Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ξαφνικα προβληματα θηλασμου

Recommended Posts

καλησπερα,

ειμαι καινουρια στο site και καινουρια μαμα επισης. εχω ενα αγορακι 2,5 μηνων που το θηλαζω αποκλειστικα. ενω ολα πηγαιναν καλα και εχουμε φτασει απο 3600 κιλακια (που γεννηθηκε) σε 6700 (αισιως σημερα το πρωι) απο χθες εχουμε προβληματα.':cry:'

καταρχας εγω απο την αρχη εβγαζα το γαλα με θηλαστρο και ετσι το μωρακι μου εμαθε να πινει και με μπιμπερο και απο το στηθος χωρις προβλημα. οταν πινει απο μπιμπερο κατεβαζει περιπου 180ml μπορει και παραπανω καμια φορα.

τις τελευταιες μερες, πινει 100 απο το μπουκαλι, μετα κλαιει και τρωει τα χερια του αλλα δεν θελει το μπουκαλι. αν του δωσω στηθος ομως τρωει κανονικα. το προβλημα ειναι οτι με το στηθος κανει αναγωγες αλλοτε λιγο αλλοτε περισσοτερο. ειτε γιατι τρωει πιο λαιμαργα ειτε εχω πολυ ροη(πλημμυριζουμε και οι 2) ειτε εχει μια μικρη παλινδρομηση (οπως ειπε ο γιατρος)

δεν ξερω τι να κανω και ανησυχω μηπως προκειται για στενωση πυλωρου (αλλα εκδηλωθηκε τωρα??!!!!)

καμια γνωμη γιατι ξαφνικα σε μια μερα αλλαξε ολες τις συνηθειες? να σημειωσω οτι γενικα ειναι πολυ ησυχος, δεν κλαιει σχεδον ποτε και κοιμαται αρκετα εως πολυ (ειμαι πολυ τυχερη φαινεται':D') κατα τα αλλα οταν ειναι ξυπνιος παιζει και γελαει συνεχως

οποιαδηποτε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη

ευχαριστω

.png

Διαφημίσεις

ειμαι καινουρια στο site και καινουρια μαμα επισης. εχω ενα αγορακι 2,5 μηνων που το θηλαζω αποκλειστικα. ενω ολα πηγαιναν καλα και εχουμε φτασει απο 3600 κιλακια (που γεννηθηκε) σε 6700 (αισιως σημερα το πρωι) απο χθες εχουμε προβληματα.':cry:'

Να σου ζήσει!

Πριν διαβάσω οτιδήποτε θα σου πω ότι κάτι που διαρκεί μόνο μία μέρα δεν χαρακτηρίζεται ως πρόβλημα.

τις τελευταιες μερες, πινει 100 απο το μπουκαλι, μετα κλαιει και τρωει τα χερια του αλλα δεν θελει το μπουκαλι. αν του δωσω στηθος ομως τρωει κανονικα.

στην ηλικία αυτή τα μωρά αρχίζουν και εκφράζουν τις προτιμήσεις τους, αρχίζουν να έχουν άποψη! :)

επίσης μερικά αρχίζουν να τρώνε λιγότερο! :wink:

το προβλημα ειναι οτι με το στηθος κανει αναγωγες αλλοτε λιγο αλλοτε περισσοτερο. ειτε γιατι τρωει πιο λαιμαργα ειτε εχω πολυ ροη(πλημμυριζουμε και οι 2) ειτε εχει μια μικρη παλινδρομηση (οπως ειπε ο γιατρος)

αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα γιατί έχεις πολλά να καθαρίσεις αλλά είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε πολλά μωρά.

δεν ξερω τι να κανω και ανησυχω μηπως προκειται για στενωση πυλωρου (αλλα εκδηλωθηκε τωρα??!!!!)

γιατί το σκέφτηκες αυτό;

καμια γνωμη γιατι ξαφνικα σε μια μερα αλλαξε ολες τις συνηθειες?

γιατί τα μωρά μεγαλώνουν και αλλάζουν εύκολα! :)

αλοίμονο αν δεν άλλαζαν, δεν θα μεγάλωναν ποτέ!

:)

Από όσα γράφεις δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό!

κατ'αρχας ευχαριστω πολυ που απαντησες τοσο συντομα!

σκεφτηκα για την στενωση γιατι το ανεφερε ο γιατρος και γω σαν παρανοϊκη μανα αμεσως υπεθεσα το χειροτερο.(':roll:') ευτυχως τωρα που μιλησαμε στο τηλεφωνο το απεκλεισε.

λες τελικα η μεγαλη ροη να προκαλει τις αναγωγες?(':oops:') τι να κανω? να μειωσω τα γευματα για να μειωθει το γαλα ή να σταματησω να χρησιμοποιω θηλαστρο μηπως τραβαω πιο πολυ γαλα απ'οτι χρειαζεται

ο γιατρος λεει οτι μπορει να ειναι μια ελαφρα γαστρεντεριτιδα (η κοιλιτσα του κανει γκρρρρρ και εχει λιγο ζορι οταν κανει κακακια) μου ειπε να κανω λιγο διαιτα στη διατροφη μου και θα του περασει.

