Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και υπερένταση στον ύπνο


Recommended Posts

Καλησπέρα! Θηλάζω αποκλειςτικα την τριών σχεδόν μηνών κόρη μου και αυτές τις μέρες δυσκολεύομαι πολυ να κοιμηθώ. Αγχώνομαι οτι πρεπει να με πάρει γρήγορα π ύπνος γιατι θα ξαναξυπνησει με αποτέλεσμα κάποια βράδια να μην κοιμάμαι καθόλου. Κοντεύω να καταρρεύσω και σκέφτομαι πολυ σοβαρά να αρχίσω το ξένο. Εχω κ αλλα δυο παιδια που δεν μπορούν να βλέπουν μια νευρωτική μαμά. Γνωρίζει κάποια αν υπαρχει χαλαρωτικό χάπι συμβατό με το θηλασμό ? Το κρασί λένε ,ενώνει το γάλα και δεν πίνω γενικά ποτε. Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αν θέλεις να πιεις ένα ποτήρι κρασί μετά τον τελευταίο θηλασμό, δεν πειράζει, δεν ξέρω ποιος σου είπε κάτι τέτοιο. Προφανώς δεν κάνει να μεθύσεις, περισσότερο γιατί κινδυνεύεις να σου πέσει το παιδί ή να το πλακώσεις, και όχι γιατί θα περάσει κάποια τρομερή ποσότητα αλκοόλ στο γάλα. 

Αλλά το ίδιο θέμα έχεις με οποιοδήποτε υπνωτικό: είτε θηλάζεις είτε όχι, δεν θα είσαι σε θέση να προσέξεις το μωρό. Είναι επικίνδυνο και ξένο να δίνεις.

Το ερώτημα είναι γιατί είσαι σε υπερένταση. Αν ανησυχείς ότι θα πρέπει να σηκωθείς σε ενα δίωρο, δοκίμασε είτε να κοιμάστε μαζί με το μωρό, οπότε θα θηλάζεις χωρίς να σηκώνεσαι, ή αν πάλι νιώθεις εξαντλημένη, ας αναλάβει ο σύζυγος ένα βραδινό ξύπνημα όπου θα δίνει μπουκάλι.

 

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρωτικό και απόλυτα συμβατό με τον θηλασμό είναι το τίλιο. Ψάξε σχετική βιβλιογραφία για τα οφέλη του.

Εάν όμως η νευρωτική εκδοχή του εαυτού σου, παίρνει τα ηνία όλο και πιο συχνά, και φτάνεις να απορείς/θλίβεσαι με τη συμπεριφορά σου, τότε ταπεινή μου άποψη, ο θηλασμός ή η διακοπή του, οποιοδήποτε σκεύασμα ή γιατροσόφι (ούτε και μια κατσαρόλα τίλιο), από μόνα τους, δεν αποτελούν απάντηση σε αυτό που σε απασχολεί. Απάντηση θα βρεις με το να μιλήσεις και να επικοινωνήσεις τους προβληματισμούς σου στους κατάλληλους/στον κατάλληλο άνθρωπο (σύντροφος, συγγενικό πρόσωπο, ειδικός) ώστε να προσφερθεί η υποστήριξη που χρειάζεται. Σου απαντώ με αγάπη, ως άνθρωπος που «πολεμά» συχνά πυκνά με τις νευρώσεις του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρεις πόσο πολύ σε καταλαβαίνω!!!εγώ είμαι νέα μαμά,έχω ένα αγοράκι 2,5 μηνών και θηλάζω και εγώ από την αρχή αποκλειστικά...Ήμουν πααααααάρα πολύ υπναρού και πραγματικά η έλλειψη ύπνου μου έχει στοιχίσει..τα νεύρα τις τελευταίες μέρες είναι στα ύψη..και ας μην αναφέρω την διάθεση μου..φαντάζομαι τα δικά σου που έχεις και άλλα δυο παιδιά να φροντίσεις...υπάρχουν μέρες που το ετοίμασα το γάλα στο μπιμπερό και ήμουν έτοιμη να το δώσω...αλλά είπα να δω πόσο υπομονή έχω...το κρασί ξέρω,και λόγω επαγγέλματος,ότι με μέτρο 1-2 ποτηράκια, όχι με πολλούς βαθμούς αλκοόλ,μην πιείς κανένα γλυκό ή ημίγλυκο,δεν έχεις θέμα...ίσως σε χαλαρώσει λιγάκι..και κοιμηθείς όσο μπορείς...επίσης και μια μπυρίτσα παγωμένη λόγω καιρού δεν είναι κακή ιδέα... ;)

