Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΑΜΟΜΗΛΟΝΕΡΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Έχω κάποιες απορίες όσον αφορά το χαμομηλόνερο και επέιδή απ'ότι είδα αρκετές απο εσάς κάνετε το γάλα με αυτόν τον τρόπο θα ήθελα να με ενημερώσετε

μου είπε ο γιατρός να κάνω το γάλα με χαμομηλόνερο για νατην βοηθήσει στο να κάνει πιο εύκολα τα κακάκια της

οι απορίες μου είναι οι εξής

θα της αρέσει το γάλα έτσι ώστε να το πίνει?

βράζουμε κανονικά το χαμομήλι και βάζουμε όλη την ποσότητα που αντιστοιχεί για το γάλα?

θα την ηρεμήσει στους κολικούς ?

ξέρω ότι το χαμομήλι αδυνατεί τον οργανισμό, μήπως την χαλαρώσει αρκετά ?

αυτές είναι οι απορίες μου

α και όντως βοηθάει για τα κακάκια?

Διαφημίσεις

το είχα κάνει και εγώ στη μικρή μου κανα 2 φορές και σε πληροφωρω το κατέβασε με τη μία παρόλο που πρασίνηζε.θα φτιάξεις χαμομήλι με νερο και μετα θα το μετρήσης στο μπιμπερό όπως κάνεις κάθε φορά που της φτιάχνεις γάλα.όσο για το αν αδυνατή τον οργανισμό, δεν νομίζω να χρειαστεί να το κάνεις πάνω απο 2 γεύματα, αλλά ρώτα τη παιδίατρο για το πόσα γεύματα θα αντικαταστήσης

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΙΝΤΕΡΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΜΟΜΗΛΟ. ΑΡΧΙΚΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΘΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΟΒΟΣ!ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΣ MILUPA ΕΧΕΙ ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ. ΕΓΩ ΒΑΖΩ 210 ML ΝΕΡΟ, ΜΙΑ ΜΕΖΟΥΡΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΤΟ ΓΑΛΑ!! Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΝΥΧΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

το εκανα και εγω στη μικρη αυτο γιατι ειχαμε προβλημα δυσκοιλιοτητας και βοηθησε πολυ!

εγω της εβαζα μονο το βραδυνο γευμα και ισως και το πρωινο.

Διαφημίσεις

ΤΟ χαμομηλάκι βοηθάει, αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια. Αν το μικράκι σου έχει δυσκοιλιότητα που επιμένει, θα σου έλεγα να κοιτάξεις για κάποιο άλλο γάλα -υπάρχουν πολλά ειδικά για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Τον Άγγελο τον βοηθούσε πολύ το χαμομήλι, αλλά η δυσκοιλιότητα γενικά δεν μας προβλημάτισε πολύ... Τις λίγες φορές που παρουσιάστηκε, καταπολεμήθηκε εύκολα με χαμομηλάκι.

Πάντως το χαμομήλι καταπραϋνει και κάνει γενικότερα καλό. Με μέτρο όμως. Εγώ του έδινα μόνο ένα γεύμα γάλα με χαμομήλι.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Πιο γάλα της δίνεις?

Εγώ του έβαζα χαμομήλι σε όλα τα γεύματα μέχρι 3 μηνών, τον βοηθούσε πολύ και δεν τον είχε χαλαρώσει και πολύ!!!!

Για το αν θα τις αρέσει, εμένα δεν κατάλαβε και καμία διαφορά.

Για τους κολικούς δεν νομίζω ότι έκανε και τίποτα το χαμομήλι αλλά για τα κακάκια ήταν ότι πρέπει!!!

Εμείς αλλάξαμε γάλα, μας έδωσε ο γιατρός το frisolac comfort και τελείωσε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας!!!!

Απλά στην αρχή με αυτό το γάλα έκανε κακά 5-6 φορές τη μέρα και σούπαααα!!!!! και του φεύγανε και από τις πάνες!!!! Τώρα πίνει ακόμα αυτό αλλά τα κάνει μια φορά !! :wink::wink:

Πιο γάλα της δίνεις?

Εγώ του έβαζα χαμομήλι σε όλα τα γεύματα μέχρι 3 μηνών, τον βοηθούσε πολύ και δεν τον είχε χαλαρώσει και πολύ!!!!

Για το αν θα τις αρέσει, εμένα δεν κατάλαβε και καμία διαφορά.

Για τους κολικούς δεν νομίζω ότι έκανε και τίποτα το χαμομήλι αλλά για τα κακάκια ήταν ότι πρέπει!!!

Εμείς αλλάξαμε γάλα, μας έδωσε ο γιατρός το frisolac comfort και τελείωσε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας!!!!

Απλά στην αρχή με αυτό το γάλα έκανε κακά 5-6 φορές τη μέρα και σούπαααα!!!!! και του φεύγανε και από τις πάνες!!!! Τώρα πίνει ακόμα αυτό αλλά τα κάνει μια φορά !! :wink::wink:

ξεκινησα με frisolac comfort και όπως λες τα έκανε 7 φορες τη μέρα και σαν το νεράκι .φοβήθηκα και έτσι της το άλλαξα σε almiron comfort κα ιδού το αποτέλεσμα :roll:

Και εγώ είχα φοβηθεί αλλά πήρα το γιατρό και μου είπε πως είναι φυσιολογικό, εμένα τώρα είναι 5,5 μηνών πίνει ακόμα το frisolac comfort και τα κάνει μια φορά τη μέρα, για κανά δίμηνο κράτησε το 5-6 φορές και μετά τέλος.

Τι να σου πώ, ρώτα και εσύ το παιδίατρο!!! :?