μετα σκεφτηκα μηπως τον πειραξε το γαλα που φυλαω στο ψυγειο, αλλα εχω διαβασει ολα τα θεματα σας με την διατηρηση και ακολουθω πιστα τις οδηγιες! μηπως ειχα φαει κατι που δεν του αρεσε και για αυτο δεν ειπιε απο το μπουκαλι?

τωρα τελευταια επισης δεν κρατιεμαι και κανω 1-2 τσιγαρα την ημερα αμεσως μολις θηλασω ομως και φοβαμαι μην τον πειραξε αυτο. αν ειναι ετσι νιωθω ηδη πολυ ενοχη.

.png

ευτυχως τωρα που μιλησαμε στο τηλεφωνο το απεκλεισε.

πάλι καλά! γιατί έλεγα κι εγώ όλο και κάτι παραπάνω θα υπήρχε για κάτι τέτοιο (γιατί τα πετάει έτσι η γιατρός; )

λες τελικα η μεγαλη ροη να προκαλει τις αναγωγες?(':oops:') τι να κανω? να μειωσω τα γευματα για να μειωθει το γαλα ή να σταματησω να χρησιμοποιω θηλαστρο μηπως τραβαω πιο πολυ γαλα απ'οτι χρειαζεται

για την ώρα μην κάνεις τίποτα.

Θηλάζεις και από τους δύο μαστούς σε κάθε γεύμα;

ο γιατρος λεει οτι μπορει να ειναι μια ελαφρα γαστρεντεριτιδα (η κοιλιτσα του κανει γκρρρρρ και εχει λιγο ζορι οταν κανει κακακια) μου ειπε να κανω λιγο διαιτα στη διατροφη μου και θα του περασει.

:roll: η δική σου δίαιτα δεν μπορεί να έχει καμία θεραπευτική επίδραση σε γαστρεντερίτιδα του μωρού

μπορεί πράγματι να υπάρχει γαστρεντερίτιδα αλλά εσύ συνεχίζεις να τρως αυτά που έτρωγες (τα λεγόμενα της γιατρού έχουν σχέση με μεταφυσική και όχι με ιατρική)

μηπως ειχα φαει κατι που δεν του αρεσε και για αυτο δεν ειπιε απο το μπουκαλι?

ας δούμε αν θα το επαναλάβει και με ποιο τρόπο

Μην τρομάζεις τόσο με τις αλλαγές. Γενικά όταν δεν υπάρχει κάτι επείγον, ισχύει ο κανόνας των 3 ημερών, συνήθως το πρόβλημα λύνεται μόνο του. :wink:

τωρα τελευταια επισης δεν κρατιεμαι και κανω 1-2 τσιγαρα την ημερα αμεσως μολις θηλασω ομως και φοβαμαι μην τον πειραξε αυτο. αν ειναι ετσι νιωθω ηδη πολυ ενοχη.

αχ! δύσκολοι καιροί για καπνιστές, κάνει και κρύο...

Ελπίζω να ξερεις ότι το τσιγάρο επιτρέπεται μόνο εκτός σπιτιού σε υπαίθριο ή ημιυπαίθριο χώρο (όχι σε άλλο δωμάτιο, κάτω από τον απορροφητήρα, στο τζάκι κλπ...).

Το μωρό δεν πρέπει να εισπνέει τον καπνό για κανένα λόγο!

Εννοειται οτι καπνιζω εξω στο μπαλκονι και ειπαμε 1-2 τσιγαρα την ημερα οχι παραπανω! Στην εγκυμοσυνη εκανα τρελλη υπομονη και δεν καπνιζα αλλα μετα τη γεννα τα βρηκα λιγο σκουρα, αν και ξερω οτι ειναι μεγαλη βλακεια.

Συνηθως του δινω και τα 2 στηθη σε καθε θηλασμο. Πρεπει μονο το ενα? Και το αλλο που πρηζεται τι το κανω?

Ο γιατρος δεν ξερω γιατι πεταξε ετσι κουβεντες, αν και ειναι πολυ καλος και μου τον εχουν συστησει τουλαχιστον 3 γνωστες μου οικογενειες, εμενα μου εκανε ασχημη εντυπωση γιατι κοντεψα να τρελλαθω με τη στενωση που ειπε!(':mad:')

Το βραδυ χθες εφαγε κανονικα απο το στηθος, λιγοτερο απ'οτι συνηθως ομως. Το πρωι του εδωσα μπουκαλι και εφαγε σχεδον 140μλ. Ειναι καλοδιαθετος δεν εχει πυρετο 37,4-37,6. Βεβαια εχει κανει 2-3 φορες κακα τοσο πολλα και νερουλα που βγαινουν απ'ολα του τα ρουχα! Πολυ πλυσιμο η υποθεση, αλλα καλα να ειναι και ας πλενω για ολη μου τη ζωη!!(':)')

Παντως αισθανομαι ξανα την αναγκη να σε ευχαριστησω πολυ Αγλαϊα που απαντας τοσο αμεσα στα μηνυματα μου. Ειναι πολυ ομορφο να νιωθεις οτι καποιος σε σκεφτεται και σε καθησυχαζει!

.png

Διαφημίσεις

Συνηθως του δινω και τα 2 στηθη σε καθε θηλασμο. Πρεπει μονο το ενα? Και το αλλο που πρηζεται τι το κανω?