Link to comment
Share on other sites

Σευχαριστω για την απάντηση σου. Έχεις απόλυτο δίκιο. Ολα βρίσκονται μεσα στο μυαλό μου. Γιατι ποτε άλλοτε δεν είχα παρόμοια προβλήματα. Αγχωνομαι οτι δεν θα με πάρει ο ύπνος κ εκει ξεκινάνε ολα. Εχω υποστήριξη απο το περιβάλλον μου αλλιώς.. Βασικά εχω πιεστεί - βαρεθεί με την όλη διαδικασία του θηλασμού καθώς ειναι το τρίτο μου παιδί και οπως και τα προηγούμενα ζητάει διαρκώς ειδικά μεσα στην ημέρα να τρώει. Εάν δεν ηταν τόση η ωφέλεια απο αυτόν θα τα είχα παρατήσει. Να εισαι καλα!! Σευχαριστω κ πάλι!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολυ τη συμπαράσταση ! Βασικά ολα ειναι στο μυαλό μου κ είμαι σίγουρη οτι αν στο μυαλό μου χαλαρώσω θα χαλαρώσει κ το σώμα και θα κοιμηθώ. Το εχω ξαναπάθει  αλλα σε πολυ πιο μικρή έκταση. Έτσι τωρα πίνω τίλιο πριν κοιμηθώ. Το κρασί θα το δοκιμάσω κ αυτο. Το μωρό το παίρνω στο κρεβάτι και οταν το κάνω αυτο κοιμάται πιο πολυ. Ελπίζω να το καταφέρω κ εγω κάποια στιγμή. Αφού μέχρι τωρα επιβίωσα τι στο καλο. Θα τα βγάλω πέρα. Να είστε καλα!!:)

Link to comment
Share on other sites

Just now, zoek είπε:

Βασικά ολα ειναι στο μυαλό μου

 

Κάθε άλλο! Οι ανάγκες μιας οικογένειας με παιδιά είναι υπαρκτές, πολλές, καθημερινές και κάποιες προκαλούν άγχος (υπάρχει άραγε γονιός που δεν αγχώνεται για το ένα ή το άλλο ζήτημα;!). Όμως όταν το άγχος αυτό αρχίζει να διογκώνεται και να μας εμποδίζει, στην προκειμένη περίπτωση, να κοιμηθούμε παρά την κόπωση μας, τότε σημαίνει πως πρέπει άμεσα να δράσουμε, προφυλάσσοντας εμάς και τους γύρω μας.

Πιο συγκεκριμένα θα έλεγα πως, ναι ο αποκλειστικός θηλασμός είναι δεσμευτικός για τη μητέρα. Όταν κιόλας έχεις ένα μωρό που αποζητά το στήθος συνεχώς, κάποιες στιγμές είναι πραγματικά εξαντλητικός. Δεν είναι όμως υποχρεωτικός. Δηλαδή τα οφέλη του, παύουν να έχουν αξία εάν η μητέρα θηλάζει συνεχώς κατάκοπη/στρεσαρισμένη/ απογοητευμένη, κλπ. Οπότε εάν θεωρείς ότι με το να διακόψεις το θηλασμό, θα λυθεί το θέμα της αϋπνίας σου, θα αποδίδεις σωστότερα στην καθημερινότητα σου και θα είσαι περισσότερο ο εαυτός σου, τότε κάνε το! Χωρίς καμία απολύτως ενοχή, προς Θεού! Η αλλαγή αυτή θα ωφελήσει όλη την οικογένεια.

