Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καταργείται ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας!

Katerina45

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Μετά από ανακοίνωση στα ΜΜΕ καταργείται ο ΟΕΕ και μαζί με αυτόν και τα όνειρα μας!!!

Η τρόικα έκρινε πως ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι ασήμαντος για την Ελλάδα χωρίς όμως να λάβει υπόψη της ότι ένα παρακλάδι του είναι και οι 25 δημόσιοι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ανά την Ελλάδα!

Μένουν "άστεγες" 2.500 παιδικές ψυχές και 1.400 εργαζόμενοι (ΟΕΕ, ΟΕΚ). Παύουμε να έχουμε, πέρα από τον κοινωνικό τουρισμό και τα εισιτήρια για θέατρα, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εργαστούμε αφού πολλές εργαζόμενες μητέρες δεν έχουν ποιόν να τους φυλάξει τα παιδιά.

Η Εργατική Εστία που από την ίδρυση της δεν βάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε 1ευρώ! Που μέσα στις εισφορές που πληρώνουμε ΟΛΟΙ μας συμπεριλαμβάνονται και οι παροχές της!

Σήμερα το πρωί η κόρη μου έκλαιγε επειδή ήθελε να πάει "κωλείο" (=σχολείο) και μαζί με το παιδί μου έκλαψα κι εγώ αφού αφαίρεσαν το από το παιδί μου (και χιλιάδες άλλα) το δικαίωμα της ομαλής ένταξης στο σύνολο!!!!

Παρακαλώ όλες τις συμφορουμίτισσες να ψηφίσετε στη σελ. του ΟΕΕ στο facebook

www.facebook.com/oeegr για την διατήρηση -τουλάχιστον- των Βρεφονηπιακών Σταθμών!

Νίτσα

Διαφημίσεις

Kαλημέρα!!!!!

Οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν κιόλας?????????Ακόμα δεν ψηφίστηκε ο νόμος??????

Τι να σου πώ κοπέλα μου :( περαστικά σε όλους μας:cry::cry:

Υπέγραψαν την καταδίκη μας, θα μπώ να ψηφίσω αλλά ειλικρινά δε νομίζω οτι θα γίνει τίποτα!!!

Κρίμα κριμα κρίμα!!!!

Τώρα θα σταματήσουν να σας κρατάνε τα λεφτά από το μισθό σας?????(ρητορικό και ειρωνικό)

Διαφημίσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ο Οργανισμός κλείνει με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου που στηρίζεται από τα "λαοφιλή" κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.

Το α ποθεματικά του ΟΕΚ, τα χρήματα των εργαζομένων της χώρας αντί να επιστρέψουν στα πιο ασθενέστερα στρώματα θα φουσκώσουν τις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών.

Με την κλοπή των εισφορών:

- Καταργείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα. Ο ΟΕΚ έχει κατασκευάσει πλέον των 50.000 κατοικιών

- Καταργείται η επιδότηση ενοικίου 120.000 χιλιάδων οικογενειών

- Καταργείται η παροχή 10.000 δανείων ανά έτος για αγορά και επισκευή κατοικίας

Ενδεχόμενη κατάργηση του ΟΕΚ θα έχει δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο των δικαιούχων και της Ελληνικής κοινωνίας, διότι:

α) Χάνεται δια παντός κάθε δυνατότητα ανθρώπων του μόχθου, που επιπλέον βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά, να στεγασθούν σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που να καλύπτουν, έστω και στοιχειωδώς , τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

β) Μένουν «στον αέρα», τα υπό εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού . Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανέγερση 20 οικισμοί πανελλαδικά, που συνολικά περιλαμβάνουν 1300 κατοικίες, εκ των οποίων 5 οικισμοί αποτελούμενοι από 200 κατοικίες οι οποίοι μόλις ξεκίνησαν. Σε πολλούς από αυτούς έχει ήδη διενεργηθεί η κλήρωση και οι δικαιούχοι περιμένουν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, ενώ παραμένουν ακλήρωτοι 3 οικισμοί αποτελούμενοι από 300 κατοικίες. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκονται υπό δημοπράτηση 4 οικισμοί, 80 κατοικιών. Παρατηρούμε λοιπόν ότι 1.600 φτωχές οικογένειες θα περιμένουν ματαίως να στεγαστούν τους προσεχείς μήνες.

γ) Παραμένουν κενοί ολοκληρωμένοι οικισμοί για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν.

δ) Δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η κοστολόγηση οικισμών που έχουν παραχωρηθεί στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται έναρξη αποπληρωμής του τιμήματος των κατοικιών αυτών, ενώ παράλληλα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κοστολόγησης 300 παλαιότερων οικισμών, που αποτελούνται από 15.000 κατοικίες συνολικά, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια, δεδομένου ότι υπήρχαν προβλήματα γραφειοκρατικά με βάσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, από πλευράς πολεοδομίας, κτηματολογικών γραφείων κλπ.

