Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως να αρνηθώ πρόταση για κουμπαριά;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!!

Μια φίλη μου μου..δήλωσε ότι θα βαφτίσει το παιδί μας, και επειδή είχαμε καλές σχέσεις τότε και κάναμε όμορφη παρέα είπα «εντάξει». Αλλά τώρα το έχω μετανιώσει και δεν ξέρω πως να της πω ότι δεν θελουμε να γίνει αυτή η νονά μας χωρίς να την πληγώσουμε. Θεωρώ τον ρόλο παρά πολύ σημαντικό, και αυτό το θέμα με βασανίζει πολύ..

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!!

Διαφημίσεις

On 4/15/2023 at 12:47 AM, Riverside said:

Καλησπέρα σε όλους!!

Μια φίλη μου μου..δήλωσε ότι θα βαφτίσει το παιδί μας, και επειδή είχαμε καλές σχέσεις τότε και κάναμε όμορφη παρέα είπα «εντάξει». Αλλά τώρα το έχω μετανιώσει και δεν ξέρω πως να της πω ότι δεν θελουμε να γίνει αυτή η νονά μας χωρίς να την πληγώσουμε. Θεωρώ τον ρόλο παρά πολύ σημαντικό, και αυτό το θέμα με βασανίζει πολύ..

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Δεν υπάρχει τρόπος να το πείτε χωρίς να την πληγώσετε , εκτός αν δεν θέλει ούτε εκείνη, οπότε θα ανακουφιστεί. Σε διαφορετική περίπτωση, αποφασίζετε τί είναι πιο σημαντικό για σας, η σχέση σας με την κοπέλα (η οποία θα πάψει λογικά να υφίσταται) ή το να έχει το παιδί σας νονά/νονό της αρεσκείας σας. Το να τα συμβιβάσετε όλα και να αλλάξετε νονά αλλά και να είστε φίλες με την κοπέλα, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. 

On 15/4/2023 at 12:47 ΠΜ, Riverside είπε:

Καλησπέρα σε όλους!!

Την κουμπαριά την είχατε κλείσει προ εγκυμοσύνης 'η κατά την διάρκεια?

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια δικαιολογία που να ειναι ' ήπια ".

Το καλύτερο είναι η αλήθεια όπου μπορεί να ειπωθεί βέβαια. 

'Αν ήταν κάτι που το κλεισατε πριν , ίσως να την ξανά ρωταγες αν ισχύει και να της έλεγες ότι έχεις πρόταση και από κάποιον δικό σου άνθρωπο και θα ήθελες να του δώσεις την ευκαιρία. '

Επειδή ο νονός/νονα ειναι σημαντικός στη ζωή ενός παιδιού κάνε το καλύτερο για το παιδάκι.

Σίγουρα αν οι σχέσεις των γονέων δεν είναι κοντινές, τότε και η κουμπαριά δεν θα ευδοκιμήσει. Και στο λέω απο κοντινα μου παραδείγματα.. 

Εγώ πιστεύω ότι αν είστε όντως φίλες δεν θα χαλάσετε την φιλία σας.. Μπορεί να την πειράξει αρχικά αλλά ως εκεί. Μπορείς να της πεις ότι όταν είπες ναι το είπες πάνω σε ενθουσιασμό που σε τίμησε χωρίς να το συζητήσεις περαιτέρω κ να σκεφτείς κ τα υπόλοιπα.. πχ ότι είναι έθιμο να το βαφτίζει ο κουμπάρος ο έχει προτεραιότητα, ότι σας είχαν κάνει κ άλλοι πρόταση κ είναι σειρά του συντρόφου να αποφασίσει κλπ.. 

Παρόλα αυτά σκέψου τον λόγο που δεν θες να στο βαφτίσει η φίλη σου, μήπως δεν είναι σημαντικός..

Να σας ζήσει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...