Ωστόσο ξέρουμε πως ο ύπνος ενός μωρού μπορεί να διαταραχθεί για ένα σωρό λόγους. Το «είμαι άυπνη γιατί μόλις με είχε πάρει ο ύπνος, το μωρό ξύπνησε…» είναι κάτι που όλες οι μητέρες έχουν βιώσει κατά περιόδους, θηλάζουσες και μη (εκτός από αυτές που αναθέτουν σε νταντά τα ξυπνήματα του παιδιού και ζουν και σε έπαυλη ώστε να μην υπάρχει όχληση από το κλάμα). Και αργότερα που το μωρό θα γίνει παιδί, και πιο μετά έφηβος και πιο μετά ενήλικας και πάλι υπάρχουν φορές που οι γονείς χάνουμε τον ύπνο μας γιατί μας απασχολούν διάφορα σχετικά με τα παιδιά μας. Θέλω να πω, όπως είπα και αρχικά, πως δε νομίζω ότι ο θηλασμός είναι το θέμα εδώ. Αλλά 1) το κατά πόσο εσύ καταφέρνεις να κάνεις ένα «διάλειμμα» από τις προκλήσεις της καθημερινότητας, αφήνεσαι να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς (το αναγνωρίζεις κι εσύ αυτό και σωστά το διατυπώνεις). Έστω αυτόν το διακεκομμένο ύπνο, που κάνουν όλοι οι γονείς με μωρό/νήπιο. 2) Κατά πόσο έχεις υποστήριξη στην καθημερινότητα σου.

 

Θα πρότεινα λοιπόν, εφόσον έχεις υποστήριξη από το περιβάλλον σου (και εννοείται πως μια μητέρα με βρέφος και άλλα 2 παιδιά χρειάζεται υποστήριξη σε πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο) να δοκιμάσεις το εξής. Τις ώρες της ημέρας που στο σπίτι υπάρχει άνθρωπος να βοηθήσει, και μια σχετική ηρεμία (πχ τα μεγαλύτερα παιδιά απασχολούνται με κάτι ή λείπουν σε κάποια δραστηριότητα), όταν το μωρό έχει θηλάσει ικανοποιητικά, να το αναλάβει μια άλλη αγκαλιά για όσο είναι εφικτό (έστω για 1 ώρα). Να το κάνει ξενάγηση στο σπίτι, να του τραγουδήσει, να «παίξουν και να συζητήσουν» (εντός και εκτός εισαγωγικών αυτά). Και εσύ να κάνεις ένα ντουζ (εάν αυτό σε χαλαρώνει) και να ξαπλώσεις να κλείσεις τα μάτια σου. Χωρίς να πιέζεσαι να κοιμηθείς. Απλώς να κλείσεις τα μάτια σου και να σκεφτείς μια έξοδο σας καλοκαιρινή (πλησιάζει κιόλας)/να οραματιστείς το μέλλον σας/να «ταξιδέψεις» οπουδήποτε και σε οτιδήποτε σε ευχαριστεί. Μπορεί και να σε πάρει ο ύπνος, μπορεί και όχι. Όπως και να’ναι θα σε αναζωογονήσει κάπως. Και το βράδυ 

On 11/5/2019 at 6:59 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

ας αναλάβει ο σύζυγος ένα βραδινό ξύπνημα όπου θα δίνει μπουκάλι

είναι και αυτό μια λύση (εάν το ξύπνημα του μωρού αφορά σε πείνα).

 

Και μπράβο σας, μαμάδες με 3 παιδιά. Είσαστε δυνατές! :cool:

Link to comment
Share on other sites

Σευχαριστω πολύ για την απάντηση και την συμπαράσταση!! Η βοήθεια που αναφέρεις δεν παίζει σε εμένα. Το μωρό το εχω αποκλειςτικα εγω. Ψυχολογική συμπαράσταση εχω κυρίως. Κατάφερα και κοιμήθηκα κάποιες ώρες εχθές κ προχθές. Εχω φάει μεγάλο λούκι με τον θηλασμό και αφού επιβίωσα τουλάχιστον προς το παρον δεν τα παρατάω για όσο αντέχω. Περιμένω έναν ακόμη μήνα όπου εκει θα βάλω κρέμα για να χαλαρωςω κυρίως ψυχολογικά. Να εισαι καλα κ να χαίρεσαι την οικογένεια σου!! Καλή δύναμη σε όλες σας!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...