Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΧΑΛΑΖΙΟ


Recommended Posts

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους!

Εχω ενα αγορακι 7 ετων και συχνα πυκνα (καθε χρονο) εμφανιζει χαλαζιο (σε διαφορετικο σημειο καθε φορα) στα ματακια του. Αυτην τη φορα (Νοεμ.'10) εμφανιστηκε για πρωτη φορα στο εσωτερικο κατω αριστερο βλεφαρο. Λόγω εμπειρίας (πολυ κακώς) καθυστερησα να τον παω σε γιατρο, επειδη τις προηγουμενες φορες δεν υποχωρουσαν με τις κλασσικες αλοιφες και κολυρια, παρα μονα τους μετα παο κανενα μηνα. ΜΟλις ειδα λοιπον οτι δεν υποχωρουσε, μετα απο ενα μηνα επισκεφθηκα οφθαλμιατρο ο οποιος μου εδωσε παλι fucidin οφθαλμ.αλοιφη και κολυριο για 15 μερες, οπου δεν εγινε τιποτα. Μετα το αφησαμε 1 εβδομαδα και στη συνεχεια μας εδωσε κορτιζονουχα αλοιφη + αλλο κολυριο, μονο για 5 μερες, λογω κορτιζονης. Τιποτα παλι! Σημειωτέον ότι καθ' ολη τη διαρκεια των 2,5 μηνων βαζαμε πρωι μεσημερι βραδυ ζεστα επιθεματα με χαμομηλι. Τωρα εχουν περασει 2 εβδομαδες απο την τελευται θεραπεια και ο γιατρος μας συνεστησε να γινει επεμβαση, διοτι εχει ανεβει το γρομπαλακι ψηλα και ειναι και πολυ αντιαισθητικο αλλα επιπλεον, ενοχλει την οραση του παιδιου.

Εντωμεταξυ καθε 2-3 ωρες βγαινει πυον και καθε πρωι το παιδι δεν μπορει να ανοιξει τα ματακια του απο την τσιμπλα, αλλα αντι να ξεθυμαινει παραμενει μεγαλο και κοκκινο.

Ειμαι εντελώς εναντίον της επεμβασης, και της νάρκωσης (μεθης) αλλα δυστυχως πλεον παιζει ρολο οχι μονο η πρακτικη πλευρα αλλα και η ψυχολογια του παιδιου, το οποιο οοοολοι το ρωτουν τι εχει το ματακι του, οι συμμαθητες του το κοροιδευουν κοκ.

Συμβουλευτηκα καποιο φορουμ και βρηκα 2-3 καλους γιατρους (απο τα λεγομενα παντα των φιλων που ειχαν γραψει εκει), ετσι σημερα θα επισκευθω την κυρία Βλάχου στο ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, σε απογευματινο ραντεβου (με επισκεψη 70-90 ευρω σε δημοσιο νοσοκομειο), μια και πρωινο δεν υπαρχει κανενα! Θα ηθελα να μου πειτε αν καποιος γνωριζει την εν λογω οφθαλμοχειρουργο και την εμπειρια σας αν εχετε. Ο παιδιατρος μας, μας συνεστησε την κυρια Χρουσου η οποια εξεταζει και χειρουργει στο οφθ.κεντρο COSMOS, την οποια όμως δεν δυναμαι να επισκεφθω αν και εχω ακουσει επισης καλα λογια. Βεβαια ειμαι της γνωμης οτι τα περιστατικα που συναντουν οι γιατροι του Παιδων σε μια μερα, δεν τα συναντουν στα ιδιωτικα σε ενα μηνα. Θα ηθελα τη γνωμη σας για ολα αν γνωριζει καποιος! Ευχαριστω!

line_feet_beg_boy_time_1063944000_text_cf20cdd4c9cdd4c9cdcfd320cccfd521.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ που είχα βγάλει χαλάζιο στο άνω βλέφαρο έβαλα ότι αλοιφές μου έδωσε ο γιατρός αλλά τίποτα. Με αυτό που μου πέρασε ήταν με ένα αυγό. Βράζεις ένα αυγό να γίνει πολύ σφικτό. Αφού κρυώσει και γίνει χλιαρό το βάζεις σε μια πετρέτουλα λεπτή και το ακουμπάς στο χαλάζιο. Έκανε 3 μέρες να περάσει αλλά πέρασε. Δοκίμασέ το αυτό που σου λέω μου το είπε ο ίδιος ο γιατρός που μου έδινε τις αλοιφές

Link to comment
Share on other sites

Στελαα σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!