ε) Περνάνε σε κατάσταση εκκρεμότητας όλα τα εκταμιευθέντα από κεφάλαια ΟΕΚ δάνεια και οι οφειλές από παραχωρηθείσες κατοικίες που αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή συνολική οφειλή 1.200.000.000 ? προς τον Οργανισμό. Επισημαίνουμε ότι τα πλέον πρόσφατα δάνεια χορηγήθηκαν το 2010 και θα αποπληρωθούν σε βάθος 25ετίας.

στ) Περνάει επίσης σε κατάσταση εκκρεμότητας η καταβολή επιδότησης επιτοκίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τις Τράπεζες. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα 83.000 δάνεια και αυτή τη στιγμή είναι ενεργά για το 2011: 69.703, για το 2012: 63.992 για το 2013: 57.226, για το 2014: 49.082, για το 2015: 39.073 μειούμενα σταδιακά μέχρι το 2019 που λήγει η επιδότηση, η οποία διαρκεί για τα εννέα (9) πρώτα χρόνια των δανείων (συνολικός χρόνος αποπληρωμής 15 έτη). Τίθεται θέμα αν θα έχουν οι δικαιούχοι τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά όταν θα διακοπεί η καταβολή της επιδότησης του επιτοκίου από τον ΟΕΚ. Σημειωτέον ότι ήδη αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους και για το λόγο αυτό έχει ληφθεί μέριμνα ρύθμισης και βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας σχέδιο σχετικής Υπουργικής Απόφασης μέσω της οποίας προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

ζ) Παραμένει ανολοκλήρωτο το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που ήταν απόλυτα καλυμμένο ως δαπάνη και ήταν ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους στις σημερινές συνθήκες που το βιοτικό τους επίπεδο ολισθαίνει διαρκώς (υπεβλήθησαν 58.000 αιτήσεις, στο πρόγραμμα έτους 2011, η ικανοποίηση των οποίων ξεκίνησε τέλος Δεκεμβρίου 2011 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2012 ).

η) Ακυρώνεται η διαδικασία που είχε ξεκινήσει για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ, που ανέρχεται σε 1.259 καταστήματα και 258 αίθουσες συγκέντρωσης στους ανά την επικράτεια οικισμούς καθώς και σε 221 ιδιόκτητες οικοπεδικές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 5.233.471,45 τμ. σε 45 νομούς της χώρας.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι υπηρεσίες του ΟΕΚ προέβησαν πρόσφατα στην επεξεργασία νέων προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής που είναι απόλυτα επικαιροποιημένα, εμπεριστατωμένα και εξορθολογισμένα και λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά οικονομικά του οργανισμού και τις δυνατότητες που έχει να συνεχίζει να παίζει ρόλο στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και στη σύνταξη νέου κανονισμού όρων και προϋποθέσεων χορήγησης στεγαστικών παροχών σε εργατοϋπαλλήλους δικαιούχους ΟΕΚ που ήδη βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου Υπουργού προς υπογραφή.

2) Για τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ, όπου χάνονται θέσεις εργασίας οι περισσότερες των οποίων αφορούν επιστήμονες υψηλού επιπέδου και εξειδίκευσης με μακρά θητεία και προσφορά στο Δημόσιο Τομέα αλλά και υπαλλήλους όλων των κλάδων με μεγάλη πείρα, ζήλο και αφοσίωση.

Ο ΟΕΚ ιδρύθηκε με τον Ν. 2963/54 (ΦΕΚ195Α/24-8-54) με σκοπό την στέγαση των εργατουπαλλήλων της χώρας, οι οποίοι είναι αυτοί που τον χρηματοδοτούν με την εισφορά τους, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχει λάβει οποιαδήποτε ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρόκειται λοιπόν για μία σχέση αμφίδρομη, που στηρίζεται στον κοινωνικό αυτό πόρο και του δίνει την δυνατότητα να τον διαχειρίζεται επʼ ωφελεία των εργαζομένων που τον παρέχουν αχρεωστήτως, προκειμένου να επιστρέψει και πάλι σʼ αυτούς. Τίθεται συνεπώς σοβαρό θέμα νομικής φύσεως, σχετικά με την δυνατότητα τοποθέτησης άλλου διαχειριστή στο περιουσιακό καθεστώς που έχει δημιουργήσει ο ΟΕΚ με την πάροδο των ετών (κατοικίες, διαμερίσματα, οικόπεδα, δάνεια κλπ), ακόμα και αν αυτός ο διαχειριστής είναι το ίδιο το Κράτος, καθόσον όλη αυτή η περιουσία προέρχεται από τον έλληνα εργαζόμενο και ανήκει σʼ αυτόν ως τελικό αποδέκτη.

