Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μηπως μπορω ακομα ?

Recommended Posts

Ο μικρος μου ηρθε με καισαρικη και ξεκινησαμε τον θηλασμο κατευθειαν, οπου εδειχνε οτι το απολαμβανει χωρις προβληματα. Μολις ομως γυρισαμε απο το μαιευτηριο ξεκινησανε τα προβληματα. Γνωριζω οτι εγω φταιω που δεν θηλαζω τωρα γιατι δεν επεμενα, αλλα οι εξαντληση απο την καισαρικη και την αυπνια ( ειχα να κοιμηθω κυριολεκτικα μια εβδομαδα ), τα ορμονικα και προβληματα με τους γυρω μου ( συγγενεις που καταφεραν να χαλασουν τις ωραιοτερες μερες της ζωης μας ) και το γαλα μου που αργησε να φτασει την ζητηση του μικρου μου ( ετρωγε και τρωει τρομακτικα πολυ - την πρωτη εβδομαδα μονο πηρε 600 γραμμαρια και θηλαζε ολο το 24ωρο χωρις σταματημο ) με εκαναν να ξεκινησω το συμπληρωμα μεχρι φυσικα να μειωθει εντελως το γαλα μου.

Πριν 3 εβδομαδες εβγαλα με το θηλαστρο μονο 20ml με χιλια ζορια και υπεθεσα οτι το γαλα μου εφτανε στο τελος του ετσι σταματησα οποιαδηποτε προσπαθεια για να δινω εστω και ενα γευμα ή να το βγαζω με το θηλαστρο.

Τον μικρο μου τον βαζω το τελευταιο καιρο στο στηθος σαν πιπιλα γιατι δεν αντεχει τις πλαστικες και το αναζηταει. Σημερα ομως πιεσα ελαφρα το στηθος μου και διαπιστωσα πως εχω ακομα γαλα και μαλιστα πεταχτηκε αρκετα μακρια, πραγμα που δεν εκανε ακομα και οταν εβγαζα 150μλ !

Μηπως αυτο σημαινει οτι ακομα εχω ευκαιρια να τον θηλασω ? Εχω γαλα και αν ναι θα μπορουσα να ξανα-ξεκινησω τον θηλασμο ?

Θα ηθελα να προσθεσω οτι οι τυψεις που νιωθω καθε φορα που του δινω συμπληρωμα ειναι τεραστιες και κατηγορω τον εαυτο μου που το αφησε ετσι. Η μονη μου δικαιολογια ειναι οτι οι πρωτες μερες με το μωρο μου ηταν απο τις πιο δυσκολες στην ζωη μου και ειμαι ανθρωπος που σωματικα εχει περασει αρκετα δυσκολα πραγματα. Καταλαβαινω ομως πως ολες οι γυναικες περνανε δυσκολα και το θεωρω αποτυχια μου που δεν θηλαζω ενω θαυμαζω παρα πολυ τις γυναικες που το καταφερανε.

Διαφημίσεις

δες και εδω

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678&postdays=0&postorder=asc&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12110

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

και εγω τα ιδια επαθα...και ειχα πολλες τυψεις, προσπαθησε, ριξε μια ματια στο forum< ρωτα την aglaia...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Μάλλον το πιπίλισμα που κάνει το μικρό σου αποδίδει καρπούς και πίνει έστω και λίγο γαλατάκι χωρίς να το ξέρεις :D

Από τα παραπάνω λινκ, ξεκίνα κυρίως από το τελευταίο:

και μας λες τις απορίες σου.

Σίγουρα μπορείς να επαναγαλακτίσεις με σύστημα και προσπάθεια.

Εύχομαι καλή δεύτερη αρχή!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

citron, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Μη νιώθεις τύψεις, αφού έχεις θέληση θα καταφέρεις να επαναφέρεις το θηλασμό. Για να σε βοηθήσουμε δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες όπως τις ζητάει εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Τι θήλαστρο χρησιμοποιείς; Η ποσότητα του γάλακτος που βγάζουμε με το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτική του γάλακτος που παράγουμε, αλλά του πόσο μπορεί να βγάλει η συγκεκριμένη μαμά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με το συγκεκριμένο θήλαστρο. Για να κάνεις επαναγαλακτισμό χρειάζεσαι οπωσδήποτε νοσοκομειακό θήλαστρο.

