Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ.

Recommended Posts

κορίτσια και αγόρια, ξέρω οτι ζούμε σε δύσκολη εποχή για την αγορά εργασίας αλλά κουράστηκα να με πατάνε.

Λοιπόν τα πραγματα εχουν ως εξής:

Δουλεύω ως υπάλληλος γραφείου - λογιστήριο σε μια βιοτεχνία τεντών.

Οταν βρήκα αυτή την δουλειά ήταν πραγματικά ευκαιρία, ο μισθός ήταν 100,00€ περισσότερο από το βασικό, χωρις υπερωρίες, με εταιρικό τηλέφωνο και αυτοκινητο.

Εναμιση χρόνο αργότερα,σήμερα δηλαδή, ο μισθός δεν εχει ανέβει ουτε ευρώ, και το αυτοκινητο μου το πήραν.

Οταν λοιπόν ζήτησα αυξηση, μου ειπαν να πω και ευχαριστώ που μπορω και καθομαι οταν ο παιδικος ειναι κλειστος. Εντάξει αυτο το παραδεχομαι οτι καθομαι Χριστουγεννα, Πάσχα και Αυγουστο. Αλλά και εγώ οταν με χρειαστηκε κατι Κυριακες ή απογεύματα εγώ ήμουν εκεί και ούτε ενα 20,00 για το ευχαριστώ.

Ε,και γω τα χω παρει στο κρανίο γιατι ανακαλυψα οτι στην αρχη μου κολούσε και πολύ λιγότερα ενσημα αντί για τα λεφτά που επαιρνα και ειμαι ετοιμη οχι μονο να φύγω αλλά και να του κάνω και μία ωραιοτατη καταγγελια.

Εσείς τι λέτε;

Διαφημίσεις

καταγγελια συμφωνω...εχω κανει καιεγω σε ενα τυπο που μου ηθελε να κρατησει λεφτα οταν παραιτηθηκα με τη δικαιολογια οτι και καλα δεν ειχα τελειωσει τις εκκρεμοτητες μου και μπλα μπλα μπλα ...ζηταγε κιολας....η επιθεωτηση του εβαλε ενα γενναιο προστιματακι και πηρα τα λεφτα μου.....

τα ενσημα πρεπει να τα κυνηγαμε.....αλλα πριν οτιδηποτε κοιτα καλα τη συμβαση κλπ και ρωτα πως θα κινηθεις για να εχεις απο πριν ολα τα χαρτια που χρειαζεται γιατι αν φυγεις αντε βρεστα μετα.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τις παραπάνω μέρες που παίρνεις άδεια. Μήπως πχ τα ένσημα που δεν σου κόλλησε αντιστοιχούσαν στις παραπάνω μέρες που πήρες άδεια;

Πάντως δεν είναι όλοι οι εργοδότες διατεθειμένοι να δίνουν παραπάνω μέρες άδεια. Σε παλαιότερη δουλειά που ήμουν και με δελτίο παροχής υπηρεσιών (για τα μάτια "εξωτερικός συνεργάτης") ενώ σε όλα ήμουν ευχαριστημένη όταν ζήτησα καλοκαίρι 2 μέρες επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών η απάντηση ήταν όχι. Έψαξα τότε για δουλειά γιατί τα είχα "πάρει", όταν είδα ότι δεν ήταν τόσο απλό να πάω αλλού κάθησα άλλα δυο χρόνια ακόμη, και δεν το μετάνιωσα.

Εκτιμώ οτι μου επιτρεπει να καθομαι οταν ο παιδικος ειναι κλειστος αλλά ... θα προτιμούσα να μου αφαιρουσε εκεινες τις ημέρες και να πληρωνομουν κανονικα βαση νομου.

Και οσο για τα ενσημα μου κολουσε τα κατωτερα που μου κολλούσε.

