Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Τί κάνετε; Τί κάνουν τα μωρούλια σας;;; Έγινα κι εγώ μανούλα και το άγχος πάει σύννεφο!!! Τα φώτα σας κοριτσάκια!!!

Ο γιόκας μας γεννήθηκε 36η εβδομάδα, υγιέστατος αλλά λίγο μικρούλης σε κιλάκια. Τώρα έχει φτάσει 4.200 και είναι 47 ημερών. Μιά χαρούλα δηλαδή! Θέλω να ρωτήσω τις έμπειρες μανούλες τα εξής:

α) Εδώ και 1 εβδομάδα παρατηρώ ότι πετάει λίγο ο αφαλός του, σαν ρεβυθάκι. Ρώτησα την παιδίατρο γιατί φοβήθηκα για ομφαλοκήλη αλλά μου είπε ότι και ομφαλοκήλη να είναι, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Όντως, ή μ.... μου έλεγε; Μήπως πρέπει να το ψάξω παραπάνω;;; Έχετε ακούσει κάτι;

β) Ο μπεμπούλης μας εστιάζει μια χαρά, μας κοιτάει στα μάτια. Από τις πρώτες μέρες χαμογελούσε στον ύπνο του και τέτοια αλλά εδώ και μία εβδομάδα μου έσκασε κανονικό χαμογελάκι!!! Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια, σαν να το ξέχασε... Πρέπει να του μιλάω και να τον μπιρμπιλίζω πολλή ώρα για να σκάσει χαμόγελο και αυτό αμυδρό, τύπου να το σκάσω να μην το σκάσω... Είναι φυσιολογικό αυτό ;

γ) Μου φαίνεται πολύ ζωηρός όταν τον κρατάω αγκαλιά. Με κοιτάζει στα μάτια αλλά κουνάει μανιωδώς χέρια και πόδια και τεντώνεται συνέχεια, ειδικά όταν πεινάει! Από τη μία λέω είναι καλό να είναι ζωηρό ένα παιδάκι, αλλά μήπως όλα αυτά είναι δείγματα υπερκινητικότητας; Μήπως είναι πολύ νωρίς και λέω μ.....;;;; Αχ βρε κορίτσια, τα φώτα σας!!!!

Υ.Γ. Αν ρωτάω βλακείες, ζητώ την κατανόησή σας! Νέα μανούλα είμαι, θα μάθω κι εγώ... :D:D

Διαφημίσεις

Δεν ρωτας βλακειες.Νεα μανουλα εισαι και ειναι φυσικο να εχεις αποριες οπως επισης το μωρακι σου!!!!!Ολα αυτα που περιεγραψες ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ και να μην ανησυχεις καθολου,αντιθετως να χαιρεσαι!!!!!!Να σου ζησει!!

Κορίτσια καλησπέρα! Τί κάνετε; Τί κάνουν τα μωρούλια σας;;; Έγινα κι εγώ μανούλα και το άγχος πάει σύννεφο!!! Τα φώτα σας κοριτσάκια!!!

Ο γιόκας μας γεννήθηκε 36η εβδομάδα, υγιέστατος αλλά λίγο μικρούλης σε κιλάκια. Τώρα έχει φτάσει 4.200 και είναι 47 ημερών. Μιά χαρούλα δηλαδή! Θέλω να ρωτήσω τις έμπειρες μανούλες τα εξής:

α) Εδώ και 1 εβδομάδα παρατηρώ ότι πετάει λίγο ο αφαλός του, σαν ρεβυθάκι. Ρώτησα την παιδίατρο γιατί φοβήθηκα για ομφαλοκήλη αλλά μου είπε ότι και ομφαλοκήλη να είναι, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Όντως, ή μ.... μου έλεγε; Μήπως πρέπει να το ψάξω παραπάνω;;; Έχετε ακούσει κάτι;

Σ' εμάς πεταγόταν ο αφαλός από το πολύ κλάμα! Πάντως δεν είναι ανησυχητικό. Ανατάσσεται μέχρι το έτος (ή το δεύτερο έτος... δε θυμάμαι ακριβώς). Αν είναι το μετράει η παιδίατρος στον τακτικό έλεγχο. Μην αγχώνεσαι.

