Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μακρυά απτην κλινική

Recommended Posts

Όταν με το καλό θα είμαι στις μέρες μου και αν με το καλό κυλήσουν όλα ομαλά και πάω για φυσιολογικό τοκετό θα μένω 1 ώρα και, μακρυά απτην κλίνική. (Τί σκέφτομαι απο τώρα θα μου πείτε αλλά το έχουν αυτό οι εγκυμονούσες).

Υπάρχει κάποια κοπέλα που γέννησε και ήταν μακρυά απτην κλινική? Προλαβαίνεις μέχρι να καταλάβεις ότι όντως γεννάς, να ετοιμαστείς και να φτάσεις έγκαιρα εκεί ειδικά αν έχει και κίνηση?

Διαφημίσεις

Υποθέτω μιας και είσαι δευτερότοκη ότι δεν θα γεννήσεις μέσα σε 10 λεπτά, άρα λογικά μιλώντας πάντα αν φύγεις αμέσως με το που θα σε πιάσουν οι πόνοι και αν ο άντρας σου (ή ο συνοδός που θα σε πάει στο μαιευτήριο) ανάψει τα alarm και πατάει την κόρνα πιστεύω ότι θα φτάσεις ανετότατα.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΑΡΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ :D ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΟΝΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

.png40145a8546f30db01.gif

Αχ κι εγω το ίδιο άγχος έχω. Θα προλάβω από τον Πειραιά να ανέβω στο Ιασώ ή θα το γεννήσω στο αυτοκίνητο? Μαλλον πρέπει να το σκεφτώ πιο ψύχραιμα, αφού ουσιαστικά με συμφέρει, θα γλυτώσω και τα έξοδα τοκετού! :lol:

Και για να σοβαρευτούμε... σκεφτόμουν αν είναι ώρα αιχμής, παίζει να καλέσω το 100 μπας και έρθει κανένα περιπολικό/καμιά μηχανή ίσως να ανοίξει το δρόμο ή θα με πάρουν με τις πέτρες? :oops::?:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Αλλα αν φύγεις απτο σπίτι με πόνους κάθε 5 λεπτά και θέλεις και μια ώρα να πάς δεν θα είναι πολύ αργά?

Για να μην αγχώνεσαι καλύτερα δε το συζητάς με τον γιατρό σου που ξέρει καλύτερα για να μην έχεις και αυτό τον "κόμπο στο λαιμό" μέχρι τη γέννα...

Εμεις καναμε πρωι-πρωι Φαληρο - Μαρουσι σε 20 λεπτα μεσω κεντρου με αλαρμ και κορνες (ασχετα που ποναγα πολυ, τωρα που το σκεφτομαι ειχε φοβερη φαση!)

Ε λοιπον σας πληροφορω οτι μονο 2 αυτοκινητα δεν μας αφησαν να περασουμε, και τα 2 ειχαν το σημα του γιατρου! :evil: Αισχος!

Ναι, πολυκλινική αλλά θα εγκατασταθούμε στο σπίτι στο χωριό σε 2-3 μήνες και μάλλον εκεί θα μένουμε (κοντά στη Λαρνακα). Δεν είναι πολύ μακρυά αλλά με τους δρόμους που έχει εκεί δεν μπορείς να τρέξεις και πολύ (με γκρεμούς και τέτοια). Αν βρουμε και κίνηση στην είσοδο της Λεμεσού...

Διαφημίσεις

Και γω το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω έχω να κάνω 1.5ο ώρα διαδρομή για την Θεσνική. Πότε πρέπει να φύγω για την κλινική μου είπε ο γιατρος ότι θα πρέπει μολις αρχίσουν οι πονοι να παρω τηλ στις μαιες θα μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις και θα κρίνουν αυτές ποτε θα ξεκινήσω. Εγώ αποφάσισα πως μόλις με πιασουν οι πονοι να ξεκινήσω ακομη και ας ειμαι εκεί καλύτερα. Αλλωστε μου είπε πως η πρωτοτοκος έχει 8 ώρες αφου σπάσουν τα νερά για να γεννήσει.

Αλλα εγω καλου κακου εχω προμηθευτεί όλο το υγειονομικό υλικό ακομη και καπόια ειδικά παπλωματάκια για το κάθισμα του αυτοκινήτου μήπως και το κάνω χάλια αν σπάσουν τα νερα και παντισλιπ καλου κακού. Αλλα ειναι ένα άγχος όπως και νάχει , αφου ειμαι σε άλλο Νομό. Εχετε κάτι να προτίνετε;

h1j3ge0poz8uv790.png

Αλλωστε μου είπε πως η πρωτοτοκος έχει 8 ώρες αφου σπάσουν τα νερά για να γεννήσει.

Aυτο δεν το ξερει κανεις, το ποση ωρα θα κανεις να γεννησεις.

Εμενα δεν μου εσπασαν τα νερα ειχα μονο πονους ελεγα "ενταξει μωρε θα αργησω να γεννησω..." και εκανα διαφορα στο σπιτι πριν φυγω....

Το μωρο ειχε παρει θεση κανονικοτατα και αν δεν ειχαμε περιτυλιξη του λωρου θα ειχα γεννησει σε 1 ωρα το πολυ απο την ωρα που εφτασα στο μαιευτηριο!

Ενιωθα οτι θελω να σπρωξω για να βγει και καλα που δεν το εκανα, θα το επνιγα το νινι.

Δεν το λεω για να σε αγχωσω απλα καλο ειναι να ετοιμαστεις και να πας στην κλινικη οταν το νιωσεις η οταν σπασουν τα νερα.

Καλυτερα να εισαι εκει παρα ναπεριμενεις στο σπιτι! :wink: