Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απαράδεκτη παιδίατρος εοππυ / σύμφυση χειλέων αιδοίου

Recommended Posts

η απαράδεκτη παιδίατρος που πηγαμε σήμερα,

πριν καν προλαβει να μου εξηγησει τι και πως,

και πριν καταλαβω τι συμβαινει

πηγε να ανοίξει απο μόνη της το κλείσιμο/σύμφυση του αιδοίου της 6 μηνών κορούλας μας,

με αποτέλεσμα τώρα αυτό να είναι κοκκινισμένο λίγο. !!! (δεν το άνοιξε αλλά απο την προσπάθεια κοκκίνησε)

δεν γνωριζα τι ειναι αυτό μέχρι που διαβασα στο διαδίκτυο τα διαφορα άρθρα και τις περιπτωσεις που γράφουν και εδώ τα κορίτσια, και επαθα πλακα βλεποντας οτι το κανουν και άλλοι,

οι άλλοι όμως τουλαχιστον το εκαναν σε συνεννόηση!

αυτή πηγε να το κανει πριν με ρωτήσει καν!

δηλαδή έτσι όπως μου το έδειχνε,

παει και κανει

"να ,... ανοίγουμε έτσι, και αμα το τραβήξουμε να, θα ανοίξει είναι πολύ λεπτό "

και το τράβηξε σιγά σιγά για να ανοίξει

ευτυχως εγω της ειπα σας παρακαλώ μη το κανουμε τώρα ας το κανουμε άλλη φορά " 3 φορές !!!

για να της πάρω τη φόρα!!

(γιατί έβλεπα οτι δυσφορούσε η μικρή)

και τώρα είναι ακόμα κόκκινο εσωτερικά!

και εντωμεταξύ η δίπλα γιατρός (που ήταν πιο συμπαθητική αλλα δεν είχα ραβτεβου μαζί της) είπε "άστο καλύτερα" (δηλαδή να μην κανουμε κάτι)

η οποία προφανώς ήταν άλλης πιο καινούριας σχολής!!

(το θέμα αφορά το αντίστοιχο της φίμωσης στα αγόρια, στα κορίτσια)

ΕΛΕΟΣ !!! είμαι έξαλλη!!! ντρεπομαι να το πω στο συζυγο γιατι θα θελει να της τα πει απο κοντά!

να εδώ διάβασα τα υπόλοιπα :

Διαφημίσεις

εμεις το εχουμε κανει στην κορη μου σε πιο μεγαλη ηλικια,πρωτα μας ενημερωσε ο παιδιατρος τι πρεπει να γινει κ πως.την πρωτη φορα το εκανε αυτος βαζοντας ξυλοκαινη να μουδιασει λιγο κ μετα το εκανε πολυ απαλα με μπατονετα.μετα αφου μου ειχε πει πως το καναμε μονοι στο σπιτι οταν αρχιζε να ξανακλεινει.θεωρω οτι καποιες αναλογες κινησεις επρεπε να κανει κ αυτη πρωτον για να μην σας φρικαρει με το "εν ψυχρω",κ δευτερον να μην ταλαιπορησει το μωρακι.μην σε αγχωνει το κοκκινισμα βαζετε της κρεμουλα κ θα ηρεμησει.

Εγώ πιστεύω έκανε καλά η παιδίατρος που της άνοιξε τα χειλάκια. Ισως θα έπρεπε να σε προετοιμασει από πιο πριν και να σου εξηγήσει. Και μενα όταν η μικρή μου ήταν στην ίδια ηλικία και πιο μικρή, τα χειλάκια της πήγαιναν να κλείσουν και η παιδίατρος την άνοιγε απαλά. Διότι εκτός του ότι υπάρχει κίνδυνος ουρολοίμωξης αν δεν φτιάξει το πρόβλημα, θα χρειαστεί επέμβαση. Βέβαια κάποιοι παιδίατροι σε στέλνουν αυτόματα σε χειρουργό αλλά πιστεύω για τις απλές περιπτώσεις αν κάποιος παιδίατρος έχει εμπειρία μπορεί να το κάνει και μόνος του.

Εσύ σπίτι σου να της ανοίγεις απαλά τα χειλάκια για να μην ξανακλείσουν. Αυτό έκανα και εγώ τότε.

