Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια,

να σας ρωτήσω,

έχουν περάσει ποτέ τα μωράκια σας περιόδους άρνησης της στερεάς τροφής και επιστροφής στον αποκλειστικό θηλασμό?

Ο Σεραφείμ είναι 10 μηνών και ενώ είχαμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο με τις στερεές, τώρα το έχει "σφραγγίσει" εντελώς, εδώ και 20 μέρες. Δεν είναι θέμα γεύσης, γιατί δοκίμασα τα πάντα...

Αν ήταν 2-3 μέρες, άντε μια εβδομάδα, δεν θα έδινα σημασία, αλλά 20 μερές???

Ο γιατρός μου λέει ότι συμβαίνει, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού θηλάζει κλπ, αλλά για πόσο όμως?

m3uIp2.png

Διαφημίσεις

Ηταν ενας βασικος λογος που διεκοψα τον θηλασμο στα 2 του χρονια.Δεν ετρωγε τιποτα σχεδον περα του θηλασμου.Φταιω ομως γιατι προσφερα συνεχεια το στηθος και δεν ειχαμε προγραμμα. :roll:

Το είχε κάνει ο μεγάλος μου γύρω στα 2, και μάλιστα τότε δεν θήλαζε. Εκεί που έτρωγε τα πάντα, ξαφνικά για περίπου 1 μήνα έκοψε τις στερεές και έπινε μόνο γάλα. Ο γιατρός μου είχε πει τότε να μην ανησυχώ και να μην τον πιέσω καθόλου και έτσι έκανα. Μετά ένα μήνα επανήλθε. Εσύ με το θηλασμό είσαι πιο σίγουρη ότι τουλάχιστον παίρνει καλύτερη τροφή από το αγελαδινό γάλα και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Δημητρα :D

Μην αγχωνεσαι καλη μου , απλα σκεψου οτι εμεις με την μωρουλινιτσα ακομα δεν φυγαμε απο τον αποκλειστικό θηλασμό :lol:

Απο οτι εχω ακουσει και απο γνωστες και μαλιστα και μωρα που πινουν φορμουλα γαλα , σε καποιες φάσεις αρντουνται το φαγητό και ζηταν ξανά γαλα . Μην ανησυχεις , θα επανέλθει :D

Μηπως ήθελε να ρυθμίσει και την παραγωγή ? Λεω ...δεν ξερω ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Πανω που πηγαινα να ανοιξω τετοιο θεμα και ειδα οτι υπαρχει.

Κι εμενα ειναι τωρα περιπου ενας μηνας που δεν τρωει ουτε τις 5-6 κουταλιες φαγητου που ετρωγε. Ζηταει συνεχεια στηθος. Πολλες φορες κι ανα μισαωρο!! Δεν ξερω τι εχει γινει; Τι κανουν σε μια τετοια περιπτωση;

as1cAcP00360010NDE5NzgxfDIwMTAwMnx0byB6eW1hcmFraSBtb3UgZWluYWk.gif

0nxv8u4s9yffj271.png

Διαφημίσεις

Υπομονη κανεις......

Κι εμεις τα ιδια εχουμε.......αρνιεται τις σουπες του.......

Λεω κι εγω οτι παλι καλα που θηλαζει ακομα οποτε δεν αγχωνομαι......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Σκέφτηκα και κάτι άλλο Δήμητρα, μήπως του τα δίνεις λιωμένα και προτιμά μεγαλύτερα κομμάτια ή να τρώει μόνος του; Καμιά φορά όταν είναι έτοιμα να περάσουν σ' αυτό το στάδιο δεν τρώνε μέχρι να τους δώσεις την τροφή πιο χοντροαλεσμένη ή κομμάτια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σκέφτηκα και κάτι άλλο Δήμητρα, μήπως του τα δίνεις λιωμένα και προτιμά μεγαλύτερα κομμάτια ή να τρώει μόνος του; Καμιά φορά όταν είναι έτοιμα να περάσουν σ' αυτό το στάδιο δεν τρώνε μέχρι να τους δώσεις την τροφή πιο χοντροαλεσμένη ή κομμάτια!

Λιωμένα δεν τα έτρωγε ποτέ :roll: , μόνο πατημένα με το πηρούνι.

Αυτό που λες για να φάει μόνος του, μου ακούγεται ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω.

Σήμερα όλη μέρα έφαγε μόνο μερικές μπουκίτσες μαύρο ψωμί και λίγο μανταρίνι...

m3uIp2.png

Δημητρα,δωστου να φαει μονος.

