Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσυνη και αιθέρια ελαια


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!Δεν γραφω συχνα αλλα θα ήθελα τη βοήθεια σας.Έμαθα πρόσφατα ότι είμαι έγκυος. Διανύω την έκτη εβδομάδα. Δεν είμαι σιγουρη τι να χρησιμοποιώ ως προς τα καλλυντικά προϊόντα. Πχ το σαμπουαν..λουστηκα με ένα φυτικό που όμως είδα ότι περιέχει λεβάντα κ γεράνι..μετά έψαξα στο ίντερνετ κ είδα ότι απαγορεύονται αυτά τα έλαια στο πρωτο τρίμηνο..Φρικαρα..υπάρχει περίπτωση να εχω προκαλέσει άθελά μου ζημιά;Τι σας έχουν πει οι γιατροί σας;Είμαι διακοπές κ Αργώ ν δω τον δικό μου ακόμα.Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Συγχαρητήρια και με το καλό το μωράκι σου! Θυμάμαι κ εγώ στην εγκυμοσύνη μου είχαν συνέχεια ανησυχίες για το αν δεν κάνει να χρησιμοποιώ το ένα πράγμα ή το άλλο και αγχωνόμουν μήπως έκανα κακό στο μωρό. Δεν θυμάμαι να μου είχε πει κάτι ο γυναικολόγος μου να μην χρησιμοποιώ συγκεκριμένο σαμπουάν. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιείς σαμπουάν με αυτήν την φυτική βάση. Εγώ χρησιμοποιούσα κανονικά το σαμπουάν που χρησιμοποιούσα πάντα που έχει βάση το μέλι και το χαμομήλι. Αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να προσέχεις (ειδικά στο πρώτο τρίμηνο) είναι τα φάρμακα, ακόμη και τα πιο απλά όπως παρακεταμόλη ή κάποια αλοιφή. Διάβαζε πάντα τις οδηγίες τους. Παρακεταμόλη μπορείς να πάρεις μέχρι έναν αριθμό δισκίων την ημέρα, αλλά δεν θυμάμαι αν μπορείς κ στο πρώτο τρίμηνο. Γι' αυτό σου λέω, διάβαζε τις οδηγίες.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ δεν είχα κάποια ειδική οδηγία από το γυναικολόγο μου για σαμπουάν κλπ.Συνεχισα να χρησιμοποιώ τα ίδια καλλυντικά με εξαίρεση την οδοντόκρεμα και το αποσμητικο κι αυτό από δική μου πρωτοβουλία κι όχι καθοδήγηση του γιατρού.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν πειράζει και τόσο αλλά τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο γιατρός σου.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...