Δες σ' αυτό το τόπικ για τον επαναγαλακτισμό

και για ενοικίαση θηλάστρου εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

έχει τα τηλ. των εταιρειών και όλες τις πληροφορίες.

Συνέχισε να βάζεις το μωράκι σου στο στήθος, αφού αυτό είναι το καλύτερο ερέθισμα για την παραγωγή γάλακτος. Πρώτα θα δίνεις στήθος για όσο είναι συνεργάσιμο το μωρό και μετά συμπλήρωμα.

Προσπάθησε παράληλα με το θηλασμό να αντλείς όσο περισσότερο μπορείς με το κατάλληλο θήλαστρο, υπολόγισε 8-10 φορές το 24ωρο από 15 λεπτά τη φορά, με μία φορά οπωσδήποτε μετά τις 12μμ., ανάλογα βέβαια και πόσο συχνά βάζεις το μωρό στο στήθος (γράψε περισσότερα για το πρόγραμμά σας).

Ίσως χρειαστεί να πάρεις και κάποιο συμπλήρωμα όπως μαγιά μπύρας ή τριγωνέλλα, η Αγλαΐα έχει γράψει τις αναλογίες

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12110

Μετράς βρεγμένες πάνες για να είσαι σίγουρη ότι όλα πάνε καλά και ότι απορίες έχεις, εδώ είμαστε!

Καλή επιτυχία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. Ειδα τις συζητησεις και μου λυηκαν αρκετες αποριες ενω μου δημιουργηθηκαν καποιες αλλες.

Αρχικα να σας πω οτι εχω το swing Medela και καταφερνα με αυτο να βγαζω 100ml, 4 φορες την ημερα σε 20 περιπου λεπτα. Καταλαβαινω οτι τωρα χρειαζομαι νοσοκομιακο, σωστα?

Ενας απο τους λογους που απογοητευτηκα ειναι οτι 3 εβδομαδων ετρωγε 100ml απο το δικο μου και μετα σπαραζε στο κλαμα μεχρι να πιει τουλαχιστον 60-70 συμληρωμα. Τι εφταιγε ? Θα μπορουσα / μπορω να του δινω τετοιες ποσοτητες αποκλειστηκα ?

Τωρα τρωει 120-150 συμληρωμα την φορα και συνηθως πειναει καθε 2 με 2 1/2 εκτος απο τα βραδια που μπορει να παει 5-6 ωρες. Πως θα μπορεσω να φτασω αυτες τις ποσοτητες ?

Το στηθος μου θα ξαναπριστει οπως τοτε που κατεβηκε το γαλα ?

Περιμενω περιοδο σε 10 μερες περιπου ( ποναω στη ωορηξια και μου το επιβεβαιωσε ο γιατρος μου ). Αυτο τι επιπτωση θα εχει στον θηλασμο ? Μπορει η περιοδος μου να μην μου ερθει ή να κοπει ?

Αυτες ειναι καποια απο τα πρωτα ερωτηματα. Συγνωμη εαν σας κουραζω αλλα η πληροφοριες σας ειναι ανεκτημητες.

Διαφημίσεις

Περιμενω περιοδο σε 10 μερες περιπου ( ποναω στη ωορηξια και μου το επιβεβαιωσε ο γιατρος μου ). Αυτο τι επιπτωση θα εχει στον θηλασμο ? Μπορει η περιοδος μου να μην μου ερθει ή να κοπει ?

.

ναι μπορει να μην ερχεται η περιοδος κανονικα ή να κοπεί ,εξαρτάται. Δεν σε απασχολει βέβαια :wink:

καλή σου επιτυχία!

Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. Ειδα τις συζητησεις και μου λυηκαν αρκετες αποριες ενω μου δημιουργηθηκαν καποιες αλλες.

Για να σου απαντήσουμε πιο ολοκληρωμένα, καλό είναι να απαντήσεις με λεπτομέρεια στις ερωτήσεις της Αγλαΐας, όπως είπε και η sofuka:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Αρχικα να σας πω οτι εχω το swing Medela και καταφερνα με αυτο να βγαζω 100ml, 4 φορες την ημερα σε 20 περιπου λεπτα. Καταλαβαινω οτι τωρα χρειαζομαι νοσοκομιακο, σωστα?

