Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαζύγιο και επιμέλεια τέκνων


vmd

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για κάποιον πολύ δικό μου άνθρωπο που βρίσκεται σε διάσταση. Εχουν με τη γυναίκα του μια κόρη 3,5 (σχεδόν 4) ετών και μία κόρη 15 μηνών που θηλάζει ακόμα. Ο πατέρας αγαπάει πολύ τα παιδια και έκανε ασφαλιστικά μέτρα για συνεπειμέλια. Η μητέρα από την άλλη δε θέλει να επιτρέψει διανυχτέρευση ούτε καν για τη μεγάλη κόρη. Ισχυρίζεται οτι φοραει ακόμα πανα και οτι αυτός ειναι λόγος για να αρνηθεί διανυχτέρευση για 1-2 χρόνια σίγουρα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Υπάρχει τρόπος να επιτρέψει ελληνικό δικαστήριο συνεπιμέλεια σε τέτοια περίπτωση; Ή έστω για το ένα παιδί από τα 2; Ο πατέρας στα ασφαλιστικά μετρα αναφέρει οτι υπάρχει κίνδυνος η μητέρα να φύγει στο εξωτερικό και υπάρχουν μαρτυρες που θα καταθέσουν οτι η μητέρα κατηγορούσε συνεχώς τον πατέρα στα παιδιά και αγνοούσε τη γνώμη του όσον αφορά τα παιδιά. Γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Χρειάζεται δικηγόρο, δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Γενικά η συνεπιμέλεια στην Ελλάδα δε συνηθίζεται και πόσο μάλλον για τόσο μικρά παιδιά,  αλλά δε νομίζω ότι είναι συνηθισμένη η άρνηση διανυκτέρευσης, χωρίς να είμαι δικηγόρος, απλώς από συζητήσεις με δικηγόρους. Τα παιδιά πάντως δεν συνηθίζεται να χωρίζονται. Από μάρτυρες, κακά τα ψέματα αλλά στα διαζύγια με αντιδικία, οι ψευδομάρτυρες πάνε κι έρχονται, και από τις δύο πλευρές, το ποιος έχει αντικειμενικά δίκιο, είναι ψύλλοι στα άχυρα αν δεν αποδεικνύεται με πολύ τρανταχτά στοιχεία (παιδιά αρκετά μεγάλα να έχουν άποψη, ας πούμε έφηβοι, καταγεγεγραμμένη βίαιη συμπεριφορά, εγκατάλειψη, εξαρτήσεις κλπ)

Από όσο ξέρω, δεν απαγορεύεται αν κάποιος έχει την επιμέλεια να μετακομίσει στο εξωτερικό εφόσον στέλνει τα παιδιά στον άλλο γονιό τακτικά.

Link to comment
Share on other sites

Νόμος που να «απαγορεύει» τη διανυκτέρευση για λόγους πάνας δεν υπάρχει . 
Προσωπικα θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθείς σε δυο η τρεις καλούς δικηγόρους παρά σε ένα forum. Πιο χρήσιμες απόψεις θα λάβεις. 
Συνεπιμελεια: είναι νέα «λύση» που βολεύει πιο πολύ τους γονείς παρά τα ίδια τα παιδιά. 
Διανυκτέρευση με τον γονέα που δεν μένουν μαζί σαφως και αποτελεί δικαίωμα του και καλά θα κάνει να το διεκδικεί, αλλά εγώ στη θέση του πρώτα θα ζητούσα καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά. 
Και το να καταθέτει κάποιος κατά ενός γονέα (είτε είναι μητέρα είτε είναι πατέρας) είναι από τα χειρότερα που μπορεί να πράττει. 
τεντωνοντας ένα ήδη τεντωμένο σκοινί , οι πιθανότητες να σπάσει είναι πολύ μεγάλες.
Αφού το ζευγάρι δεν συμβιβάστηκε στο γάμο του, ίσως θα ήταν καλό να μάθει να συμβιβάζεται στο διαζύγιο για το καλό των παιδιών. 
Όσο κοντινός άνθρωπος και να είσαι στο ζευγάρι , δεν μπορείς να γνωρίζεις τι έχει όντως συμβεί. Άποψη μου είναι να κρατάς μετριοπαθή στάση και να μην «βάζεις φυτιλιες» όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι οι προθέσεις σου.  

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω περιπτώσεις που ο πατέρας επερνε το παιδί από 2 χρόνων για σαββατοκυριακο, και όταν η μαμά ισχυρίστηκε στο δικαστήριο οτι είναι πολύ μικρό για να κοιμάται εκεί , ο δικαστής της είπε ότι έχει αφήσει και παιδί έξι μηνων ν κοιμάται στον πατέρα. Στις περισσότερες περιπτωσεις δεν λαμβάνουν υπόψιν τόσο την ηλικία του παιδιού αλλά αν ο πατέρας είναι κατάλληλος και ζει σε κατάλληλο περιβάλλον για να το φροντίσει. Συνεπειμελια στην Ελλάδα είναι δύσκολο έως απίθανο να κερδίσει ένας πατέρας . Συνήθως του δίνουν το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί του ( συνήθως δηλαδή δύο σαββατοκύριακα το μήνα διανυκτέρευση και παραπάνω μέρες διανυκτέρευσης στις γιορτές και τις καλοκαιρινές διακοπές). 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...