η απαράδεκτη παιδίατρος που πηγαμε σήμερα,

πριν καν προλαβει να μου εξηγησει τι και πως,

και πριν καταλαβω τι συμβαινει

πηγε να ανοίξει απο μόνη της το κλείσιμο/σύμφυση του αιδοίου της 6 μηνών κορούλας μας,

με αποτέλεσμα τώρα αυτό να είναι κοκκινισμένο λίγο. !!! (δεν το άνοιξε αλλά απο την προσπάθεια κοκκίνησε)

δεν γνωριζα τι ειναι αυτό μέχρι που διαβασα στο διαδίκτυο τα διαφορα άρθρα και τις περιπτωσεις που γράφουν και εδώ τα κορίτσια, και επαθα πλακα βλεποντας οτι το κανουν και άλλοι,

οι άλλοι όμως τουλαχιστον το εκαναν σε συνεννόηση!

αυτή πηγε να το κανει πριν με ρωτήσει καν!

δηλαδή έτσι όπως μου το έδειχνε,

παει και κανει

"να ,... ανοίγουμε έτσι, και αμα το τραβήξουμε να, θα ανοίξει είναι πολύ λεπτό "

και το τράβηξε σιγά σιγά για να ανοίξει

ευτυχως εγω της ειπα σας παρακαλώ μη το κανουμε τώρα ας το κανουμε άλλη φορά " 3 φορές !!!

για να της πάρω τη φόρα!!

(γιατί έβλεπα οτι δυσφορούσε η μικρή)

και τώρα είναι ακόμα κόκκινο εσωτερικά!

και εντωμεταξύ η δίπλα γιατρός (που ήταν πιο συμπαθητική αλλα δεν είχα ραβτεβου μαζί της) είπε "άστο καλύτερα" (δηλαδή να μην κανουμε κάτι)

η οποία προφανώς ήταν άλλης πιο καινούριας σχολής!!

(το θέμα αφορά το αντίστοιχο της φίμωσης στα αγόρια, στα κορίτσια)

ΕΛΕΟΣ !!! είμαι έξαλλη!!! ντρεπομαι να το πω στο συζυγο γιατι θα θελει να της τα πει απο κοντά!

να εδώ διάβασα τα υπόλοιπα :

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=228520#post228520

τελικα το ανοιξε εντελως ή εχει μονο λιγο κοκκινισμα η μικρη; φανταζομαι σημερα ειναι καλυτερα. Απαραδεκτη η παιδιατρος, αυτα πρεπει να γινονται μονο με τη συνεναιση του ασθενη ή του κηδεμονα του.

Διαφημίσεις

Εγώ δεν πιστεύω ότι η παιδίατρος έκανε κάτι μεμπτό, το έγραψα και πιο πάνω. Αν ήταν πολύ κλειστό τότε σίγουρα θα σε έστελνε σε χειρουργό. Αλλά τις απλές περιπτώσεις μπορούνε να τις αντιμετωπίζουν μόνοι τους.

Εγώ δεν πιστεύω ότι η παιδίατρος έκανε κάτι μεμπτό, το έγραψα και πιο πάνω. Αν ήταν πολύ κλειστό τότε σίγουρα θα σε έστελνε σε χειρουργό. Αλλά τις απλές περιπτώσεις μπορούνε να τις αντιμετωπίζουν μόνοι τους.

επειδη ομως το "μεμπτό" ειναι υποκειμενικο, ΟΦΕΙΛΟΥΝ για καθε τετοια παρεμαβση να ζητουν, εστω την προφορικη, συναινεση του κηδεμονα. Η μαμα δεν ηθελε να γινει αυτο.

παιδια εχω ρωτησει και εντωμεταξυ αλλους 3 παιδιατρους που μου ειπαν οτι για να ειναι απαραίτητη καποια παρεμβαση πρεπει να συντελουν καποιοι λόγοι,

δεν είναι απαραίτητη καθαυτη, διαπαντός.

μου σύστησαν όλοι εάν δεν υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα (ουρολοιμωξη ή κάτι άλλο ) να ΜΗΝ πειράξουμε τίποτα στην περιοχή.

ποια "απλή περίπτωση" λοιπόν !

ούτε ενδεδειγμένο ήταν ούτε με ρώτησε.