Νομίζω ότι έχεις υπερπαραγωγή και το μωρό επειδή τρώει λαίμαργα, τρώει περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Δοκίμασε να δίνει αν γίνεται μόνο το ένα στήθος. Το άλλο πρήζεται αλλά σε λίγες μέρες θα στρώσει. Αν δεις ότι δεν αντέχεις βγάλε λίγο γάλα.

Το πρωι του εδωσα μπουκαλι και εφαγε σχεδον 140μλ.

Γιατί του δίνεις και μπουκάλι;

Υπήρχε κάποιο πρόβλημα και δεν το θήλασες;

Ειναι καλοδιαθετος δεν εχει πυρετο 37,4-37,6. Βεβαια εχει κανει 2-3 φορες κακα τοσο πολλα και νερουλα που βγαινουν απ'ολα του τα ρουχα!

Δηλαδή έχει δέκατα και είναι αρρωστούλης;

Γιατί του δίνεις και μπουκάλι;

Υπήρχε κάποιο πρόβλημα και δεν το θήλασες

δεν υπαρχει προβλημα απλα επειδη δεν το καταψυχω το γαλα και το ειχα στο ψυγειο απο χθες λυπηθηκα να το πεταξω. Επισης ηθελα να δοκιμασω αν θα αρνηθει παλι το μπουκαλι.

Του δινω μπουκαλι γιατι πρωτον ειχα φοβηθει επειδη ελεγαν πολλες κοπελες οτι το παιδακι τους δεν επιανε το μπουκαλι οταν ηταν να σταματησουν το θηλασμο, οποτε σκεφτηκα να τον μαθω εξαρχης, δευτερον για να μπορω να λειπω απο το σπιτι καποιες φορες που τον κρατα η γιαγια και να μην σκεφτομαι οτι πρεπει να γυρησω για να θηλασω, τριτον για να μπορεσει καποιες φορες να τον ταϊσει και ο μπαμπας.

Νομίζω ότι έχεις υπερπαραγωγή και το μωρό επειδή τρώει λαίμαργα, τρώει περισσότερο από όσο χρειάζεται.

τωρα το μεσημερι του εδωσα μονο απο το ενα, αλλα μετα γκρινιαζε και του εδωσα και απο το αλλο. βεβαια δεν αδειαζει και το δευτερο στηθος καθε φορα!!! τον βαζω 5-7 λεπτα στο ενα και 2-3 στο δευτερο. Οταν βγαζω με το θηλαστρο ειναι περιπου 180μλ και απο τα δυο (εκτος απο το πρωι που ειναι χαλαρα 250μλ). θα δοκιμασω να του δινω το ενα καθε φορα.

Δηλαδή έχει δέκατα και είναι αρρωστούλης;

Παιζαμε ολο το πρωι. Εχει καλη διαθεση και γελαει συνεχεια (οποτε μαλλον δεν ποναει ο κακομοιρης πουθενα). Δεκατακια ειχε το βραδυ 37,6 και το πρωι 37,4. Δεν του εχω δωσει Depon, ο γιατρος ειπε τιποτα.

Επισης ασχετο με το αυτο το προβλημα τωρα, γενικα κοιμαται πολυ δηλ. το βραδυ απο τις 9 μεχρι τις 8 το πρωι με 2-3 φορες ξυπνημα για αλλαγμα και ταϊσμα. Μετα ξανακοιμαται κατα τις 10-11 μετα παλι φαγητο και συνηθως κοιμαται 2 ωριτσες το μεσημερι και αλλες 1 με 2 το απογευμα. Μηπως ειναι πολυ? Ακουω αλλα παιδακια οτι δεν κοιμουνται καθολου.

.png

Του δινω μπουκαλι γιατι πρωτον ειχα φοβηθει επειδη ελεγαν πολλες κοπελες οτι το παιδακι τους δεν επιανε το μπουκαλι οταν ηταν να σταματησουν το θηλασμο,

Θα μπορούσες να μου δείξεις έστω και μία κοπέλα που έκοψε το θηλασμό σε ηλικία που το μωρό δεν μπορούσε να πιει από το ποτήρι και το μωρό δεν πήρε μπουκάλι;

Σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει ούτε μία τέτοια!

οποτε σκεφτηκα να τον μαθω εξαρχης, δευτερον για να μπορω να λειπω απο το σπιτι καποιες φορες που τον κρατα η γιαγια και να μην σκεφτομαι οτι πρεπει να γυρησω για να θηλασω, τριτον για να μπορεσει καποιες φορες να τον ταϊσει και ο μπαμπας.

Καλό είναι το παιδί να παίρνει μπουκάλι μόνο από κάποιον άλλον, όχι από εσένα γιατί η συμπεριφορά σου το μπερδεύει. Τη μια δέχεσαι να το θηλάσεις και την άλλη το αρνείσαι και το μωρό δεν μπορεί να καταλάβει γιατί. Είναι καλύτερα για το παιδί να έχεις μια σταθερή συμπεριφορά απέναντί του. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από σταθερή συμπεριφορά και πολλές φορές προτιμούν τη σταθερότητα του μπουκαλιού από την αστάθεια του πότε στήθος-πότε μπουκάλι.

