Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπάθειες εγκυμοσύνης και περίεργη αντιμετώπιση γυναικολόγου

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους είμαι η Αθανασία είμαι 25 ετών και εδώ και δύο μήνες έχουμε ξεκινήσει με τον σύντροφό μου ελεύθερες επαφές πολύ χαλαρά με σκοπό μια εγκυμοσύνη... λογο του ότι ήμουν πάντα πολύ τυπική και πολύ προσεκτική με αυτά τα θέματα θεώρησα σωστό εφόσον έχω μπει σε αυτήν την διαδικασία να επισκεφτώ ενα γυναικολόγο (πρώτη επίσκεψη σε καινούργιο γυναικολόγο λόγο αλλαγής κατοικίας) για το ετήσιο τσεκαπ αλλά και για να συζητήσω μαζί του την προοπτική εγκυμοσύνης και για να μου δώσει μια κατευθυντήρια γραμμή όσο αναφορά κάποιες προγεννητικες αιματολογικές εξετάσεις που θα ήταν καλό να γίνουν.Αυτο που αρχικά παρατήρησα ήταν ότι ήταν λίγο απότομες οι κινήσεις του στην εξέταση κάτι το οποίο δεν με θορύβησε ιδιαίτερα αλλά έπειτα όταν του είπα ότι έχω ελεύθερες επαφές και ότι θα ήθελα να με συμβουλεύσει κατάλληλα να μου πει αν χρειάζεται να κάνω κάποιες εξετάσεις γυρνάει γελάει και μου λέει: <<Σιγά καλέ υπερβολές εσύ τι νομίζεις ότι όσες μένουν έγκυες κάνουν εξετάσεις πριν αυτές ή οι άντρες τους μείνε πρώτα έγκυος και τα λέμε>>....και κάπου εκεί κολλάω και λέω δεν το άκουσα αυτό....Και έρχομαι να ρωτήσω εσάς που έχετε ζήσει εγκυμοσύνες τοκετούς ίσως έχετε μεγαλύτερη εμπειρία με γυναικολόγους ήταν όντως παράλογο αυτό που του είπα και υπερβολικό;;;

Διαφημίσεις

Ο γυναικολόγος ήταν τραγικός... Οφείλει να σου απαντάει χωρίς να χλευάζει ότι ερώτηση κ να του κάνεις... Ναι μπορεί οι περισσότερες να μένουν έγκυες προτού κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις αλλά δεν είναι καθόλου κακό να τις κάνουν πιο μπροστά... Αντιθέτως.. Καλύτερα μάλλον να αλλάξεις γυναικολόγο..

Γεια σου

Να πω ότι δεν ήταν καθόλου παράλογο ούτε υπερβολικό αυτό που είπες. Αντίθετα αυτός ήταν παράλογος και άσχετος. Φυσικά  έχεις κάθε δικαίωμα  να κάνεις προγεννητικές εξετάσεις έτσι ώστε να νιώσεις και εσύ σίγουρη στην όμορφη αυτή διαδρομή. Σε γενικές γραμμές προσπάθησε να βρεις ένα γυναικολόγο που να νιώσεις καλά μαζί του χωρίς δεύτερες σκέψεις και άβολες στιγμές. Θα το καταλάβεις μόλις τον βρεις. Θα πεις μέσα σου «ναι αυτός είναι». Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι είχα 2 αποβολές μία παλλίνδρομη και μια βιοχημική. Αποφάσισα λοιπόν μετά την 2η αποβολή να το ψάξω λιγάκι κ πήγα στον τότε γυναικολόγο μου ο οποίος για όλα μου έδινε σαν φάρμακο το glucophase(κάνει λεει καλύτερη ποιότητα ωαρίου…ΜΠΟΥΡΔΕΣ)..το μόνο που μου έκανε ήταν καλής ποιότητας αναγούλες και εμετούς. Κ αφού είχα αυτά τα θέματα λέω θα τον ξαναεπισκεφτώ να κάτσω να του αναλύσω τα προβλήματα μου και να συζητήσουμε τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα..φτάνω λοιπόν στο ιατρείο του και αφού με είχε διακόψει με ενα σωρό τηλεφωνήματα που δεχόταν( εχει ξεγεννήσει και γυναίκα διάσημου τρομάρα του) κ λέω επιτέλους σταμάτησε το τηλέφωνο να μιλήσουμε ΜΕ ΔΙΩΧΝΕΙ λέγοντας μου ΣΗΚΩ..λέω παρακαλώ μου λεει ΣΗΚΩ. Σηκώθηκα λοιπόν κ εγώ και έφυγα χωρίς να τον κοιτάξω κ με έπιασαν τα κλάματα μόλις εκλεισα τη πόρτα του ιατρείου του. Μετά από όλα αυτά που τράβηξα έμεινα πάλι έγκυος 3η φορά χωρίς να κάνω τελικά κατι ιδιαίτερο αλλά το μόνο που έκανα μολις είδα θετικό τεστ ήταν να τηλεφωνήσω σε άλλον γυναικολόγο ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν ο γιατρός μου και αυτός που ήθελα να με ξεγεννήσει. Το ένιωσα με το καλημέρα που του είπα. Όπως κ έγινε κ τώρα έχω ένα υγιέστατο κορίτσαρο. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί άσχετοι εκεί έξω που συνήθως είναι τα μεγάλα ονόματα κ αυτοί που θέλουν να το παίζουν κάποιοι. Θεωρώ πως χρειάζεται να προτιμάμε ανθρώπους με εμπειρία, γνωστό βιογραφικό, χαμηλών τόνων που κοιτάνε το είναι και όχι το φαίνεσθαι. Αυτά από εμένα.