β) Ο μπεμπούλης μας εστιάζει μια χαρά, μας κοιτάει στα μάτια. Από τις πρώτες μέρες χαμογελούσε στον ύπνο του και τέτοια αλλά εδώ και μία εβδομάδα μου έσκασε κανονικό χαμογελάκι!!! Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια, σαν να το ξέχασε... Πρέπει να του μιλάω και να τον μπιρμπιλίζω πολλή ώρα για να σκάσει χαμόγελο και αυτό αμυδρό, τύπου να το σκάσω να μην το σκάσω... Είναι φυσιολογικό αυτό ;

Ότι μαθαίνουν είναι σαν το ... ποδήλατο. Μπορεί να μην το επαναλαμβάνουν αλλά το θυμούνται. Θα το κάνει όταν βρει κάποιο άλλο ερέθισμα. Δε χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζεις. Έτσι κάνουν τα μωρά.

γ) Μου φαίνεται πολύ ζωηρός όταν τον κρατάω αγκαλιά. Με κοιτάζει στα μάτια αλλά κουνάει μανιωδώς χέρια και πόδια και τεντώνεται συνέχεια, ειδικά όταν πεινάει! Από τη μία λέω είναι καλό να είναι ζωηρό ένα παιδάκι, αλλά μήπως όλα αυτά είναι δείγματα υπερκινητικότητας; Μήπως είναι πολύ νωρίς και λέω μ.....;;;; Αχ βρε κορίτσια, τα φώτα σας!!!!

Η κίνηση για τα μωρά είναι γυμναστική. Θα είναι γερό παιδάκι. Απόλαυσέ το!

Υ.Γ. Αν ρωτάω βλακείες, ζητώ την κατανόησή σας! Νέα μανούλα είμαι, θα μάθω κι εγώ... :D:D

Κανένα μωρό δε γεννήθηκε με manual !! :lol::lol:

Απόλαυσε το μωράκι σου! Να σου ζήσει. :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σ' εμάς πεταγόταν ο αφαλός από το πολύ κλάμα! Πάντως δεν είναι ανησυχητικό. Ανατάσσεται μέχρι το έτος (ή το δεύτερο έτος... δε θυμάμαι ακριβώς). Αν είναι το μετράει η παιδίατρος στον τακτικό έλεγχο. Μην αγχώνεσαι.

Ότι μαθαίνουν είναι σαν το ... ποδήλατο. Μπορεί να μην το επαναλαμβάνουν αλλά το θυμούνται. Θα το κάνει όταν βρει κάποιο άλλο ερέθισμα. Δε χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζεις. Έτσι κάνουν τα μωρά.

Η κίνηση για τα μωρά είναι γυμναστική. Θα είναι γερό παιδάκι. Απόλαυσέ το!

Κανένα μωρό δε γεννήθηκε με manual !! :lol::lol:

Απόλαυσε το μωράκι σου! Να σου ζήσει. :D

συμφωνώ! όλοι λίγο πολύ έτσι κάνουμε. Παντως εγω νομίζω οτι έχω τρομερό άγχος και τα ψιρίζω όλα και δεν θα μου βγει σε καλό....

να χαιρεσαι το μωρακι σου και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή μαζί του

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Κι εμένα το μωράκι μου γεννήθηκε στην 35 εβδ. και ήταν πολύ μικρός. 2040 κιλά τον πήρα από το μαιευτήριο.

Κι εμεις έχουμε προβλημα με τον αφαλό του που γύρω στο μήνα ξεκίνησε να πετάει και είχε ομφαλοκήλη. Αυτό το παθαίνουν τα μωρά συχνά και είναι λόγω κατασκευής. Πετάγεται η άκρη από το εντεράκι του λίγο αλλά συνήθως (90% τωνπεριπτώσεων) φτιάχνει μόνο του. Εμάς ήδη μας πέρασε. Η επέμβαση γίνεται σε σπάνιες περιπτώσεις.