!!! τον βαζω 5-7 λεπτα στο ενα και 2-3 στο δευτερο. Οταν βγαζω με το θηλαστρο ειναι περιπου 180μλ και απο τα δυο (εκτος απο το πρωι που ειναι χαλαρα 250μλ). θα δοκιμασω να του δινω το ενα καθε φορα.τωρα το μεσημερι του εδωσα μονο απο το ενα, αλλα μετα γκρινιαζε και του εδωσα και απο το αλλο. βεβαια δεν αδειαζει και το δευτερο στηθος καθε φορα

δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό θα βοηθήσει, το πρότεινα σαν δοκιμή, μήπως μειώσει τις αναγωγές.

Εννοείς ότι στα 5-7 λεπτά γκρινιάζει και ζητάει μόνο του αλλαγή;

Παιζαμε ολο το πρωι. Εχει καλη διαθεση και γελαει συνεχεια (οποτε μαλλον δεν ποναει ο κακομοιρης πουθενα). Δεκατακια ειχε το βραδυ 37,6 και το πρωι 37,4. Δεν του εχω δωσει Depon, ο γιατρος ειπε τιποτα.

Εννοείται ότι με δέκατα δεν χρειάζεται να του δώσεις τίποτα, αλλά από ότι φαίνεται είναι αρρωστούλης άρα η όλη αλλαγή στη συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται σε αυτό.

Ακουω αλλα παιδακια οτι δεν κοιμουνται καθολου.

Δεν υπάρχει παιδάκι που δεν κοιμάται καθόλου! απλά μερικά παιδάκια κοιμούνται λίγο, πολλές φορες από πολύ λίγο. Και αυτά είναι φυσιολογικά και αυτά που κοιμούνται περισσότερο είναι επίσης φυσιολογικά! :wink:

Θα μπορούσες να μου δείξεις έστω και μία κοπέλα που έκοψε το θηλασμό σε ηλικία που το μωρό δεν μπορούσε να πιει από το ποτήρι και το μωρό δεν πήρε μπουκάλι;

εχω μια ξαδερφη και μια φιλη με τετοιο προβλημα. Η μια εκοψε στους 5 μηνες, η αλλη στους 7 και ειχαν πολυ κλαμα για να συνηθισουν το μπουκαλι. Δεν ξερω φοβηθηκα, μπορει και να ειναι λαθος.

Τη μια δέχεσαι να το θηλάσεις και την άλλη το αρνείσαι και το μωρό δεν μπορεί να καταλάβει γιατί.

Τωρα με εκανες κουρελι! Δηλ. το παιδακι μου καταλαβαινει οτι δεν το θελω και αρνουμαι να το ταϊσω? Πω-πω! Δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Δεν θα του ξαναδωσω μπουκαλι (τουλαχιστον εγω!) Αυτα μονο μια μαια μπορει να στα πει γιατι ο γιατρος ελεγε "μια χαρα, δεν υπαρχει προβλημα!"(':oops:')

Εννοείς ότι στα 5-7 λεπτά γκρινιάζει και ζητάει μόνο του αλλαγή;

εννοω οτι αφηνει το στηθος γιατι μαλλον εχει αδειασει και μετα κλαψουριζει, οποτε του δινω το δευτερο και χορταινει. Βεβαια μπορει να τεμπελιαζει κιολας. Γιατι να προσπαθει να στραγγιξει το πρωτο αφου το δευτερο τρεχει σαν βρυση?(':wink:')

Δεν εννουσα οτι δεν κοιμουνται καθολου. Ηταν απλα τροπος εκφρασης! Εμεις οι νεες μαμαδες μαλλον ανησυχουμε για ολα και για αυτα που θα πρεπει να μας κανουν χαρουμενες....

anyway, επειδη νιωθω οτι καταχραστηκα τον χρονο και την βοηθεια σου, θελω παλι να πω ευχαριστω πολυ.

.png

εχω μια ξαδερφη και μια φιλη με τετοιο προβλημα. Η μια εκοψε στους 5 μηνες, η αλλη στους 7 και ειχαν πολυ κλαμα για να συνηθισουν το μπουκαλι. Δεν ξερω φοβηθηκα, μπορει και να ειναι λαθος.

ναι αλλά και τα δύο τελικά το πήραν!

το κλάμα δεν σημαίνει απαραίτητα άρνηση του μπουκαλιού, σημαίνει και διαμαρτυρία για τον τρόπο που γίνεται κάτι...

μας φοβίζει το κλάμα του μωρού και όχι η βαρβαρότητα του ενήλικα;

τροφή για προβληματισμό που είναι πολύ επίκαιρος λόγω των ημερών!

Τωρα με εκανες κουρελι! Δηλ. το παιδακι μου καταλαβαινει οτι δεν το θελω και αρνουμαι να το ταϊσω? Πω-πω! Δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Δεν θα του ξαναδωσω μπουκαλι (τουλαχιστον εγω!) Αυτα μονο μια μαια μπορει να στα πει γιατι ο γιατρος ελεγε "μια χαρα, δεν υπαρχει προβλημα!"(':oops:')

1. Δεν είμαι μαία!

2. Δεν τα είπα για να σε κάνω κουρέλι, προς θεού! Άλλωστε υπάρχουν και καλόβολα μωρά που δεν αντιδρούν σε οποιαδήποτε μεταχείριση...

