Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεγάλο νεογέννητο - τι μέγεθος ρούχων (φορμάκια) να πάρω;

Recommended Posts

Γεια σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας ! Η Μπέμπα μου είναι τώρα 1 μήνα και 1 εβδομάδας και είναι περίπου στα 4.700 και 55 εκ. Θέλω να της αγοράσω τα καλοκαιρινά ρουχα της που θα είναι από 3-6 μηνων και με συμβουλεύουν να πάρω μεγαλύτερα ρουχα για 6-9 μηνων.Από εμπειρία μπορεί κάποια να με συμβουλέψει τι να κάνω;

• 3 months later...

Διαφημίσεις

έπεσα σε αυτό το θέμα γιατί είναι να πάρω για μια φίλη φορμάκια για το μωρό της. 

Λοιπόν

επειδή είχα ζήσει αυτή την κατάσταση, αλλά ανάποδα, ήταν πιο μικρό το μωρό μου από τα ρούχα που είχα, μετά ήταν χειμώνας & δεν έκαναν αυτά που είχα πάρει:

θα πρέπει να πάρεις ελάχιστα φορμάκια  και κάθε 3 μήνες που θα αλλάζετε μέγεθος θα βλέπεις τι θα χρειάζεσαι ανάλογα τον καιρό που κάνει.

Ανάλογα την περιοχή που μένεις, το σπίτι που ζεις, το νεογέννητο μπορεί να έχει άλλες ανάγκες. 

Στο σπίτι που έμενα τότε έκανε ρεύμα είχε πολύ κακά κουφώματα με αποτέλεσμα ο χειμώνας να είναι πολύ πιο κρυος από το αναμενόμενο.

Οπότε μετά άλλαξε αυτό που ήταν απαραίτητο. 

Γενικά, φρόντισε να πάρεις από φίλες και γνωστούς διάφορους τύπους φόρμας για να δείς τι σε βολεύει! Υπάρχουν διάφορα είδη ρούχων για αυτές τις ηλικίες εννοώ το πως κουμπώνουν τι υλικό είναι, τι βάζεις από κάτω κλπ. 

Εγώ είδα ότι άλλο τελικά με βόλεψε,   από αυτά που είχα πάρει. 

Οπότε συστήνω - ζητάς από γιαγιά, πεθερά, θεία , φίλη, να σου ψωνίσουν αυτό που χρειάζεσαι την εκάστοτε περίοδο, στο σωστό μέγεθος,  μην αγοράζεις από πριν! 

Επίσης υπολογίζεις ότι μπαίνουν τα ρούχα. Θυμάμαι ξεγελάει εντελώς το μέγεθος του ρουχου αγορασμένο, από το πως είναι μετά πλυμμένο, μιας και πλένονται σε υψηλό βαθμό. 

On 30/3/2022 at 1:00 ΜΜ, marilou3000 είπε:

Γεια σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας ! Η Μπέμπα μου είναι τώρα 1 μήνα και 1 εβδομάδας και είναι περίπου στα 4.700 και 55 εκ. Θέλω να της αγοράσω τα καλοκαιρινά ρουχα της που θα είναι από 3-6 μηνων και με συμβουλεύουν να πάρω μεγαλύτερα ρουχα για 6-9 μηνων.Από εμπειρία μπορεί κάποια να με συμβουλέψει τι να κάνω;

Μάλλον λίγο καθυστερημένη η απάντηση αλλά είμαι καμμενη και θα σου πω μήπως σε βοηθήσω. Εμένα το δεύτερο μωρό γεννήθηκε 4 κιλά κ 53 εκατοστα και παρόλο που γεννήθηκε ακριβώς ίδια περίοδο με την πρώτη κόρη, δεν τη χωράει τίποτα από αυτά που έχουμε. Τώρα είναι 6μιση μηνών κ φοράει το 12. Της είχα αγοράσει κ εγώ κάποια φορμάκια αρχές Μαϊου 9-12 μηνών κ οι δικοι μου με περιεπαιζαν. Είπα να βγάλουμε το καλοκαίρι αλλά τώρα δεν τη χωράνε και ξανά αγοράσαμε για 12-15 ή 12-18. Η δική μου παίρνει ακόμη 800-1000γρ το μήνα. Δες την ανάπτυξη της κ αγόραζε λίγα δοκιμαστικά. Να έχουν καμποσο περιθώριο μη τη στενεύουν. Κ σίγουρα ανάλογα την εταιρεία. Τα orchestra, benetton, dpam είναι μικρά, τα zara κ τα mothercare ακριβώς, minerva πιο άνετες γραμμές.