ναι δεν τα ανοιξε - αφου/επειδή της ειπα να μην το κανουμε τώρα!, απο την προσπσθεια όμως κοκκίνησε το μέρος, εσωτερικά δηλαδή! και η μπέμπα κανονικότατα μετά δεν ήθελε να την ακουμπήσω εκει, για να δω πως είναι η περιοχή

η γιατρός οταν της ειπα 2 φορες οτι δεν θελω να το κανει τωρα,

"ναι, ας μην το κάνουμε τώρα όμως, θα έρθω άλλη στιγμή, και με τον σύζυγο κλπ" σταματησε.

το θεμα ειναι οτι δεν πιστευα κιολας οτι θα εκανε κατι- δεν το καταλαβα νομιζα οτι απλως θα μου έδειχνε! η βλαμμένη!:evil:

αυτή αντί απλώς να δείξει, πήγε να το κάνει.

Δεν ρώτησε ποτέ αν θέλω να το κάνει.

εβαζα τωρα 3 ημερες καθαρό coconut oil

(αυτα της βαζω ετσι και αλλιως μετα το αλλαγμα για το ποπο κ την περιοχή)

και ανοιξε σιγα σιγα χωρις να κανω τιποτα ουτε και να την πονεσω,

ενώ σήμερα το είδα πάλι μισόκλειστο.

δεν θα ξαναασχοληθώ όμως, όπως μου είπε και σημερα ο γιατρος των εμβολιων εοππυ που ειναι και στο μητέρα.

φοράμε και νάρθηκα που μπαινοβγαίνει, για τα ισχία, (θα γραψω περισσοτερα σε αλλο τοπικ για αυτό γιατι μας ετυχε και αυτό) οπότε και αυτό συμβάλλει στο να υπάρχει πίεση στην περιοχή και να προκαλείται η συμφυση.

ναι ευτυχως- λιγο ακομα μονο ειναι πιο κοκκινο απο οτι πριν - στο σημειο αυτο αλλα φευγει νομιζω.

να ξαναπώ ότι απο πίσω, η παιδίατρος η άλλη που ακουσε την ολη φαση,

εκεί στο ιατρείο του ΕΟΠΠΥ δηλαδή, , είπε "αφήστε το" (δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι όταν το κορίτσι έχει σύμφυση)

με νόημα. (του στύλ: στην αυτήν να λέει κ μή κανεις τίποτα)

Εσύ σπίτι σου να της ανοίγεις απαλά τα χειλάκια για να μην ξανακλείσουν. Αυτό έκανα και εγώ τότε.

με τίποτα !!

να παρέμβω εγώ ή κάποιος άλλος, χωρίς ένδειξη/προβλημα, και με κίνδυνο τραυματισμό της περιοχής και δημιουργία ουλών, εμένα μου ακούγεται πρακτική όχι καλή ! θεωρειται παλια πρακτική απο οτι καταλαβα, ξεπερασμενη.

α και οπως διαβασα απο αλλα μελη υπαρχει ενας στυλεος η τελος παντων χρησιμοποιουν οι γιατροι κατι, όταν προβουν στην πραξη αυτη -δεν το τραβουν με τα χερια τους δεξια κ αριστερα :evil:

γυναικες ειμαστε- δε ξερουμε ποσο ευαισθητο ειναι το δερμα εκει?... (αυτα στη παιδιατρο οχι σε σενα!)

Διαφημίσεις

To συγκεκριμενο ειναι μεγαλο προβλημα . Εμεις γλυτωσαμε στο τσακ το χειρουργειο.

Μας το ανοιξαν πρωτη φορα στο παιδων περιπου 6 μηνων.... Εκλεισε... μας το ανοιξε ο παιδιατρος μας.. ξαναεκλεισε ... Λιγο πριν κλεισουμε χειρουργειο στα 4 της χρονια, παρεμεινε ανοιχτο.

Περα απο την οποιαδηποτε μολυνση που μπορει να συμβει.. οταν δεν ανοιχτει.. παχαινει και μετα χρειαζεται χειρουργικη επεμβαση γιατι στο μελλον θα υπαρχει προβλημα στην σεξουαλικη της ζωη. πολυ πιθανον αργοτερα να μην μπορει να περασει και η περιοδος.

