γιατρός και μετράμε τη θερμοκρασία στον ποπό πάντα.. η μασχαλίτσα λέες μπορεί να έχει πολύ μεγάλη απόκλιση..

lazy.gif

Διαφημίσεις

• 3 months later...

κοριτσια ειμαι πολυ στεναχωρημενη το μωρο μου ειναι πεντεμιση μηνων και κολλησε γαστρεντεριτιδα.ειχε κανα δυο τρεις μερες που δεν ετρωγε καλα στην τεταρτη μου εκανε εμετο 3 φορες με το που το ετρωγε το εβγαζε αυτο ευτυχως κρατησε μονο μια μερα.ο παιδιατρος διαγνωσε γαστρεντεριτιδα την εχει λεει 3-4 μερες.πυρετο ομως δεν μου εχει κανει ενω μερικες φορες ειναι πολυ ζεστο το μωρο.δεν ξερω που να κολλησε .

κοριτσια ειμαι πολυ στεναχωρημενη το μωρο μου ειναι πεντεμιση μηνων και κολλησε γαστρεντεριτιδα.ειχε κανα δυο τρεις μερες που δεν ετρωγε καλα στην τεταρτη μου εκανε εμετο 3 φορες με το που το ετρωγε το εβγαζε αυτο ευτυχως κρατησε μονο μια μερα.ο παιδιατρος διαγνωσε γαστρεντεριτιδα την εχει λεει 3-4 μερες.πυρετο ομως δεν μου εχει κανει ενω μερικες φορες ειναι πολυ ζεστο το μωρο.δεν ξερω που να κολλησε .

Περαστικα ευχομαι γρηγορα...

Σιγουρα ειναι γαστρεντεριτιδα;Το εξετασε ο γιατρος;Εχει και διαρροια;

βρε κοριτσια η γαστρεντεριτιδα δεν κανει διαρροια και πυρετο?

μηπως εμεις την περναμε πιο ελαφρια επειδη θηλαζουμε ? εμεις μονο εμετο καναμε .σας παρακαλω αν γνωριζει καποια να μου απαντησει

ευχαριστω εκ των προτερων.

Περαστικα ευχομαι γρηγορα...

Σιγουρα ειναι γαστρεντεριτιδα;Το εξετασε ο γιατρος;Εχει και διαρροια;

ευχαριστω πολυ frene ναι την ειδε ο γιατρος και μου ειπε οτι κολλησε την ιωση .μου ειπε οτι και ο λαιμος της ειναι πολυ κοκκινος και

οτι για να κανει εμμετο μαλλον ειναι γαστριτιδα και μαλλον θα κανει και διαρροια που αυτο θελουμε για να κανει γαστρεντεριτιδα γιατι ειναι καλυτερα διαρροια παρα να τα βγαζει.

Καλημέρα..Μετά από 3ήμερεη ταλειπωρία μπορώ και γράφω και αισθάνομαι κάπως καλύτερα.. Από τη Δευτέρα κάνω εμέτους χωρίς να μπορώ να κρατήσω ουτε υγρό ούτε στερεό..Τη μικρή μου τη θηλάζω αποκελιστικά και φοβάμαι για την παραγωγή μου..Δεν έχω φάει σχεδόν τίποτα από τη Δευτέρα έχω χάσει 4 κιλά και φοβάμαι πολύ μην τελειώσουν όλα τόσο άδοξα :cry: Τα παιδιά μου ευτυχώς δεν έχουν κάποια συμπτώματα από την γαστρεντερίτιδα και η παιδίατρος είπε ότι μπορεί και να μην κολλήσουν...

Επίσης τη Δευτέρα το βράδυ πήρα Primperan (είναι αντιεμετικό), αντενδείκνηται όμως στο θηλασμό. Η παιδίατρος μου είπε ότι να μην θηλάσω τη μικρή για 3 ώρες (τοσο χρόνο θέλει το φάρμακο για να μεταβολιστεί) και μετά να τη θηλάζω κανονικά. Ελπίζω τα πράγματα να γίνουν καλύτερα..

YAgZp3.png43y0p3.png

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ Manina για τα καλά σου λόγια..Να πω επίσης ότι σήμερα πήγα στη δουλειά μου, δυστυχώς δεν γινόταν να λείψω πιο πολλές μέρες, κατά τις 12 θα βγάλω με το θήλαστρο αλλά το πρώι δεν μπόρεσα να βγάλω έφαγε η μικρή και μετά ήμουν αρκετά αδύναμη για να βγάλω.. Επίσης το πρωί που άλλαξα τη μικρή η πάνα της ήταν σχεδόν στεγνή. Τελευταία αλλαγή γύρω στις 10 και το βράδυ κανονικά τα γεύματά της..Αυτό σημαίνει κάτι?

YAgZp3.png43y0p3.png

Amaretto σ΄ευχαριστώ για την πληροφορία..Η σύμβουλος θηλασμου, η παιδίατρος και η παθολόγος μου είπαν ότι επηρεάζει το νευρικό σύστημα του μωρού και να μην το πάρω αν παράλληλα θέλω να θηλάζω αυτές τις ώρες. Μου είπαν να προσπαθήσω με μαύρο τσάι και νερό με λεμόνι. Δεν είχαν όμως κανένα αποτέλεσμα όπότε κατέληξα στο φάρμακο..

YAgZp3.png43y0p3.png

Amaretto σ΄ευχαριστώ για την πληροφορία..Η σύμβουλος θηλασμου, η παιδίατρος και η παθολόγος μου είπαν ότι επηρεάζει το νευρικό σύστημα του μωρού και να μην το πάρω αν παράλληλα θέλω να θηλάζω αυτές τις ώρες. Μου είπαν να προσπαθήσω με μαύρο τσάι και νερό με λεμόνι. Δεν είχαν όμως κανένα αποτέλεσμα όπότε κατέληξα στο φάρμακο..

Η Αγλαΐα προφορικά μου επιβεβαίωσε ότι είναι ΟΚ. Το φάρμακο αυτό χορηγείται και ως γαλακταγωγό. Από ό,τι έχω δει και σε ποστ για εμετούς στην εγκυμοσύνη, χορηγείται και σε εγκύους. Οι γιατροί σου μάλλον δεν είναι ενημερωμένοι από τις σωστές πηγές.

Περαστικά!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

To cilroton (δομπεριδόνη) είναι επίσης αντιεμετικό και με λιγότερες παρενέργειες. Και τα δύο χορηγούνται ως γαλακταγωγά σε μητέρες που κάνουν εισαγωγή γαλουχίας χωρίς να έχουν γεννήσει. Μερικές μητέρες τα παίρνουν για χρόνια...

Η παθολόγος, η παιδίατρος και η σύμβουλος (υποθέτω της la leche; ) μάλλον δεν έχουν επαρκείς πληροφορίες και ειδικά η παθολόγος δεν είναι καν ικανή να διαλέξει ένα φάρμακο με λιγότερες παρενέργειες (αφού ενδιαφέρεται τόσο γι αυτές...).

Περαστικά!

το κοριτσακι μου πρεπει να εχασε βαρος λογο της γαστρεντεριτιδας ειναι που ειναι αδυνατη...

λογικο ειναι μην στεναχωριεσαι,κι μενα οταν ηταν 3 μηνων ειχε κολλησει ιωση απο την μαμα μου και φυσικα δεν ετρωγε καθολουκαι αδυνατισε πολυ!Μολις ομως συνηλθε αρχισε να τρωει πολυ και το ξαναπηρε πολυ γρηγορα!!

Θα περασει και ουτε που θα το θυμασαι!

Πως ειναι σημερα;