Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Απ' όσο γνωρίζω (και έχω χρησιμοποιήσει) είναι μια χαρά. Δε δίνεις τα στοιχεία της κάρτας σου κάθε φορά εδώ κι εκεί. Είναι σα μεσάζοντας. Μόνο η paypal ξέρει τα στοιχεία σου.

Για αγορές δεν έχει χρέωση. Δε θυμάμαι για μεταφορά χρημάτων από πρόσωπο σε πρόσωπο (από λογαριασμό paypal σε λογαριασμό paypal). Έχει όμως τιμοκατάλογο. Τα λέει όλα αναλυτικά. Δες εδώ:

https://www.paypal.com/gr/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside

Ανοίγεις ένα λογαριασμό στην paypal. (Login, password κτλ). Έπειτα δίνεις τα στοιχεία της κάρτας σου (πιστωτική ή χρεωστική, ανάλογα με το τι θέλεις). Λεπτομέρειες στο: http://www.paypal.com/

Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις πιστωτική. Υπάρχουν οι απλές χρεωστικές κάρτες από τις τράπεζες (αυτές που κάνεις ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ), που αν είναι VISA electron τότε λειτουργούν κανονικά και έτσι δε φοβάσαι μη γίνει καμιά "στραβή". Εγώ έχω τέτοιο λογαριασμό στην Πειραιώς. Δε χρεώνει καμία "προμήθεια" για την κάθε αγορά.

Προσοχή μόνο από ΠΟΥ αγοράζεις! Για να μην πληρώσεις χωρίς να λάβεις! Τα μάτια σου 14! :shock: που έλεγε και η γιαγιά μου :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Καλή ερώτηση. Λοιπόν το paypal είναι ο ενδιάμεσος στις διαδικτυακές αγορές. Τι σημαίνει αυτό; Αν θέλεις να αγοράσεις κάτι μέσω internet με χρέωση της πιστωτικής σου κάρτας το κάνεις μέσω paypal με την προϋπόθεση βέβαια να υποστηρίζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία από το e-shop. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά:

:arrow: ανοίγεις ένα λογαριασμό στο paypal (όπου δίνεις τα στοιχεία σου συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων της κάρτας σου)

:arrow: στις αγορές σου επιλέγεις να πληρώσεις μέσω paypal και ακολουθείς τη διαδικασία που σου υποδεικνύει το e-shop

:arrow: αν πληρώσεις μέσω paypal υπάρχουν δύο θετικά: α)δε δίνεις όπου κι όπου τα στοιχεία της κάρτας σου β)δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις (για αγορές).

Μια συμβουλή από μια φανατική των αγορών μέσω internet: μη φοβάσαι να ψωνίσεις από e-shops (θα βρεις σπουδαίες ευκαιρίες) αλλά όπως σου είπε ήδη και η alcyon προσοχή από που θα ψωνίσεις - να διαλέγεις μόνο αξιόπιστα sites...

Άντε και καλές αγορές... :D

*

Όταν θα πας να κάνεις πληρωμή μέσω paypal θα πρέπει να προσέξεις την επιλογή "conversion option"εκεί πρέπει να κάνεις επιλογή " bill me in the currency listed on the sellers invoice" διαφορετικά σε χρεώνει ένα 2,5% επιπλέον του ποσού του κόστους αγοράς του αντικειμένου που αγοράζεις .

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Μια και λέμε για on-line αγορές, έχει ψωνίσει καμιά σας ρούχα, παπούτσια κτλ από internet;

Εγώ ψωνίζω πιο πολύ ηλεκτρονικά (π.χ. Η/Υ, φωτογραφικές, κινητά, μελάνια κτλ) που έτσι κι αλλιώς και στο μαγαζί να πας... πάλι στη βιτρίνα στα δείχνουν. Από ρούχα κτλ... αν δεν τα φορέσεις να δεις πως "κάθονται".... φοβάμαι ότι θα αποτύχω στο νούμερο :lol:

Sorry ditop που δανείζομαι το θέμα σου. Είπα να μην ανοίξω νέο, μιας και όποιος έχει paypal... για αγορές το έχει :D

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εχω αγορασει διαφορα με paypal απο καλυντικα τις weleda,ποδοσακο για το καροτσακι μας, γυαλια μυωπιας ( περιμενω να ερθουν) :D , το μονο κακο ειναι οτι υπαρχουν εταιριες που δεν δεχονται paypal και ενω βρηκα τις moltex ME 10 ΕΥΡΩ, και μια φορμα εξοδου ως 104 cm mono me 16 ευρω δεν μπορω να τα παρω( ποιος παει στην τραπεζα :? ) Φαντασουν οτι τους τελευταιους 3 μηνες εχουμε ξεσκιστει στις αγορες internet

Στα εγχώρια e-shop προτιμώ την αντικαταβολή. Σίγουρη και ακίνδυνη.

