Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κατι πιανω στο στηθος μου...

Recommended Posts

Σημερα το πρωι μετα το μπανιο ειπα να ψηλαφισω το στηθος μου και στο αριστερο μου δυο εκατοστα κατω απο τη θηλη σαν να πιανω κατι.. Το ειχα ξαναπιασει αλλα περιμενα και περιοδο και θεωρησα οτι ηταν απ' αυτο... Σημειωτεον και τωρα περιμενω περιοδο...

Στην τελευταια εξεταση στο γυναικολογο μου του το ειπα και το ψηλαφισε αλλα δεν επιανε κατι ειπε. Βεβαια μου πεταξε και ενα "ελα μωρε, 30 χρονων κοπελα τι ψαχνεις; " (δεν με ικανοποιησε αυτη η απαντηση)

Καπου ειχαμε αναρτησει κατι σχετικο με την αυτοεξεταση αλλα δεν μπορω να το βρω. Πως ξεχωριζουμε ρε παιδια το κακο απο τον αδενα; Γενικα στο στηθος υπαρχουν διαφοροι αδενες αλλα αυτο που επιασα σημερα μου φαινεται παραειναι εντονο...Στο αντιστοιχο σημειο του δεξιου μαστου δεν πιανω κατι αναλογο. Ξερετε μηπως πως ειναι η υφη που πρεπει να μας θορυβησει; Σκεφτηκα να παω να κανω μια εξεταση αλλα τι; Υπερηχο ή μαστογραφια; Ποια ειναι η διαδικασια;

Διαφημίσεις

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Α Jean έπεσες στον ειδικό του μαστού :lol:

Θα σου απαντούσα στα σίγουρα άν σε ψηλαφούσα, αλλά διάγνωση απο μακριά δεν κάνω.

Μαστογραφία και μετά υπέρηχος είναι η ρουτίνα.

Λόγω ιστορικού τις κάνω και τις δύο κάθε χρόνο.

Πάντως σε περίοδο έξαρσης ορμονών δεν είναι αξιόπιστη η αυτοεξέταση.

Βρε Ursa αυτο που μας θορυβει ειναι σε βαθος ή ειναι πιο...επιδερμικο να το πω; Γιατι εγω το πιανω βαθια.

Παντως πηρα μια φιλη μου που δουλευει σε διαγνωστικο κεντρο και μου ειπε οτι η αυτοεξεταση οταν περιμενουμε περιοδο δεν ειναι αξιοπιστη γιατι οι οποιες μαζες εμφανιζονται μπορει ναειναι συνεπεια της εξαρσης των ορμονων. Μου ειπε να περιμενω να μου ερθει περιοδος και να το ξανατσεκαρω μετα να δουμε λεει ποια θα ειναι η υφη του τοτε.

Πάντως σε περίοδο έξαρσης ορμονών δεν είναι αξιόπιστη η αυτοεξέταση.

Jean, έχει δίκιο η ursa..

Ξανακάνε την αυτοεξέταση μετά την περίοδο και μετά αν επιμένει να υπάρχει αυτό που πιάνεις..ψάξτο...

Και μένα η απάντηση του γιατρού σου δεν με ικανοποίησε, αλλά αν υπήρχε κάτι θα το καταλάβαινε στην εξέταση , πιστεύω..

Δεν θα ναι τίποτα..μην αγχώνεσαι κοριτσάκι...

Διαφημίσεις

Jean μου...άσε κι εγω τα χω παιξει.Έχει καθυστερησει πολυ να μου ερθει περιοδος,8 ημερες καθυστέρηση και οι ορμόνες μου εχουν τρελαθει!!! :shock: . Και για να δικαιολογήσω γιατι γράφω στο θέμα σου, ψηλαφώ διογκωμένους αδένες στο λαιμο! Οπότε μάλλον ορμονολογικά είναι όλα αυτα..θέλω να πιστευω κι εγω! :?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Μην με κανεις να πασπατευω και το λαιμο μου τωρα..

Παντως ειναι παρηγορο που και στις δυο συμβαινει εν αναμονη της περιοδου :?

Λεω στον αντρα μου πριν: Ερχεσαι λιγο σε παρακαλω... Βγαζω το σουτιεν και το λεω πιασε λιγο εδω, τι πιανεις...

Και τι μου απανταει ρε παιδια;

"βυζι; " :roll::roll:

Λεω στον αντρα μου πριν: Ερχεσαι λιγο σε παρακαλω... Βγαζω το σουτιεν και το λεω πιασε λιγο εδω, τι πιανεις...

:lol::lol::lol::lol::lol:

άντρες..... :lol::lol:

:D:D:D:D:D:D

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: .Μην ανησυχεις,ολα θα πανε καλα.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Απλά ο άντρας σου βλέπει την αισιοδοξη πλευρα του πραγματος..και καλα κανει.. :lol::lol: .Πλάκα έχουμε.Δε νομίζω πάντως ότι είναι τίποτα.

Κι εγω μετα απο όσα πέρασα με τον άντρα μου πριν 2 μηνες..έχω γίνει αρρωστοφοβική! Φοβάμαι και σπυρί που βγάζω..τρέλα μιλάμε! :roll:

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Μικρή μου προ περιόδου μην πανικοβάλλεσαι, ο οργανισμός τρελλαίνεταο

ασε να αδιαθετήσεις πρώτα και μετα ψαξτο.

