Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαλιγιαννης για αυχενικη

Recommended Posts

Καλημέρα σας!Είμαι 9 εβδομάδων και ο γιατρός μου σύστησε να κλείσω σε 2 εβδομάδες αυχενική με τον Μαλιγιαννη .Εχει καμια κοπέλα εμπειρία απο αυτον το γιατρό; Ποση ωρα διήρκησε η εξέταση;

Διαφημίσεις

1 hour ago, katie84 είπε:

Καλημέρα σας!Είμαι 9 εβδομάδων και ο γιατρός μου σύστησε να κλείσω σε 2 εβδομάδες αυχενική με τον Μαλιγιαννη .Εχει καμια κοπέλα εμπειρία απο αυτον το γιατρό; Ποση ωρα διήρκησε η εξέταση;

Γεια σου φίλη και καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι. Θα σου πω το εξής περίεργο. Όταν πήγαμε για β᾽ επιπέδου -όπως καταλάβαμε εκ των υστέρων-  το μωρό ήταν ολοφάνερο ότι είχε υπολειπόμμενη ανάπτυξη (ήταν συμμετρικά μικρό) και ότι εγώ πήγαινα ντουγρού για προεκλαμψία. Αντί να μας πει ότι το μωρό υστερεί σε ανάπτυξη γιατί υπάρχει πρόβλημα στον πλακούντα και άρα να έχω τον νου μου για προεκλαμψία (καθώς οι δύο καταστάσεις συνδέονται μεταξύ τους), μας πρότεινε να κάνουμε αμνιοπαρακέντιση, ενώ δεν χρειαζόταν, γιατί το μωρό ήταν από εξωσωματική που είχε προηγηθεί προεμφυτευτικός έλεγχος για χρωμοσωμικές ανωμαλίες με ελαχιστότατο περιθώριο λάθους. Και άλλωστε του είχαμε πει ότι δεν θέλαμε την αμνιοπαρακέντιση αφού και ο γυναικολόγος μας είχε πει ότι δεν χρειάζεται αφού έχουμε κάνει προεμφυτευτικό. Εκείνος μας είπε ότι πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πάσχει το μωρό από νανισμό! Και την κάναμε με αρκετά μεγάλο κοστός φυσικά. Οπότε η τελική μου εντύπωση είναι 1) ότι έκανε αμνιοπαρακέντιση που δεν χρειαζόταν 2) δεν μας προετοίμασε για την εξέλιξη της προεκλαμψίας ως όφειλε. Συμπερασματικά δεν θα τον συνιστούσα με τίποτα. Η δική μου εξέταση κράτησε μερικές ώρες λόγω του ότι δεν είχε το μωρό ιδανική θέση για να το δει όπως ήθελε και ἐπρεπε να διακόψουμε για να πάω να περπατήσω και να ξανάρθω (που στο μεταξύ είχε πάρει άλλες γυναίκες και πάει λέγοντας). Για να μην απογοητευτείς όμως με όλα αυτά, να σου πω ότι η αυχενική είναι πολύ ευκολότερη συγκριτικά με την β᾽ επιπέδου οπότε όπως και να ᾽χει λογικά δεν θα περάσεις ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Καλή επιτυχία!

• 10 months later...

Παλιό θέμα αλλα Μιας και έκανα εκεί την Α- επιπέδου θα σου πω ότι η εξέταση μου δεν κράτησε πολύ. Το μωρό είχε θέση και δεν μας ζόρισε. 

Σχετικά με την προεκλαμψία επειδή δυστυχώς είμαι υποψήφια θα σας πω ότι με προετοίμασε και με ενημέρωσε αμέσως σχετικά με τις πιθανότητες και με τη χορήγηση salospir. Δεν πήγα σε αμνιοπαρακέντηση δεν μου πρότεινε τίποτα τέτοιο.

Η άποψη μου είναι σε γενικές γραμμές θετική. Επίσης είναι πιστοποιημένος!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...