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά νομίζω ότι θα δυσκολευτείς περισσότερο, αν δεν χρησιμοποιήσεις νοσοκομειακό θήλαστρο, και ίσως δεν θα είναι τόσο αποδοτική η προσπάθεια σου.

Ενας απο τους λογους που απογοητευτηκα ειναι οτι 3 εβδομαδων ετρωγε 100ml απο το δικο μου και μετα σπαραζε στο κλαμα μεχρι να πιει τουλαχιστον 60-70 συμληρωμα. Τι εφταιγε ? Θα μπορουσα / μπορω να του δινω τετοιες ποσοτητες αποκλειστηκα ?

Δεν κατάλαβα αν έδινες μόνο αντλημένο γάλα ή και θήλαζες και σε τι αναλογίες ανά 24ωρο ήταν όλα αυτά και για ποιο λόγο ακολουθούσες τέτοια σειρά. Το σίγουρο είναι ότι ναι, θα μπορούσες θηλάζοντας αποκλειστικά να δίνεις τέτοιες ποσότητες. Είναι πολύ σπάνιο να μην φτάνει το γάλα μιας μαμάς, για να θρέψει το μωρό της, όσο μεγάλο κι αν είναι. Η φύση προβλέπει και για πολύδυμες κυήσεις ...

Τωρα τρωει 120-150 συμληρωμα την φορα και συνηθως πειναει καθε 2 με 2 1/2 εκτος απο τα βραδια που μπορει να παει 5-6 ωρες. Πως θα μπορεσω να φτασω αυτες τις ποσοτητες ?

Σταδιακά, ακολουθώντας το πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού με υπομονή και επιμονή.

Το στηθος μου θα ξαναπριστει οπως τοτε που κατεβηκε το γαλα ?

Νομίζω ότι δεν θα πρηστεί, διότι ξεκινάς από μειωμένη παραγωγή και θα φτάσεις μέχρι εκεί που χρειάζεται το μωρό σου, οπότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος.

Υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα δείξει :)

Αυτες ειναι καποια απο τα πρωτα ερωτηματα. Συγνωμη εαν σας κουραζω αλλα η πληροφοριες σας ειναι ανεκτημητες.

Ενημέρωσε μας για την πορεία σας.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 1 year later...

γεια σας! θελω να ξαναθηλασω την μικρη μου οπως πρωτα! ειναι 3 μηνων! αναγκαστηκα να της δωσω προσθετο γιατι επαιρνε 30γρ την εβδομαδα (για 2 εβδομαδες ειχε παρει μονο 60γρ) μου ειπε ο γιατρος οτι το στηθος μου ειναι δυσκολο κ οτι θελει να ασκησει παραπανω δυναμη το μωρο για να ρουφηξει κ ετσι κουραζοτανε κ αφηνε την θηλη! να πω την αληθεια στην αρχη με βολεψε γιατι ηταν πολυ επωδυνος ο θηλασμος λογω πληγων κ δεν την αφηνα πολυ να θηλασει! πανω που συνιθηζα τον θηλασμο κ μειωνα το προσθετο επαθα μαστιτιδα κ απο το ενα μου στηθος μειωθηκε η ροη! τωρα την θηλαζω 2 φορες την μερα κ καμια φορα κ 3! ομως νιωθω αδεια κ το στηθος μου μια πετσα αλλα αμα το ζουληξω πεταγεται γαλα! συγνωμη για την πολυλογια μου αλλα θελω να την ξαναθηλασω οπως πριν! (ξερω πως εγω φταιω που μειωθηκε κ νιωθω τυψεις γι αυτο γιατι ξερω ποσο καλο ειναι για τα μωρα μας!)

δεν ξερω πολλα πραγματα για τον επαναγαλακτισμο υπαρχει ομως σχετικο θεμα αν κανεις μια αναζητηση θα το βρεις κσι θα σε βοηθησει

το μωρακι το βαζεις καθολου στο στηθος εστω και για πιπιλισμα???

ειναι παντως νωρις και θα μπορεσεις σχετικα ευκολα να κανεις επαναγαλακτισμο αν κανεις αρκετες αντλησεις

θα ρεπει να εχεις νοσοκομειακο θηλαστρο ομως και νομιζω οτι μονο νοικιαζονται

περισοτερα θα εχεις απο την αγλαια και τις αλλες κοπελες

ελπιζω να τα καταφερεις και εσυ!!!!!

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png