Προσέχουμε για να έχουμε. Κάνε μια ψηφιακή μαστογραφία -έγκυρη, ακριβή, πολύ πιο αξιόπιστη από την απλή, λιγότερη ακτινοβολία- και πήγαινε σε μια καλή μαστολόγο σαν την Λύδια Μουζάκα, ώστε να πάρεις αξιόπιστη διάγνωση μια και καλή. Αν δεν υπάρχει ιστορικό, κατά 99% δεν συμβαίνει κάτι κακό. Μην πανικοβάλλεσαι, τον Σεπτέμβριο πέρασα μια παρόμοια περιπέτεια.

Grow up and get a life!

yls που βρίσκεται αυτή η μαστολόγος?

Πρέπει να επισκεφτώ κάποιον μια και η ηλικία μου πλησιάζει -36-, εχω πάρει αρκετές ορμόνες κλπ κλπ

Διαφημίσεις

Jean σ΄αυτό το λινκ θα δεις πως ακριβώς γίνεται η αυτοέξεταση μαστού

http://www.cyberknife.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=66

προσωπική μου άποψη γιατί ταλαιπωρήθηκα αρκετά με τα ογκίδια που είχα

είναι να πας να κάνεις μία προληπτική μαστογραφία παρότι σε εμένα τελικά

διέγνωσαν ότι ήταν οι γαλακτοφόροι πόροι που δημιούργησαν το πρόβλημα..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κι εμένα θα με ενδιέφεραν πληροφορίες για τη μαστολόγο και την ψηφιακή μαστογραφία. yls περιμένω, είτε εδώ είτε με π.μ. Ευχαριστώ! :D [/img]

it's never too late to start all over again

Jean μου καλα κανεις και το ψαχνεις,λογικα ομως ειναι απο την περιοδο...

απο ποτε αρχιζουμε να κανουμε μαστογραφια αν δεν υπαρχει ιστορικο? 35 η 40?

Μην τα βάζεις με το γυναικολόγο σου... στατιστικά μιλώντας στα 30 είναι πολύ-πολύ λίγες οι πιθανότητες για κάτι κακό. Αφού σε εξέτασε μάλιστα ο άνθρωπος. Βέβαια, αν εσύ συνεχίζεις κάτι να πιάνεις, πρέπει να επιμείνεις και να του ξαναζητήσεις να σε δει. Ακόμα κι αν αυτός δεν βρίσκει κάτι, ίσως προβληματιστεί και σε στείλει τουλάχιστον για υπέρηχο. Ο υπέρηχος είναι εντελώς ρουτίνα και συνήθως κάνουμε έναν μια φορά το χρόνο, συνήθως λέω. Έχεις κάνει ποτέ;

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Κοριτσια ευχαριστω για ολες τις απαντησεις και για τα λινκ. Δεν μου εχει ερθει ακομη περιοδος. Περιμενω να τελειωσω πρωτα με την περιοδο και πιανω δεν πιανω κατι ακομη, θα παω να κανω εναν υπερηχο γιατι αμα μου μπει ιδεα δεν βγαινει ευκολα. Παντως ειναι ακομη εκει, το πιανω.

Filaki μου φανηκε καπως η απαντηση του γυναικολογου γιατι τα 30 δεν ειναι και τοσο μικρη ηλικια και ξερει μαλιστα πολυ καλα οτι πηρα πολλες ορμονες κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης που ειναι επιβαρυντικος παραγοντας. Γι' αυτο το ειπα. κατα τα αλλα ειναι εξαιρετος επιστημονας και με βοηθησε πολυ στην εγκυμοσυνη μου.

απο ποτε αρχιζουμε να κανουμε μαστογραφια αν δεν υπαρχει ιστορικο? 35 η 40?

Καλό είναι να γίνει μια μαστογραφία στα 35 ώστε να έχουμε μια εικόνα του μαστού και να μπορούμε να τη συγκρίνουμε (να είναι δηλαδή σημείο αναφοράς) με την επόμενη που θα γίνει στα 39. Μετά τα 39 κάθε χρόνο.

Υπέρηχο μαστου μπορούμε να ξεκινήσουμε πιο νωρίς (εγώ ξεκίνησα στα 29) και καλό είναι να κάνουμε κάθε χρόνο. Έτσι και αλλιώς δεν έχει ακτινοβολία οπως η μαστογραφία.

Jean (συνονόματη και γειτόνισσα) να πας να κάνεις υπέρηχο ή μαστογραφία το συντομότερο δυνατόν γιατί αλλιώς δεν προκειται να ηρεμήσεις... και φυσικά πιστεύω πως δεν είναι τίποτα, απλά πρησμένοι αδένες ή κάτι τέτοιο - αλλά δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα.

Πολυ καλος γιατρος (μαστολογος) και ανθρωπος ειναι και ο Παλλης στο Ελενα... Ειχα παει συστημμενη προ τριετιας οταν ειχα ψηλαφισει κι εγω κατι στο στηθος μου και τρελαθηκα :shock: ... Τελικα το στηθος μου γενναει κυστες, κανα δυο απο αυτες ειναι αρκετα μεγαλες :? ... Πρεπει να μαθω να ζω με αυτες και απλα να τις παρακολουθω.. Παντως μαστογραφια μου ειπε οτι ειμαι μικρη ακομα να κανω, τις παρακολουθουμε με υπερηχους...

Παντως πριν την περιοδο οντως δεν ειναι και η καλυτερη χρονικη στιγμη για ψηλαφιση...

oaiqp2.pngm9YLp2.png