Εμεις ετσι μονο τρωμε.Αν παω να την ταισω εγω γυριζει το κεφαλι και μονη της τρωει μια χαρα ( τις περισσοτερες φορες).

Διαφημίσεις

Κι ο δικος μου τρωει λιγακι καλυτερα οταν τρωει μονος......

Η τον αφηνω να με ταιζει με το πηρουνι (τρελλαινεται να μας ταιζει!) και του δινω μια πηρουνια...μια του και μια μου......

Επισης το κανω σαν παιχνιδι........τρεχει με την στρατα του και τον φωναζω παιχνιδιαρικα κρατωντας μπουκια με το χερι (τα δικα του κουταλια ουτε να τα δει!)....κανω δηθεν πως δε του το δινω, τον προκαλω και ανοιγει το στομα προσπαθωντας να μου το αρπαξει.........ετσι τρωμε πλεον......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Δημητρα αυτο εγινε και με τη μικρη μας σημερα!!! το εγραψα και στο καφε πριν λιγο..

Φιλακι στο Σεραφειμ!!!!

Δεν το βρίσκω Μαράκι, σε ποια σελίδα?

m3uIp2.png

Δημητρα,δωστου να φαει μονος.

Εμεις ετσι μονο τρωμε.Αν παω να την ταισω εγω γυριζει το κεφαλι και μονη της τρωει μια χαρα ( τις περισσοτερες φορες).

ενταξει,τωρα που το ξαναδιαβαζω,το μια χαρα ειναι πολυ σχετικο....απλά τρωει μονη της,ενω αν την ταιζουμε δεν δεχεται βουκια...εχω πολυ αναποδο παιδι,σας το χω πει;;;;;;;;;; :lol:

δημητρα η στεφανια εχει πανω απο 2 μηνες που ειναι σε αυτη την φαση

χωρις υπερβολη δεν τρωει τιποτα απο στερεες

πριν ειχε ξεκινησει για ενα διαστημα γυρω στον 7ο κ κατι ψιλοετρωγε μετα το εκοψε μαχαιρι ,τωρα εχει 2 μερες που τρωει 5 αλλα μονο 5 κουταλιες τιποτα αλλο

Διαφημίσεις

Ηταν ενας βασικος λογος που διεκοψα τον θηλασμο στα 2 του χρονια.Δεν ετρωγε τιποτα σχεδον περα του θηλασμου.Φταιω ομως γιατι προσφερα συνεχεια το στηθος και δεν ειχαμε προγραμμα. :roll:

Δηλαδή πόσο συνέχεια?

Εμένα για παράδειγμα θηλάζει πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν ξέρω μήπως αυτό υπάρχει περίπτωση να του κόβει την όρεξη την ημέρα.

Αλλά τι να κάνω, να σηκωθώ τα άγρια μεσάνυχτα και να ψάχνω τις κρεατόσουπες??? :roll:

m3uIp2.png

δημητρα η στεφανια εχει πανω απο 2 μηνες που ειναι σε αυτη την φαση

χωρις υπερβολη δεν τρωει τιποτα απο στερεες

πριν ειχε ξεκινησει για ενα διαστημα γυρω στον 7ο κ κατι ψιλοετρωγε μετα το εκοψε μαχαιρι ,τωρα εχει 2 μερες που τρωει 5 αλλα μονο 5 κουταλιες τιποτα αλλο

Ώστε 2 μήνες???

Και ο γιατρός πάντα χαλαρός? Μακάρι!

m3uIp2.png

Δηλαδή πόσο συνέχεια?

Εμένα για παράδειγμα θηλάζει πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν ξέρω μήπως αυτό υπάρχει περίπτωση να του κόβει την όρεξη την ημέρα.

Αλλά τι να κάνω, να σηκωθώ τα άγρια μεσάνυχτα και να ψάχνω τις κρεατόσουπες??? :roll:

Μην αγχώνεσαι Δήμητρα, σ' αυτή την ηλικία περισσότερα του προσφέρει ο θηλασμός παρά οι κρεατόσουπες. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αγχωθείς αν μείωνε πολύ τους θηλασμούς (πχ. μόνο πρωί-βράδυ) και έδειχνε μεγαλύτερη προτίμηση στις στερεές. Είναι πολύ μικρούλης ακόμη. Μέχρι να κλείσει το χρόνο πρέπει να του πρόσφέρεις το στήθος, ακόμα κι αν δεν ζητάει κι αν δεν θέλει δεν θα θηλάσει. Η Αθηνά μιλάει για παιδί 2 ετών, που εκεί θα μπορούσε να βάλει κάποιους περιορισμούς αν το θέλει η μαμά στο πότε θα θηλάζει, ένα πρόγραμμα ας πούμε. Αν το βάρος του παιδιού είναι οκ, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς!