Επειδή τα τηλεφωνα στην επιθεωρηση μιλανε ασταματητα που αλλου να ρωτησω;

θα συμφωνήσω με τη mariori. Στις δουλειές πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν τις μαϊμούδες... Κάθεσαι σε ένα κλαδί που το βλέπεις λίγο χαμηλό... κοιτάς το ψηλότερο κλαδί, απλώνεις το χέρι, το πιάνεις και μετά αφήνεις το κλαδί που ήσουν. Αν στην έχει δώσει το σπάς κιόλας την ώρα που το αφήνεις, αλλιώς το αφήνεις στην αναμονή γιατί μπορεί να ξαναχρειαστεί! Εύχομαι σύντομα να βρείς κάτι άλλο και να κάνεις την καταγγελία που τους χρειάζεται, αλλά εκ του ασφαλούς! :cool:

ssttaa

Διαφημίσεις

συμφωνω με ολα αυτά αλλά μολις πήρα στο τηλ της ΓΣΕΕ 1966 και μου ειπαν οτι επειδη η επιχειρηση ειναι βιοτεχνια ανήκω στη συγκεκριμένη σύμβαση και επίσης από 1/1/09 έγγαμη(εφόσον εξισώνομαι γιατι ειμαι ανυπαντρη μητέρα) και με δύο τριετίες κλειστές πρέπι να λαμβάνω 990,10€ μεικτά. Εγώ μεικτά ειμαι στα 830,00€ και στο χέρι μαυρα 800,00.

Μου ειπάν από τα μεικτά να αφαιρέσω περίπου 16%.

Εγώ οταν ξεκίνησα τον Σεπτέμβριο του 2007 δικαιούμουν 720,00€, και μου ειπε ξεκινάμε από 800,00.Αλλά από τότε μέχρι σήμερα εχει περάσει 1,5 χρόνος, εχω συμπληρώσει και την δευτερη τριετία μου σε ενσημα και ο μισθος παραμένει 800,00. Με πόση ορεξη να πας ετσι για δουλεια; Οι κοποι ποτε αμοιβονται δηλαδη; ποτέ;;;;;;;;;

Αντικειμενικά με την ανεργία που υπάρχει και τους δυο μήνες που κάθεσε το χρόνο, τα λεφτά που πέρνεις στο χέρι είναι ικανοποιητικά.

Προσπάθησε με λίγο μπουρου μπουρου να πάρεις καμιά αύξηση κάτω από το τραπέζι, γιατί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Κάτι άλλο, αν αποφασίσεις να τους κάνεις καταγγελία (καθαρά δικιά σου απόφαση) όσο καιρό εκκρεμεί η "συζήτηση" στη επιθεώρηση δεν μπορεί να σε απολύσει, όπως επίσης και αν είσαι "συνδικαλιστής"

Σου εύχομαι το καλύτερο

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

underage που γυρνοβόλαγες χτες βράδυ και δεν σήκωνες το τηλ σου?

ierene-stathis άκου και τα δικά μου:

Και για να δείτε βρε σεις σε τι "ωραίο" εργασιακό περιβάλλον είμαι να σας πω τα νέα:

Ο λογιστής όταν π ήγα να ζητήσω διευκρινήσεις για το πόσα μου κόψανε (πάλι), άρχισε να φωνάζεινα πετάει πράγματα κλπ κλπ. Τα ίδια κάνει πάντα.

Του λέω κι εγώ φεύγοντας ότι αφού δεν με ενηερώνει εκείνος θα πάω στο Υπουργείο.

Και βγαίνει έξω και με αρχίζει σε ένα υβρεολόγιο : αει στο διάολο, ηλίθια βλαμένη κλπ.

Έτσι για να'ρθετε να δουλέψετε κι εσείς εδώ μέσα.......

Αλλάζουμε δουλειές?

Εγώ θα'κανα κρα αν μου δίνανε πληρωμένες άδειες όταν ο παιδικός είναι κλειστός.

Μου δώσανε 3 μέρες τα Χριστούγεννα μετά από γερό καβγά και στο τέλος μου τις αφαιρέσανε από το μισθό.

[/img]

Διαφημίσεις

underage που γυρνοβόλαγες χτες βράδυ και δεν σήκωνες το τηλ σου?