Αχχχ.. πείτε κι άλλα.... να πάρω καμιά ιδέα παραπάνω... :D

Ψωνίζω σχεδόν τα πάντα μέσω internet αλλά ακόμα είμαι πολύ διστακτική στο να αγοράσω ρούχα ή παπούτσια για τους ίδιους λόγους με την alkyon. Κι αν δε μου πάει; Κι αν δε μου αρέσει η υφή του; Κι αν η φόρμα του παπουτσιού δε με βολεύει; Πάντως τώρα τελευταία σκέφτομαι να το ρισκάρω και να αρχίσω να παραγγέλνω και τίποτα τέτοιο...

Κορίτσια αν και κάνουμε κατάχρηση του topic να σας ζητήσω μια χάρη; Έχω ανοίξει ένα topic σχετικά με τα e-shops και αν γίνεται θα ήθελα να προσθέσετε τα e-shops από τα οποία ψωνίζετε ώστε να φτιάξουμε ένα χρήσιμο οδηγό διαδικτυακών αγορών... :D

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12137&highlight=

*

Διαφημίσεις

• 5 months later...
  • 1 month later...

εχω βαλει λεφτα στην καρτα που εχω στο paypal αλλα οταν μπαινω στο λογαριασμο μου δεν μου εμφανιζει το ποσο που εχει η καρτα ( την προηγουμενη εβδομαδα ενω εβγαζε υπολοιπο 0 πληρωθηκαν κανονικα κατι πραγματα στο ebay) jerei kamia giati?

Λοιπόν επειδή εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ και δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα, όταν παρήγγειλα τα προσκλητήρια της βάφτισης μέσω ίντερνετ, χρειάστηκε να πληρώσω διαδικτυακά.

Και έβγαλα προπληρωμένη κάρτα.

Έχει σε όλες τις τράπεζες, και λειτουργεί χρεωστικά και όχι πιστωτικά. Φορτώνεις την κάρτα και τη χρησιμοποιείς. Έχει μέσα, μπορείς να χρεώνεις, δεν έχει δεν χρεώνεις.

Έβαλα λοιπόν το ποσό που κόστιζαν τα προσκλητήρια μέσα (έβγαλα προπληρωμένη κάρτα σε τράπεζα που έχω ήδη λογαριασμό), και έδωσα τον αριθμό της στο ίντερνετ για να πληρωθούν οι προσκλήσεις.

Το καλό με αυτήν την καρτα είναι ότι δεν μπορεί ο άλλος να σου χρεώσει τίποτα παραπάνω από όσα έχεις μέσα.

Και να στην κλέψουν - που λέει ο λόγος - και να σου σπάσουν τους κωδικούς και να στην αντιγράψουν, η μεγαλύτερη ζημιά που μπορείς να έχεις είναι όσα έχεις μέσα.

Εμένα αυτή τη στιγμή έχει 5 ευρώ μέσα και δεν τη φορτώνω γιατί δεν τη χρειάζομαι. Και να μου την "έσπασαν", μπορούν να μου τραβήξουν μόνο 5 ευρώ.

Και ούτε την σκέφτομαι...

κατερινα εγω εχω παρει πολλα πραγματα μεσω paypal αλλα τωρα δεν ξερω πω να κανω αυτη την ρυθμιση και ειμαι σιγουρι οτι εχει χρηματα περιπου 85 ευρω. Πηγα ομως να παραγγγειλω φακουσ επαφης και δεν μπορω να τους πληρωσω:? helpppppppp

Διαφημίσεις

Μήπως να μίλαγες με την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζάς σου;

Εγώ θυμάμαι είχα το εξής...

Ήξερα πως είχα πληρώσει κάποιο ποσό για αγορά, αλλά στην κάρτα μου φαινόταν πως δεν είχε γίνει καμία μεταβολή. Τους ρώτησα και μου εξήγησαν πώς λειτουργεί η δέσμευση χρημάτων και η πληρωμές κτλ κτλ... Και τι είναι το λογιστικό υπόλοιπό και τι το διαθέσιμο.

alcyon ξερω οτι φταιει μια ρυθμιση sto paypal ειχε γινει και παλιοτερα αλλα δεν θυμομαστε πως το ρυθμισαμε. Παντως οσες φορες επιχειρησα απο το πρωι να πληρωσω τους φακους τζιφος. Και οχι τιποτα ειναι πολυ πιο φτηνοι απο εδω :evil:

Εγώ δε θυμάμαι να έκανα καμία ρύθμιση πέρα από το λογαριασμό..... έχω brain-memory-loss :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...