Καλή επιτυχία στην όμορφη προσπάθεια σου κ εύχομαι να έρθει σύντομα ένα όμορφο θαυματάκι!!

Καθόλου παράλογο δεν το βρίσκω. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε το στίγμα και η κυστική ίνωση από πριν. Δεν το λένε, τα κοιτάς αφού μείνεις έγκυος, με αποτέλεσμα να έχεις πιθανότητες για τις ασθένειες στο παιδί και να καταλήγουν εγκυμοσύνες σε διακοπή, ενώ αν το ξέρεις από πριν κάνεις απλώς εξωσωματική και είσαι οκ. Την κυστική ίνωση μάλιστα μπορεί να μην σ'τη ζητήσουν ούτε όντας έγκυος! Εγώ στο πρώτο παιδί δεν την έκανα... Μετά μου κόλλησε να την κάνω πριν μείνω έγκυος σε δεύτερο (είχα γράψει κι εδώ), ώστε αν είμαστε φορείς πολύ απλά να μην κάνουμε δεύτερο (δεν θα έμπαινα σε διαδικασία εξωσωματικής έχοντας ήδη παιδί, αλλά αν πρόκειται για το πρώτο κάνεις αυτό και είσαι οκ). Δεν ξέρω αν ξέρεις για τις συγκεκριμένες ασθένειες πώς λειτουργούν οι πιθανότητες, αν θες να σου πω

Αφενός η αντιμετώπισή του ήταν πολύ ελαφριά - όπως αναφέρθηκε, τουλάχιστον για κυστική ίνωση και στίγμα θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις. 

Αφετέρου, ακόμα κι ήταν καθόλα σωστός, δεν έχεις καμία υποχρέωση να πηγαίνεις σε έναν γιατρό που σε κάνει να νιώθεις άσχημα με οποιονδήποτε τρόπο. Ούτε στην εξέταση, ούτε αν δεν απαντάει αναλυτικά και με όμορφο τρόπο στις ερωτήσεις σου.

(Έχω αλλάξει γιατρό επειδή κατά τη διάρκεια του υπερήχου είχε αράξει πάνω στο δεξί μου πόδι όπως ήταν ανεβασμένο στον αναβολέα. Μιλάμε ότι η μασχάλη του είχε κουμπώσει πάνω στο γόνατό μου. Και όχι δεν ήταν κρίπουλας, ήταν και η μαία μέσα, δεν μου την έπεφτε δηλαδή. Ήθελε κάπου να ακουμπήσει ο άνθρωπος, ένα πόδι για να γείρει! Εντάξει ήμαρτον. Δεν ξαναπάτησα.)