Σπίτι ήμουν, απλώς εγώ είμαι επάνω και το τηλέφωνο χτυπάει κάτω

ierene-stathis άκου και τα δικά μου:

Και για να δείτε βρε σεις σε τι "ωραίο" εργασιακό περιβάλλον είμαι να σας πω τα νέα:

Αλλάζουμε δουλειές?

Εγώ θα'κανα κρα αν μου δίνανε πληρωμένες άδειες όταν ο παιδικός είναι κλειστός.

Μου δώσανε 3 μέρες τα Χριστούγεννα μετά από γερό καβγά και στο τέλος μου τις αφαιρέσανε από το μισθό.

[/img]

Που να σου διηγηθεί τότε που είχαμε δουλέψει μαζί στη "γη του παραδείσου" εκεί να δεις τι γινόταν :evil: . Χώρια το ψωφόκρυο, κάθε μέρα είχα κόψιμο, παρόλο που είμαι δυσκοίλια......

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ολες.

Ξέρω οτι οι εποχές ειναι δύσκολες και για αυτο δεν θέλω να έρθω σε πληρη αντιπαραθεση με το αφεντικο μου.

Εχτές μίλησα ξανά με το λογιστή και μου ειπε να ενημερωσω οτι πρεπει να παρω κανενα κατοσταρικο παραπανω στη δουλεια.

Στο κατω κατω ρε κοριτσια αυτά τα δικαιουμαι βαση νομου.

Θα δειξει πως θα γινει το πραγμα, απλά εχω βαρεθει σε αυτή τη δουλειά και θελω να την κάνω...

Αν δεν αισθάνεσαι καλά οκ.

Απλά ήθελα να σκεφτείς καλά το γεγονός ότι σου δίνει παραπάνω άδεια όταν είναι κλειστός ο σταθμός του παιδιού σου. Αυτό δεν το'χω δει ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε εγώ ούτε καμία από τις φίλες μου το'χουμε.

Στη γη του παραδείσου που λέει η φιλενάδα μου η undergo μας υποχρεώνε να δουλεύουμε τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα παραπάνω (εννοείται χωρίς πληρωμή) και το βρισίδι πήγαινε σύννεφο.

Και μη μιλήσω για τον καφέ. Για να κεράσει τους επισκέπτες έπαιρνε από το δικό μας καφέ (που είχαμε στα συρτάρια μας), ζάχαρες κλπ.

Μας ανάγκαζε να τον παίρνουμε τηλ από τα δικά μας κινητά και άλλα τέτοια καλά.

Είχα μιλήσει 29 δευτερόλεπτα στο κινητό μου και μου έκανε παρατήρηση. Είχε κάμερες παντού, μας έκανε προπόνηση για το σπίτι του big brother :wink:

Το μόνο που παρείχε σαν εταιρεία προς τους υπαλλήλους του ήταν το χαρτι της τουαλέτας.... ....και αυτό εννοείται με μέτρο, πήγαινε ο ίδιος και μας έφερνε

βρε κοριτσια σορρυ κι ολας αλλα που δουλευατε??????????????

στα κατεργα? νομιζω οτι εκει θα ηταν πολυ καλυτερα,σας πληρωνε τοσο καλα κ καθοσασταν?

Διαφημίσεις

Εχω μείνει αφωνη με αυτά που ακούω.

Αν εγώ σας περιγράψω τις συνθήκες εργασίας μου θα με μισήσετε....

Ξέρετε πόσες κοπάνες κάνω το μήνα με την προφαση οτι το παιδί΄ή εγώ ειμαστε άρρωστοι;

Μηπως το αφεντικο μου ειναι το τελειο αφεντικο και τον εχω παρεξηγησει...;

Μα με εχετε βαλει σε σκεψεις.... και ντρεπομαι που το λέω... :oops:

Καθομαι πάντα οταν ο παιδικος ειναι κλειστος, καθομαι και οποτε μου τη δωσει. Στο γραφειο ολη μέρα σχεδον ειμαι στο φορουμ γιατι ειμαι μονη μου, οχι οτι δεν δουλευω αλλά η δουλεια ειναι πολύ πεσμένη και σχεδον ουτε ενα τηλεφωνο δεν χτυπά.