Δηλαδη σοβαρολογεις οτι εφυγε με το αυγο?

Το εβραζες πολυ και το αφηνες να κρυωσει?

Πριν το ακουμπησω στο ματακι το κοβω στη μεση η ακουμπαω το ασπραδι στο ματακι δηλ. ολοκληρο το αυγο?

Κουφαθηκα! Ειχα ακουσει το χαμομηλι το οποιο μου ειπε και ο γιατρος και συνεχιζω να κανω, ειχα ακουσει για μελι το οποιο δεν εκανα γιατι ετσι κι αλλιως δεν θα με αφηνε το παιδι λογω της υφης του αλλα για αυγο ποτε!

Δεν θα μου κοστισει σε τιποτα να το δοκιμασω! Βεβαια ο γιατρος μου ειπε οτι στους μεγαλους αντιδρουν αλλιως τα χαλαζια, σπανιως ενηλικας να αφαιρεσει χαλαζιο με επεμβαση ενω στα ανηλικα επιμενει πολυ!

Σ' ευχαριστω και παλι!

line_feet_beg_boy_time_1063944000_text_cf20cdd4c9cdd4c9cdcfd320cccfd521.gif
Link to comment
Share on other sites

Όπως είναι το βάζεις με το τσόφλι. Κάθε μέρα ζέσταινα το ίδιο αυγό. Πρέπει να είναι τόσο ζεστό όσο να το αντέχει το μάτι σου χωρίς να καίγεται. Χλιαρό δηλαδή. Αν εσύ κουφάθηκες που το άκουσες φαντάσου εμένα που μου πέρασε. Καλή επιτυχία σου εύχομαι και πες μου νέα. Φιλάκια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

 

Link to comment
Share on other sites

KAΛΗΜΕΡΑ,

ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΟ) ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΡΚΩΣΗ, ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΣΙΡΟΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟ ΤΣΙΡΟΤΑΚΙ! ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ

line_feet_beg_boy_time_1063944000_text_cf20cdd4c9cdd4c9cdcfd320cccfd521.gif
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα βγάλει πέρσυ τέτοιο καιρό,είχα πάει στο φαρμακείο που το έχει μια φίλη μας και μου είχε δώσει κάτι αλοιφές και κάτι σταγόνες που σε 15-20 μέρες έκαναν δουλειά,όμως το καλοκαίρι ξαναέβγαλα, δεν το έδωσα σημασία και τον αύγουστο που μας πέρασε έκανα την επέμβαση! Ούτε να το θυμαμαι δε θέλω,γιατί εμένα δεν μου έκανα ολική αναισθησία αλλά τοπική-κι όμως ένιωθα τα πάντα,πάλι καλά δεν το έβλεπα κιόλας γιατί μου είχαν καλύψει το πρόσωπο με ένα πράγμα που είχε τρύπα στο σημείο του ματιού με το χαλάζιο (αν και αυτό αν θυμάμαι καλά γίνεται για να αποφύγει τυχόν επαφή με μικρόβια από το πρόσωπο)... τέλος πάντων είχα πονέσει είναι η αλήθεια-πάλι καλά είχα καλό γιατρό μου μιλούσε για το εξοχικό του και πέρασε η ώρα γρήγορα!μετά από αυτό είχα το μάτι καλυμμένο 2-3 μέρες όμως από περιέργια δεν άντεξα και άνοιξα λίγο να το δω, ήταν όπως τα λέει η vickyk. λίγο πρησμένο και μελανιασμένο!

 

πάντως να το κοιτάξεται όσο πιο γρήγορα γίνεται!μη το αφήνετε!

4c6c426cd0.png

 

Link to comment
Share on other sites

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΖΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ ΧΘΕΣ ΤΗ ΓΙΑΤΡΟ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...!!!! ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΛΙΓΟ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΠΙΝΑΚΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΛΠ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΧΑΛΑΖΙΟ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

line_feet_beg_boy_time_1063944000_text_cf20cdd4c9cdd4c9cdcfd320cccfd521.gif
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ... ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΧΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ" ... ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ , ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...