3. Ο γιατρός υποτιμά τη διαδικασία του θηλασμού στην υλική της διάσταση και ακόμη χειρότερα αντιμετωπίζει το μωρό σαν το ρεζεβουάρ του αυτοκινήτου, δεν έχει σημασία πώς θα το γεμίσεις! Αρκεί να το γεμίσεις...

Σκέψου δύο σκηνές

α. κάθεσαι να φας σε ένα τραπέζι με στρωμένο ταπεζομάντηλο, πορσελάνινο πιάτο, κρυσταλλινο ποτήρι, λινή πετσέτα και υπέροχα μαχαιροπήρουνα (κάποιος σου έκανε την τιμή να τα φροντίσει), κάποιος σου σερβίρει πχ, μοσχαράκι κοκκονιστό με σάλτσα και πράσινη σαλάτα.

β. ο κάποιος (που πριν σου έκανε την τιμη) αντί να μπει στην παραπάνω διαδικασία, βάζει τη σαλάτα, το μοσχάρι και το ρύζι στο μπλέντερ, τα λιώνει και σου τα δίνει σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι...

θα φας ακριβώς το ίδιο πράγμα... μόνο που η διαφορά στο σερβίρισμα κάνει το ένα σκηνικό υπέροχο και το άλλο ίσως και λίγο αηδιαστικό. Αν πεινάς θα το φας και θα επιβιώσεις όμως θα σου λείπει η χαρά, η ευδαιμονία, η ικανοποίηση, αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ επιβίωσης και ζωής.

Στο θηλασμό είναι ακόμη πιο πολύπλοκα τα πράγματα γιατί όταν συμβαίνει υπάρχει και σωματική επαφή δέρμα με δέρμα.

εννοω οτι αφηνει το στηθος γιατι μαλλον εχει αδειασει και μετα κλαψουριζει, οποτε του δινω το δευτερο και χορταινει. Βεβαια μπορει να τεμπελιαζει κιολας. Γιατι να προσπαθει να στραγγιξει το πρωτο αφου το δευτερο τρεχει σαν βρυση?(':wink:')

Τα μωρά δεν τεμπελιάζουν! δεν ξέρουν τέτοιες έννοιες, αυτά είναι προβολές των ενηλίκων... Τα μωρά έχουν ανάγκες.

Η συμπεριφορά του δικού σου δείχνει ότι θέλει και το άλλο στήθος, οπότε συνεχίζεις να κάνεις ότι κάνεις χωρίς να το αλλάξεις καθόλου. Το ρώτησα γιατί μερικές φορές οι μητέρες αλλάζουν το μωρό με δική τους πρωτοβουλία γιατί νομίζουν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Όταν γίνεται κατ'απαίτηση του μωρού είναι εντάξει! :)

Εμεις οι νεες μαμαδες μαλλον ανησυχουμε για ολα και για αυτα που θα πρεπει να μας κανουν χαρουμενες....

Δεν είναι ακριβώς αυτό, είναι που μας ενοχλεί η αποκλίνουσα συμπεριφορά, αν το μωρό δεν βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο ύψους, βάρους, ύνπου, συχνότητας γευμάτων κλπ, μας ανησυχεί!

Ο μέσος όρος είναι μία θεωρητική έννοια που βγαίνει από χιλιάδες μωρά για να έχουμε μια ιδέα του τι συμβαίνει.

Είναι κάτι σαν το κατα κεφαλήν εισόδημα μιας χώρας: πχ για μία χώρα μπορεί να είναι 60.000 ευρώ το χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ευκατάστατοι! Μπορεί απλώς να σημαίνοι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που ζούνε με 10.000 ευρώ το χρόνο και κάποιο ελάχιστοι που τα καταφέρνουν με 6.000.000 το χρόνο και ανεβάζουν το μέσο όρο όλων! :wink:

Ο μέσος όρος πρέπει να αξιολογείται μαζί με τη διακύμανση και την τυπική απόκλιση! :wink:

Βλέπεις για να μεγαλώσεις ήρεμη ένα μωρό χρειάζεται και η στατιστική! :lol:

Διαφημίσεις

1. Δεν είμαι μαία!

συγνωμη! μαλλον δεν εχω πιασει καλα το νοημα. Που θα παει θα μαθω!

Βλέπεις για να μεγαλώσεις ήρεμη ένα μωρό χρειάζεται και η στατιστική!

στην στατιστικη ημουν σκραπας στο παν/μιο! Την ειχα αφησει τελευταιο μαθημα!

ο μικρουλης δειχνει πολυ καλυτερα τωρα. Εχει 37,2 εφαγε κανονικα και δεν εκανε ουτε γουλιτσα! Ελπιζω να περναει και να εχουμε τελος καλο ολα καλα...

Τα μωρά δεν τεμπελιάζουν! δεν ξέρουν τέτοιες έννοιες, αυτά είναι προβολές των ενηλίκων... Τα μωρά έχουν ανάγκες.

Η συμπεριφορά του δικού σου δείχνει ότι θέλει και το άλλο στήθος, οπότε συνεχίζεις να κάνεις ότι κάνεις χωρίς να το αλλάξεις καθόλου. Το ρώτησα γιατί μερικές φορές οι μητέρες αλλάζουν το μωρό με δική τους πρωτοβουλία γιατί νομίζουν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Όταν γίνεται κατ'απαίτηση του μωρού είναι εντάξει!