Αλλά εγώ εχω κουραστεί, το παθαίνω σε ολες τις δουλειές. Πάντα ρισκάρω να πάω σε μία θεση που μπορεί να μην εχω και τις απαιτουμενες γραμματικες γνωσεις αλλά προσαρμοζομαι ευκολα. Ετσι εμαθα λογιστικα, κεφάλαιο, ERP, τώρα και singular που δεν ήξερα, ικα-τεβε-εφοριες τα παιζω στα δαχτυλα πλεον για μια μικρη επιχειρηση αλλά μετα οταν δεν εχει κατι καινουργιο να μαθω, βαριεμαι... θελω να φυγω... να μαθω και κατι ακομη, κατι καινουριο.

irene δεν θα τα βρεις αυτά πουθενά.

Το μόνο καλό που έκανε το πρώην αφεντικό μας (ο χτικιάρης) είναι που γνωριστήκαμε με την underage και γίναμε καλές φίλες.

κατα τ' άλλα είχε αλλάξει 22 υπαλλήλους σε 2 χρόνια!!!!

Έχεις δει άνθρωπο να φωνάζει και να βγάζει κόκκινα σπυριά? (μίλα μαρή underage)

Κοίτα ότι πλήρωνε στην ώρα του ακριβώς ότι είχες συμφωνήσει, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, αλλά κατά τα άλλα ήταν άστα να πάνε.

Σάμπως μείναμε και καιρό εγώ 3,5 μήνες και η zana1911 4 μήνες. Όταν νευρίαζε πέταγε κάτι κόκκινες καντήλες, εντωμεταξύ ήταν τσιφούτης μέχρι αηδίας, τσιγκούνης τύφλα να 'χει ο σκρουτζ μακ ντακ.

Να βγάλεις φωτοτυπία, να σου στείλουν φαξ, χωρίς λόγο, δε το συζητάω να "χρησιμοποιήσεις" λευκή Α4, χαρτί που δεν ήταν χρησιμοποιημένο και από τις δυο πλευρές δεν πετιώταν (μόνο το χαρτί υγείας).

Ξέχασα το σημαντικότερο: Οι αργίες χωρίζονται στις υποχρεωτικές και τις κατ' έθιμο. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ είναι: 25/12, Καθαρή Δευτέρα, Δεύτερη Μέρα του Πάσχα, Πρωτομαγία και Δεκαπενταύγουστο. Όλες τις υπόλοιπες είναι κατέθιμο και δεν τις πλήρωνε ή τις άφαιρουσε από την κανονική σου άδεια. Είναι ένα παραθυράκι του νόμου.

Καλά εμεις πέσαμε "στα χέρια του" στην εποχή των Χριστουγέννων, μιλάμε για 26/12, 1/1, 6/1, Καθαρή Δευτέρα και 25/3.

.... και εσύ μου λες για τον δικό σου, κοίτα να κάτσεις όπως κάθεσαι και να ηρεμήσεις, αλλιώς πες μου να σου στείλουμε με πμ τα στοιχεία του να πας να δουλέψεις εκεί να δεις την γλύκα

Ναι ξέχασες την παραμονή της πρωτοχρονιάς που έφυγε από το γραφείο χωρίς να μας πληρώσει και γύρισε στις 6.30 μόνο και μόνο για να μας κάνει να κάτσουμε παραπάνω.

Και όταν τον πήρα στο κινητό και του είπα ότι εγώ φεύγω με ή χωρίς λεφτά και πάω να κάνω πρωτοχρονιά με τον άντρα μου, τότε τσακίστηκε και ήρθε.

Ή το άλλο...........όταν έφευγε ταξίδι μας έβαζε να γράφουμε σε μια κόλλα χαρτί τις δουλειές που κάναμε όλη μέρα εν την απουσία του. Ούτε στο σχολείο τέτοιο πράγμα.

