Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΤΙ Η 2η ΕΓΚΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ...?

Recommended Posts

Γειά σας. Έχω ένα πιτσιρίκι σχεδόν 2,5 ετών όλα τα λεφτά και τώρα πάμε για το 2ο. Από τη πρώτη μέρα καθυστέρησης κατάλαβα ότι είμαι έγκυος. Ήμουν πολύ πρησμένη στη κοιλιά,είχα ενοχλήσεις και τις επόμενες μέρες...και ακόμα, δε τολμάω να κάνω τίποτα. Λίγο να ζοριστώ, λίγο να σκύψω, λίγο να τεντωθώ έχω πονάκια και ξαπλώνω. Να φταίει ότι φοβάμαι παραπάνω απ'ότι στη προηγούμενη εγκυμοσύνη...? Πραγματικά τη προηγούμενη φορά ήμουν στο κόσμο μου. Μέχρι και τζιν φόραγα μέχρι το 3ο σχεδόν μήνα. Τώρα είμαι με φόρμες από την αρχή. Ακόμα και η ζώνη με ενοχλείστο αμάξι...τι να πω!! :oops:

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ το μόνο που θα πω είναι "να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει και το δεύτερο μωράκι σου".... Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Κάθε εγκυμοσύνη απ΄οτι έχω διαβάσει είναι διαφορετική. Εγώ στην πρώτη -μιας και μ΄νο μια έχω βιώσει- δεν ειχα πρόβλημα. Φορούσα και εγώ τα περισσότερα ρούχα μου μέχρι και τον 3ο περίπου μήνα. Αλλά έχω ακούσει κάποιες γνωστές μου που από τις πρώτες μέρες είχαν τα φουσκώματα και ενοχλήσεις.... Υπομονή.... :)

sL7ap2.png

Rosalita, και η κουμπάρα μου περνάει την δεύτερη εγκυμοσύνη της σχεδόν όπως εσύ. Το πρώτο τρίμηνο είχε αιμοραγίες αρκετά συχνά λόγω της κούρασης. Τώρα έχουν σταματήσει οι αιμορραγίες ευτυχώς. Η μητέρα μου και στις 4 εγκυμοσύνες της δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα κι ας ζοριζόταν με την φροντίδα των πρώτων παιδιών. Εγώ είμαι στην πρώτη εγκυμοσύνη και το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι από τον 2ο μήνα δεν μου κάνει κανένα παντελόνι μου και τα μπλουζάκια μου όλα αφήνουν την κοιλιά απ'έξω, αν τα φορέσω, παρόλο που μέχρι τώρα πήρα μόνο ένα κιλό (και κλείνω τον 3ο μήνα σε τρεις μέρες).

Οπως λέει και η Lia κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, αυτό πιστεύω κι εγώ. Υπομονή, οι μέρες θα περάσουν γρήγορα και ούτε θα το καταλάβεις...

Οπως λένε και τα κορίτσια κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική.Εγώ πάλι στην πρώτη ήμουν πολύ αγχωμένη για το αν θα πάνε όλα καλά ,δε σήκωνα τίποτα πρόσεχα πολύ,τώρα έχοντας ενα ζουζούνι να φροντίζω δεν είχα χρόνο να σκεφτώ πολλά πολλά οπότε ο καιρός πέρασε γρήγορα.

Πρήξιμο στην κοιλιά είχα και στις δυο απο την αρχή που έκανα το τεστ.Δε μου έκαναν τα παντελόνια μου με τίποτα και μέχρι τον 5ο δεν είχα πάρει κιλά!

Είναι ακόμη αρχή και θα έχεις ενοχλήσεις,το β τρίμηνο είναι καλύτερο!

Καλή συνέχεια και προσοχή!

.png.png.png

Ευχαριστώ πολύ για την ηθική υποστήριξη! Έχω πανικοβληθεί και αιτία είναι μάλλον ότι τη πρώτη μέρα της καθυστέρησης είχα λίγο ροζ. Δεν ξαναείδα από τότε αλλά μάλλον αυτό με 'ταρακούνησε' λιγάκι..Φοβάμαι και με τον υιο που όλο θέλει περιποίηση, αγκαλιές και τα γνωστά! Ελπίζω όλα καλά να πάνε...

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη!