Αυτα μας ειπαν ολοι οι παιδιατροι που ειχαμε ρωτησει...

Απο εκει και περα ειναι δικο σου θεμα το τι θα κανεις, αλλα ψαξτο παρα πολυ για να μην δημιουργησεις προβλημα στην μετεπειτα ζωη της κορης σου και τσαμπα μπαινει χειρουργεια σε μεγαλη ηλικια.

να συμπληρωσω οτι ειχα συμβουλευτει και τον γυναικολογο μου (οταν ηταν περιπου 3,5 - 4 ετων, λιγο πριν το χειρουργειο δηλαδη) και μου ειχε πει οτι θα επρεπε να κανουμε την επεμβαση. Δεν την αναλαμβανε ο ιδιος φυσικα.

http://pediatros-thes.gr/for-parents/%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%85/

http://www.nhs.uk/conditions/labial-fusion/Pages/Introduction.aspx

Πλεον δεν επεμβαινουν (ή δε θα επρεπε να επεμβαινουν) ουτε στη συμφυση χειλεων ουτε στη φιμωση, εκτος και αν συντρεχουν αλλα συμπτωματα, τα οποια η κορη της θεματοθετριας δεν ειχε. Αυτα ανοιγουν μονα τους, συνηθως πριν την εφηβεια, οπως και στ'αγορακια. Λιγες ειναι οι περιπτωσεις που πραγματικα χρειαζεται ιατρικη παρεμβαση.

κι εμενε μου το ειχαν κανει της μικρης και μαλιστα με ειχε στειλει σε χειρουργο στο παιδων.αυτος δεν το συζητησε,το εκανε μια κι εξω γιατι αν δεν το εκανε αποτομα σιγα μην καθοταν η μικρη.ξερω οτι πρεπει να γινει αλλιως θα παθαινει ουρολομωξεις.ισως να την αφηνες αν το ειχατε συζητησει.

Διαφημίσεις

To oτι δεν συμφωνουμε δεν σημαινει οτι ο αλλος δεν κανει σωστα την δουλεια του. Εμενα πρωτη φορα το ανοιξαν σε follow up γιατρος απο την Β ΜΕΝ.

Δεν κάνει σωστά τη δουλειά του όχι επειδή συμφωνούμε ή όχι με την γνώμη του αλλά επειδή δεν πήρε την συγκατάθεση του ασθενούς για να εφαρμόσει την θεραπεία που θεώρησε σωστή. Αυτό είναι βασικό δικαίωμα για κάθε ασθενή. Και νομίζω ότι εκεί βρίσκεται κ το πρόβλημα σύμφωνα με την θεματοθέτρια. Δεν μπορεί ο γιατρός π.χ να σου κάνει εγχείρηση χωρίς να σε ρωτήσει. Ακόμα κ σωστή να είναι η συγκεκριμένη άποψή του. Ο γιατρός δίνει συμβουλές με βάση τις γνώσεις του. Υπεύθυνος για τον εαυτό του είναι ο ασθενής κ μόνο αυτός αποφασίζει αν θα εφαρμόσει το οτιδήποτε. Ένας τέτοιος γιατρός ναι δεν κάνει καθόλου σωστά τη δουλειά του.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Δεν κάνει σωστά τη δουλειά του όχι επειδή συμφωνούμε ή όχι με την γνώμη του αλλά επειδή δεν πήρε την συγκατάθεση του ασθενούς για να εφαρμόσει την θεραπεία που θεώρησε σωστή. Αυτό είναι βασικό δικαίωμα για κάθε ασθενή. Και νομίζω ότι εκεί βρίσκεται κ το πρόβλημα σύμφωνα με την θεματοθέτρια. Δεν μπορεί ο γιατρός π.χ να σου κάνει εγχείρηση χωρίς να σε ρωτήσει. Ακόμα κ σωστή να είναι η συγκεκριμένη άποψή του. Ο γιατρός δίνει συμβουλές με βάση τις γνώσεις του. Υπεύθυνος για τον εαυτό του είναι ο ασθενής κ μόνο αυτός αποφασίζει αν θα εφαρμόσει το οτιδήποτε. Ένας τέτοιος γιατρός ναι δεν κάνει καθόλου σωστά τη δουλειά του.

