Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυξημένα αιμοπετάλια

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σήμερα πήρα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος της μικρής μου (δεν έγινε λόγω ενδείξεων, απλό check up ήταν), που κλείνει τα 2 σε 20 μέρες περίπου. Έδειξαν αιμοπετάλια 526 (φ.τ <450) κ 2 δεικτες ακόμα των ερυθρών εκτός φ.τ. Ο γιατρός, που του τα διάβασα στο τηλέφωνο, είπε να μην ανησυχώ αλλά με αυτά που (βλακωδως) διαβάζω στο internet, δε γίνεται!

Παρόμοια εμπειρία με αυξημένα αιμοπετάλια σε αυτή την ηλικία;;

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Just now, irencat είπε:

Καλησπέρα,

Σήμερα πήρα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος της μικρής μου (δεν έγινε λόγω ενδείξεων, απλό check up ήταν), που κλείνει τα 2 σε 20 μέρες περίπου. Έδειξαν αιμοπετάλια 526 (φ.τ <450) κ 2 δεικτες ακόμα των ερυθρών εκτός φ.τ. Ο γιατρός, που του τα διάβασα στο τηλέφωνο, είπε να μην ανησυχώ αλλά με αυτά που (βλακωδως) διαβάζω στο internet, δε γίνεται!

Παρόμοια εμπειρία με αυξημένα αιμοπετάλια σε αυτή την ηλικία;;

Ευχαριστώ!

Για την παιδική ηλικία δεν ξέρω κάτι να σου πω αλλά εγώ ως ενήλικας έχω πάντα αυξημένα αιμοπετάλια και δεν θεωρείται κακό.Παντως όταν το παρατήρησα έψαξα τυχόν αιματολογικές εξετάσεις που είχα και η πιο παλιά που βρήκα ήταν όταν ήμουν 15 ετών και πάλι ήταν αυξημένα.Επισης η κόρη μου έχει αυξημένα αλλά λίγο πάνω από το όριο και ο παιδίατρος με καθησύχασε.

Πάντως αιματολογος μου πρότεινε να γίνω δοτρια αιμοπεταλίων λόγω υπερπλεονασματος στον οργανισμό μου και μάλιστα δίνω στο κατώτατο χρονικό όριο δηλαδή κάθε 20 μέρες

Αν θέλεις μιλα τηλεφωνικά με την αιματολογική κλινική στοργή του Παπανικολάου Θεσσαλονίκης για να πάρεις και μια δεύτερη γνωμη

Ευχαριστώ πολύ, @vanessaki4

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μόλις το είδα, σκέφτηκα ότι δεν πειράζει, έχει κ πλεόνασμα...Τι το ήθελα να κοιτάξω στο internet...Ο,τι θες (σε αρνητικό) βρίσκεται εκεί μέσα!!!

Just now, irencat είπε:

Ευχαριστώ πολύ, @vanessaki4

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μόλις το είδα, σκέφτηκα ότι δεν πειράζει, έχει κ πλεόνασμα...Τι το ήθελα να κοιτάξω στο internet...Ο,τι θες (σε αρνητικό) βρίσκεται εκεί μέσα!!!

Κορίτσι μου το ίντερνετ είναι μεγάλη παγίδα.Θα σου πω κάτι για να καταλάβεις πόσο μπορεί να μας αγχώδεις άδικα.Οταν γεννήθηκε η κόρη μου της πήραν αιμαι όπως από όλα τα μωρά από το πατουσακι για το ινστιτούτο υγείας για τον προληπτικό έλεγχο.

Μας στέλνουν που λες επιστολή και μας παίρνουν και τηλ να ξαναστειλουμε καρτέλα γτ κάτι βρήκαν,κάτι ψάχνουν,έχασαν την καρτέλα μας είπαν κλπ κλπ.Τελος πάντων αφού με έχουν εκνευρίσει απίστευτα με τις αερολογιες τους 1-2 άτομα που μιλούσα τηλεφωνικώς,καλώ στο τηλεφωνικό κέντρο και κάνω την ανηξερη και ότι ελαβα μόλις την επιστολή.Ενας νεαρός που απάντησε μπήκε στην καρτέλα του μωρού και μου λέει:α ναι!σας ζητήσαμε εκ νέου καρτέλα γτ το μωρό έχει αυξημένη φαιναλαλανινη και μπορεί να πάσχει από φαινυλκετονουρία (αααααλος κ αυτός)

Μην σου τα πολύ λόγω,σημειώνω με τα χίλια ζόρια τις άγνωστες λέξεις που μου ειπε και αμέσως ψάχνω στο ίντερνετ.Λοιπον αυτό που βρήκα εκ πρώτης όψεως ήταν τα εξής χαρακτηριστικά για άνθρωπο που νοσεί από φαινυλκετονουρία:εγκεφαλική καθυστέρηση και μόνιμη βλάβη,επιθετική συμπεριφορά, μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια!!!

Παθαίνω το σοκ της ζωής μου με μωρό 20 ημερών όπως καταλαβαίνεις.

Έλα όμως που στην πραγματικότητα αυτά είναι χαρακτηριστικά μόνο σε περίπτωση που το μωρό δεν ξεκινήσει θεραπεία πριν τους 3 μήνες.Αυτο βέβαια για το βρεις πρέπει να διαβάζεις κανένα δίωρο για να φτάσεις σε αυτές τις "λεπτομέρειες" .

Εν τέλει γτ τα θυμάμαι και ανεβάζω πίεση με όλους τους,το μωρό μου είναι μια χαρά και δεν έχει τίποτα απολύτως.

Σου τα είπα όλα αυτά απλά για να δεις πως μπορεί να την πατήσεις στο ίντερνετ.Καλυτερα δες κάποιον ειδικό ή μιλά με την αιματολογική που σου είπα(είναι φανταστικοί οι άνθρωποι εκεί και κύρια δουλειά τους είναι μωρά και παιδιά) για να σου φύγει οποιαδήποτε αμφιβολία

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...