Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τα κοριτσάκια σας τα κάνετε μπάνιο κάθε μέρα στο πουλάκι τους?

Η δικιά μου είναι περίπου 2,5 ετών και δεν φοράει πάνα εδώ και 2 μήνες.

Αν δεν την πλύνω μία μέρα κοκκινίζει, την πιάνει φαγούρα και μυρίζει κάπως την επόμενη.

Περίεργο δεν είναι?

Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Μετά τα τσίσα την σκουπίζω με καντου(υγρά μαντηλάκια) ή με χαρτί, αν και δεν με αφήνει θέλει μόνη της.

Μήπως ζεσταίνεται επειδή τρίβονται τα μπουτάκια της? ή θέλει πιό ελαφρύ ντύσιμο?

Μήπως να την αφήνω και λίγο γυμνή να παίρνει αέρα?

Μήπως να της σιδερώνω τα βρακάκια της σε εκείνο το σημείο?

Διαφημίσεις

ΓΕιααα

Δεν έχω κοριτσάκι αλλά κάθε μέρα πλύσιμο μου φαίνεται το λογικό...

επίσης τα μαντηλάκια δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο...

και το σιδέρωμα των εσωρούχων εννοείται!!!!!!!!!

Κι εμενα 2,5 ειναι η κορη μου... Δεν την κανω μπανιο καθε μερα (εννοω με λουσιμο), λουζομαστε μερα παρα μερα, αλλα ντουζακι κανουμε καθημερινα και ειδικα πλυσιμο απο κατω...

Τωρα για το σκουπισμα κι εγω εχω προβληματιστει λιγακι, γιατι τωρα που μεγαλωσαν δεν ειναι ευκολο να τα τρεχεις συνεχεια κατω απο τη βρυση για πλυσιμο... Οταν κανει τσισα σκουπιζομαστε με χαρτακι, αλλα οταν κανει κακα με υγρα μαντηλακια...

Βεβαια εγω δεν εχω παρατηρησει ποτε ερεθισμο, αλλα επειδη περισυ ειχαμε ταλαιπωρηθει με επαναλαμβανομενες ουρολοιμωξεις, με εχει αγχωσει η καθαριοτητα της περιοχης :?

Εμένα ο δικός μου συγκαιγόταν οταν τον σκουπιζα με μωρομάντηλα γιατι σταμάτησα να βαζω κρεμα οταν εκοψε την πανα. Χαρτι σκετο ή λιγο βρεγμενο και μπανιο καθημερινα.Αυτά τα ολίγα.

Τί σαπούνι βάζετε?

Χτές που την έπλυνα ήταν κατακόκκινη(κάθε μέρα την πλένω) και το βρακάκι της μύριζε άσχημα. Την έπλυνα με υγρό για την ευαίσθητη περιοχή μήπως τα βρεφικά τα σαπούνια την πειράζουν, την άφησα να στεγνώσει πολύ καλά και μετά πούδρα. Έκανα καλά?

Διαφημίσεις

Γιατί δεν το συζητάς με τον παιδίατρο σου? Εάν βλέπεις υγρά στο βρακάκι της ή αυτό μυρίζει άσχημα, μπορεί το παιδάκι να έχει μία από τις παιδικές κολπίτιδες. Μην τρομάζεις!!!!! Απλά συζήτησε το με τον γιατρό σου και πιθανόν να σου συστήσει να κάνετε καλλιέργεια κολπικού υγρού. Μην το αφήσεις όμως έτσι.Μπορεί και πολύ απλά να την πειράζει κάποιον προιόν πλυσίματος που χρησιμοποιείς. Θα σου πρότεινα τα φυτικά. Περαστικά στο κουκλάκι σου.

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Η μικρή μου είναι 28 μηνών κι έχει κόψει τις πάνες από 21 μηνών.

Ανέκαθεν κάναμε μπάνιο κάθε μέρα και πλύσιμο με νεράκι σε κάθε αλλαγή πάνας. Από τότε που την έκοψε, την σκουπίζω με μωρομάντηλα και την πλένω με νεράκι πριν το μεσημεριανό ύπνο. Και πάντα πλύσιμο αν έχει κάνει κακά της.

Δε μου παρουσίασε ποτέ ερεθισμό ή κάτι τέτοιο. Παρ'όλο που καμιά φορά επιμένει να σκουπίζεται μόνη της ή πηγαίνει στην τουαλέτα εντελώς μόνης της.

Έχω ακούσει ότι καλές είναι και οι πλύσεις με χαμομήλι, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. ίσως κάποια άλλη μαμά να ξέρει σχετικά.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Εμείς την μεγάλη δεν την κάναμε (ούτε και τώρα) μπάνιο κάθε μέρα, αλλά σκουπίζαμε τα τσισάκια με χαρτί, όχι με μωρομάντηλα, δεν νομίζω ότι κάνει. Παρατηρήσαμε κάποια στιγμή μια ευαισθησία που είχε απ'ό,τι φάνηκε στο αφρόλουτρο της Proderm και μετά και σε άλλα διάφορα που δοκιμάσαμε. Της φέρνανε τσούξιμο μετά το μπάνιο. Καταλήξαμε στο johnsons, το οποίο μάλλον δεν την ενοχλεί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πλέον το καθημερινό μπάνιο έχει καθιερωθεί και το πρόβλημα λύθηκε, τα εσώρουχα της τα πλένω με αρκάδι 3κ.σ./5kg διαλυμένο σε ζεστό νερό κατευθείαν στον κάδο και χρησιμοποιώ και αποσκληρυντικό νερού στο πρόγραμμα ΄βαμβακερά 95 βαθμοί΄. Και της τα σιδερώνω χωρίς όμως ατμό. Αυτά τα βρήκα σε διάφορα τοπικ εδώ μέσα και νομίζω οτι βοήθησαν πολύ.

Έχω παραγγείλει και κάτι σαπουνάκια βιολογικά απο μία εταιρεία ecofamily.gr γιατί ότι και να της έβαζα παραπονιόταν οτι την έτσουζε. Την αφήνω και στην μπανιέρα να μουλιάζει λίγο και μετά την ξεπλένω καλά.

Η μπανιέρα είναι πάντα καθαρή πρίν κάνει μπάνιο.

Διαφημίσεις

Υπαρχει ενα υγρο σαπουνι για παρα πολυ ευαισθητες επιδερμιδες (ακομη και γι αυτες που δεν ανεχονται το νερο). Ειναι το PHYSIOGEL CLEANSER της εταιριας STIEFEL που αν θες δεν το ξεπλενεις καν. Ειναι πολυ καλο.Εγω οταν συγκαιγοταν αυτο εβαζα, μου το συστησε παιδοδερματολογος και σωθηκα. Εννοειται σε φαρμακειο το παραγγελνω.Ειναι λιγο ακριβο (15 ευρω νομιζω) αλλα κραταει καιρο.Δεν κανει αφρο αλλα καθαριζει μια χαρα και τις οσμες. Εγω δηλαδη ειμαι πολυ ευχαριστημενη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...