Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

26η βδομάδα ισχιακό μωρό

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. 

Περιμένω το τρίτο μου μωράκι, είναι στην 26 βδομάδα, αλλά το μωρο μου είναι ακόμη με το κεφάλι προς τα πάνω. Ο γιατρός μου λεει ειναι νωρίς ακόμη, αλλά εγώ αγχώνομαι γιατί τα άλλα δύο παιδιά μου ήταν γυρισμένα απο πολύ νωρίς. Όσες είχατε ισχιακα μωρακια, τελικά γύρισαν; και σε ποια βδομάδα; 

Διαφημίσεις

Εμενα γύρισε γύρω στην 30η εβδομάδα. 28η ήταν ισχιακό στον υπέρηχο, το κατάλαβα πότε γύρισε. Κ μενα το πρώτο μου είχε γυρίσει ήδη στην 28η αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς είναι πολύ νωρίς.

Ειναι λιγο νωρις για τριτο μωρακι, εχεις περιθωριο αλλα καλυτερα να ξεκινησεις απο τωρα που μπορεις. Αυτο που θα πρεπει να προσεχεις ειναι να μην κανεις κατι που το βοηθαει να μενει σε αυτη τη θεση, πχ να αποφευγεις να καθεσαι στηριζοντας στη πλατη στον καναπε/καρεκλα (κανοντας η μεση σου αμβλεια γωνια) , προτιμησε να γερνεις ακουμπωντας καποιο επιπλο ή κατσε στα τεσσερα ή όταν τρως γυρνα την καρεκλα και κατσε στηριζομενη στην πλατη (σαν τους "μαγκες"). Αν οδηγας και αναγκαζεσαι να περνας ωρα συνεχομενη σε αυτην την σταση, τοτε ισορροπησε το, αποφευγοντας να κατσεις αλλο ετσι την υπολοιπη μερα. Να κοιμασαι στο πλαι με το εσωτερικο ποδι ισια τεντωμενο και το απο πανω σε ορθη γωνια, ετσι δημιουργειται πολυς χωρος στη μητρα. Γενικως, απεφευγε την σταση ανασκελα οσο μπορεις.

Ριξε μια ματια σε μια παλαιοτερη παραθεση μου με ασκησεις που μπορεις να κανεις για να γυρισει (και τις συνεχιζεις για να μεινει κεφαλικο) αλλα και μια σελιδα με πολλες πληροφοριες για την ισχιακη προβολη

3 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Εμενα γύρισε γύρω στην 30η εβδομάδα. 28η ήταν ισχιακό στον υπέρηχο, το κατάλαβα πότε γύρισε. Κ μενα το πρώτο μου είχε γυρίσει ήδη στην 28η αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς είναι πολύ νωρίς.

Ναι μωρε το ξερω είναι πολύ νωρίς. Για να δουμε στο επόμενο ραντεβού που εχω το ντοπλερ. 

4 ώρες πρίν, anastella είπε:

Κορίτσια καλησπέρα. 

Περιμένω το τρίτο μου μωράκι, είναι στην 26 βδομάδα, αλλά το μωρο μου είναι ακόμη με το κεφάλι προς τα πάνω. Ο γιατρός μου λεει ειναι νωρίς ακόμη, αλλά εγώ αγχώνομαι γιατί τα άλλα δύο παιδιά μου ήταν γυρισμένα απο πολύ νωρίς. Όσες είχατε ισχιακα μωρακια, τελικά γύρισαν; και σε ποια βδομάδα; 

Εμένα γύρισε 34η εβδομάδα, πάρα πολύ αργά! Ένα μήνα πριν γεννήσω :)

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, anastella είπε:

Αχ μακάρι. 

Γνωστής μου γύρισε την 38η εβδομαδα. Στο πρώτο μωρό θέλουμε να πάρει θέση νωρίς αλλά από το δεύτερο και μετά,επειδή τα τοιχώματα της μητρας είναι πιο χαλαρωμενα ας το πω,μπορεί να γυρίσει ευκολότερα ακόμη και προς το τέλος.Ολα τα μωρα ειναι προγραμματισμένα να γυρίζουν με το κεφάλι προς τα κάτω αλλά ο τρόπος ζωής μας, η καθιστική ζωή,ο τρόπος που καθόμαστε δυσκολεύει το έργο τους.Οποτε αρκεί συνήθως να τους δώσουμε την ευκαιρία και τον χώρο να κάνουν αυτό που ξέρουν.Εχω μήνυμα σε απόκρυψη με ασκήσεις και τρόπους που βοηθούν το μωρό να γυρίσει σε κεφαλικη προβολή και να την διατηρήσει.Φυσικα όσο πιο νωρίς ξεκινάμε τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχει,αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι,εχεις χρόνο να το βοηθήσεις να γυρισει:)

3 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Γνωστής μου γύρισε την 38η εβδομαδα. Στο πρώτο μωρό θέλουμε να πάρει θέση νωρίς αλλά από το δεύτερο και μετά,επειδή τα τοιχώματα της μητρας είναι πιο χαλαρωμενα ας το πω,μπορεί να γυρίσει ευκολότερα ακόμη και προς το τέλος.Ολα τα μωρα ειναι προγραμματισμένα να γυρίζουν με το κεφάλι προς τα κάτω αλλά ο τρόπος ζωής μας, η καθιστική ζωή,ο τρόπος που καθόμαστε δυσκολεύει το έργο τους.Οποτε αρκεί συνήθως να τους δώσουμε την ευκαιρία και τον χώρο να κάνουν αυτό που ξέρουν.Εχω μήνυμα σε απόκρυψη με ασκήσεις και τρόπους που βοηθούν το μωρό να γυρίσει σε κεφαλικη προβολή και να την διατηρήσει.Φυσικα όσο πιο νωρίς ξεκινάμε τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχει,αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι,εχεις χρόνο να το βοηθήσεις να γυρισει:)

Σε ευχαριστώ πολύ :)

Αυτές τις ασκήσεις που μπορώ να τις βρω; 

1 hour ago, anastella είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ :)

Αυτές τις ασκήσεις που μπορώ να τις βρω; 

Εχω μια παραθεση λιγο πιο πανω αλλα ειναι σε αποκρυψη γιατι εχει το λινκ και χρειαζεται εγκριση απο τους διαχειριστες. Λογικα μεχρι αυριο θα εχει εμφανιστει.

On 12/11/2021 at 7:57 ΜΜ, anastella είπε:

Αχ μακάρι. 

Και εμένα και τα δυο μου παιδιά γυρίσαν μετά την 37 εβδομάδα. Δεν έχει σημασία αν τελικά εγώ πήγα με καισαρική απλά για να μην ανησυχείς τόσο από τώρα. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...