Διαφημίσεις

On 12/9/2022 at 3:18 ΜΜ, Αθανασία98 είπε:

Καλησπέρα σε όλους είμαι η Αθανασία είμαι 25 ετών και εδώ και δύο μήνες έχουμε ξεκινήσει με τον σύντροφό μου ελεύθερες επαφές πολύ χαλαρά με σκοπό μια εγκυμοσύνη... λογο του ότι ήμουν πάντα πολύ τυπική και πολύ προσεκτική με αυτά τα θέματα θεώρησα σωστό εφόσον έχω μπει σε αυτήν την διαδικασία να επισκεφτώ ενα γυναικολόγο (πρώτη επίσκεψη σε καινούργιο γυναικολόγο λόγο αλλαγής κατοικίας) για το ετήσιο τσεκαπ αλλά και για να συζητήσω μαζί του την προοπτική εγκυμοσύνης και για να μου δώσει μια κατευθυντήρια γραμμή όσο αναφορά κάποιες προγεννητικες αιματολογικές εξετάσεις που θα ήταν καλό να γίνουν.Αυτο που αρχικά παρατήρησα ήταν ότι ήταν λίγο απότομες οι κινήσεις του στην εξέταση κάτι το οποίο δεν με θορύβησε ιδιαίτερα αλλά έπειτα όταν του είπα ότι έχω ελεύθερες επαφές και ότι θα ήθελα να με συμβουλεύσει κατάλληλα να μου πει αν χρειάζεται να κάνω κάποιες εξετάσεις γυρνάει γελάει και μου λέει: <<Σιγά καλέ υπερβολές εσύ τι νομίζεις ότι όσες μένουν έγκυες κάνουν εξετάσεις πριν αυτές ή οι άντρες τους μείνε πρώτα έγκυος και τα λέμε>>....και κάπου εκεί κολλάω και λέω δεν το άκουσα αυτό....Και έρχομαι να ρωτήσω εσάς που έχετε ζήσει εγκυμοσύνες τοκετούς ίσως έχετε μεγαλύτερη εμπειρία με γυναικολόγους ήταν όντως παράλογο αυτό που του είπα και υπερβολικό;;;

Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια είμαι και καινούρια αν και σας διαβάζω καιρό τώρα και είπα να γράψω και εγώ την δική μου ιστορία με την γυναικολόγο μου μιας και μοιάζει πολύ με την δική σου Αθανασία μου. Μετά από 2 μήνες προσπαθειών για μωράκι αποφασίζω να επισκεφθώ γυναικολόγο για να δω πως να κινηθώ μιας και ήξερα ότι έχω ΣΠΩ. Μπαίνω λοιπόν στο γραφείο μου ζητάει ιστορικό η γιατί και με ρωτάει γιατί είμαι εκεί. Της είπα ότι προσπαθούμε για μωράκι εδώ κ δύο μήνες αλλά λόγο ΣΠΩ θα ήθελα μια βοήθεια (για να βρούμε γόνιμες κτλ) και γυρνάει και μου λέει: Δεν πας καλά μου φαίνεται που με 2 μήνες προσπάθεια ήρθες για εξετάσεις. Κανονικά πρέπει να σε διώξω και να μην σε εξετάσω καθόλου. Το αποτέλεσμα είναι λοιπόν ότι την πίστεψα και πέρασε ένας χρόνος και κάτι και είμαστε ακόμα χωρίς θετικό αποτέλεσμα με μόνη συντροφιά το άγχος και την απελπισία 

Καλησπέρα κορίτσια σας ευχαριστώ όλες παρά πολύ για τις απαντήσεις σας εννοείται πως θα πάω σε άλλον γυναικολόγο γιατί τώρα από ότι φαίνεται θα μου είναι και απαραίτητος... σήμερα το πρωί μετά από 4 μέρες καθυστέρηση έχω ένα τεστακι θετικότατο και είμαι σε αναμονή αποτελέσματος β χοριακης :grin:

4 ώρες πρίν, Αθανασία98 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια σας ευχαριστώ όλες παρά πολύ για τις απαντήσεις σας εννοείται πως θα πάω σε άλλον γυναικολόγο γιατί τώρα από ότι φαίνεται θα μου είναι και απαραίτητος... σήμερα το πρωί μετά από 4 μέρες καθυστέρηση έχω ένα τεστακι θετικότατο και είμαι σε αναμονή αποτελέσματος β χοριακης :grin:

Μπράβο κορίτσι με το καλό εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!!!! Συγχαρητήρια 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...