Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπαρχει περιπτωση να μετανιωσει μια γυναικα που εκανε παιδι

lilini

Recommended Posts

Καλησπερα. Λεμε με το συντροφο μου να προσπαθησουμε να κανουμε παιδι...το θελω εδω και πολλα χρονια...ακουω ομως πολλες που λενε οτι εκαναν και το μετανιωσαν...πιστευετε οτι γινεται αυτο συχνα?

Διαφημίσεις

Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται? Είσαι πολλά χρόνια με τον σύντροφό σου? Έχετε κάποια σταθερή δουλειά τουλάχιστον ένας απ' τους 2?

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει κάποιον ότι έχει μετανιώσει που έκανε παιδιά, το μόνο ίσως που ακούω ήταν ότι αν γύριζαν το χρόνο πίσω ίσως να ζούσαν περισσότερο πριν το παιδί.

Δεν νομίζω πάντως να είναι κάτι σύνηθες. Γιατί όταν κάνεις παιδί παρόλες τις δυσκολίες δεν μπορείς μετά να φανταστείς την ζωή σου χωρίς το πλασματακι σου!

On 6/1/2022 at 11:01 ΜΜ, lilini είπε:

Καλησπερα. Λεμε με το συντροφο μου να προσπαθησουμε να κανουμε παιδι...το θελω εδω και πολλα χρονια...ακουω ομως πολλες που λενε οτι εκαναν και το μετανιωσαν...πιστευετε οτι γινεται αυτο συχνα?

Όχι απαραίτητα να μετανιώσει για το ίδιο το παιδί , αλλά για το έγινε ο ίδιος γονιός. Δε ξέρω αν γίνομαι αντιληπτή αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να αγαπάς άνευ όρων το παιδί αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις ώρες ώρες ότι θα σκάσεις. Η γονεικοτητα είναι μια κατάσταση που έχει ευθύνες και η προσωπική ελευθερία περιορίζεται πρέπει να υπάρχει ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, δε μπορεί να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και νομίζω ότι πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν τι ακριβώς είναι πριν κάνουν όντως παιδί, υπάρχει ένα ροζ σύννεφο και μια ουτοπία στο μυαλό τους. Οπότε ναι πιστεύω ακράδαντα ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων ένα σοκ το παθαίνει μόλις αποκτά παιδί και θέλουν τη ζωή τους όπως τη ξέρουν πίσω. Και είναι φυσιολογικό . Ειδικά πολλοί άντρες σοκάρονται και δε συμμετέχουν εξίσου , τα αφήνουν στις γυναίκες γιατί έτσι έχουν μάθει δυστυχώς, οι γυναίκες από την άλλη παθαίνουμε επιλοχειο γιατί φορτώνονται στην πλειοψηφία το βάρος της ανατροφής και πάει λέγοντας... Οπότε ναι πιστεύω ότι πολλοί "μετανιώνουν" που μπαίνουν σε αυτή την κατάσταση. Όχι το ότι δεν αγαπούν το παιδί τους αλλά θα προτιμούσαν τη ζωή τους όπως τη ξέρανε. Αυτά έχει η ανθρώπινη φύση, συνήθως αυτό συμβαίνει στην αρχή μόλις γεννηθεί το παιδι. Μετά όταν πάρεις το κολαι αλλάζουν τα συναισθήματα. Ειδικά το παιδί αρχίζει να αλληλεπιδρά μαζί σου και επικοινωνείς. Εκεί αρχίζει το δέσιμο. Και τα συναισθήματα είναι ρευστά. Δεν μπορεί να νιώθει κάποιος για πάντα ότι μετάνιωσε. Ίσως το νιώσει κάποιες φορές που το παιδί κλαίει και δε σταματάει. Δεν είναι κακό . Όλοι περνάμε φάσεις και δε θα έπρεπε να αυτομαστιγονωμαστε. Το περίεργο είναι να το νιώθει συνεχώς ότι μετάνιωσε που έγινε γονιός. Εκεί θα πρέπει να το δει με ψυχολόγο.