HXuSp2.pngaS46p2.png

δημητρα εγω αυτο το διαστημα δεν ειχα παει στον παιδιατρο αλλα οτι κ να μου ελεγε το θεμα ηταν πως δεν μπορουσα να κανω τιποτα για να το αλλαξω,σταματησα να επιμενω μεχρι κ το μαγειρεμα ειχα κοψει

της εδινα που κ που το φρουτο δεν την πιεζα ηξερα πως οταν θα φαει φρουτο θα ειναι πλεον ετοιμη να φαει κ φαγητο

τωρα αρχιζει απο μονη της να ζητα

λεει μαμ,μαμ ανοιγει με ορεξη το στομα κ μετα τις 5 κουταλιες σταματαει

τωρα αρχιζει απο μονη της να ζητα

λεει μαμ,μαμ ανοιγει με ορεξη το στομα κ μετα τις 5 κουταλιες σταματαει

Τι καλα Βασουλα.... :) Λεει μαμ μααμ. Αχου το Στεφανακι :D:D

Θαρρω εχει κολλημα με τον πεντε... :) παλε λε ενα λαχειο :wink:

Αχχχ κι εγώ τα ίδια...μήπως είναι κάτι στον αέρα και τα επιασε όλα μαζί???

Κι εγώ εχω περάσει τον χρόνο πια... εγώ δοκιμάζω και τον νυχτερινό αποθηλασμό για λόγους υπνου και θα δούμε αν καλυτερεψουν τα πραγματα... μήπως όντως δεν εχει πολύ ορεξη το πρωί, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό...

Αχ κουραστηκα να μαγειρευω και να τα τρωω εγω..

eNeap2.pngNziDp2.png

• 8 months later...

κοριτσια βοηθεια

το μωρο μου ειναι 7 μηνων κ εχει κανα 1,5 μηνα πο αρχισα να του δινω στερεη τροφη .

δε τρωει με τιποτα δηλ φρουτα κανα 10 κουταλακια κ λαχανικα με το χορι 3 κουταλακια .

το θεμα μου ειναι οτι σε 2 μηνες γυρναω δουλεια .πρεπει αν αμθει να τρωει

θηλαζω αποκλειστικα .

θελω να συνεχισω κ το θηλασμο με τη δουλεια .

ευχομαι να τα καταφερω γιατι μεχρι της 7 θα λειπω απο το σπιτι:-(

• 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!

δεν αξίζει τον κόπο να πιέζουμε τα παιδιά μας να τρώνε, θα έρθει η ώρα που μόνα τους θα τα φάνε όλα... Άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι όταν ένα παιδί ξέρει ότι θα το πιέσουν για να φάει, μετά το αρνείται τελειώς και δεν θέλει με τίποτα να το φάει...

Κάθε παιδί έχει το δικό του τρόπο... σεβαστείτε το ....

• 3 months later...

Κοριτσια κοντευω να σκασω. Θα μπηξω τα κλαματα σε λιγο.. Η μικρη μου ειναι 10 μηνων μολις 7μιση κιλα κ εδω κ δυο εβδομαδες δεν ανοιγει το στομα της για τιποτα αλλο εκτος απο το στηθος.. Μολις ειχαμε αρχισει να πηγαινουμε λιγο καλυτερα με τις στερεες τις εκοψε μαχαιρι.. Ειμαι εντελως απελπισμενη..δεν ξερω τι να κανω..μηπως υποσιτιζεται; ειναι πολυ μικροκαμωμενη κ γι αυτο ανησυχω τοσο πολυ.. εσεις τελικα πως την ξεπερασατε αυτη τη φαση;

Ευαγγελία 31.03.2009 Ελένη 21.09.2010

YoMbp1.png

Γεια σου Φαφουτα , τα παιδακια μας ειναι κοντα σε ηλικια , και εμεις θηλαζουμε και με το φαγητο δεν τα παμε καλα μην ανχωνεσαι να προσπαθεις καθε μερα ετσι κανω εγω και ολο και απο λιγο τρωει , να τις δωσεις στο χερακι λιγο ψωμακι η λιγη μπανανα εμενα ο δικος μου εχει κοψει τα αλεσμενα ... Αν θες πεσ'μου τι της εχεις δωσει για να σε βοηθησω λιγο με πραγματα που εχω μαθει απο εδω , με ωραιες συνταγουλες για μωρακια!!!