Ο ΟΕΚ δεν ασκεί κερδοσκοπικού χαρακτήρα διοίκηση, απλά ανακυκλώνει τα κεφάλαια τα προερχόμενα από τις εισφορές των εργαζομένων, με σκοπό να επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερων εξʼ αυτών (στα 55 χρόνια λειτουργίας του έχει στεγάσει περισσότερες από 700.000 οικογένειες με διάφορες μορφές στεγαστικής συνδρομής).

Δεν έκλεισαν ακόμη! Περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση...Προς το παρόν κάνουνε κινητοποιήσεις με απεργίες, γνωριμίες, κανάλια κλπ. σε συνενόηση με το Σύνδεσμο των εργαζομένων του Οργανισμού!

οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της εργατικής εστίας βρίσκονται σε απεργία διαρκείας...

συμπληρώστε κ αυτή το φόρμα όσοι επιθυμείτε...

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE8tSEs2bmZkTU5CaEJ5bnlSQjljOHc6MA

Διαφημίσεις

τι να πω..και οι γονεις μου ειχαν παρει δανειο(μενουν αλλα 1800)και ειναι στο περιμενε να δουν που θα το πληρωνουν και τι θα γινει..

για τις μανουλες που πηγαιναν στους σταθμους τους τα παιδια τι να πω..κουραγιο βρε κοριτσια και ειλικρινα μακαρι να μπορουσα να βοηθησω..

η κατάργηση του Οργανισμού έγινε με το σκεπτικό να γλυτώσουν οι εργοδότες το 2.5% που έδιναν κάθε μήνα ως εισφορά. το θέμα είναι ότι μάλλον το 2% που έδιναν οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να το δίνουν, παρά την κατάργηση του Οργανισμού. ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ????

η κατάργηση του Οργανισμού έγινε με το σκεπτικό να γλυτώσουν οι εργοδότες το 2.5% που έδιναν κάθε μήνα ως εισφορά. το θέμα είναι ότι μάλλον το 2% που έδιναν οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να το δίνουν, παρά την κατάργηση του Οργανισμού. ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ????

οεο?????

Τουλάχιστον να κρατηθούν οι Σταθμοί... δίνουν ελπίδα και μεγάλη βοήθεια σε οικογένειες που την έχουν ανάγκη για να εργαστούν! (όσοι εργάζονται ακόμη:?)

οεο?????

Τουλάχιστον να κρατηθούν οι Σταθμοί... δίνουν ελπίδα και μεγάλη βοήθεια σε οικογένειες που την έχουν ανάγκη για να εργαστούν! (όσοι εργάζονται ακόμη:?)

μακαρι να μεινουν ανοιχτοι. ειναι ανακουφιση μεγαλη. αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα τους κλεισουν. εδω εχουν κλεισει δημοτικους σταθμους.

Διαφημίσεις

οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι απαραίτητοι. Γιατί όμως πρέπει να υπάρχει η Εργατική Εστία; Κάλλιστα θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους αντίστοιχους Δήμους.

Δεν κρατάς έναν κρατικό οργανισμό με δαπάνες Διοικητικοί συμβουλίου κτλ για 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κλείνεις τον οργανισμό, μεταφέροντας τη δραστηριότητα των σταθμών στους ΟΤΑ.

ο οργανισμός εργατικής εστίας δημιουργήθηκε με τα χρήματα των εργαζομένων και λειτουργεί υπερ αυτών..δεν δίνεται ούτε 1 ευρώ από τους γονείς για τα παιδιά που φοιτούν στους εκάστοτε σταθμούς..λειτουργεί σε ιδιόκτητα κτίρια με 0 παθητικό, και μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει αποθεματικό 700εκ ευρώ...(μαντέψτε τι ακριβώς γυάλισε σε αυτούς που θέλουν την κατάργησή τους)

είναι το σπίτι των εργαζομένων δεν έχει καμμία σχέση με τους δήμους, είναι τελείως διαφορετικός οργανισμός...

είναι σαν να μου λες να κλείσω το σπίτι μου (επειδή μου το ζητάει η τρόικα) κ να δίνω κ ενοίκιο να στεγαστώ αλλού...

ο οργανισμός εργατικής εστίας δημιουργήθηκε με τα χρήματα των εργαζομένων και λειτουργεί υπερ αυτών..δεν δίνεται ούτε 1 ευρώ από τους γονείς για τα παιδιά που φοιτούν στους εκάστοτε σταθμούς..λειτουργεί σε ιδιόκτητα κτίρια με 0 παθητικό, και μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει αποθεματικό 700εκ ευρώ...(μαντέψτε τι ακριβώς γυάλισε σε αυτούς που θέλουν την κατάργησή τους)

Αυτό ακριβώς...