επισης καμια φορα οχι μονο το αφηνει και γκρινιαζει, αλλα πινει γουλιτσα και το αφηνει, πινει και το αφηνει, μετα το τραβαει με το στομα του σαν να προσπαθει να κατεβασει γαλα. αν τον βαλω στο αλλο ησυχαζει και πινει κανονικα.

παντως ο μικρουλης δειχνει πολυ καλυτερα τωρα. Εχει 37,2 εφαγε κανονικα και δεν εκανε ουτε γουλιτσα! Ελπιζω να περναει και να εχουμε τελος καλο ολα καλα...

.png

1. Δεν είμαι μαία!

συγνωμη! μαλλον δεν εχω πιασει καλα το νοημα. Που θα παει θα μαθω!

:lol:

Στην Ελλάδα η μόνη μαία που είναι IBCLC είναι η Ελβετίδα Μπριγκίτε Σίγκνερ στη Νάξο!

Όλες οι άλλες μαίες ξέρουν τα πάντα και δεν χρειάζονται το πιστοποιητικό (είναι προφανές από τις συμβουλές που δίνουν και κυρίως από τα υψηλα ποσοστά θηλασμού στην Ελλάδα!).

στην στατιστικη ημουν σκραπας στο παν/μιο! Την ειχα αφησει τελευταιο μαθημα!

:lol: και τώρα χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη για να είσαι ήρεμη!

είδες που η στατιστική μεταξύ άλλων βοηθάει στην ψυχική ηρεμία της μαμάς; αλλιώς τα τρώνε οι ψυχολόγοι! :lol:

επισης καμια φορα οχι μονο το αφηνει και γκρινιαζει, αλλα πινει γουλιτσα και το αφηνει, πινει και το αφηνει, μετα το τραβαει με το στομα του σαν να προσπαθει να κατεβασει γαλα. αν τον βαλω στο αλλο ησυχαζει και πινει κανονικα.

Είναι ολοφάνερο ότι το μωρό ξέρει τι να κάνει! :):wink:

Όλες οι άλλες μαίες ξέρουν τα πάντα και δεν χρειάζονται το πιστοποιητικό (είναι προφανές από τις συμβουλές που δίνουν και κυρίως από τα υψηλα ποσοστά θηλασμού στην Ελλάδα!).

αυτο εννοειται, οπως αυτη που μου ειπε στο μαιευτηριο "οι ρωγες σου ειναι πολυ επιπεδες και δεν προκειται να μπορεσεις να θηλασεις"!!!!(':evil:') για να ερθει τελικα την αλλη μερα η μαια που οντως με βοηθησε και μου εμαθε πως να θηλαζω και να πει "καλα, η αλλη δεν ξερει τι της γινεται! οι ρωγες σου ειναι τελειες απλα πρεπει να βοηθησουμε το γαλα να κατεβει" και μετα απο πολυ μασαζ ολα ειναι μια χαρα και κατεβαζω γαλα σαν αγελαδα!(':D')

στην ελλαδα επισης οσες δουλευουν σε μαιευτηριο εχουν γινει μαιες (μεχρι και οι καθαριστριες!) και δινουν συμβουλες (τις περισσοτερες φορες αλλα αντ'αλλων) οπως ετυχε σε μενα αλλα και σε αρκετες φιλες μου!

και τώρα χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη για να είσαι ήρεμη!

παντως σ'αυτο εισαι "μανουλα"! απο την στιγμη που μου πρωτο απαντησες ενιωσα πολυ καλυτερα. αφου σε βρηκα να ρωτησω και κατι? απο ποσο και πανω θεωρειται πυρετος? ο γιατρος λεει μεχρι 37,8 ειναι δεκατα μετα λεμε για πυρετο. τι ισχυει?μηπως και το βραδυ μας ανεβει κανας πυρετος και τρεχουμε...(':?')

.png

παντως σ'αυτο εισαι "μανουλα"!

:lol:

απο ποσο και πανω θεωρειται πυρετος? ο γιατρος λεει μεχρι 37,8 ειναι δεκατα μετα λεμε για πυρετο. τι ισχυει?

καλά στα είπε! όλοι το ίδιο ξέρουμε! :)

μηπως και το βραδυ μας ανεβει κανας πυρετος και τρεχουμε...(':?')

εσύ χρειάζεσαι σίγουρα ψυχολογική στήριξη, δεν το συζητώ!

Από τη μια οι φοβίες για τη στατιστική τώρα και η φοβία για τον πυρετό!

Ο πυρετός είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα αμυντικά συστήματα του οργανισμού! Όταν μπαίνει κάποιος ανεπιθύμητος εισβολέας (ιός ή μικρόβιο) το σώμα ανεβάζει θερμοκρασία για να δολοφονήσει τον εισβολέα!

Τον ψήνει μαρτυρικά! :lol:

Πολύ σπάνια, ο πυρετός μπορεί να είναι πολύ υψηλός και κινδυνεύουν μαζί με ξερά (εισβολείς) να καούν και τα χλωρά (οργανισμός).

Μόνο γι αυτό είναι σημαντικό να τον παρακολουθούμε.

Το αντιπυρετικό χορηγείται μόνο ως πυροσβεστήρας όταν κινδυνεύουν να καούν και χλωρά.