αυτό με την κόλλα αναφοράς εμείς το ειχαμε στη παλιά δουλειά μου. Και εγώ 3,5 μηνες εκατσα εκεί. Εντάξει σαν αντικείμενο ήταν ωραίο, καθαρά γυναικεία δουλειά και ενδιαφέρουσα. Ημουν στις εισαγωγές και μιλούσα συνέχεια αγγλικά. Αλλά, το οτι επρεπε στις 5 να φευγω για να παίρνω το παιδί ήταν μεγάλο αμάρτημα. Προσπαθούσε η τοτε αφεντικινα οχι να μου την πει αλλά να σπείρει τη διχονοια μεταξυ των υπαλληλων της.

Κάθε μέρα λοιπόν έπρεπε το μεσημέρι φεύγοντας να της παραδίδουμε ενα ολοκληρο φάκελο, με οτιδήποτε επρεπε να υπογραψει για πληρωμες τραπεζων κτλ και να ελέγξει αλλά και μία κόλλα αναφοράς με το τι καναμε και καποιες περιοδους ζητουσε να γραφουμε και το χρονο που χρειαστηκε για να τις τελειωσουμε.

οταν πας στον εποπτη εργασιας , δεν χρειαζετε να κανεις καταγγελεια!!

ξεκινα απο εκει!!!

-πηγενε πρωτα στον εποπτη, πες του τι ακριβως συμβαινει στην δουλεια σου, θα σε ενημερωσει για τι ακριβως δικαιουσε

-μιλα στον εγοδοτη σου για αυτα που δικαιουσε

- αν δεν σου τα δωσει, ξαναπανε στον εποπτη εργασιας κ ζητα να παρει τηλεφωνο ο ιδιος στον εργοδοτη σου (συμβουλευτικα)

-αν δεν εκπληρωθουν τα αιτηματα σου , τοτε κανε την καταγγελεια!!!

καλο θα ηταν βεβαια, να δεις κ για καποια αλλη δουλεια!!!

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

Zana & underage... έχω πέσει κι εγώ σε τσιφούτη αλλά δεν έκατσα... την έκανα με ελαφρά... δούλευα 12 ώρες κάθε μέρα και στο τέλος του μήνα έπαθα υπερκόποση...

Οι άλλες κοπέλες μου λέγανε ότι συνήθιζε τα απογεύματα να ανοίγει το ψυγείο και να τρώει φαγητά και γιαουρτάκια των υπαλλήλων... και αμα δεν είχε εκνευριζόταν...

όχι τίποτα άλλο αλλά είναι και Πρόεδρος συγκεκριμένου κλάδου... που βγαίνει και στην τηλεόραση να μιλήσει...

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Ειρήνη,με την κρίση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά εργασίας,γνώμη μου είναι να κάτσεις εκεί που είσαι.Δεν νομίζω να βρεις καλύτερα.

Αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις παντού οτι κάνουν μείωση προσωπικού,πολλοί δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνονται,γυναίκες που έχουν γεννήσει και δεν παίρνουν το μειωμένο ωράριο και ένα σωρό άλλα που δεν μπορώ τώρα να στα πω.

Λόγω τις ανεργίας έχουν βρει οι εργοδότες την ευκαιρία να εκμεταλεύονται στο έπακρο τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν υποστηρίζονται από πουθενά.

Αν κρίνω από κάτι άλλες περιπτώσεις που έχω ακούσει η δική σου μου φαίνεται ιδανική.

Μπορείς μόνο να πας και να του ζητήσεις την αύξηση που δικαιούσε λέγοντας οτι δεν σου φτάνουν αυτά που παίρνεις τώρα.

Κατά τα άλλα,δεν νομίζω να βρεις πουθενά εργοδότη που να σου παρέχει αυτά που μας είπες.

Δυστηχώς ζούμε σε δύσκολη εποχή και ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα...

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06