Αποθεματικό που αρκεί για τη συντήρηση ΟΕΕ και ΟΕΚ για 3χρόνια ακόμη!

Θελω να σας κανω ερωτηση για το κλεισιμο του προγραμματος αλλα ασχετο με τους παιδικους σταθμους γιατι δεν βρηκα πουθενα αλλο σχετικο θεμα..

Τπ προγραμμα ισχυει ακομα για τα ατομα που εχουν τα δελτια και δεν τα εχουν χρησιμοποιησει ακομα; Το προγραμμα του 2011 ληγει τελη μαρτιου και θελω να ξερω αν μπορω να τα χρησιμοποιησω ακομα...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Αννα

συνοψιζοντας μαζί με τον Οργανισμό καταργείται:

- Η επιδότηση ενοικίου χιλιάδων οικογενειών

- Το κατασκευαστικό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα.

- Η παροχή δανείων ανά έτος για αγορά και επισκευή κατοικίας

Από την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ τροφοδοτούνται:

- Όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας.

- Όλα τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα της χώρας.

και ολα αυτα την περιοδο που ο κοσμος εχει τετοιους οργανισμους ΑΝΑΓΚΗ. με λιγα λογια ειναι σαν να σου λεει οχι μονο θα σε εξαθλιωνω καθε τοσο για να τρωω εγω περισσοτερο, οτι αποκουμπι εχεις θα το γκρεμιζω απλα για να σε ριξω κατω γρηγοροτερα. ελπιζω να καταλαβατε τι ακριβως εννοω.

Εγω κορίτσια δουλευω στο Δημόσιο τομέα.Δυο χρονια τωρα πήγαινα τογιο μου σε ιδιωτικολ σταθμό γιατι στο δήμο που μένω δεν δέχονται παιδια δημοσίων υπαλλήλων και στον δήμο που είμαι δημότης δεν τον δέχονται γιατί δεν μένω πια εκεί.(την ψήφο όμως οι αλήτες την θέλουν)Ο μισθος μου απο 1100Ε κατέβηκε στα 460 και σταμάτησα το παιδί μου απο το σταθμό γιατί δεν βγαίνω.Ας παραβλέψουμε το γεγονός οτι διέκοψα την ρουτίνα του παιδιού μου. τη βολή του την πορεία εξελιξής του.Αφού δεν μπορώ νακάνω αλλιώς.Τίθετε πλέον θέμα επιβίωσης.Μπορεί κάποιος απο αυτούς,το Σεπτέμβριο που θα γυρ'ισω αναγκαστικά στη δουλεια,τα παιδιά μου τιθα τα κάνω? θα τα χωνέψω ήθα ταπέρνω μαζί μου? γιατί με αυτόντο μισθό που θα βρω και αλλα 240Ε να πλη ρώνω τον ιδιωτικό, +σουπερ +νερο +φως +χαρατσια +δανεια +βενζινες ++++++++++? Ο σύζυγος μεδικό του μαγαζι 2πλα εξοδα χωρις εσοδα.Και να το κλείσει τι θα κανει?

Δυστυχώς αυτά τα καθάρματα μας θέλουν να πεινάμε!

Αίσχος και ντροπή!!

Αναρωτιέμαι που πήγε η ανθρωπιά και η αγωγή μερικών ανθρώπων. Μάλλον την άφησαν όταν ορκίστηκαν αιώνια αφοσίωση στο δικό τους θεό. Το ΧΡΗΜΑ!!

sj3dp3.png

συνοψιζοντας μαζί με τον Οργανισμό καταργείται:

- Η επιδότηση ενοικίου χιλιάδων οικογενειών

- Το κατασκευαστικό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα.

- Η παροχή δανείων ανά έτος για αγορά και επισκευή κατοικίας

Από την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ τροφοδοτούνται:

- Όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας.

- Όλα τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα της χώρας.

και ολα αυτα την περιοδο που ο κοσμος εχει τετοιους οργανισμους ΑΝΑΓΚΗ. με λιγα λογια ειναι σαν να σου λεει οχι μονο θα σε εξαθλιωνω καθε τοσο για να τρωω εγω περισσοτερο, οτι αποκουμπι εχεις θα το γκρεμιζω απλα για να σε ριξω κατω γρηγοροτερα. ελπιζω να καταλαβατε τι ακριβως εννοω.

να συμπληρώσω

τα δελτία κοινωνικού τουρισμού

τα εισητήρια για θέατρα-παραστάσεις κλπ

τα δελτία αγοράς βιβλίων

και όσοι έχουν δάνεια ήδη με επιδοτήσεις επιτοκίων θα πληρώνουν πλέον το κανονικό επιτόκιο τραπεζών...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...