Καλησπέρα κ από μένα. Έχω ακούσει μαμάδες να λένε ότι ίσως να μην έπρεπε να κάνουν παιδί γιατί περνάνε δύσκολα δεν αντέχουν κλπ αλλά προσωπικά δεν θα έλεγα ποτε τέτοια κουβεντα. Το θεωρώ μεγάλη αμαρτία . Εγώ έχω ένα κοριτσάκι δύο χρονών. Έχω περάσει πολύ δύσκολα για χίλιους δυο λόγους. Η ζωή αλλάζει πάρα πολυ,η σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι επισης. Οι ισορροπίες αλλάζουν. Η γυναίκα ξαφνικά αναλαμβάνει πολλούς ταυτόχρονα ρολους. Ειδικά αν δεν έχεις από πίσω βοήθεια τα πράγματα είναι ζόρικα. Παρόλα αυτά κ γω που αναπολώ πολλές φορές την παλιά μου ζωή ,το αραγμα ,τον ύπνο,τις βόλτες ,δεν μπορώ να διανοηθω τη ζωή μου χωρίς το παιδί μου 

Πριν γίνω μαμά .δεν μπορούσα καν να φανταστώ πως είναι να είσαι γονιός...η ζωή μου άλλαξε..κ για να το πω οσο πιο απλά κ κατανοητά τα παιδάκια μου πλέον κάνουν κουμάντο...τα λάτρεψα ομωσ από την πρώτη στιγμή...ειδικά με την μεγάλη μου που ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα την έβλεπα κ έκλαιγα από ευτυχια. .ένιωθα ερωτευμένη μαζί τησ..τέτοιο δέσιμο που έχω με τα παιδιά μου δεν το έχω με κανέναν άλλο ..

Κ εγώ αναπολώ πολλές φορεσ την παλιά μου ζωή...κ εγώ θα ήθελα παραπάνω χρόνο για μένα ..αλλά οπωσ κ να χει..τιποτα δεν είναι πάνω από τα παιδιά μου..

Έχει μεγάλη σημασία με το ποιόν θα κανεισ το παιδί...γιατί αν δεν είναι ο σωστός..τότε θα υπάρχουν προβλήματα...

Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καμμία που να το μετάνιωσε...

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έχω ξανακουσει μάνα να λέει ότι μετάνιωσε που έκανε παιδί!!Όσο δύσκολα κι αν είσαι,σε οποιαδήποτε οικονομική θέση ένα παιδί είναι ένα θαύμα!!!Θα κάνεις τα πάντα για να το κάνεις ευτηχισμενο και να το βλέπεις χαρούμενο!!όταν το πάρεις για πρώτη φορά αγκαλιά τότε θα δεις τι σημαίνει ευτηχια κι αυτό το συναίσθημα νομίζω δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο!!

On 6/1/2022 at 11:01 ΜΜ, lilini είπε:

Εγώ θα σας έλεγα να ακούσετε την καρδιά σας και να σκεφτείτε για ποιο λόγο θέλετε να γίνετε μαμά. Αν σας παρασύρουν οι αβάσταχτες κοινωνικές πιέσεις, επειδή όλοι κάνουν παιδιά, ή θεωρείτε ότι ένα παιδί θα δώσει νόημα στη ζωή σας και θα θεραπεύσει τραύματα ή σχέσεις, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μετανιώσετε για τον νέο σας ρόλο. 

Αν, ωστόσο, αγαπιέστε με τον σύντροφό σας και επιθυμείτε αυτή την αγάπη να διοχετεύσετε σε ένα νέο πλάσμα που θα είναι ανεξάρτητο και δεν έρχεται να γιατρέψει κανενός τα κενά, τότε μην ανησυχείτε. Η γονεϊκότητα θα αλλάξει τη ζωή σας, αλλά δεν θα την καταστρέψει. Θα κάνετε τα ίδια πράγματα αλλιώς και μερικά νέα πράγματα. Η ζωή δεν τελειώνει με τη γονεϊκότητα, αλλά συμπληρώνεται!

Πάντως το γεγονός ότι αναρωτιέστε πριν ξεκινήσετε τις προσπάθειες, δείχνει ότι είστε υπεύθυνοι, γεμάτοι και ώριμοι άνθρωποι. 

Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας!

Επειδή έγινα πρόσφατα μαμα, θα σου πω πως πολλές φορές σκέφτομαι έτσι.. Σίγουρα θα έχει κούραση, αλλαγή του τρόπου ζωής αλλά νομίζω πως ένα είναι το θέμα... Να έχεις την απόλυτη συμπαράσταση από τον σύζυγο... Να βοηθάει, να μην σε κρίνει και να σε ξαλαφρωνει όσο μπορεί... Αν γίνει αυτό, θα θες να κάνεις 10 παιδιά... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...