Συμφωνω στο συγκεκριμενο κομματι, αν και δεν θυμαμαι εμενα στο παιδων να ειχαν παρει την συγκαταθεση μου. Οπως δεν παιρνουν την συγκαταθεση νομιζω και οι παιδιατροι οταν ελεγχουν αν τα πουλακια των αγοριων εχουν φιμωση.

Απο εκει και περα καλο ειναι να ενημερωνομαστε για τα υπερ και τα κατα αυτων που επιλεγουμε και να μην παραπληροφορουμε τον κοσμο.

Προσωπικα ειχα ενημερωθει απο το παιδων (που παρακολουθουσαν ετσι και αλλιως το παιδι) απο δυο δικους μου παιδιατρους, τον γυναικολογο μου ο οποιος θεωρησε οτι πρεπει να ανοιξει για να μην εχει περαιτερω προβληματα, μου ειχε πει να μιλησω με τμημα παιδικης γυναικολογιας για το πως θα γινει κτλ... Στο τελος μιλησαμε με παιδιατρο ιδιωτικης κλινικης και περιμεναμε να ερθουν οι διακοπες τους σχολειου για να κανουμε το χειρουργειο.

Εγώ δεν νομίζω ότι έπρεπε να πάρει καμία συγκατάθεση. Δεν ήταν δα και επέμβαση, δεν ήταν χειρουργείο, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, που συμπεριλαμβάνεται σε μια τακτική εξέταση μωρού από τον παιδίατρο. Της άνοιξε απλά τα χειλάκια, έτσι δεν είναι? ¨Η κατάλαβα λάθος? Θα ήμουν τελείως αντίθετη αν υπήρχε μεγάλο και σοβαρό θέμα, τότε θα έλεγα ναι, ότι θα ήταν καλύτερο να την στείλει σε χειρούργο για να την δει.

Πολλές φορές οι παιδίατροι από θέμα ρουτίνας αντιδρούν ενστικτωδώς και εμείς οι μανούλες που φοβόμαστε με το παραμικρό δεν εχουμε ιδέα, ίσως θα έπρεπε και αυτοί από πριν να εξηγουνε τι πρόκειται να κάνουν, σε αυτό συμφωνώ.

δεν της τα ανοιξε -πηγε να τα ανοιξει αρχισε να τα τραβαει κ την σταματησα .ήταν κλειστά,

πλεον ειναι ομως απο μόνα τους πάλι ανοιχτα σχεδον εντελως χωρις να κανω κατι.

όπως βλέπετε οι απόψεις διίστανται διαμετρικά. !!! (και στους γιατρούς και στους γονείς)

όπως τα πε η melina 22 ειναι...

παω στοιχημα οτι στην περιπτωση μας παιζει ρολο ο ναρθηκας που φοραμε τα ισχια (γιατι πιεζει τη περιοχη οσο να ναι)

δεν της τα ανοιξε -πηγε να τα ανοιξει αρχισε να τα τραβαει κ την σταματησα .ήταν κλειστά,

πλεον ειναι ομως απο μόνα τους πάλι ανοιχτα σχεδον εντελως χωρις να κανω κατι.

όπως βλέπετε οι απόψεις διίστανται διαμετρικά. !!! (και στους γιατρούς και στους γονείς)

όπως τα πε η melina 22 ειναι...

παω στοιχημα οτι στην περιπτωση μας παιζει ρολο ο ναρθηκας που φοραμε τα ισχια (γιατι πιεζει τη περιοχη οσο να ναι)

την επομενη φορα που θα πας, αν εχουν κλεισει παλι αλλα δεν υπαρχει προβλημα, πες τη το απο την αρχη οτι υπαρχει συμφυση αλλα δε θελουμε να κανουμε τιποτα αυτη τη στιγμη. Ετσι θα της κοψεις τη φορα, δε θα υπαρχουν παρεξηγησεις, και κυριως δε θα εχεις εσυ το αγχος μηπως παει παλι να τα τραβηξει.

Ο μικρος μου γιος ειχε φιμωση απο 6 μηνων και τωρα στα 5 εχει αρχισει να ανοιγει μονο του χωρις κανενα προβλημα, καταλαβαινω ομως το αγχος σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...