Όσο για το χαμόγελο και εμάς δεν χαμογέλαγε τόσο συχνά όταν ήταν μικρούλης. Τώρα όμως....μας τρελαίνει.

Και για τα ποδαράκια του μη φοβάσαι δεν είναι υπερκινητικο.

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ!!!

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

συμφωνώ! όλοι λίγο πολύ έτσι κάνουμε. Παντως εγω νομίζω οτι έχω τρομερό άγχος και τα ψιρίζω όλα και δεν θα μου βγει σε καλό....

να χαιρεσαι το μωρακι σου και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή μαζί του

Ναι έτσι γίνεται στα πρώτα παιδιά. Είναι κάτι άγνωστο σε μάς και θέλουμε να το μάθουμε. Καλή συνέχεια. Εύχομαι τα καλύτερα! :D

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αντε μορέ τίποτα δεν έχει το μπεμπεκάκι σου!!!!!

Να σου ζήσει να είναι πάντα γερό και ευτυχισμένο!!!!!

Και έμενα του πέταγε ο αφαλός από το πολύ κλάμα (κολικοί) αλλά τώρα είναι μια χαρά!!!

Το ότι σου γέλασε και δεν το ξανάκανε, αυτό το κάνουν με τα πάντα, τη μια μέρα κάνουν κάτι καινούργιο και μετά μπορεί να μην το ξανακάνουν για πολύ καιρό. Ετσι και εγώ έλεγα ότι είναι ξυνός και δεν γελάει και τώρα που είναι 5 μηνών γελάει σε όλους σαν το χάνο!!!!!

Το ότι είναι ζωηρός αυτό είναι πολύ καλό, είναι σημάδι υγείας !!!!!

Φιλενάδες, σας ευχαριστώ πολύ όλες για την απάντηση! Τελικά, η παιδίατρος που τον ξαναείδε μου είπε ότι δεν είναι καν ομφαλοκήλη, δεν είναι τιποτα λέει, πετάει ελάχιστα, οπότε ησύχασα. Τον βρήκε μια χαρούλα, πολύ ζωηρό και υγιή και μάλιστα την ώρα που τον εξέταζε, την κάρφωσε στα μάτια και της έσκασε και εκείνης χαμογελάκι! Τώρα πλέον σκάει χαμογελάκια συχνότερα! Δόξα τω Θεώ, όλα καλά κορίτσια, τσάμπα αγχώνομαι και πρήζω κι εσάς αλλά τί να κάνω... αγχώνομαι κι εγώ λιγάκι, όλα είναι πρωτόγνωρα! Να είστε όλες πάντα καλά και να χαίρεστε τα ζουζουνάκια σας!!!! :D:D:D

Προσπάθησε να μην ανχώνεσε ...... ο άνθρωπος έχει φοβερές αντοχές!!!

Εδώ πετάνε τα μωράκια στα σκουπίδια και επιβιώνουν...εγώ αυτό σκέφτομαι

όταν μου μπαίνουν ιδέες ότι κάτι έπαθε το μωρό μου!!! :wink::wink:

• 1 month later...

Ο μικρος μου ειναι 52 ημερων και εχει ομφακολυλη και ανυσηχω πολυ οταν κλαιει του πεταγεται πολυ και γι'αυτο τον πηγα στο παιδων.Εκει τον ειδε παιδοχειρουργος,μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα να κανω σαν να μην υπαρχει.Αλλα υπαρχει...Ειναι πολυ ζωηρο μωρο και γκρινιαρης.Δεν ξερω τι να κανω.Δωστε μου τα φωτα σας.

Διαφημίσεις

Όσο δεν ανησυχούν οι γιατροί.... όλα είναι καλά! :D