Τα ξερά τα αφήνουμε να καούνε. Απλά τα παρακολουθούμε να μην αγριέψουν!

Είναι εγκληματικό να δίνουμε αντιπυρετικό χωρίς υψηλό πυρετό γιατί αφήνουμε τον εισβολέα να αφηνιάσει!

Ο γιος μου είναι 8,5 χρονών, έχει ανεβάσει πυρετό πάρα πολλές φορές αλλά δεν έχει πάρει ποτέ μα ποτέ αντιπυρετικό! Έχει ανεβάσει πυρετό μέχρι 39 αλλά ήταν για λίγη ώρα, οπότε δεν πήρε ούτε εκείνη τη φορά. Ακόμη κι ο γιος μου το ξέρει ότι είναι δυνατός και μπορεί να αντιμετωπίσει τα κοινά κρυολογήματα! :wink:

οκ, σημερα ολα καλα. εχουμε πολυ καλη διαθεση και οι δυο πλεον!

ουτε πυρετους, ουτε μαχες με τα κακα μικροβια, ουτε ανησυχια η μαμα ουτε τιποτα!

τωρα μπορεις να εισαι σιγουρη οτι δεν θα λαλησω απο την αγωνια, αλλα και οτι δεν ημουν και τοσο φρικαρισμενη οσο τελικα ακουγομουν. Τη στιγμη που φρικαρα ηταν οταν αναφερθηκε η στενωση, μετα ημουν πολυ πιο ηρεμη απ'οτι ισως με νομιζες.

παντως δεν νομιζω οτι σαν νεα μαμα ειμαι και τοσο για φτυσιμο λογω ελλειψης ψυχραιμιας. Δηλ. εσυ πριν 8 χρονια ηξερες τοσα οσα ξερεις τωρα, ή αντιμετωπιζες την κριση σαν χιονανθρωπος??!(':?')

Ακόμη κι ο γιος μου το ξέρει ότι είναι δυνατός και μπορεί να αντιμετωπίσει τα κοινά κρυολογήματα!

και γω ειμαι κατα των φαρμακων και δεν εχω παρει τιποτα απο τοτε που ημουν εγκυος και ας κρυωσα και ας ειχα πυρετο (μεχρι 38,5 βεβαια) αλλα ουτε και στο παιδι δινω τιποτα ουτε εχω σκοπο χωρις λογο. Μακαρι να μην υπαρξει και ποτε λογος.

Τελικα αφου δεν εισαι μαια, τι επαγγελεσαι αν επιτρεπεται φυσικα η ερωτηση.

.png

Διαφημίσεις

παντως δεν νομιζω οτι σαν νεα μαμα ειμαι και τοσο για φτυσιμο λογω ελλειψης ψυχραιμιας. Δηλ. εσυ πριν 8 χρονια ηξερες τοσα οσα ξερεις τωρα, ή αντιμετωπιζες την κριση σαν χιονανθρωπος??!(':?')

μια χαρά είσαι! :)

Όσο για μένα, είχα ολίγον μεσάνυχτα από θηλασμό και μου πήγαν όλα στραβά! Πώς λέμε "ο θηλασμός είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο"; Ε, καμία σχέση! Αν δεν υπήρχαν θήλαστρα υψηλής τεχνολογίας, ο γιος μου δεν θα είχε θηλάσει πάνω από 20 μέρες.

Είχα φτάσει πολύ κοντά στον αποθηλασμό αλλά αντί να βάλω τα κλάμματα και να απελπιστώ κατάφερα να βρω μια άκρη. Ας πούμε ότι ήμουν τόσο ψύχραιμη ώστε να βρω την άκρη να το πολεμήσω. Βοήθησαν και κάποιες συγκυρίες που όμως θα μπορούσαν να περάσουν και απαρατήρητες...

Υπήρχαν καταστάσει που με έκαναν να κλαίω από στεναχώρια (κολικοί με κλάμα μέχρι μελανιάσματος) αλλά στο μυαλό μου παρέμεναν κολικοί χωρίς να δίνω προεκτάσεις.

και γω ειμαι κατα των φαρμακων και δεν εχω παρει τιποτα απο τοτε που ημουν εγκυος και ας κρυωσα και ας ειχα πυρετο (μεχρι 38,5 βεβαια) αλλα ουτε και στο παιδι δινω τιποτα ουτε εχω σκοπο χωρις λογο. Μακαρι να μην υπαρξει και ποτε λογος.

Το θέμα είναι να βρεις έναν γιατρό που να στηρίζει αυτή την κατάσταση. Δηλαδή να δίνει φάρμακα μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαία.

Τελικα αφου δεν εισαι μαια, τι επαγγελεσαι αν επιτρεπεται φυσικα η ερωτηση.

Καλύτερα να μας δεις όλους μαζί, δεν είμαι η μόνη ibclc ούτε η πρώτη:

οι παλιοί

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13395&postdays=0&postorder=asc&start=45

και οι φετινοί :

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13395&postdays=0&postorder=asc&start=0

Αν δεν υπήρχαν θήλαστρα υψηλής τεχνολογίας, ο γιος μου δεν θα είχε θηλάσει πάνω από 20 μέρες.

εμενα οπως ειπα με βοηθησε μια μαια στο μαιευτηριο να ειναι καλα η γυναικα, αλλα και η υπομονη και επιμονη μου να κανω συνεχεια μασαζ στο στηθος για να βγαινει το γαλα, γιατι πρηζοταν και το παιδι δεν μπορουσε να το τραβηξει. αφου βγηκα απο το μαιευτηριο με βοηθησε ενα θηλαστρο χειροκινητο που αγορασα και ετσι αποκτησαμε πληρη ροη και προγραμμα.

(κολικοί με κλάμα μέχρι μελανιάσματος

εμεις ευτυχως δεν ειχαμε κανενα τετοιο θεμα, γενικα ο μικρουλης ειναι πολυ καλος, τρωει κοιμαται δεν κλαιει σχεδον ποτε, οποτε μαλλον συνηθισαμε στα ευκολα και αγχωθηκαμε με την πρωτη δυσκολια! (':wink:')

Το θέμα είναι να βρεις έναν γιατρό που να στηρίζει αυτή την κατάσταση. Δηλαδή να δίνει φάρμακα μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαία.

απ'ότι δειχνει ο γιατρος ειναι τετοιος, δεν μου εχει πει ποτε να του δωσω φαρμακο, ισα-ισα που λεει παντα να τον παρω τηλ. πριν δωσω οτιδηποτε, αλλα προς το παρον θεωρω μεγα ατοπημα του να μου πεταξει τη στενωση ετσι ξαφνικα, απο τη στιγμη που το παιδι δεν ειχε κανενα αλλο συμπτωμα εκτος απο εμετο! Μπορει αυτο να με κανει να ψαξω για καποιον αλλο, θα δω τι θα κανω...(':?')

ευχαριστω για την συμπαρασταση και τα "φωτα" σου!

.png

Μπορει αυτο να με κανει να ψαξω για καποιον αλλο, θα δω τι θα κανω...(':?')

Δεν νομίζω, μπορεί να παρασύρθηκε από άλλο περιστατικό που συνέβη κοντά στο δικό σου...

κι αυτοί άνθρωποι είναι, δεν τους καταδικάζουμε από ένα ατόπημα που δεν είχε και καμία επίδραση;

εγώ αναρωτήθηκα περισσότερο γιατί για να σκεφτεί έτσι ο γιατρός μαλλον θα είδε και κάτι άλλο, οπότε μπορεί να λέμε εμείς λάθος πράγματα αν δεν ξέρουμε αυτό το άλλο.

εγώ αναρωτήθηκα περισσότερο γιατί για να σκεφτεί έτσι ο γιατρός μαλλον θα είδε και κάτι άλλο, οπότε μπορεί να λέμε εμείς λάθος πράγματα αν δεν ξέρουμε αυτό το άλλο.

επειδη θορυβηθηκα με αυτο που ειπε ο γιατρος, το εψαξα στο ιντερνετ σε αρκετους ιατρικους οδηγους και συμπτωματα της στενωσης ειναι τα εξης:

1) Eάν οι εμετοί είναι βίαιοι και ρουκετοειδείς μετά από κάθε γεύμα

2) Eάν παρουσιάζεται μικρή αύξηση ή ακόμα και ελάττωση του σωματικού βάρους

3) Eάν υπάρχει ελαττωμένη δραστηριότητα ή ληθαργικότητα

4) Eάν παράγονται ελάχιστα ή καθόλου κόπρανα μετά από μία ή δύο ημέρες

5) Eάν παρουσιάζονται σημεία αφυδάτωσης

6) Eάν συνυπάρχει υπικτερική χροιά δέρματος

εμενα το παιδακι μου εκτος απο μια φορα σε ενα ταϊσμα που τα εβγαλε ολα, δεν κανει εμετους μονο καμια γουλιτσα και οχι παντα, εχει κανονικοτατο ρυθμο κενωσεων, ειναι δραστηριο, εχει 2πλασιασει σχεδον το βαρος του και δεν υπαρχει καμια αλλη υποψια για στενωση.

Τωρα, πως του ηρθε του γιατρου και κυριως απο το τηλεφωνο χωρις να το εξετασει ή εστω να με ρωτησει καποιο παραπανω συμπτωμα! Δεν ειναι οτι του ειπα οτι δεν ενεργειται ή κανει ρουκετες ή δεν ξερω και γω τι!(':?')

κι αυτοί άνθρωποι είναι, δεν τους καταδικάζουμε από ένα ατόπημα που δεν είχε και καμία επίδραση;

εννοειται! και για αυτο ειπα οτι θα το σκεφτω, καθως οπως εχω αναφερει και παραπανω ειχα τις καλυτερες συστασεις για τον γιατρο αυτο. μαλιστα σε μια περιπτωση εσωσε ενα παιδακι γνωστων μου οταν οι αλλοι γιατροι αδρανουσαν!

και γενικα οταν παμε για εξεταση ειναι ιδιαιτερα σχολαστικος, ασχολειται με το παιδι και μας και μου εξηγει ο,τι απορια και να εχω.

κατα πασα πιθανοτητα μαλλον κατι του συνεβει προσφατα και κολλησε εκει ή απλα το πεταξε χωρις να το σκεφτει. καμια φορα οι γιατροι ειναι λιγο αποτομοι σε κατι τετοια!

.png