Εγώ και στις 2 εγκυμοσύνες μου ήμουν αρκετά χαλαρή, ειδικά τώρα με ένα μωρό να φροντίζω δεν έχω καλά καλά συνειδητοποιήσει ότι είμαι έγκυος. Και ενώ στην πρώτη βιαζόμουνα να περάσει ο καιρός να πάρω το μωράκι μου αγκαλιά τώρα θέλω να απολάυσω τη κάθε στιγμή με το ζουζούνι μου πριν έρθει το νέο μωράκι.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Καλημέρα κορίτσια,

Επειδή παρακολουθώ τη συζήτησή σας, είπα να σας πω κι εγώ την άποψή μου. Ειδικά οι γυναίκες που είχαν μία πολύ καλή πρώτη εγκυμοσύνη, έχουμε την τάση να υποτιμούμε την δεύτερη και να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Είναι μεγάλο λάθος. Χρειάζεται προσοχή. Εγώ παρά το ότι την πρώτη εγκυμοσύνη ούτε που την κατάλαβα, σκοπεύω στην δεύτερη να είμαι πολύ περισσότερο προσεκτική. Τώρα μάλιστα που έχω το μωρό μου και ξέρω τί θέτω σε κίνδυνο..... Σας εύχομαι να περάσει γρήγορα ο καιρός και όλα να πάνε υπέροχα.....!

Ελένη, ακριβώς όπως και εσύ. Απλά στη δεύτερη, επειδή ήξερα είχα λίγες τύψεις κάποιες φορές που έκανα κάτι που υποτίθεται δεν έπρεπε. Η συμβουλή μου γενικά είναι: απολαύστε την κάθε εγκυμοσύνη σας. Δεν ξαναγυρνάει πίσω ο καιρός, όσες εγκυμοσύνες και να έρθουν.

Να μαι και γω!!! λοιπόν στην πρωτη μου εγκυμοσυνη εκτος απο μια μικρή μελαχγολια το πρωτο δίμηνο δεν αντιμετωπισα τιποτα δυσαρεστο ... ειχα μια πολυ καλη εγκυμοσύνη... και ευκολη...

τωρα διανύω τη δευτερη, κοντα 9η βδομαδα και ειμαι .... καραβι στον ωκεανο!!!!!!!!!!!! Ναυτιες - Ζαλαδες - Εξαγωγες.. μυρωδιες... αηδια.. και οτι κοροιδευα και θεωρουσα υπερβολικο οταν μου το ελεγαν ή το έβλεπα...

γιαυτο κοριτσακια μου καλα μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μην πεις.... η 2η εγκυμοσυνη μου ειναι τελειως διαφορετική απο την πρωτη... και προς το παρον με δυσκολευει αρκετα αφου απο το απογευμα και μετα ειδικα επιδεινωνεται η κατασταση μου!δηλαδη τις ωρες που γυρναω σπιτι μου!!!

Αλλα απο τη στιγμή που δεν εχω πιο σοβαρα προβλήματα προσπαθω να μην με παιρνει απο κατω και θυμαμαι αυτο που χα διαβασει τυχαια στην πρωτη μου εγκυμοσυνη οτι οι ναυτιες και οι εξαγωγές ειναι μεν δυσαρεστες αλλα ειναι συμπτωμα οτι η εγκυμοσυνη προχωράει καλά :wink: δηλαδή παρηγοριά στον άρρωστο!!!! :lol:

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ! Χάθηκες...

Πόσο σε καταλαβαίνω.... είναι δύσκολη περίοδος.. υπομονή! Εγώ δεν μπορούσα ούτε στο γραφείο να πάω το πρωί.. ούτε να οδηγήσω! Με ανακάτευε μέχρι και η μωρωδιά της τοστιέρας στην κουζίνα!

Να τρως φαγητά με λεμόνι, βοηθάει. Λένε ότι και το τζίντζερ βοηθά πολύ. (Αλλά αύτό το έμαθα κατόπιν ταλαιπωρίας... :lol: ). ΠΟΤΕ το στομάχι άδειο. Πάντα να τσιμπολογάς φρυγανιές, crackers.. Το μόνο που μου είχε επιτρέψει ο γιατρός να παίρνω ίσα ίσα για να φτάνω στη δουλειά το πρωί ήταν ένα παιδικό σιροπάκι για τα μικρά που ζαλίζονται στο σχολικό... Αυτό.

Είναι φοβερό αυτό που νομίζεις ότι είσαι σε καράβι με φουρτουνιασμένη θάλασσα συνέχεια!! (Και να μην μπορείς και να κατέβεις!!)

Εύχομαι ολόψυχα να μην διαρκέσει πολύ. Εγώ μία μέρα ξύπνησα και είχαν φύγει όλα! :shock:

Φιλιά

Διαφημίσεις

Αντιγονη μου σ'ευχαριστώ!! Την περιμενω αυτη τη μερα πως και πως!!

Δεν το ηξερα αποδεδειγμενα οτι το λεμονι βοηθαει αλλα ευτυχως το ζηταει ο οργανισμος μου!! εχθες μετα απο μια εξαγωγή ηθελα λεμοναδα φυσικη!! και εστιψα λεμονι με λιγο νερο και λίγο ζαχαριτσα και ήπια!!!!!!!!!!!

Τι να κάνω!! μόνο υπομονή!! ευτυχως που το πρωι ειμαι λίγο καλυτερα και δεν εχω μεγαλο προβλημα στην οδηγηση και στο γραφειο.. αλλα μετα στο σπιτι δυστυχως δεν ειμαι οπως θα θελα...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών